2023-12-03 86 瀏覽
本來以為係網上打手一致好評 懷着忐忑嘅心去試一試菜 結果發現原來真係好評店內主要打理嘅係韓國人店面空間好大 寬闊座位 抽煙系統非常好 食完唔會有一陣味韓牛拼盤非常好食肉味好重 有專人幫你燒唔怕燒壞咗牛肋骨有少少source幾好食蔬菜拼盤唔係送嘅要額外加錢 $40就有芝麻葉普通生菜同埋青瓜蘿蔔仲試咗個水冷麵幾好食 睇餐牌好似晏晝食會平啲其他小菜都好特別,除咗有泡菜之外仲有蓮藕魚干,仲送埋個蟹添最後送咗張九折券,相信我會再黎食過

店內主要打理嘅係韓國人
店面空間好大 寬闊座位 抽煙系統非常好 食完唔會有一陣味

韓牛拼盤非常好食肉味好重 有專人幫你燒唔怕燒壞咗

牛肋骨有少少source幾好食

仲試咗個水冷麵幾好食 睇餐牌好似晏晝食會平啲

其他小菜都好特別,除咗有泡菜之外仲有蓮藕魚干,仲送埋個蟹添

最後送咗張九折券,相信我會再黎食過
韓牛拼盤
送餐機械人  前菜
2023-11-29
2023-12-02 63 瀏覽
很喜歡室內的環境雪白亮麗 光猛寛闊 空間感十足隔油煙系統做得非常好 衣服唔會吸到好重燒烤味道前菜有8款 除左日常有的泡菜 蓮藕 蒜心外最驚喜是有辣醬蟹 鮮味爆燈樣樣都精緻 好味道 燒物方面有很多選擇今天試了調味牛肋骨肉 肉嫩味濃 油脂豐富店員會細心地幫客人燒好再剪成小塊方便進食豬頸肉粗而帶韌性口感爽脆有彈性肉味濃郁 油份重部隊鍋韓國濃湯火鍋的一種材料有香腸 芝士 火腿及午餐肉 等等還有泡菜 洋蔥 蛋 即食麵香辣惹味 豐富飽肚整體黎講環境服務食物都係高質素

很喜歡室內的環境

香辣惹味 豐富飽肚

整體黎講
環境服務食物都係高質素
2023-12-01 67 瀏覽
尖沙咀新開左一間韓牛燒肉店,今日去試一試,令人好驚喜!一上到去餐廳,裝修我十分喜歡,佢行摩登簡潔路線,餐廳好光猛,白色為主,枱既距離充足,十分闊落!廁所外種左植物,好似個小花園咁,好清新食物方面,定價係一般韓國餐廳價錢,始終係食韓牛,價錢合理前菜有7款,有辣有唔辣,蒜心蝦乾好特別~我地叫左一份韓國綜合套餐,有500g韓國,包4個部位:里脊肉、板腱肉、肉眼扒、前胸口肉,前胸口肉係薄切,因為油脂多,其他都係厚切,肉味好香濃,好juicy,無A4 A5咁多脂肪,油脂分怖好均勻!好食到不得了另外我地仲叫左醬油蟹,有全隻蟹同蟹泡菜,另外仲跟埋紫菜白飯,醬油蟹好甜好多膏,送飯一流又牛又海鮮,好滿足既一餐!一定會再encore! PS個度既阿珠媽好nice好熱情,服務好好!
尖沙咀新開左一間韓牛燒肉店,今日去試一試,令人好驚喜!

食物方面,定價係一般韓國餐廳價錢,始終係食韓牛,價錢合理

前菜有7款,有辣有唔辣,蒜心蝦乾好特別~

又牛又海鮮,好滿足既一餐!

一定會再encore!

