2023-10-17 37 瀏覽
隨着觀塘發展越嚟越迅速~ 又有海濱長廊、公園等等嘅配套,特色餐廳都越開越多,今次去其中一間西餐✨Flames,環境同食物質素都唔錯呢~ Flames都有唔同嘅分店,而呢間位於海濱𣿬嘅特色係有埋戶外平台~ 日間可以眺望郵輪碼頭~ 今次食晚餐就坐返室內la~ 呢度分別有二人同四人餐睇嚟都好抵食~ 而我哋都有各自心水野食~ 就order返a la carte ~🍤KING PRAWN LINGUINE份量頗多,用上扁意粉🍝 大蝦幾大隻爽口,加上三文魚籽、滿滿的龍蝦汁香濃好味!🥩GRILLED RIB EYE STEAK (10oz)呢塊扒真心唔錯!😍處理得好過好多專食牛扒既食店~ Medium生熟度啱啱好!味濃juicy、肉質軟嫩~ 👍🏻 筋位脂肪夠甘香~薯蓉算滑但淡口、如多加牛油會更好!紅酒汁味道ok!VERY VANILA LATTE都幾好飲,唔算好甜😂對於雲尼拿怪嚟講係未到very級數~GINGER ALE正正常常la~ 見隔離枱order咗隻燒春雞好香好正咁🤭 下次又嚟試下先!

🍤KING PRAWN LINGUINE
份量頗多,用上扁意粉🍝 大蝦幾大隻爽口,加上三文魚籽、
滿滿的龍蝦汁香濃好味!

🥩GRILLED RIB EYE STEAK (10oz)

薯蓉算滑但淡口、如多加牛油會更好!紅酒汁味道ok!

VERY VANILA LATTE
都幾好飲,唔算好甜😂對於雲尼拿怪嚟講係未到very級數~

GINGER ALE
正正常常la~

見隔離枱order咗隻燒春雞好香好正咁🤭 下次又嚟試下先!
2023-10-09
  • 10安士肉眼扒配忌廉薯蓉
2023-10-16 46 瀏覽
・ 脆皮乳豬西蘭花苗配黃薑蕃茄飯🐖 ($318)雖然呢個dish偏貴,但真係物超所值,因為佢係即叫即整,燒到個皮卜卜脆✨ 一切開冒曬煙,熱辣辣又香口😍 好好食啊,同埋佢真係份量十足,底下有好多黃薑蕃茄飯,好飽肚。黃薑蕃茄飯口感有少少似糯米飯,軟得嚟夠Q彈😍 而且個飯真材實料,冇落蕃茄醬🥫 用真蕃茄🍅 respect 🥰・ 10安士肉眼扒配忌廉薯蓉🥩 ($268)肉眼好嫩✨有豐富嘅肉汁同口感!叫左五成熟,熟度啱啱好💕 內部保持適度嘅嫩度同粉紅色!配上紅酒汁,一流👍🏻 而忌廉薯蓉口感濕潤順滑,有濃郁嘅薯仔味同奶油味🥔 隔離仲有好多蔬菜🥬 營養豐富・ 避風塘雞翼🐓 ($78) 足足有6隻雞翼!皮炸得好脆,而肉質都好多汁,炸至金黃酥脆嘅雞翼上有香辣嘅避風塘調味😳 十分惹味,辣辣地,好香口🥰

・ 脆皮乳豬西蘭花苗配黃薑蕃茄飯🐖 ($318)

・ 10安士肉眼扒配忌廉薯蓉🥩 ($268)

