2020-01-15 239 瀏覽
之前喺歐洲已經試過Five Guys,見佢終於喺香港開,當然要嚟搵返回憶嘅味道🤪Five Guys嘅menu全部單點,如果要叫一個漢堡飽🍔、薯條🍟同Milkshake🥤,人均起碼都要過百蚊。但既然一場嚟到,我就點左個Cheese Burger、medium fries in spicy favour 同杯milkshake🤤雖然cheese burger賣相麻麻,但勝在塊牛個味道幾出。唯一缺點係菇嘅味道太淡同炒得唔夠乾水,影響到個包嘅濕潤度😣食過Five Guys嘅人都應該清楚薯條係一定要點辣味🌶果然今次都無令我失望,啱啱炸起好香口,薯仔味都好濃👍🏻Milkshake我揀左coffee, caramel同malted milk🍼味道好夾,milkshake嘅質感亦唔會過稀,啱啱好😋雖然價錢比一般快餐店較高,但質素相對都比較好,唔會嚟到香港之後味道變差,推薦推薦‼️

2020-01-15 185 瀏覽
過江龍five guys🍔,漢堡牛肉和配菜份量多,好重牛肉味 夠juice,薯條份量十分大2人享用都好夠食,薯味十足但有啲過鹹免費贈送的花生,no pay ok la!

過江龍five guys🍔,

漢堡牛肉和配菜份量多,好重牛肉味 夠juice,

薯條份量十分大2人享用都好夠食,薯味十足但有啲過鹹

免費贈送的花生,no pay ok la!
2020-01-09 336 瀏覽
話說有朋友話俾我聽有間食漢堡包嘅鋪頭嚟咗香港好多人食好受歡迎,點知原來係Five guys. 今次同朋友去試一試Burger. 下次有機會試試佢嘅奶昔,今次真係冇勇氣試,因為我仲未想像到Bacon 口味嘅奶昔係乜嘢味。Burger 選擇唔係好多,乜嘢都想試嘅情況底下,叫左bacon cheese, 之後揀topping 揀all the way 即係乜都有。叫個細薯條兩個人啱啱好,因為聽人講都幾大份。最後真係好好笑,俾左個半制成品burger 我地,一問之下先發覺原來應該係佢地發夢中未整好就包埋,不過唔緊要,佢哋啲員工好好二話不說即刻幫我重新整過,變咗無啦啦我哋又可以食多個包好好笑,佢地都真係黑人問號加全場笑鳥🤣🤣🤣講返個漢堡包先,原來一個完整嘅製成品真係幾大個,一個男人肯定夠飽,而且質素真係幾好,漢堡扒係即刻煎,好香好juicy,Bacon 唔知佢點解做到好脆口,初頭我仲以為係煙韌會同個包唔夾,點知原來真係好鬼夾,初頭覺得$95幾貴,但係食完之後覺得好合理,有份量又有質素👍🏻附上半製成品同埋真正完成品合照(嗰本製成品本身連上頭塊包都冇)另外值得一睇就係呢度特色係花生任食👍🏻可以無限J

另外值得一睇就係呢度特色係花生任食👍🏻可以無限J
不過同個friend都真係飽,食唔落花生😅
2020-01-08
話說同MY BOSS 上個月日日都見但拍拖出街嘅日子係唔多嘅😂事關我係失業嘅廢青 但...又想食好西所以今次帶MY BOSS去想去好耐嘅...FIVE GUYS 逼MY BOSS請我食好西🤤啱啱一嚟到條隊已經好長😱我就要左Cheese Burger ($85)然後你就可以根據自己嘅口味去配搭屬於你自己嘅漢堡包🍔我要左一個比較少人叫嘅墨西哥辣椒唔係講笑 又真係幾辣架🥵而MY BOSS 就要Bacon Burger ($85)另外我哋仲叫咗個細薯條小辣 ($40)呢個薯條係超級惹味 我個人覺得要必點😋最後要左杯Milk Shake ($55)超級推薦大家係士多啤梨Mix Oreo 勁好飲👍🏻最後店內嘅花生係任食㗎 叫可樂仲可以任斟添不過最好自己收拾返🥜
話說同MY BOSS 上個月日日都見
但拍拖出街嘅日子係唔多嘅😂
事關我係失業嘅廢青 但...又想食好西
所以今次帶MY BOSS去想去好耐嘅...
FIVE GUYS 逼MY BOSS請我食好西🤤
啱啱一嚟到條隊已經好長😱
我就要左Cheese Burger ($85)
然後你就可以根據自己嘅口味
去配搭屬於你自己嘅漢堡包🍔
我要左一個比較少人叫嘅墨西哥辣椒
唔係講笑 又真係幾辣架🥵
而MY BOSS 就要Bacon Burger ($85)
另外我哋仲叫咗個細薯條小辣 ($40)
呢個薯條係超級惹味 我個人覺得要必點😋
最後要左杯Milk Shake ($55)
超級推薦大家係士多啤梨Mix Oreo 勁好飲👍🏻
最後店內嘅花生係任食㗎 叫可樂仲可以任斟添
不過最好自己收拾返🥜
20 分鐘 (堂食)
2019-12-30 456 瀏覽
K11 musea 開左Five guys☺️ 長期full house,不過都唔算要排好耐隊!大大大大份,全部野都好大份😂🍔Order左cheese burger,無諗過佢咁大個,一個人好難食得曬😂肉都有兩塊,一個人食建議嗌mini size 🤭Five guys burger 足料既,除左有兩大塊肉,仲有好多新鮮配料,包括酸瓜、蕃茄、生菜等,係比較classic既burger塊burger 都算juicy唔太乾,芝士半溶係肉上,勁香🤤🤤🤤🍟薯條係花生油炸,好香口,唔算話好脆仲口感都ok,係用薯仔切做薯條,所以入面好薯,比較飽肚👌🏻🥜🥛花生醬milkshake花生醬味超級無敵濃🥳 不過略嚴有少少太甜🧐最正係無限花生任食🤤🤤 花生唔hea你,好大粒好香口,偏咸少少整體黎講five guys 係一間偏重口味既burger 專門店喔!