PS個度既阿珠媽好nice好熱情,服務好好!
2023-11-22
  • 牛里脊
2023-12-01 59 瀏覽
今日打破左我對韓燒嘅一貫作風感覺,唔再係黑黑沉沉,油煙滿佈的呢度環境簡約時尚,以純白色為主,一入到餐廳,非常有空間感‼️落左單一陣,即時奉上韓式前菜,數量簡直震撼眼球,呢度嘅前菜係有醬油蟹🦀難得有🐮韓牛食,當然要叫一份喇我哋就叫左韓牛牛板腱肉,韓牛比平時食嘅牛更具肉味,又夠油香口感軟綿綿,一啲都唔韌,肉汁非常豐富加上泡菜&韓式麵豉醬一齊食,味道更有驚喜❤️「醃製豬肋肉」呢塊肉好大塊,仲要有足足2塊,醬油醃得好入味,肉質好軟腍,食到正宗韓國燒肉嘅味道,個人覺得韓國醃肉醃得幾好食「辣炒豬肉」每次食韓國料理都會食呢樣,諗住食燒肉份量唔係好多,可以輕鬆KO到呢個辣炒豬肉,點知原來呢間燒肉、韓食嘅份量都比較大份‼️豬肉切得唔會太厚,辣醬&甜味岩岩好,拌飯一齊食簡直難以抗拒
今日打破左我對韓燒嘅一貫作風感覺,

唔再係黑黑沉沉,油煙滿佈的

呢度環境簡約時尚,以純白色為主,
一入到餐廳,非常有空間感‼️

落左單一陣,即時奉上韓式前菜,
數量簡直震撼眼球,

呢度嘅前菜係有醬油蟹🦀

難得有🐮韓牛食,當然要叫一份喇

我哋就叫左韓牛牛板腱肉,
韓牛比平時食嘅牛更具肉味,又夠油香

口感軟綿綿,一啲都唔韌,
肉汁非常豐富

加上泡菜&韓式麵豉醬一齊食,味道更有驚喜❤️

「醃製豬肋肉」
呢塊肉好大塊,仲要有足足2塊,
醬油醃得好入味,肉質好軟腍,
食到正宗韓國燒肉嘅味道,個人覺得韓國醃肉醃得幾好食

「辣炒豬肉」
每次食韓國料理都會食呢樣,
諗住食燒肉份量唔係好多,可以輕鬆KO到呢個辣炒豬肉,
點知原來呢間燒肉、韓食嘅份量都比較大份‼️
豬肉切得唔會太厚,辣醬&甜味岩岩好,
拌飯一齊食簡直難以抗拒
2023-11-27
2023-11-30 63 瀏覽
呢間有全國韓牛協會認證既韓國燒肉店值得推薦,供應既韓牛全部都係最頂級1++級,相對重油脂既和牛,韓牛主打肉味濃多肉汁🐮餐廳名係韓國排骨湯既譯音,餐椅揀咗橙色,橙白對比都幾sharp,有別於一般韓燒店既大油煙或者偏暗既氛圍💯點餐係用檯上既平板電腦,有齊中英日韓4種語言選擇,送餐採用機器人輔助,減輕店員工作又顯得高科技點餐後就上咗成檯小菜,係香港好難得有咁正宗既烤肉店,伴菜鐵膽係泡菜、蒜芯、醃紫蘇葉同埋蒜頭,另外仲有辣醬醃生蟹、冰泡菜同埋辣蘿蔔泡菜等等,超級豐富😍🌟韓牛里脊|$380店員燒之前會問咗想燒邊款先,如果揀呢款未經醃製既肉就會用正常韓燒鐵板,火力十足傳熱快🔥作為1++級韓牛,油脂同肉既比例相當好,里脊都有前後之分,雪花紋理較靚既部位入口鮮嫩,油香滲出包緊每口韓牛🤤另一款更厚身砌到心型咁,燒完好香,咬落勁有肉汁帶有自然甜味🌟特選牛肋骨肉|$320餐廳最招牌除咗1++韓牛仲有獨有秘製醃肉,牛肋骨肉用咗櫻花蜂蜜醃製🍯加上大廚精修過既牛肉,令醃料更入味,而且烤板都換咗即棄式燒網,避免醬汁殘留烤盤使肉類變焦,燒完有格網紋有香氣,食落味道好有甜香,醃過後肉質幾鬆軟易食😋配埋包菜勁balanc