・ 避風塘雞翼🐓 ($78)
朋友約我到觀塘海旁的海濱匯,海濱匯是新建的商業中心,商業中心不論是外型還是裡面都很摩登時尚,而且充滿綠化原素。因地理位置是牛頭角和九龍灣的中間點,所以朋友知道餐廳可享有免費泊車,她揸車過黎同我會合。🍽️😚👭🚗🆓1️⃣ Cappuccino ($35),即磨的咖啡底,約1/3杯都是很綿密的奶泡,同樣也會飲到鮮奶的香味。☕️🥛2️⃣ 夏威夷薄餅($178),職員把 Pizza送上枱上冒煙冒煙非常熱,pizza 上的菠蘿是新鮮原個菠蘿片下來,菠蘿是鮮甜帶點酸甜,而且多汁,新鮮美味,很開胃。手拉薄餅都是新鮮製作,麵質很軟熟,煙煙韌韌,pizza邊很脆口,蕃茄醬、火腿、芝士融在薄薄的薄餅上,皮薄餡多,製作得很出色。🍕🍅🧀🍍3️⃣ 蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉($158),長通粉很彈牙,硬度剛好。忌廉汁和蟹肉滿怖在長通粉,一絲絲的蟹肉很鮮味,忌廉加上巴馬臣芝士令口感更濃味幼滑。不妨食一半後可加返少少辣椒汁,可中和返油膩感。🦀🧀🥛🍝4️⃣ 法式焦糖燉蛋 ($78),是餐廳的是日甜品,上層薄薄的焦糖糖依很脆,燉蛋的蛋味香濃,而且帶有陣陣清香的奶味,每一口都是滑溜溜,又香又甜,令人感到非常回味。🥚🍮🍓🫐☺️

Cappuccino

法式焦糖燉蛋

Cappuccino
法式焦糖燉蛋
2023-10-16 24 瀏覽
今日同朋友去完觀塘海濱公園玩,玩完好攰就諗起想食Flames 餐廳非常細心,見我地有小朋友,特登安排一個角落比我地,自成一閣非常寬敞,抵讚!我地一行四人order 左葡式香辣燒春雞配烤蔬菜,新鮮黑松露蘑菇扁意粉,海鮮香草茄醬薄餅,另外叫左個澳式雞鹽薯條同埋蘑菇湯。首先蘑菇湯先上場,好大浸蘑菇味飄左出黎,飲落仲有蘑菇粒係個口度,正。跟住到侍應捧住薯條過黎,小朋友眼前一亮,賣相超吸引,食落不得了,呢個雞鹽真係超惹味,唔知邊度有得買雞鹽呢🤔,真係好好味,食食下阿女直頭捧住黎食🤭隨之而黎既烤雞,皮脆肉嫰,唔點醬都夠晒味,點埋醬又係味蕾既盛宴。黑松露意粉,平時小朋友唔太鍾意咁多sauces既意粉,但呢個佢竟然食得津津有味,仲不斷添食,我試上一啖,嗯!黑松露非常之香,的確係好好味😋最後pizza 上場嘩!d三文魚好吸引,我一咬落去,藏起底既魷魚同大蝦非常彈牙,鱿魚唔會太''un'' ,新鮮呢樣嘢真係冇呃人😋呢餐真係好好味,一定要再黎🤭

最後pizza 上場

呢餐真係好好味,一定要再黎🤭
2023-10-15 148 瀏覽
呢日同大大細細去觀塘海濱玩,黃昏時間去,天氣唔太熱,果度仲有好多中秋燈飾,又有彩色燈泡大道,打卡一流!散步完,有啲肚餓,我哋就去搵嘢食。行到嚟海濱𣾀,見到呢間餐廳,都幾有格調。門口買有個大水吧,裏面有分室內室外座,個View都唔錯,一邊食一邊有啲秋風吹來,感覺好寫意!新鮮黑松露蘑菇薄餅依個pizza餅底鬆軟煙靭Pizza邊烤得香脆,最正係Pizza嘅用料十足,有新鮮黑松露片、蘑菇、意大利奶酪芝士、馬蘇里拉芝士、忌廉,pizza 菇味香濃,加埋芝士,簡直係絕配,非常好味!燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉燒大蝦肉質彈牙,個扁意粉配埋三文魚籽食,口感一流。意粉個龍蝦汁,龍蝦味濃,同佢意粉好夾,正~ 避風塘雞翼避風塘雞翼隻隻都好大隻,肉質嫩滑,咬落去仲有肉汁,配埋香脆香辣嘅炸蒜粒同豆豉,非常惹味!
呢日同大大細細去觀塘海濱玩,
黃昏時間去,天氣唔太熱,
果度仲有好多中秋燈飾,
又有彩色燈泡大道,
打卡一流!散步完,
有啲肚餓,我哋就去搵嘢食。

