2025-08-13 50 瀏覽
There are plenty of Korean BBQ in HK especially in TST but Galbi Town is easily hands down the best! Most Korean BBQ the meat is thin slices, they taste pretty much the same. The starters are all very similar like Kimchi, bean sprouts etc but Galbi town surprises me every time. You get a good selection of starters and change regularly. Today we had quail's eggs which was very interesting. The beef they used is Korean Hanwoo beef which tastes fresh, juicy & tender. Apparently all their meat products are from Korea and have high standards. The Kimchi soup is superb not too spicy and the kimchi omelette was thin and delicious. When you order your lettuce you get a good selection of veggies like cucumber, chilli, siso leaf and lettuce. I see some of the bad comments being pricey, you paid for quality! Another great thing about Galbi town is the staff cook the meat for you! The hygiene and cleanliness of this restaurant is probably the best in Hong Kong, it is absolutely spotless! Open two years and still kept like this bravo 👏When you leave your clothes doesn't smell of BBQ as the extraction works brilliantly! Very spacious seating, very comfortable!
Lastly, make sure you try the coffee machine before you leave, the one with milk is super yummy! I have no complaints and absolutely love this restaurant. You can tell the owner has put a lot of thought into it. If I have to criticize or make a suggestion is more dessert 😊
2025-08-12
  • 包肉蔬菜
  • 五花肉
  • 嫩豆腐湯
2025-07-28 1111 瀏覽
電梯一上去就見到超寬闊的餐廳環境,係尖沙咀少數可以用ipad 點餐的韓國餐廳。星期日的中午我同老公二人點了Lunch set,選擇都非常豐富,熱辣辣的夏天辣伴蕎麥麵+鐵板炒雞組合係不錯的選擇。四款前菜已經感受到餐廳的質素,有鵪鶉蛋、出面未食過的粉紅色醃蘿蔔、魚餅及泡菜,泡菜係新鮮同精緻的那一種,同出面某D韓國餐廳水旺旺已變酸的那一種完全不一樣。單是前菜我地就refill 了一次。辣涼拌蕎麥麵亦都一點也不頹,跟餐會額外有一碗碎冰冷麵湯底,蕎麥麵上面的兩塊牛肉味道濃郁,好好食!面體亦非常彈牙,辣汁未到非常辣,整體感覺十分清爽,非常適合夏天。鐵板炒雞帶著薑汁味,並唔係港式韓國餐廳平時醃雞肉的個一種味道,係有用心的。$138都真係俾返個呢個質素你,可以再encore。同場見到不少韓國人都來幫襯,環境非常乾淨,加分!
$138都真係俾返個呢個質素你,可以再encore。
同場見到不少韓國人都來幫襯,環境非常乾淨,加分!
辣拌蕎麥麵+鐵板炒雞
2025-07-27
辣拌蕎麥麵+鐵板炒雞
  • 前菜
  • 辣涼拌蕎麥麵+鐵板炒雞
我先放後續,員工回覆話老闆叫員工燒快d,高級韓牛餐廳,當我地係7月時節嘅人,燒快d,食左上路d 朋友仔,沒有一絲尊重,而家真呼籲大家唔好幫襯呢間餐廳,除非你好多錢,又唔介意服務質素差,被人當ghost (經理叫個staff 覆我,我真切感受)招待就去。忠告:以後大家真係要睇差評嘅post, 不要只看好評,我自己衰,淨係睇左好評就去食。利申:我真心白銀俾錢食。平時都唔會咁得閒打comment,但救得一個得一個,那怕你去茶記都唔會被人趕,呢個point 好重要。3宗罪1.上醬油蟹時,服務員就咁丢低個醬油蟹喺枱面,完全冇同我哋講個飯喺下邊,我一直以為因為天氣熱,餐廳諗住保持新鮮,所以下邊放咗冰,點知食到尾我拎開梨睇,原來係飯梨,咁嘅服務手法,第一個叻。2.我家人同我慶祝生日,叫左個韓牛盛宴最貴個set, 佢地個職員一上場摩打手,不停將我哋叫嘅貴牛肉一次過沒有間斷,一野燒哂,完全冇諗過個客嘅進食速度,然後將燒好嘅牛肉就咁架上鐵架,d野凍哂,叫人點食,叫你地翻燒,你地咁嘅態度,我唔想食枱布,最後只好打包番屋企自己慢慢有心機整番熱又會柴先食到。3.打劫嘅餐廳,外賣盒$5 (我當丢俾你) 正常外賣盒