🌟韓牛里脊|$380

🌟特選牛肋骨肉|$320
餐廳最招牌除咗1++韓牛仲有獨有秘製醃肉,牛肋骨肉用咗櫻花蜂蜜醃製🍯加上大廚精修過既牛肉,令醃料更入味,而且烤板都換咗即棄式燒網,避免醬汁殘留烤盤使肉類變焦,燒完有格網紋有香氣,食落味道好有甜香,醃過後肉質幾鬆軟易食😋配埋包菜勁balance惹味

🌟豬肋肉|$198
份量都幾大,一放落烤盤就有令人治癒既咋咋聲,有油花燒耐d都唔驚肉質老,入口肉質腍軟多汁🤩帶小小筋膜令口感更豐富

🌟橡子涼粉沙律|$220
呢道涼菜真係好少見,店員講佢地係香港自製,配上鹹香既醬料好清爽可口,再加埋有紅蘿蔔、青瓜同蘋果等清甜咬口蔬菜

🌟紫蘇油拌蕎麥麵|$128
店員會戴上手套拌勻,有香菇、海苔、青瓜同紫蘇花等配料,食落勁香同順喉,同燒肉一齊食好消滯👍🏻
2023-11-27
2023-11-27 79 瀏覽
真·正宗1++韓牛💥 餐廳主打正宗韓國菜 包括韓式燒烤、醬油蟹、韓式拌飯等等 餐廳環境寬敞明亮 以白色為主調 店長同部分店員都係韓國人 連好幾枱客都係韓國人😳====᪥ 前菜逢惠顧即送六小碟前菜 擺盤精緻 美味開胃😋᪥ 水泡菜᪥ 辣醬蟹而點選燒肉嘅就會送呢兩份前菜☺️ 醬蟹好鮮甜好正~====᪥ 韓牛綜合套餐 $898以寶盒盛裝四款1++ Grade韓牛:特級韓牛肉眼扒、特級韓牛板腱肉、韓牛里脊 及 前胸肉 賣相十分精美🥰當中店員有幫我地燒肉眼扒同牛里脊 兩款都係好厚身嘅扒 店員手勢一流 五成熟柔軟細膩之餘亦保留嚼感 牛肉味道更是一絕 濃郁鮮香 不愧是1++韓牛😍====᪥ 水冷麵 $118冷麵酸酸地好開胃 麵條Q彈帶嚼勁👍🏻

᪥ 前菜
逢惠顧即送六小碟前菜 擺盤精緻 美味開胃😋

᪥ 水泡菜
᪥ 辣醬蟹
而點選燒肉嘅就會送呢兩份前菜☺️ 醬蟹好鮮甜好正~

᪥ 韓牛綜合套餐 $898

᪥ 水冷麵 $118
冷麵酸酸地好開胃 麵條Q彈帶嚼勁👍🏻
2023-11-26 93 瀏覽
尖沙咀Galbi Town, 推介比鍾情韓牛嘅朋友。新鮮韓牛全部源自韓國,點餐時餐廳會附上QR code, 一嘟就會上咗韓國畜産物品質評價院嘅資料庫,可以睇到你枱面serve嘅韓牛級別(Grade),出生日期及屠宰日期等,對食材更有信心。尋日三人行點咗韓牛綜合套餐(需要燒食),內側後腿肉(生牛肉可以生食),及酒類飲品,埋單約500至600蚊一位。值得一提嘅係餐廳採用電子化,用屏幕點餐後上菜超快,另外韓燒嘅爐頭亦採用電子按鈕,比舊式安全。同埋餐廳非常整潔乾淨,尤其係個洗手間,洗手嘅水龍頭係用dyson品牌乾濕並用,非常讚賞!