行到嚟海濱𣾀,
見到呢間餐廳,都幾有格調。
門口買有個大水吧
裏面有分室內室外座,
個View都唔錯,
一邊食一邊有啲秋風吹來,
感覺好寫意!

依個pizza餅底鬆軟煙靭
Pizza邊烤得香脆,
最正係Pizza嘅用料十足,
有新鮮黑松露片、蘑菇、
意大利奶酪芝士、馬蘇里拉芝士、
忌廉,pizza 菇味香濃,
加埋芝士,簡直係絕配,非常好味!

燒大蝦肉質彈牙,
個扁意粉配埋三文魚籽食,
口感一流。意粉個龍蝦汁,
龍蝦味濃,同佢意粉好夾,正~

避風塘雞翼
避風塘雞翼隻隻都好大隻,
肉質嫩滑,咬落去仲有肉汁,
配埋香脆香辣嘅炸蒜粒同豆豉,
非常惹味!
避風塘雞翼
The ambiance at Flames is a true highlight. With its outdoor seating area, the restaurant offers a welcoming and vibrant atmosphere, making it an excellent spot to chill and unwind.ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ -🥩 10oz Rib Eye Steak with Potato PureeThe steak was tender, juicy, and bursting with flavor. Each bite was a heavenly experience, complemented by the velvety smooth potato puree.🍗 Whole Peri Peri Chicken with Truffle FriesThe chicken was expertly seasoned with a tantalizing peri peri marinade, resulti

ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ -

The chicken was expertly seasoned with a tantalizing peri peri marinade, resulting in a harmonious blend of spiciness and tanginess. The meat was incredibly tender and succulent, making each bite a burst of flavor. Accompanied by the crispy and aromatic truffle fries, this dish was a true winner.

🍹 Flames Lagoon and Peach Dirty Lemonade
The Flames Lagoon, with its refreshing blend of tropical flavors, transported us to a beachside paradise. The Peach Dirty Lemonade, on the other hand, offered a delightful combination of tangy lemon and sweet peach, creating a perfect balance of flavors.

The proximity to the Kwun Tong Promenade provides the perfect opportunity for a leisurely stroll after your meal, adding an extra touch of enjoyment to your dining experience.

𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜
🍴 Flames📍 Shop 2, 1/F, Quayside, 77 Hoi Bun Road, Kwun Tong
✨𝓖𝓾𝓽𝓮𝓷 𝓐𝓹𝓹𝓮𝓽𝓲𝓽 : 𝓐𝓿𝓲𝓼

#FoodieParadise #Foodie #HongKongFoodie  #FoodieAdventuresHK #HongKongEats #HKFoodExplore #hongkong  #香港美食 #美食 #美食探店 #香港好去處#ahmoontt_food
2023-10-15 21 瀏覽
今日同大少、小妹去觀塘碼頭走走,沿途有啲遊樂設施,邊行邊玩,又有海風吹來,覺得好舒服。行完有啲肚餓,啱啱行到海濱𣾀,決定入去食嘢。見到依間舖頭,有室內有室外,出面有個小草地,又望到出面嘅風景,氣氛一流,就決定入嚟依間餐廳食嘢。店員服務好好,一見到小妹,就主動拎BB凳俾佢,又同大少講笑哄佢,好親切!脆皮乳豬西蘭花苗配黃薑茄飯呢首菜要啲時間整,但值得等的,因為真係好好食。乳豬皮烤得好脆,乳豬肉脂肪同肉比例均勻,一啖豬膏一啖肉,食落去好有口感。黃薑茄飯,飯粒粒分明,食落去啲飯好煙韌,伴有黃薑同茄香,但味道又唔會太濃,配埋乳豬食,好夾,正!慢煮雞胸車厘茄香草醬扁意粉慢煮雞胸雞肉肉質滑嫩,扁意粉煮得唔淋,唔會漿住過口,扁意粉入口彈牙,配埋香草醬煮,清新又入味,不錯!
今日同大少、小妹去觀塘碼頭走走,
沿途有啲遊樂設施,
邊行邊玩,又有海風吹來,
覺得好舒服。行完有啲肚餓,
啱啱行到海濱𣾀,決定入去食嘢。