3宗罪

3.打劫嘅餐廳,外賣盒$5 (我當丢俾你)
正常外賣盒,$1-2,staff會講聲,後尾一睇單,把鬼火,$5一個盒,你地餐廳咁樣打劫個客,你地食相好核突,我費事浪費食物,折福,所以我俾你。
韓牛套餐

香港有更多嘅餐廳又務實,又需要你地支持,絕對唔係呢間唔值得嘅餐,我地有更好嘅選擇。
2025-06-27
$946.5 (晚餐)
慶祝紀念
生日
2025-06-28 2323 瀏覽
韓國朋友帶我去食他們喜歡的韓燒,鋪面十分大,因為新開所以十分乾淨。但係可能忽略了地下油煙,所以地下有點兒滑。食物方面,配菜很新鮮,都有好多種類,韓國朋友都很喜歡。我們還叫了一些小韓燒及冷麵試試。肉類很新鮮很有肉味,冷麵十分正宗。午餐三個人吃了很多東西。一定會再返去再試其他嘅食品。
2025-05-29 2795 瀏覽
一間會encore的餐廳:環境舒適寬落,備有嬰兒座椅、員工服務態度良好,有專人負責燒肉。食物質素有保證(正宗韓牛及濟洲五花腩)。平日晚市幫襯,有不少韓國人,但仍坐不滿。經濟不景氣,希望這間正宗韓燒餐廳頂得住啦!
2025-03-27 3486 瀏覽
替妹妹慶祝生日, 她爱吃韓式涼菜和冷麵, 而我選了這裏是因為他的韓牛、醬油蟹和生牛肉。今天才發現原來有午飯套餐, 價格也可以呀。來過幾次都挺喜歡的, 可惜如果人多就比較难拼枱了。
  • 嫩豆腐湯
  • 調味特選牛肋骨肉
隨著天氣轉涼,想必大家都想來點熱辣的烤肉吧!尖沙咀GALBI TOWN的韓式燒肉讓我驚艷不已!📍位於格蘭中心,空間寬敞,白色裝潢顯得休閒而整潔,讓人一進來就感到放鬆。#### 🍽️ **餐前小食**餐前的小食口感清新,讓我瞬間提升了食慾,真是為接下來的燒肉開了一個好頭。#### 👨‍🍳 **周到服務**服務人員非常友善,會協助處理和燒烤肉類,讓我無需擔心燒焦,專心享受美食!#### 🥩 **韓牛新鮮肉眼**我首選了**韓牛新鮮肉眼**,一大塊肉眼鋪在鐵板上即席燒烤,肉質嫩滑,肉汁豐富,牛味濃郁,每一口都讓我感受到滿滿的幸福!#### 🍖 **調味牛肋骨肉**接下來是**調味牛肋骨肉**,肉質幼嫩,腍滑富油脂,調味恰到好處,搭配蔬菜一起烤,口感更是絕佳!#### 🍲 **套餐選擇**我還嘗試了**鐵板烤牛肉配大醬湯套餐**和**鐵板烤牛肉配嫩豆腐湯套餐**。烤牛肉配以椰菜等新鮮蔬菜,油香的牛肉和爽脆的蔬菜完美結合。 - **大醬湯**的湯底濃厚鮮美,略帶辣味,配料豐富,層次感十足。- **嫩豆腐湯**則滑溜嫩豆腐,加上菇菌和翠玉瓜,少許辣度相當醒胃,絕對是送飯的最佳選擇!### 🎉 **總

