2020-05-25 410 瀏覽
Five guys 計埋今次第二次食,都係K11店食,通常呢間野都唔多人,可能真係比較貴同埋個風潮已經過左。最重要K11本身唔係好多人行...今日同個朋友黎食,我叫左Bacon burger 細薯條同奶昔我同大家講,薯條買個細架share就夠,因為實在太大份,係唔會食得哂,重點係食完個包已經飽左一大半薯條係好食,鹹香,重薯仔香味個包就老實講一般,煙肉脆嘅,好薄身兩塊牛肉有啲乾,肉汁欠奉個奶昔有水準,奶味濃汽水自己黎,朋友問係咪任飲,我話應該唔係其實以快餐黎講呢間係貴,所以一年食一次就夠朋友叫嘅芝士漢堡加洋蔥同蘑菇,冇問佢好唔好食,但佢食唔哂個包同埋佢猛話貴

薯條係好食,鹹香,重薯仔香味

個包就老實講一般,煙肉脆嘅,好薄身
兩塊牛肉有啲乾,肉汁欠奉

個奶昔有水準,奶味濃

汽水自己黎,朋友問係咪任飲,我話應該唔係

其實以快餐黎講呢間係貴,所以一年食一次就夠

同埋佢猛話貴

2020-05-25
5 分鐘 (堂食)
  • 薯條
  • 奶昔
2020-05-24 313 瀏覽
試下依間出名美式餐廳既burger,不用排很耐隊就可以下單。依度可以免費加burger配料,令到個漢堡包更加豐富。Burger係即叫即整。係等既時候,可以拎花生邊食邊等,很有特色。花生大粒,但偏咸。所有食物用紙袋裝起,而漢堡包會用錫紙包住。我點了cheese burger,用錫紙包住的關係,一打開已經滿手油。漢堡包味道好好,牛肉很厚很juicy,加左配菜等中和了油膩感。另外還點了薯條。雖然係regular size,但份量很多(除了紙杯的份量,還有一半在紙袋內)。薯條係有皮薯條,亦很香脆,可惜整份薯條都很碎。