見到依間舖頭,有室內有室外,
出面有個小草地,又望到出面嘅風景,
氣氛一流,就決定入嚟依間餐廳食嘢。
店員服務好好,一見到小妹,
就主動拎BB凳俾佢,
又同大少講笑哄佢,好親切!

脆皮乳豬西蘭花苗配黃薑茄飯
呢首菜要啲時間整,但值得等的,
因為真係好好食。
乳豬皮烤得好脆,
乳豬肉脂肪同肉比例均勻,
一啖豬膏一啖肉,食落去好有口感。
黃薑茄飯,飯粒粒分明,
食落去啲飯好煙韌,
伴有黃薑同茄香,但味道又唔會太濃,
配埋乳豬食,好夾,正!

慢煮雞胸車厘茄香草醬扁意粉
慢煮雞胸雞肉肉質滑嫩,
扁意粉煮得唔淋,唔會漿住過口,
扁意粉入口彈牙,配埋香草醬煮,
清新又入味,不錯!
2023-10-15 196 瀏覽
一向有間唔中食開依間,都keep住唔錯有水準,點知今次大失所望。。。同朋友大約6:30pm入座,叫咗個牛扒+大蝦配薯條仲有個湯,朋友就叫咗燒雞配薯條,嗰陣時都仲未係好多人,等咗大約20分鐘有得食,點知就出事啦。。。牛扒叫咗五成熟,但係超難切開。。唔係塊扒煎得太熟,喺塊扒煎得唔熟完全係生既。。。啲薯條又係凍嘅。。搞咩鬼?中午食剩要攞返出嚟比客食???依個燒雞最正常,起碼熱辣辣先。。。不過啲薯條都係凍嘅。。唉。。根本唔係新鮮整湯就唔夠熱,偏鹹。。。

牛扒叫咗五成熟,但係超難切開。。

湯就唔夠熱,偏鹹。。。

2023-10-14 39 瀏覽
📍唔係朋友仔公司最近搬咗去牛頭角個邊😍唔過去都唔知原來牛頭角個邊多咗咁多咁靚嘅商業大廈🏢今次係朋友仔揀咗佢公司樓下間西餐廳🍴而且brunch set仲會free kid meal添🥳餐廳可以join member架❤️join左A la carte散叫就可以有8折😋🐂香草紅酒汁燴牛面肉配黄薑蕃茄飯 $118🌈呢個香草紅酒汁燴牛面肉做得好入味又夠淋✅入口嘅時候好嫰滑🐂配嘅唔係白飯🍚而係黄薑蕃茄飯😍黃薑飯粒粒分明又爽口🍴唔錯唔錯👍🦀️蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉 $138🌈上枱個陣剩係睇到佢鋪滿芝士嘅賣相已經不得了喇🧀️喜歡芝士嘅朋友仔一定會大滿足呀🥰芝士味夾住啖啖嘅蟹肉🦀️加埋佢嘅蕃茄忌廉汁🍅色香味俱全呀✅我好喜歡呢🥳▫️餐湯 +$15 : 蕃茄雜菜湯🍅真材實料而且仲係大大碗添✅好味😋▫️沙律 +$15 : 沙律菜夠新鮮爽口🥗正呀 👍▫️自家製甜品 +$35 : 自家製甜品係藍莓芝士蛋糕🍰充滿住香濃芝士味😋上面用新鮮藍莓鋪面🫐底部係鬆脆牛油餅底😍口感清爽而唔會甜膩✅▫️轉 Cappuccino +$18 : 濃郁嘅奶香又帶出淡淡嘅咖啡香氣同埋甘甜味☕️入口滑潤😋▫️轉 Caffè Mocha +$18 :