#### 🍽️ **餐前小食**

#### 👨‍🍳 **周到服務**

#### 🥩 **韓牛新鮮肉眼**

#### 🍖 **調味牛肋骨肉**

#### 🍲 **套餐選擇**

### 🎉 **總結**
**GALBI TOWN**的韓式燒肉不僅食材新鮮,服務周到,更有舒適的用餐環境。如果你在尖沙咀,千萬不要錯過這裡的美味燒肉!快帶上朋友一起來享受這份美好吧!🌟
2025-01-13 5171 瀏覽
尋晚四條友帶埋個女去食飯,一開頭見到間舖頭幾整齊幾靚咁仲好高期望。點知一坐低叫嘢嗰個Tablet壞咗,叫極都冇人嚟整,又唔可以人手落order。結果就係嗌咗三樣嘢,之後都冇人serve我哋啦,根本個地方就唔夠人。啲waiter成日叫佢又唔應,應咗之後就行咗去唔知邊度又唔返嚟。嗌咗啲牛肉個人嚟幫我哋燒嘅時候又唔話俾我哋聽已經燒好搞到啲嘢老哂,我哋先食唔知做緊乜。啲嘢食雖然唔係好差,但係又好貴唔抵食,淨係嗌咗三樣嘢嘢都成千蚊落樓 。

2025-01-11 4276 瀏覽
尖沙咀開咗一間新嘅韓國餐廳,餐廳好大間,環境非常好,亦都有好多唔同嘅韓國菜式可以選擇。今次同屋企人一人點咗一隻醬油蟹,醬油蟹大大隻,入面有勁多蟹膏,啲蟹膏同蟹汁撈埋白飯一齊食真係超有鮮味。醬油蟹入邊亦都有好多蟹肉,一人一隻醬油蟹真係超滿足呀!呢度午市亦都有抵食嘅套餐,今次點咗鐵板烤牛肉配大醬湯套餐同埋鐵板烤肉加蕎麥凉面套装,兩種配搭各有特色,一冷一熱,烤牛肉配熱辣辣嘅大醬湯好啱冬天食。平時食韓國菜好鍾意食水冷麵,今次轉一轉,點咗蕎麥涼麵,都好正。嘆埋燒酒就perfect!

嘆埋燒酒就perfect!
  • 醬油蟹
估唔到尖沙咀鬧市有間韓燒,佔地逾8000呎,仲係韓國人主理嘅高級燒韓牛🤩前菜9小碟見到已經相當開胃~🔸韓牛新鮮肉眼 $340全程燒肉都由店員幫手,燒得熟度剛好,肉眼好濃肉味,油花分佈細緻,特別香嫩多汁🤤🔸調味特選牛肋骨肉 $320用自家製醬汁醃製,味道帶咸香,鬆化入味🥰🔸海鮮煎餅 $138好足料,用料新鮮,食落鮮香惹味😍🔸韓牛生牛肉嫩芽拌飯 $138呢道菜有驚喜!生牛肉鮮味十足,一啲都唔腥,加埋各樣蔬菜配料口感豐富😋

