2022-10-15
今日搵舊同事一齊食飯佢哋話公司附近開咗呢一間新嘅西餐叫我哋一齊去試吓呢間就係位於鴻圖道嘅叫做flames 喺香港都有幾間唔同嘅分店餐廳設有室外同室內嘅空間 舖頭嘅樓底有夠高又播住輕快嘅音樂如果一路揸住個酒杯一路超下嘅話都相當舒服今日係星期六嘅夜晚 但估唔到咁多人都會專登嚟到工業區嘅位置食呢一間餐廳睇嚟佢應該係有啲料到呢度嘅選擇冇話超級多但係都比較有特色相對地佢嘅飲品選擇就好多啦首先上碟呢就係前菜啦呢一個就叫做香煎半熟吞拿魚車厘茄沙律配上青檸青瓜薄荷汁啲車厘茄係多到好似食放題咁😆再配上幾塊煎香左嘅半熟吞拿魚 酸酸地嘅沙律汁同埋呢個吞拿魚係出奇地夾 所以食落去好開胃我哋就選擇咗海鮮pizza 做主菜 Pizza即叫即整超級熱辣辣可以做到芝士拉絲嘅效果 用料一啲都唔cheap,佢用上左煙三文魚,爽口彈牙嘅魷魚,同埋大大隻嘅蝦所以食落去嘅口感非常之豐富 而且Pizza嘅餅底鬆軟煙un.個批邊有救香脆,整體來講我覺得做得相當唔錯!另外我哋都叫咗一份肉醬墨西哥片估唔到個份量係超級多!肉醬嘅份量基本上係可以沾上每一塊墨西哥片!墨西哥片係新鮮整熱嘅所以撈埋大量嘅芝士粉同埋芝士搞埋一齊食簡直係無敵啊配上
餐廳設有室外同室內嘅空間
相對地佢嘅飲品選擇就好多啦
我哋就選擇咗海鮮pizza 做主菜 Pizza即叫即整
另外我哋都叫咗一份肉醬墨西哥片
估唔到個份量係超級多!肉醬嘅份量基本上係可以沾上每一塊墨西哥片!墨西哥片係新鮮整熱嘅所以撈埋大量嘅芝士粉同埋芝士搞埋一齊食簡直係無敵啊配上一啲酸爽嘅莎莎醬成個口感好豐富所以令我食過不停!最後我哋都有叫到一杯飲品店呢一個呢就係佢哋嘅signature : Lemonade 飲落去好Fresh絕對唔會好酸而且亦都唔會過甜!成餐飯無論係
環境服務態度定係食物嘅質素都相當唔錯