🐂香草紅酒汁燴牛面肉配黄薑蕃茄飯 $118

🦀️蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉 $138

▫️沙律 +$15 : 沙律菜夠新鮮爽口🥗正呀 👍

▫️轉 Caffè Mocha +$18 : 口感綿密濃郁☕️鮮奶甜香😍加埋朱古力嘅味道🍫好relax呢🥳
FFC它的外皮炸得金黃酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁,調味恰到好處Shelter Chicken Wings(避風港雞翼),它們的烤製方式獨特,帶有微微的煙燻味,好惹味Carbonara Pizza也是一道令人難以忘懷的美食。這款比薩上鋪滿了美味的碎培根、奶油醬和蛋黃,口感豐富而Chicken Pesto Linguine(雞肉香草青醬扁意粉)則是一道充滿層次感的義大利麵食,青醬的香氣和雞肉的軟嫩完美結合,帶來一種令人陶醉的美味Salt Fries(鹽味薯條)是一款經典的小吃,但這家的薯條炸得非常脆口,鹽味剛好

FFC
它的外皮炸得金黃酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁,調味恰到好處

2023-10-03
  • 香辣炸雞
  • 慢煮雞胸凱撒沙律
  • 避風塘雞翼
  • FFC
2023-10-11 28 瀏覽
呢度喺觀塘地鐵站行過去,沿途經過新開幕嘅公園同埋商廈🕋呢間餐廳主打意大利菜⏰就梗係要食最傳統嘅pizza 啦!!🍕 巴馬火腿火箭菜薄餅 熱辣辣即叫即焗,然後用一個木架晾起,好有情調☺️薄餅餅底好有口感,食得出係人手手工整;餡料亦都好豐富❤️😍有巴馬火腿,車厘茄,火箭菜,聖馬札諾蕃茄,巴馬臣芝士,馬蘇里拉芝士🧀️口感豐富整個Pizza分為6分,兩三個人分享啱啱好☺️☺️另一個菜叫左慢煮雞胸凱撒沙律🥗款式雖然傳統,但係要整得好食,一啲都唔簡單😉呢度嘅沙律颯颯聲,好新鮮,廚師亦都有落到充足嘅醬料,令到每一啖都有豐富嘅芝士同埋小小嘅煙肉碎😄雞胸,看似平平無奇,但係食落口好軟林林,有橄欖油味道、鹹香味;慢煮令到平時好乾身既雞胸都煮得好濕潤😙紅酒燴牛面肉草菇扁意粉🍝扁意粉結合左紅酒燴牛肉同埋香氣四溢嘅草菇,有好多汁同埋芝士碎喺上面☝🏼幾特別!☺️之後加多杯果汁,我mix左紅莓同埋蘋果汁🍷開心愉快嘅一個晚上☺️