🔸韓牛新鮮肉眼 $340

🔸調味特選牛肋骨肉 $320
用自家製醬汁醃製,味道帶咸香,鬆化入味🥰

🔸海鮮煎餅 $138
好足料,用料新鮮,食落鮮香惹味😍

🔸韓牛生牛肉嫩芽拌飯 $138

好韓呀!🧑🏻‍🍳由餐廳主理人到食物都係Made In Korea🇰🇷🌟主打優質韓牛🐄, 新鮮空運到港🛬另有韓式小菜, 煎餅, 生牛肉拌飯等餐廳佔據一整層, 空間感十足🤩簡約整潔, 座位闊落, 燈光鮮明💡✍🏻Tablet自助下單後, 好快就送上前菜🤵🏻全程有店員親自烤肉, 淨係負責食🤪😳個爐好正好強勁, 連油煙味都吸埋👍🏻食完件衫同頭髮完全冇燒烤味👻🔸韓式前菜🆓有7款前菜, 十分豐富🫨泡菜有辣同唔辣😙☑️涼拌魚糕條, 南瓜蛋沙律, 柚子沙律菜等🔸特選1++韓牛肉眼扒🐄 $340 7.5/10頂級韓牛肉眼扒150g, 油脂分布平均🔥火喉剛好, 肉質鮮嫩juicy🐮牛味香濃, 沾少許鹽, 更能突顯牛香味🤤🔸特選牛肋骨肉🐄 $320 6.5/10牛肋骨用櫻花蜂蜜醃製過🍯肉質鬆軟, 味道甜甜地, 🍚餸飯更佳~🔸豬肋肉🐖 $198 6.5/10豬肋肉同樣已經醃製外層微焦香, 肉質鮮嫩多汁, 同樣是甜甜地🔸白飯 $15🔸可樂 $25
好韓呀!
🌟主打優質韓牛🐄, 新鮮空運到港🛬
另有韓式小菜, 煎餅, 生牛肉拌飯等
19930 瀏覽

餐廳佔據一整層, 空間感十足🤩
簡約整潔, 座位闊落, 燈光鮮明💡

✍🏻Tablet自助下單後, 好快就送上前菜

🤵🏻全程有店員親自烤肉, 淨係負責食🤪
😳個爐好正好強勁, 連油煙味都吸埋👍🏻
食完件衫同頭髮完全冇燒烤味👻

🔸韓式前菜🆓
有7款前菜, 十分豐富🫨
泡菜有辣同唔辣😙
☑️涼拌魚糕條, 南瓜蛋沙律, 柚子沙律菜等

🔸特選1++韓牛肉眼扒🐄 $340 7.5/10
頂級韓牛肉眼扒150g, 油脂分布平均
🔥火喉剛好, 肉質鮮嫩juicy
🐮牛味香濃, 沾少許鹽, 更能突顯牛香味🤤

🔸特選牛肋骨肉🐄 $320 6.5/10
牛肋骨用櫻花蜂蜜醃製過🍯
肉質鬆軟, 味道甜甜地, 🍚餸飯更佳~

🔸豬肋肉🐖 $198 6.5/10
豬肋肉同樣已經醃製
外層微焦香, 肉質鮮嫩多汁, 同樣是甜甜地

🔸白飯 $15

🔸可樂 $25
  • 韓牛肉眼扒
🌟這家的韓牛燒肉給我不太聰明的舌頭算是上了一課,其實不太用太多强調肉的品質有多高級,真的只需要吃一口就已經心知肚明了。這家也是拿了韓國牛肉協會的牌照,肉的質量真的是沒話説。對於這種高級肉,肯定不能自己燒啦~他們的店員會專門幫你燒,然後剪成合適入口的大小。整間餐廳在香港屬於是巨大了,其實燒肉店就要這個大小,非常有空間感,而且基本都是白色調的裝飾,顯得非常乾净大氣。整套設備都是韓國搬來了,也有自己專門的櫃子去存放牛肉。總結來説,兩人買單一千已經吃的好滿足了,一分價錢一分貨,很值得一試!·🌟韓牛肉眼扒 $340這個是他們家的必點和推薦,必須安排上。實話説,很久沒有吃到那種油脂豐富且厚實的雪花牛了,吃起來能感覺牙齒逐條逐條要開牛肉纖維的感覺。個人覺得只需要沾海鹽就能吃出最佳風味了。·🌟韓國濟州黑毛豬五花肉 $198Jo去了濟州回來之後就一直推薦的黑毛五花肉,説實話我在香港吃過幾家,這個濟州五花肉的特色就是要配合一個鯷魚醬,which有點臭臭的我一直不太習慣,但是這家的鮷魚醬是烤肉的時候一起放在鍋上面熱,不知道是爲了符合大衆口味還是就是正宗的味道,完全沒有難聞的氣味,反而是那種誘人的濃香,我覺得