Burger係即叫即整。係等既時候,可以拎花生邊食邊等
,很有特色。花生大粒,但偏咸。

。漢堡包味道好好,牛肉很厚很juicy
,加左配菜等中和了油膩感

Cheese burger

)。薯條係有皮薯條,亦很香脆,可惜整份薯條都很碎

炸薯條
Cheese burger
  • Cheeseburger
已經分享過好幾次 @fiveguyshongkong 嘅milkshake俾大家!!!真係嗰一種飲完隔一排又會突然間好掛住要即刻去飲嘅milkshake👅飲過你就知有幾正!!.definitely one of the best best best milkshakes in town!! really love how you can customise your own milkshake so you can turn your ordinary vanilla milkshake into something really extraordinary with the mix-ins! my personal recommendation is to add BACON bites - yes ADD 🥓 & thank me later 🤪.𝐅𝐢𝐯𝐞 𝐆𝐮𝐲𝐬 𝐒𝐡𝐚𝐤𝐞 $𝟓𝟓 😋😋😋今次有chocolate, peanut butter同埋一定一定要加嘅bacons~其實本身想加埋vanilla㗎,不過店員話咁樣太多味道,會冇咁正。另外仲建議我哋其實peanut butt
𝐅𝐢𝐯𝐞 𝐆𝐮𝐲𝐬 𝐒𝐡𝐚𝐤𝐞 $𝟓𝟓 😋😋😋
今次有chocolate, peanut butter同埋一定一定要加嘅bacons~其實本身想加埋vanilla㗎,不過店員話咁樣太多味道,會冇咁正。另外仲建議我哋其實peanut butter同salted caramel會好夾好正,但我唔太鐘意caramel,所以都係叫返我最鍾意嘅朱古力~
其實我咁鍾意呢一杯milkshake就係因為佢嗰啲bacons碎,真係好正😍完全係令到杯milkshake嘅口感層次level up咗!!
不過聽講唔同分店可以加嘅toppings數量都唔一樣,尖沙咀就可以無限加toppings,唔知其他分店呢🤨
𝐅𝐢𝐯𝐞 𝐆𝐮𝐲𝐬 @fiveguyshongkong
📍#BELLYwongs_TST #BELLYwongs_wanchai #BELLYwongs_central
#BELLYwongs_burgers #BELLYwongs_american #BELLYwongs_meats #BELLYwongs_westerns
2020-05-11 320 瀏覽
終於來到Five guys,講真也有點期待,因為初初來港之際係打著人氣過江龍這旗號,但因為一直人龍,所以未有打算去排隊。今日黎到K11店,完全唔使排隊,店面很大,疫情期間更見空曠。我地點了2個芝士漢堡,一個大薯條,奶昔和汔水。製作時間也很快,但原來係用一大個紙袋包晒所有野俾你,托盤都無。汔水自己任斟,可幸有檸茶。不過汔水一杯索價都成35蚊,所以其實好貴!打開紙袋,漢堡用錫紙包住,熱辣辣的。薯條就多到滿瀉。都算炸得香脆,係中粗型嗰種薯條,見到薯皮,不錯。好啦到主角包,其實好足料,但拎上手一刻已經成手油,我最頂唔順未食但成手都係油,印象分已減!牛肉好厚,藏芝士都夠多,牛肉肉味濃,亦唔會話好乾,加上番茄、酸瓜、蘑菇等,味道不錯,但未到驚為天人。如果要排隊食佢就一定唔會!至於奶昔朋友話好甜。薯條係中粗身,但不似其他幼身,算不錯。整體一般,食完成個感覺都好油好膩,食過一次便可,應不會再回頭。順帶一提這裏花生原來任食,但店員從來無同我地講!

2020-04-11
午餐
2020-05-07 240 瀏覽
經過尖沙咀路過K11 就見到有間Five guys 就試吓過江龍連鎖漢堡包店枱數都算好多 我今次去舖頭都幾多人食緊環境闊落 坐得幾舒服價錢算係正常普通食物質素都唔錯場內有免費花生任fill,唔係cheap野黎,係好香好脆既花生我哋今次就叫咗個little cheese burger唔好比little呃到,佢都幾大份牛肉厚度啱啱好 有好多肉汁 仲有叫左個辣既薯條,睇住佢用細杯裝落去會再額外比多兜你,所以一份細薯會好似大薯咁大份杯奶昔 唔會話好甜 味道啱啱好,價錢少貴,但叫咖啡味可以取代某大牌的*冰樂,不錯
經過尖沙咀路過K11 就見到有間Five guys
就試吓過江龍連鎖漢堡包店
枱數都算好多 我今次去舖頭都幾多人食緊
環境闊落 坐得幾舒服
價錢算係正常普通
食物質素都唔錯
我哋今次就叫咗個little cheese burger
唔好比little呃到,佢都幾大份
牛肉厚度啱啱好 有好多肉汁
仲有叫左個辣既薯條,
2020-03-30
2020-05-01 4131 瀏覽
上次我還在使用上手手提電話,跟利用上手「開飯喇」戶口光顧位於灣仔,「莊士敦道」分店的美式漢堡包快餐店「Five Guys」,抱着觀望態度試食享用下午茶,所以有很多食品飲品還未正式享用過。「Five Guys」店內價目表裡面,有關漢堡包食品的一欄裡面,還未區分大小份量版本的話,已經有足足八款牛肉漢堡包。結果我當時只是享用了「Five Guys」「迷你」版本的單層漢堡包,所以食完感覺還未算很盡興。至於當時我光顧灣仔分店「Five Guys」的時候,灣仔分店「Five Guys」還未推出奶昔飲品,所以「Five Guys」廚房製造的奶昔飲品,代替任飲版本「汽水」成為我的晚餐飲品。結果我今次在西貢坐巴士,再次來到尖沙咀大型商場「K11 Musea」,光顧「Five Guys」位於尖沙咀裡面的分店,尖沙咀分店「Five Guys」裡面的食客實際數量,比灣仔分店少得很多。尖沙咀分店「Five Guys」不單止顧客人數比預期減少了,就連尖沙咀分店「Five Guys」裡面的實際檯櫈數目,都因為政府推出的「限聚令」而大幅減少。我見到有些檯櫈貼上禁止使用的交叉,結果想放食品在檯上也做不到。後來我在尖沙咀