2023-11-24 1217 瀏覽
尖沙咀格蘭中心又有新開的韓國菜了!這家Galbi Town 主打韓燒,仲會提供應有全國漢牛協會證書的韓牛,一向係日本和牛忠實擁躉嘅我呀,都忍唔住對韓牛刮目相看!前菜、主食、海鮮類都好出色!△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ 🔹◉前菜真係超多!顏色鮮豔,令人食慾大增,例如蘿蔔,小魚乾,辣椒,西蘭花,泡菜,蓮藕等,仲有辣味醬油蟹,味道一級棒,仲可以無限refill!🔹◉韓牛里脊$380韓國直送,客人可透過QR code 睇到到出產證書!韓牛里脊肉身切了紋,賣相靚而且容易嘴嚼,用上蘿蔔蜂蜜醃製,好特別!🔹◉蔬菜$40有生菜,紅葉生菜,紫蘇葉,紅蘿蔔、青瓜條!夠曬colourful🔹◉醬油蟹$270黏糯膏肥飽滿,入口鮮甜,咬下去又有點Creamy帶漿性,大大隻原隻醬油蟹,好滿足!🔹◉生牛肉拌飯$128牛肉滑溜至極,有蛋絲、蘿蔔、蔬菜等等,加上辣甜醬,撈完之後有菜有肉有飯,清新美味!🔹◉炒辣豬肉 $188估唔到呢度既辣豬肉咁甜辣惹味!味道正宗得來,因為選用新鮮豬肉 、豬肉片不乾不散,所以整體比坊間的辣炒豬肉好吃!豬肉份量超多!

△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽

🔹◉前菜

🔹◉韓牛里脊$380

🔹◉蔬菜$40

🔹◉醬油蟹$270

🔹◉生牛肉拌飯$128

🔹◉炒辣豬肉 $188

在家看youtuber介紹穩世美食,睇到呢一間嘅介紹,就被吸引到11pm打電話訂位!尖沙咀新開一個月,少有的環境光猛闊落的燒烤餐廳,服務勤快,會專人幫忙烤肉,一流呢。最重要是有認證韓牛吃,Grade 1➕➕,非常juicy,口感剛好,不會像和牛那麼膩,也不像美國牛味那麼重,帶有肉甜味。份量十足,兩個人一份韓牛套餐➕五花肉,吃到扶墻出,想吃一碗辛拉麵,可惜沒有,只賣冷麵。餐廳內有可愛送餐機械人,看著有趣,用著也方便🤩
2023-11-22 129 瀏覽
呢間新開嘅🇰🇷韓國餐廳主打韓式燒肉🥩亦有多款料理選擇供應嘅韓牛由韓國新鮮直送餐廳環境有足足8,000呎空間感極大 每張檯都好有距離感燒肉全程仲有職員燒同剪埋只要坐住等食就可以😋落單用電子屏幕🖥非常方便🔸特選牛肋骨肉 $320呢款係用咗櫻花蜂蜜醃製嘅特選牛肋骨肉!烤熟後,有陣陣櫻花蜂蜜嘅焦香味,牛肉鮮嫩多汁,係必點推介!🔸豬肋肉 $198呢款係經過醃製嘅豬肋肉,留意到肉𠝹晒花紋,所以醬汁特別入味,食落口感嫩滑多汁,完全無肥膩感覺。🔸五花肉 $168五花肉肥瘦適中,肉質鮮嫩多汁,每一口都能夠品嚐到豬肉嘅香濃味道,口感豐盛。🔸韓式炒粉絲 $188粉絲口感彈牙順滑,配有菇類、蔬菜、雲耳、豬肉片,有陣陣麻油香氣。🔸水冷蕎麥麵 $118麵條經過水冷處理後,保持著爽口嘅口感,又好彈牙!面層更配有牛𦟌、青瓜、蛋。
呢間新開嘅🇰🇷韓國餐廳