🌟韓牛肉眼扒 $340

🌟韓國濟州黑毛豬五花肉 $198
Jo去了濟州回來之後就一直推薦的黑毛五花肉,説實話我在香港吃過幾家,這個濟州五花肉的特色就是要配合一個鯷魚醬,which有點臭臭的我一直不太習慣,但是這家的鮷魚醬是烤肉的時候一起放在鍋上面熱,不知道是爲了符合大衆口味還是就是正宗的味道,完全沒有難聞的氣味,反而是那種誘人的濃香,我覺得如果是第一次試,這家的濟州五花肉絕對合適。

🌟醬油蟹🦀️$270
Jo對他們家的醬油蟹有著超高的評價,聲稱又是比之前吃過的都好吃哈哈。能接受吃生腌的朋友確實可以體驗一下,我舉得蟹黃拌飯確實風味獨特。我覺得最難得的是他們家衛生也很乾淨,所以吃起來真的放心。

🌟韓牛生牛肉拌飯 $138
生牛肉拌飯擺盤非常精緻,裏面也加入了一般韓料店沒有的一些蔬菜,吃起來非常脆爽,加上一條條腌入味的生牛肉真的很適合來當主食。

人均:$500+
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑
性價比:🍑🍑🍑🍑
服務態度:🍑🍑🍑🍑🍑
回頭率:🍑🍑🍑🍑
  • 韓牛新鮮肉眼
2024-12-24 2439 瀏覽
氣溫驟降,又是吃1++韓牛烤肉暖暖胃的時候由韓國人主理的韓牛燒肉餐廳佔地逾八千呎,座位闊落簡約風裝潢配搭白色主色調,設有五間獨立房,輕鬆休閒正宗韓牛直接由韓國入口 ,供應有全國漢牛協會證書的韓牛韓牛刺身有嚼勁,新鮮嫩滑,每片都切得很均等調味牛肋骨肉使用了櫻花蜂蜜醃製,每一口都能感受淡淡的甜美鐵板烤牛肉配水冷麵午市套餐的冷麵酸甜冰涼牛肋骨湯濃郁入味,肉質軟淋,湯頭順喉香甜真露新鮮燒酒去除了導致宿醉的雜質,確保更愉快的飲酒體驗
氣溫驟降,又是吃1++韓牛烤肉暖暖胃的時候
由韓國人主理的韓牛燒肉餐廳佔地逾八千呎,座位闊落
簡約風裝潢配搭白色主色調,設有五間獨立房,輕鬆休閒