後來我在尖沙咀分店「Five Guys」樓面裡面不斷苦苦搜索,才能在餐廳盡頭的一張大型長檯,找到碩果僅存的一個,可以讓我靜靜用餐的單獨座位,然後開始試食「Five Guys」鋪滿所有醬料的正宗雙層芝士牛肉漢堡包。

「Five Guys」這個鋪滿了餐廳「All The Way」口味設定,大量不同濃味味道醬料跟配料的雙層牛肉芝士漢堡包,漢堡包的實際名稱字眼頗長,叫做「Bacon Cheeseburger」。

「Bacon Cheeseburger」跟我上次在灣仔分店「Five Guys」食過的「Little Hamburger」最大分別,就是「Bacon Cheeseburger」有兩層厚厚的牛肉漢堡扒,跟大量濃厚甜味跟辣味的醬料作陪襯。

當時我在灣仔分店「Five Guys」裡面食的「Little Hamburger」,「Little Hamburger」已經給了我非常濃厚的牛肉肉味,還有大量醬料的濃厚甜酸味道,直至我食完「Bacon Cheeseburger」後又改觀了。

說回尖沙咀分店「Five Guys」裡面的設備,「Five Guys」最受食客歡迎的食品之一,在廚房製作食品完成之前,任食客自由取用的「花生」,今次我對「Five Guys」「花生」興趣已經沒有上次那麼大了。

所以我只是取了幾粒「花生」,試食了幾粒「花生」就已經心滿意足,再沒有取用試食「花生」。「花生」雖然有香脆口感跟鹹味味道,但是對我來說,始終不及正餐漢堡包食品那麼重要。

反而食客在「Five Guys」裡面購買完食品跟飲品之後,除了等候「Five Guys」店員開口講英文呼喚取餐號碼,會考驗到不熟稔英語的食客之外,「Five Guys」分別安排食客在不同櫃檯領取食品飲品,令我有點不習慣。

我在尖沙咀分店「Five Guys」裡面,分別購買了一個「Bacon Cheeseburger」、一包「小」份量的辣味炸薯條「Cajun Fries」、熱狗「All Beef Hot Dog」,還有一杯花生醬味道的奶昔飲品「Five Guys Shake」。

我好不容易等候到「Five Guys」製作漢堡包、炸薯條「Cajun Fries」跟熱狗食品的廚房店員,呼喚我的單據號碼,我以為自己已經領取所有的食品。卻忘記了「Five Guys」原來另外有飲品部,負責製作奶昔飲品。

結果我拿着載滿雙層芝士牛肉漢堡包、辣味炸薯條跟熱狗食品,回到餐檯準備開始享用食品的時候,才發現自己原來還未前往飲品櫃檯領取「花生醬」口味奶昔飲品,立刻趕回飲品部廚房櫃檯,領取「花生醬」口味奶昔飲品。

幸好當時尖沙咀分店「Five Guys」,實際樓面環境裡面的食客不算非常多,所以即使需要趕回飲品廚房櫃檯領取「花生醬」口味「Five Guys Shake」,回來發現原有餐檯仍然沒有被其他食客佔據。

我返回餐檯坐下不久,就立刻從「Five Guys」紙袋裡面,拿出雙層牛肉芝士漢堡包「Bacon Cheeseburger」,我發現「Bacon Cheeseburger」包裝錫紙裡面出現了很多油份。