🔸韓式炒粉絲 $188

🔸水冷蕎麥麵 $118
2023-11-20
  • 特選牛肋骨肉
香港都有專人代燒服務😍 餐廳食物高質之餘,價錢唔貴~餐廳裝潢以白色為主調,空間感大又乾淨🤩✨韓牛肉眼扒 $340韓牛係由韓國直接入口!牛肉旁邊有QR code睇到韓牛等級,屠宰日期等等,確保所有韓牛都係新鮮兼1++ grade。店員會幫手燒到恰到好處,肉質嫩滑,牛味濃,油脂噴發✨韓牛板腱肉 $380板腱肉嘅肉質會再厚實啲,有嚼勁,而且肉汁較多✨五花肉 $168五花肉肥瘦均勻😋平時食五花肉一定會包菜,但餐廳俾咗勁多前菜,可以配搭肉食,所以冇特別再加✨水冷麵 $118麵食都幾大份,而且職員會幫手分到碗入面,真係坐喺度等食就得😂水冷麵可以加上芥末醬/醋調味,好解膩~

✨韓牛肉眼扒 $340

✨韓牛板腱肉 $380
板腱肉嘅肉質會再厚實啲,有嚼勁,而且肉汁較多

✨五花肉 $168

✨水冷麵 $118
2023-11-20 144 瀏覽
超抵食,韓國新餐廳由韓國人主理全部都食到原汁原味嘅地道韓國菜因為媽咪好鍾意食醬油蟹所以我成日都會喺香港留意吓有邊間好食最後媽咪話呢間算係香港性價比最高-生牛肉拌飯份量超大,幾個人share都得生牛肉一條條刀工好好完全冇根咬落去有入口即溶嘅感覺但係亦都有好重嘅牛香味配上唔同嘅配菜撈埋韓國米,大滿足-醬油蟹媽咪話依家超市啲醬油蟹都要三百幾蚊呢度竟然$300有找仲要大大隻超級多膏醃製得啱啱好保留到鮮味,但係唔會太鹹媽咪嘅食法係首先用半隻就咁單食品嚐下佢嘅肉質之後嗰一半就可以用嚟撈紫菜飯-米酒食親民嘅韓國菜感覺一定要飲米酒飲完個胃暖暖的食埋生嘢就更加配-大醬湯太多生冷嘢,都想飲啲熱嘢所以叫咗呢個大醬湯入面有好多餡料金菇菜洋蔥冬菇豆腐,牛肉等等-韓牛頸肉呢度另一個驚喜係所有韓牛都有證書送上嘅時候會有QR code話俾你聽佢嘅原產地幾時出世幾時劏所有嘢都一清二楚知道自己食咗乜嘢入口感覺真係唔同啲!
超抵食,韓國新餐廳
由韓國人主理
全部都食到原汁原味嘅地道韓國菜
因為媽咪好鍾意食醬油蟹
所以我成日都會喺香港留意吓有邊間好食
最後媽咪話呢間算係香港性價比最高

-生牛肉拌飯
份量超大,幾個人share都得
生牛肉一條條

媽咪話依家超市啲醬油蟹都要三百幾蚊
呢度竟然$300有找
仲要大大隻超級多膏
醃製得啱啱好
保留到鮮味,但係唔會太鹹
媽咪嘅食法係首先用半隻就咁單食

感覺一定要飲米酒
飲完個胃暖暖的
食埋生嘢就更加配

-大醬湯
太多生冷嘢,都想飲啲熱嘢
所以叫咗呢個大醬湯
入面有好多餡料
金菇菜洋蔥冬菇豆腐,牛肉等等

-韓牛頸肉
呢度另一個驚喜係所有韓牛都有證書
送上嘅時候會有QR code
話俾你聽佢嘅原產地
幾時出世幾時劏
所有嘢都一清二楚
知道自己食咗乜嘢
入口感覺真係唔同啲!
2023-11-20 107 瀏覽
醬油蟹韓國傳統的螃蟹料理,以生螃蟹為主要材料。螃蟹會在醬汁中醃漬一段時間,以提升其風味。韓牛刺身是韓國料理中的一道傳統菜餚。它以韓國特有的牛肉品種-韓國和牛為主要材料,將牛肉切成薄片,配以大蒜、芝麻油、醬油等調味料,製作成刺身。這道菜的特點是牛肉鮮嫩多汁,口感豐富,且搭配的調味料為整道菜增添了豐富的風味。牛頸肉是牛隻頸部的肉塊,它具有豐富的膠質和脂肪,因此非常適合用來燉煮或慢烤。牛頸肉通常需要長時間的烹飪才能讓肉質變得柔軟,但同時也能保留肉汁和風味。貼心的燒烤體驗,有店員幫忙燒烤至最適合食用的口感,喜上眉梢。正宗韓國人招待,全場都好多韓國人嚟支持。地方寬敞闊落,好舒服😌洗手間勁靚。