薄餅餅底好有口感,食得出係人手手工整;餡料亦都好豐富❤️😍
整個Pizza分為6分,兩三個人分享啱啱好☺️☺️

之後加多杯果汁,我mix左紅莓同埋蘋果汁🍷

開心愉快嘅一個晚上☺️
ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ ʀᴇᴠɪᴇᴡғʟᴀᴍᴇs店舖位於觀塘海濱長廊旁的海濱匯海濱匯一樓位置亦有不同食肆見商場容易泊車的情況下選擇了ғʟᴀᴍᴇs餐廳主打西餐提供不同意粉、ᴘɪᴢᴢᴀ、扒類等🔸ᴛʀᴜғғʟᴇ ғʀɪᴇs🍟$58黑松露與薯條永遠是最佳拍檔每條薯條炸得金黃酥脆配上黑松露獨突風味絕對是完美的開胃小食🔸ɢʀɪʟʟᴇᴅ ʀɪʙ ᴇʏᴇ sᴛᴇᴀᴋ (10ᴏᴢ) 🥩$268店員會先詢問牛扒烹調生熟度牛扒上枱時賣相已非常吸引兩面都燒到有坑紋切開牛扒後亦符合5成熟的要求外層烤到焦香內層保持住肉汁肉質質地柔軟有香濃肉味絕對能夠滿足每位牛魔王推薦👍🏻🔸ᴋɪɴɢ ᴘʀᴀᴡɴ ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ🍤🍝 $158以虎蝦及三文魚子作為主打配上扁意粉大蝦燒到剛熟入口肉質爽彈三文魚子粒粒飽滿亦鋪滿整碟意粉龍蝦汁帶少少甜味不錯👍🏻總括環境幾好,食物不錯是一個適合約會的地方ғʟᴀᴍᴇs (ᴋᴡᴜɴ ᴛᴏɴɢ)📍 sʜᴏᴘ 2, 1/ғ, ǫᴜᴀʏsɪᴅᴇ, ɴᴏ.77 ʜᴏɪ ʙᴜɴ ʀᴅ, ᴋᴡᴜɴ ᴛᴏɴɢ
ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ ʀᴇᴠɪᴇᴡ

ғʟᴀᴍᴇs

店舖位於觀塘海濱長廊旁的海濱匯
海濱匯一樓位置亦有不同食肆
見商場容易泊車的情況下選擇了ғʟᴀᴍᴇs
餐廳主打西餐
提供不同意粉、ᴘɪᴢᴢᴀ、扒類等

🔸ᴛʀᴜғғʟᴇ ғʀɪᴇs🍟$58

大蝦燒到剛熟入口肉質爽彈
三文魚子粒粒飽滿亦鋪滿整碟意粉
龍蝦汁帶少少甜味
不錯👍🏻

總括環境幾好,食物不錯
是一個適合約會的地方

ғʟᴀᴍᴇs (ᴋᴡᴜɴ ᴛᴏɴɢ)
2023-10-09 51 瀏覽
朋友相約去觀塘Flames 食飯聚舊,Flames的裝修以純白色為主調,餐廳設有室內和室外座位。大家可以選擇於露天環境中享用美食!餐廳設有會員系統 ,只要join左 , A la carte散叫有8折。葡式香辣燒春雞配薯條,春雞以獨家方法醃製,再配上自家製的葡式辣醬烤熟,雞外皮微辣辛香,味道豐富及有層次。薯條香脆可口。意式辣肉腸薄餅,薄餅底用發酵過的麵團,口感鬆化有彈性,加意式辣肉腸、芝士及番茄醬非常惹味!澳式雞鹽薯條,薯條啱啱炸起熱辣辣,立即撒上美味雞肉味調味料,薯條外脆內軟好香口又惹味,送酒不二之選。