大大大大份,全部野都好大份😂
肉都有兩塊,一個人食建議嗌mini size 🤭

2019-12-20
2019-12-26 416 瀏覽
路經尖沙咀Musea見到five guys, 點了一客little cheese burger同埋fries (spicy)試下味道如何。Burger有十五個toppings或醬汁任君選擇配搭:洋蔥,煙肉,醃青瓜,青椒,蘑菇,蕃茄等等。醬汁則有茄汁,黃芥末及沙律醬等。Burger有分regular size(兩塊漢堡肉)或little (一塊肉),肉唔算厚但算juicy,漢堡包亦算香口,整體感覺與triple O’s相約。最驚喜的是fries,當日下午茶時間去試,所以點了一個small size spicy fries,無論堂食定外賣店員都會照入紙袋俾你,拎咗burger出黎,入面有個杯裝住個fries,眼見份量超多,滿瀉杯,睇落有兩杯咁多!味道十分香口惹味,可能人流多,薯條去流快,食落新鮮鬆軟香脆,調味適中,粗身但食落唔會實,算係我食過咁多唔同薯條當中最好食!絕對會為咗個薯條再去five guys!店內提供花生給客人自助拿取,花生剝殼後食落脆身亦焗得夠香,十分不俗。另外值得一提是店員成個food preparation過程都俾個客睇到,店員極energetic,感覺到好有活力!期待下

期待下次再食!
2019-12-26 260 瀏覽
黎K11 Musea 睇戲後食個肥仔快餐全部單點,食豪d🤪Oreo奶昔~五十幾蚊快餐黎講,梗係唔平但鬼叫你好飲咩😈呢到叫汽水就可以任斟添飲拎完奶昔後等好耐先有漢堡同薯條所以你好趕時間的話👋🏻👋🏻食其他啦因為佢呢到burger係即煎架配料都係可以自訂惟有食住佢d花生🥜先任你拎黎食唔駛錢既野,真係唔好咁高要求芝士漢堡...香港人的胃口黎講真係要share食佢仲有個mini size比你㨂薯條🍟㨂左standard size辣味Um... 原味真係好食好多辣味加香草😅真係唔多夾食完2條友飽到爆好彩只叫了一杯野飲、一個包同一個薯條
黎K11 Musea 睇戲後食個肥仔快餐