正宗韓國人招待,全場都好多韓國人嚟支持。

地方寬敞闊落,好舒服😌洗手間勁靚。
2023-11-19 108 瀏覽
呢間新開嘅正宗韓國🇰🇷餐廳,地方又大又乾淨舒服😌店員仲會忙幫燒烤如果叫燒肉,前菜仲🈶意想不到嘅辣蟹,生蟹味道香辣鮮甜,非常不錯前菜仲有多款特色韓國小菜👉🏻生醃泡菜、魚仔、蘿蔔等等,美味開胃調味牛肋骨肉好大塊牛肋骨肉,味道鹹淡適中,肉質十分嫩滑,食落好惹味韓牛肉眼扒呢個真係超正😍牛味好香濃,脂肪分佈得好均勻,口感係高質西餐廳嘅牛扒,入口即溶,比想像中好食生牛肉拌飯顏色好色彩繽紛,份量好多,超抵食👍🏻 生牛肉好新鮮,撈埋配菜、飯➕醬汁一齊食,十分滋味牛肋骨湯有好多件牛肋骨肉,口感香嫩美味😋個湯仲好好飲,值得一試Asahi啤酒有一整杯份量,飲落好香麥味寳露露蘋果唔算太大支,好香蘋果味,不味有點兒甜

調味牛肋骨肉
好大塊牛肋骨肉,味道鹹淡適中,肉質十分嫩滑,食落好惹味

韓牛肉眼扒

生牛肉拌飯

牛肋骨湯
有好多件牛肋骨肉,口感香嫩美味😋個湯仲好好飲,值得一試

Asahi啤酒
有一整杯份量,飲落好香麥味

寳露露蘋果
唔算太大支,好香蘋果味,不味有點兒甜

在港居住既韓國朋友推介新開位於尖沙咀的正宗韓國烤肉餐廳,牛肉是從韓國直送香港,亦是一間全國韓牛協會認證的最高級別,優質的食物而聞名,很多居港韓國人都街知巷聞。餐廳環境寬敞舒適,設有多間VIP房,讓顧客享受私密的用餐體驗。現代化設計和舒適的環境營造出獨特的氛圍,餐廳引入了Ipad餐牌點餐和機械人送餐的先進科技,提供更便捷的服務。此外,餐廳還有專人負責燒烤服務,確保每道菜品的烹飪效果完美。餐廳的食物選擇多樣,其中推薦的包括前菜醃生蟹,經理推介生蟹從韓國新鮮入口,醃製醬料香味濃郁,一流牛肋骨肉除全國韓牛協會認證外,亦區分幾種級數,當然這間餐廳標榜用上等級數,有香濃肉汁味,嫩滑可口冰鎮蕎麥水冷麵驚喜之作,蕎麥麵彈牙爽口,夏天食令人透心涼豬肋骨喜歡吃豬肉的朋友,這款豬肋骨鬆軟香口,值得一試再試食韓燒當然要飲韓國啤酒CassGalbi Town以精心挑選的食材和高品質的服務贏得了顧客的喜愛。無論是韓國美食愛好者還是尋找不同用餐體驗的人,都能在這裡找到滿足。Galbi Town的出現引領了韓牛和韓國烤肉在香港的熱潮。

冰鎮蕎麥水冷麵

驚喜之作,蕎麥麵彈牙爽口,夏天食令人透心涼

豬肋骨

喜歡吃豬肉的朋友,這款豬肋骨鬆軟香口,
值得一試再試

食韓燒當然要飲韓國啤酒Cass