這些油份某程度上證明了,「Five Guys」廚房製作的「Bacon Cheeseburger」牛肉漢堡扒裡面,真的滲透了很多油份出來,就連漢堡包裡面的蔬菜,也在不知不覺間滲出一些水份,整個漢堡包口感變得很濕潤。

不過相對於上次在灣仔分店「Five Guys」裡面,購買享用的迷你份量單層牛肉漢堡包,尖沙咀分店製造出來的「Bacon Cheeseburger」雙層牛肉漢堡包,牛肉漢堡扒跟其他配料都緊密擠在同一包裝紙裡面。

就連「Bacon Cheeseburger」裡面的芝士、蕃茄、洋蔥、酸瓜、煙肉、燒烤醬汁,都跟兩層牛肉漢堡扒,還有漢堡扒之間的芝士,都緊貼在兩塊漢堡包麵包之間,想看見其他蔬菜配料也不容易。

直到我正式試食,咬下第一口的「Bacon Cheeseburger」之後,才發現原來雜菜菜大多都已經被預先切碎,跟甜味的醬汁撈在一起,包括甜味的沙律醬在內,所以雜菜裡面在所難免地有一陣沙律醬的甜味。
Bacon Cheeseburger

「Bacon Cheeseburger」裡面另外一種的甜味來源,主要來自於「All The Way」的另一款醬汁燒洋蔥醬「Grilled Onions」,燒洋蔥醬除了有一陣很香很濃的氣味之外,還在洋蔥裡面食到濃郁的甜味。

再加上洋蔥曾經被燒烤處理過,所以「Bacon Cheeseburger」加入了燒洋蔥醬後,漢堡包裡面的整體味道就立刻變得很重洋蔥氣味,很適合食法偏好濃味的我。

另一方面,由於「Bacon Cheeseburger」裡面的「All The Way」醬料裡面包括有新鮮蕃茄,還有酸甜味道為主的「蕃茄醬」,所以「Bacon Cheeseburger」裡面也會有濃厚的蕃茄酸味。

除了蕃茄跟蕃茄醬之外,「Five Guys」的雙層牛肉漢堡包「Bacon Cheeseburger」裡面還加入含酸味元素的「酸瓜」,跟辣味的黃「芥末」醬,所以「Bacon Cheeseburger」整體味道變得很濃和複雜。

至於「Five Guys」為雙層牛肉漢堡版本的「Bacon Cheeseburger」而預備的牛肉漢堡扒,堆砌牛肉漢堡扒然後加入芝士的方法,亦有跟其他漢堡包店與別不同,一般店的漢堡扒多數是在雙層漢堡扒上放芝士。

但是「Five Guys」廚房店員在處理「Bacon Cheeseburger」的時候,卻選擇了在兩塊牛肉漢堡扒之間加入芝士,讓兩塊漢堡扒燒熟時產生的熱力,逐漸地融化甜味的芝士。
All Beef Hot Dog

「Five Guys」裡面的雙層牛肉漢堡包食品「Bacon Cheeseburger」,另外一個味道可以引來注目的地方,就是在漢堡扒裡面加入香口,已經被切碎的燒煙肉,但是燒煙肉賣相和形態都是不着痕跡。

所以我全程享用「Bacon Cheeseburger」期間,完全在「Bacon Cheeseburger」裡面看不到有煙肉,但是煙肉的煙韌香味已經我咀嚼吞嚥整個漢堡包,而逐漸吞嚥經過味蕾、食道進入胃部裡面。

由於「Five Guys」整個「Bacon Cheeseburger」裡面有很多質感濕潤的醬汁,加上蔬菜滲透出來的水份,令我即使小心翼翼享用漢堡包,最後還是在所難免地有醬汁,從漢堡包裡面洩漏跌出來。