因為佢呢到burger係即煎架
配料都係可以自訂

惟有食住佢d花生🥜先
任你拎黎食
唔駛錢既野,真係唔好咁高要求

芝士漢堡...香港人的胃口黎講
真係要share食
佢仲有個mini size比你㨂

薯條🍟㨂左standard size辣味
Um... 原味真係好食好多
辣味加香草😅真係唔多夾

食完2條友飽到爆
好彩只叫了一杯野飲、一個包同一個薯條
2019-12-18
2019-12-26 178 瀏覽
Hohoho! Christmas eve 💕Boyfriend and I went to K11 Musea after work. Since we didn’t book restaurant for dinner, so we just randomly picked one. We have tried five guys before in Wanchai. However, there was no milkshake at that time.Unexpectedly, there were so many people. We waited for at least 40 mins to get seats. We ordered strawberry milkshake, little cheese burger, little bacon burger and small spicy fries 🍟All the portions were so large. The milkshake was made with fresh strawberry but a
Unexpectedly, there were so many people. We waited for at least 40 mins to get seats. We ordered strawberry milkshake, little cheese burger, little bacon burger and small spicy fries 🍟All the portions were so large. The milkshake was made with fresh strawberry but a little bit too sweet. The burgers and fries here were really yummy!
2019-12-24
45 分鐘 (堂食)
2019-12-23 229 瀏覽
這間人氣漢堡包快餐店在一年前已經聽過它家的名氣, 一直未有機會吃, 今天想約了好友去看個究竟我們分別點了一個little cheeseburger, 一個正常份量的芝士漢堡, 一份細薯條($40), 奶昔($55),汽水($38), 合共近$300用錫紙包裹着的芝士漢堡味道充滿了美國風味, 芝士味濃郁, 滿口都是配菜, 漢堡包包口感鬆軟是特色薯條點了亞洲風味的, 帶點小辣, 令人好不容易吃過不停曲奇味的奶昔真的是非一般的甜度, 好不容易才喝了三分一杯已經投降了, 彷彿在喝溶掉了的雪糕, 啖啖充滿了脂肪的氣味總括依然是可以一試但性價比並不高, 還要和別人搭枱, 午飯時間全場幾乎都擠滿了排隊的人和食客, 要品嚐網紅的漢堡包真是不容易啊

薯條點了亞洲風味的, 帶點小辣, 令人好不容易吃過不停

2019-12-23
2019-12-23 184 瀏覽
下午茶.在商場逛到有點累和餓又想不到吃什什麼好便來試試這間貴價肥仔快餐店.1)由於沒吃午餐 所以食物叫得有點多而且一如所料 食物份量很大吃完這些 晚餐也不用吃了.2) Cheeseburger有多款醬汁配料可選有個All the way懶人包最適合我這些選擇困難症的人最後選了All the way + green peppers分別點了 一個正常size 和 和一個little分別應該是前者有多一片肉份量真是超級大!一口也咬不完而且邊吃邊有汁流下來 有點狼狽但味道是不錯的.3) Fries點了最小的但除了這紙杯的份量店員還往紙袋裏倒了一堆薯條所以總份量應該有這照片中的2-3倍是比較軟身的薯條個人很喜歡.4) Milkshake (chocolate+peanut butter)邪惡飲品有不同味道可以任意配搭價錢均一不錯.另外旁邊還擺放了一大袋的花生可以隨便拿來吃總括來說 味道不錯 但真是太邪惡了偶爾吃一次也不錯的.還有就是店內的清潔度有待改善
下午茶

有個All the way懶人包
最適合我這些選擇困難症的人
分別點了 一個正常size 和 和一個little
分別應該是前者有多一片肉
份量真是超級大!
一口也咬不完

總括來說 味道不錯 但真是太邪惡了
偶爾吃一次也不錯的
還有就是店內的清潔度有待改善
2019-12-23 172 瀏覽
星期四晚去左K11食五兄弟,因為太餓,所以諗住食快餐。點知去到要排長龍,已經好多人。落完落買野搵位亦不容易。首先大多數客人都冇清理自己食完的垃圾,其次清潔枱的同事好似比較小。第一次食,叫了普通雙層漢堡,乜都加哂除左蕃茄及辣的椒,我覺得個包,冇乜特別,分享完。叫了大薯條,正常。好處係有醋俾人拎,好小地方有醋俾人點薯條,所以都加分。最推介係奶昔,我加左我心愛既Oreo同煙肉,十分好飲,加左煙肉好好飲。我下次會只飲奶昔,分享完,多謝收看。

我下次會只飲奶昔,分享完,多謝收看。
奶昔
2019-12-19
奶昔
2019-12-23 259 瀏覽
4 Guys食5 Guys終於去左K11 Musea 試FIVE GUYS!係香港開咗咁耐都無去食, 係因為怕排隊!但今日朋友suggest 食呢間就去左試!呢間分店唔迫,好有空間感!等候期間有花生放題🥜🤭我地今次四個人去叫左四款Burger, 四款試哂😍😍😍1. 單層漢堡2. 單層芝士漢堡3. 單層煙肉漢堡4. 單層煙肉芝士漢堡5. 大薯條6. 汽水 (無限添飲)7. Milkshake 我覺得四款Burger入面最好食就係Little Cheese Hamburger 🍔 個包超厚配mayo+ 🥬生菜+番茄🍅+炒蘑菇🍄 +炒洋蔥🧅 + 🥒酸瓜!塊牛肉超厚, 食落有肉汁! 我覺得Bacon個味似豬肉乾,而且脆口好乾身!個人認為不用加! 🍟FRIES (Large size) $60薯條份量好多,我地食個人食個Large剛剛好!我地無要辣🌶 因為有朋友唔食得辣😭薯條又粗又大條,連皮用花生油炸過2次!雖然好多人都話好好食,但不是我喜歡的薯條款!🤭🤭🤭Oreo Milkshake $55總結係超級甜! 好大杯,飲完好飽!😂而且奶味好重! 總結黎講,可以一試👍🏾
4 Guys食5 Guys

我地今次四個人去叫左四款Burger,
四款試哂😍😍😍

1. 單層漢堡
2. 單層芝士漢堡
3. 單層煙肉漢堡
4. 單層煙肉芝士漢堡
5. 大薯條
6. 汽水 (無限添飲)
7. Milkshake

🍟FRIES (Large size) $60

Oreo Milkshake $55
總結係超級甜! 好大杯,飲完好飽!😂而且奶味好重!