正宗韓牛直接由韓國入口 ,供應有全國漢牛協會證書的韓牛
韓牛刺身有嚼勁,新鮮嫩滑,每片都切得很均等
Hanwoo Mungtigi
調味牛肋骨肉使用了櫻花蜂蜜醃製,每一口都能感受淡淡的甜美
YangNyum (marinated) Galbi
鐵板烤牛肉配水冷麵午市套餐的冷麵酸甜冰涼
Bulgogi & Mul Nangmyeon
牛肋骨湯濃郁入味,肉質軟淋,湯頭順喉香甜
Galbi Tang
真露新鮮燒酒去除了導致宿醉的雜質,確保更愉快的飲酒體驗
Chamisul Fresh
2024-12-21
Hanwoo Mungtigi
YangNyum (marinated) Galbi
Bulgogi & Mul Nangmyeon
Galbi Tang
Chamisul Fresh
2024-12-23 2235 瀏覽
📍 GALBI TOWN今次搵食嚟到呢間尖沙咀嘅韓式燒肉店,由韓國人主理,夠曬地道同正宗!裝修行簡約風,環境闊落,地方超大,空間感十足🥳連前菜都有八至九款,好豐富!🐂韓牛新鮮肉眼 $340肉眼超級厚身!肉質鮮艷,紋理清晰~油脂好平均;店員會過嚟幫手燒,火候控制得啱啱好!唔會過熟,大概七成熟左右啦😝食落軟腍,肉味濃郁,鮮嫩多汁,極度Juicy!🐮調味特選牛肋骨肉 $320特選牛肋骨肉都係人氣之選嚟㗎~牛肋骨有預先調味,食落更加焦香,醃製嘅醬汁食落甜甜地嘅,似係蜂蜜,反而更加突出牛肉嘅鮮味~軟腍既味道真係令人難以忘懷👅🥣辣牛肉湯 $138天氣咁凍一定唔少得飲返碗牛肉湯暖下胃,上枱嘅時候用石鍋送上,保證熱辣辣!用牛肋骨去熬煮出濃郁既湯底,湯汁醇厚,散發住陣陣嘅香味~湯底都幾辣嘅,食唔到辣嘅朋友仔要注意⚠️粉絲極度索汁,好吸味🥳🥬包肉蔬菜 $40食咁多韓牛一定會覺得好油膩,配生菜食可以解油膩咁~🍐梨汁 $25梨味重,甜甜地~去韓國旅遊嘅時候成日都會買嚟飲🤓⭐️好味指數:8.3/10📍 GALBI TOWN (尖沙咀)尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心1樓#尖沙咀 #galbitown #韓式燒肉 #燒肉
📍 GALBI TOWN

🐂韓牛新鮮肉眼 $340

🐮調味特選牛肋骨肉 $320

🥣辣牛肉湯 $138

🥬包肉蔬菜 $40
食咁多韓牛一定會覺得好油膩,配生菜食可以解油膩咁~

🍐梨汁 $25
梨味重,甜甜地~去韓國旅遊嘅時候成日都會買嚟飲🤓

⭐️好味指數:8.3/10

📍 GALBI TOWN (尖沙咀)
尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心1樓

#尖沙咀 #galbitown #韓式燒肉 #燒肉 #韓牛新鮮肉眼 #調味特選牛肋骨肉 #辣牛肉湯 #包肉蔬菜 #梨汁 #oppa #korea
辣牛肉湯
👧🏻😋👅🍽✨高質韓國菜🫶🏻必食韓牛醬油蟹-🇰🇷 格蘭中心1樓全層, 分左好多個廂房, 空間好大好闊落; 每枱都有部tablet點餐,🇰🇷 無論燒肉定刺身都有晒認證, 係Hanwoo Association首間韓牛旗艦店-▪️韓式美食🦀 醬油蟹 $270 一份一隻但好大隻, 肉滑膏多, 有酒香既醬油唔會好重味, 簡單帶出蟹出鮮甜🥩 韓牛刺身 $320 有埋QR code睇cert, 1++級內側後腿肉較瘦而好柔滑, 帶少少軟筋; 一半點麻油同鹽, 清清地好提鮮, 另一半點濃郁大醬, 兩種食法更有層次▫️主食🍲 牛肋骨湯 $138 無論近骨位置定全塊肉都係咁腍滑! 帶筋更有咬口; 肉已經份量好足, 再加埋粉絲同白飯即刻暖晒🫓 海鮮煎餅 $138 厚薄適中, 外脆內軟; 海鮮粒粒同椒絲已好鮮甜, 唔使點海鮮汁都很可以▪️飲品🍸 Highball $88 甜甜地易入口, 仲有檸檬好清新
👧🏻😋👅🍽✨
高質韓國菜🫶🏻必食韓牛醬油蟹