2010-05-14 49 瀏覽
朋友話Fresh House的食品幾好味, 所以今日來試下:-意式燒雞三文治 - 好好味, 份量夠, 加上玉米湯, 好飽!鮮雜菌雞配紅米飯 - 味道比清淡, 但雞和紅米飯的份量剛剛好, 配特飲元肉蘆薈蜜, 好清潤.環境 : 因為位處近大廈的出入口, 比較人來人往, 座位欠舒適, 但好方便服務 : 服務員比較年輕, 有動力, 加多一點笑容就更好
服務 : 服務員比較年輕, 有動力, 加多一點笑容就更好

2009-05-28
  • 意式燒雞三文治
2010-01-09 30 瀏覽
本人在Exchange Tower工作,試過附近的餐廳後覺得Fresh House真係飯堂首選。1. 食物製作有心思, 個意粉同D三文冶真係一流2. 無敵Service! 佢地體貼的Service,同埋班伙計勁玩得又Nice,今時今日咁的服務態度去邊度搵!3. 健康飲品有特色,有個龍眼肉的Drink我唔記得叫嘜名,但係好正! 對於我日捱夜捱又小湯水的人又其重要!4. 就腳, Hahaa聽佢地講將會推出新野,大家不妨try try!

1. 食物製作有心思, 個意粉同D三文冶真係一流

4. 就腳, Hahaa

聽佢地講將會推出新野,大家不妨try try!
  • 威哥的肉醬意粉同愛麗詩的三文冶
2010-01-02 4 瀏覽
某日想食CAKE就去樓下的FRESHOUSE, 一行近小小, 女老闆就出黎勁SELL, 基本上佢咩都說好食, 甘佢係甘SELL我咩LEMON CHEESE CAKE, 甘我就買左2件啦. 返到OFFICE一食就知出事, 1.無LEMON FAVOR AT ALL, 2.件CAKE係WARM即係個FRIDGE唔夠凍 3.口感怪怪,軟軟溜溜甘, 同事說食了半件已頂唔住, 而我食左1/3就要把它送去TRASH CAN.希望佢地能夠在多方面都大大改善啦.
返到OFFICE一食就知出事,

1.無LEMON FAVOR AT ALL,
2.件CAKE係WARM即係個FRIDGE唔夠凍
3.口感怪怪,軟軟溜溜甘,

希望佢地能夠在多方面都大大改善啦.
(非會員)
2009-12-16 9 瀏覽
上星期五放工經過見到有間新野開左。走入去八下啦,原來賣果汁的,本來想試下D火龍果奶,點知無喔,個靓女老闆就介紹左杯叫"元肉蘆薈蜜"俾我,一試又幾好味喔,不太甜,她話系她們自己煲的,有幾有心喔。後來又買左隻山楂水返屋企,肥媽都話己好味,下次是下lunch先!九龍灣終於都健康的選擇。
2009-12-11
紀念日
2009-12-15 3 瀏覽
這個"木糠布甸蛋糕"的樣子倒也不錯,餅底不單夠鬆又夠香, 而且一層層疊起後, 布甸跟蛋糕是結實地黏成一片的, 放進口中, 軟棉棉的布甸立即溶化, 有點吃雪糕的影子 。加埋中間厚厚的吉士很不錯, 甜度適中又夠滑, 而且上面有一層厚厚的木糠, 足證真材實料, 果然美味。下次一定要買多幾件
2009-12-11
生日