總結黎講,可以一試👍🏾
🍔K11 Musea 開咗FIVE GUYS 薯條超好食🍟
係香港開咗咁耐都無去食 除咗因為怕排隊外
有朋友話佢地啲漢堡唔好食😩令我有啲卻步
點知見到K11 Musea開咗分店 又令我好想試番次😋
總結係辣粉薯條係必食🍟漢堡味道都有驚喜🍔
🥩但牛肉質素唔好比太大期望~

🍔BACON-CHEESEBURGER $95
其實佢有Little size揀嘅 細食人士有救😬
但第一次食就緊係食個regular size啦🤔
呢款係最多料嘅漢堡😍toppings係免費任揀🤩我就揀咗佢地嘅all the way佢舖頭定好咗嘅一套配料👍🏻有Mayo/ 🥬生菜/ 🥒酸瓜/ 🍅蕃茄/ 炒過嘅洋蔥同蘑菇🍄醬就有茄汁同Mustard 呢個COMBO味道好正👍🏻
個包超厚超大個超多汁💦最大敗筆係太多😂搞到個包濕哂👎🏻包嘅質地係牛油餐包好厚實有咬口個種🥩肉就煎到有脆邊 不過相對其他漢堡店 稍嫌唔夠牛肉香味 比較淡口😕反而煙肉🥓尖到好脆好乾身就非常提味
我特別中意佢入面炒過嘅洋蔥同蘑菇 好香👍🏻

係香港開咗咁耐都無去食 除咗因為怕排隊外
有朋友話佢地啲漢堡唔好食😩令我有啲卻步
點知見到K11 Musea開咗分店 又令我好想試番次😋
總結係辣粉薯條係必食🍟漢堡味道都有驚喜🍔
🥩但牛肉質素唔好比太大期望~

BACON-CHEESEBURGER

🍔BACON-CHEESEBURGER $95
其實佢有Little size揀嘅 細食人士有救😬
但第一次食就緊係食個regular size啦🤔
反而煙肉🥓尖到好脆好乾身就非常提味
我特別中意佢入面炒過嘅洋蔥同蘑菇 好香👍🏻

FRIES (little size)

🍟FRIES (little size) $40
見過人地嘅食評過叫細SIZE已經超多😂
點知真係多到O咗咀😱同埋店員問你要唔要辣時🌶一定要辣阿 佢係成個薯條嘅精華所在✨✨類似SHAKE SHAKE粉咁好惹味👍🏻
🥔薯條又粗又大條仲係連皮炸 真係好香脆

朱古力味好淡 奶味太重 咖啡味比較香☕️

📍FIVE GUYS
尖沙咀K11 Musea 3樓301B-302號舖
2019-12-02
15 分鐘 (堂食)
FRIES (little size)
2019-12-16 360 瀏覽
聽過太多這裹的好,趁着有空特登來試吓。首先一讚員工們正能量滿滿,笑容可掬。現做的漢堡,可以自行挑選配料,選擇太多,左右逢源。等候期間還有無限添吃花生,我們點了caramel Shake, 有點喜出望外!主角到了 一打開個現做包,發現包皮有點冧了還有點濕,除此之外,其他都很不錯。薯條份量也非常驚人
聽過太多這裹的好,趁着有空特登來試吓。
首先一讚員工們正能量滿滿,笑容可掬。

現做的漢堡,可以自行挑選配料,選擇太多,左右逢源。

薯條份量也非常驚人
2019-12-12 590 瀏覽
今日喺K11 Musea剪完頭髮就去咗搵野食,想食間餐廳冇book位無得食. ...於是就來了試Five Guys~我叫左個Little Cheese Hamburger 🍔 配mayo+ 生菜+番茄🍅+炒蘑菇+炒洋蔥~~食burger 可以配哂自己鍾意嘅料真係好食好多😁 食完好満足至於牛肉方面我覺得ok ar, 食落有d 肉汁,以價錢及質素來講我覺得是OK 的~~~另外叫左1份薯條 & 1杯汽水薯條真係幾好食,淋身得黎唔會覺得好油同濕~~因為keep fit 關係,milk shake 留待下一次飲

另外叫左1份薯條 & 1杯汽水
薯條真係幾好食,淋身得黎唔會覺得好油同濕~~