𝕊𝕠𝕞𝕖 𝕗𝕝𝕒𝕞𝕚𝕟𝕘 𝕓𝕚𝕥𝕖𝕤 𝕚𝕟 𝕥𝕙𝕖 𝕕𝕒𝕪𝕥𝕚𝕞𝕖🔥觀塘海濱就行得多,曬曬太陽🌞吹吹海風🌊,行到去九龍灣都試過🤪。經過海濱匯原來都有唔少餐廳,平日應該比較多上班人士💼會去。我同朋友揀左兩個 main course,一個係紐西蘭肉眼扒配燒蔬菜或薯條。Medium 既肉眼扒🥩切開粉紅粉紅,肉質嫩滑👽,似乎係必點既item💡。本身個 sides 係揀燒蔬菜🥬,點知上錯左薯條🍟,店員就另外俾返一份蔬菜我地😛。薯條有少少辣粉🌶️都幾香口,不過太邪惡所以都無食晒🙉。而燒蔬菜就有西蘭花🥦、野菜花、甘筍🥕同薯仔🥔,健康又豐富👍🏽。🐂NZ Rib Eye Steak with Roast Vegetables / Fries | $188 (8oz)另一個 main 係蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁長通粉🍝。比起意粉,長通粉既質感🤏🏽有咬口好多。蟹肉同個醬汁都 mash 得好和諧🍅,配埋芝士🧀更香。🦀Crab Meat Penne with Tomato Cream Sauce & Parmesan Cheese | $128所謂套餐其實係配普通飲品,都要加少少錢嗌個 soup of the d

所謂套餐其實係配普通飲品,都要加少少錢嗌個 soup of the day 蘑菇湯🤲🏽,香濃既蘑菇味,略嫌偏鹹🤫。

🍄Mushroom Soup | +$15

另外我同朋友就分別嗌左菠蘿汁同橙汁🍹,唔算太甜,中和返整體比較漏既感覺☄️。

🍍Pineapple Juice | +$18
🍊Orange Juice | +$18

餐廳既空間感唔錯,坐窗邊仲可以感受陽光☀️。

午餐
2023-10-06 31 瀏覽
呢日收工又去左搵係觀塘返工嘅朋友食飯🥰佢話海濱匯多左好多新餐廳,特別係佢成日去嘅Flames超有氣氛‼️Flames分左室外室內坐,好多外國客人都坐係室外盡興飲酒🍻我地揀左坐室內飲住果汁傾計🤣慢煮雞胸車厘茄香草醬扁意粉一上枱就聞到香噴噴😉香草醬即係青醬☺️青醬令到成個意粉充滿香草香、橄欖香同蒜香😚加埋車厘茄一齊食味道非常清新可口!慢煮雞胸都有四、五嚿😆雞肉同青醬味道好夾!夏威夷薄餅黎到呢度必叫嘅仲有即叫即焗嘅Pizza 🍕烤到香脆嘅薄餅厚薄適中,每一啖都滿滿小麥香🌾夏威夷薄餅有厚切菠蘿、大大塊嘅火腿🫶蕃茄醬用左濃厚嘅聖馬札諾蕃茄!芝士用左mozzarella,有陣陣奶香😍黑松露薯條呢度嘅薯條係連皮嘅粗薯,炸到金黃色,超重薯仔味🥔黑松露係已經平均撈左落薯條度!薯條控同黑松露控真係勁滿足😌Flames (海濱匯) (觀塘)觀塘海濱道77號海濱匯1樓2號舖
呢日收工又去左搵係觀塘返工嘅朋友食飯🥰

我地揀左坐室內飲住果汁傾計🤣

一上枱就聞到香噴噴😉香草醬即係青醬☺️
青醬令到成個意粉充滿香草香、橄欖香同蒜香😚
加埋車厘茄一齊食味道非常清新可口!
慢煮雞胸都有四、五嚿😆雞肉同青醬味道好夾!

黎到呢度必叫嘅仲有即叫即焗嘅Pizza 🍕
烤到香脆嘅薄餅厚薄適中,每一啖都滿滿小麥香🌾
夏威夷薄餅有厚切菠蘿、大大塊嘅火腿🫶
蕃茄醬用左濃厚嘅聖馬札諾蕃茄!
芝士用左mozzarella,有陣陣奶香😍

黑松露薯條

呢度嘅薯條係連皮嘅粗薯,炸到金黃色,超重薯仔味🥔
黑松露係已經平均撈左落薯條度!
薯條控同黑松露控真係勁滿足😌

Flames (海濱匯) (觀塘)
觀塘海濱道77號海濱匯1樓2號舖
  • 夏威夷薄餅