至於「Five Guys」裡面的熱狗食品,出乎我意料地竟然不是使用豬肉「法蘭克福腸」,反而使用了「牛肉腸」當餡料,但是「牛肉腸」裡面的牛肉已經被完全絞碎,所以不容易在「牛肉腸」裡面感受到牛肉鮮甜味道。

至於「Five Guys」裡面的熱狗食品,我的醬料選擇還是跟「Bacon Cheeseburger」一樣,選擇了「All The Way」醬料,所以熱狗整體食到的味道還是跟漢堡包一樣,都是甜、酸、辣、鹹,近乎五味紛陳。

至於「Five Guys」熱狗「All Beef Hot Dog」裡面的牛肉腸,可能因為牛肉腸實際製成品,不像「法蘭克福腸」一樣那麼粗那麼大,所以「Five Guys」需要一次過放兩條牛肉腸進入熱狗麵包裡面。
Little Fries

所以牛肉腸熱狗食品「All Beef Hot Dog」實際上食到的味道,出乎我意料地都是跟牛肉漢堡包十分相似的濃味,包括辣味芥末、酸味蕃茄醬、甜味沙律醬,只是鹹味沒有漢堡包那麼強烈而已。

至於「Five Guys」的炸辣味薯條「Cajun Fries」,實際味道還是跟我上次在灣仔「莊士敦道」分店裡面食到的薯條味道一模一樣,薯條味道還是很辣,口感比較粉,但是我今次還需要點酸味蕃茄醬調味。

不是說炸薯條不夠味道,只能夠說我已經完全接受適應到「Cajun Fries」炸薯條裡面的濃厚辣味而已。至於我在尖沙咀「Five Guys」已經購買的奶昔飲品,奶昔飲品裡面的花生醬甜味味道,比我預期更加濃厚。
Five Guys Shake

即使我已經在付款點餐的時候,已經為奶昔的表面選擇加上質地很厚身的忌廉,但是奶昔裡面的花生醬花生濃厚香味,還是沒有被奶油忌廉味道所掩蓋埋沒,奶昔裡面的花生醬味道仍然很甜。

而且我試飲完「Five Fuys」的「花生醬」口味奶昔飲品之後,發現「Five Guys」的「花生醬」口味奶昔口感比我預期來得沒有那麼稠身,所以很容易就可以吸吮到甜味的花生醬奶昔,吞嚥透過味蕾感受甜味,直接進入食道。

最後我覺得「Five Guys」裡面的漢堡包、熱狗、薯條、奶昔的所有味道,「All The Way」醬料都比我預期之中來得更濃厚,下次有機會再光顧「Five Guys」的話,我可能要考慮試試「A1牛扒醬」了。
2020-03-29
15 分鐘 (堂食)
Bacon Cheeseburger
  • LittleFries
  • AllBeefHotDog
  • BaconCheeseburger
2020-04-26 273 瀏覽
比起Shake Shack , 較喜歡這cheese buger , 很多酸瓜,但milkshakes甜到漏,薯條有些over cooked ...those staffs can't hear 中文 even English 😅
2020-04-26 2599 瀏覽
在香港 , 要集齊滋味無窮的漢堡包、甘香鬆脆的薯條、奶味豐厚的 cherry 味奶昔、最重要就係有吃之不盡的花生的餐廳 .... 可能就只有 Five Guys ~Five Guys 究竟算係快餐店 , 還是餐廳 ? 我覺得真係好難定位 , 但我好肯定佢賣的不是 junk food ~Menu ~真開心,食花生 , 咇咇卜卜剝花生 .... Five Guys 無限量的提供花生 , 給顧客任意吃 ~ 不過記住要珍惜食物 , 不要像蝗蟲般搶吃喔 ~Cherry Milkshake with Whipped Cream : 邪惡但好味的奶昔,全是人手調製,基底是雲呢拿奶昔,再可以自由選擇不同的配料,我選擇車厘子,切粒車厘子味道不假而且沒有藥水味,最後選擇加淡忌廉上奶昔頂,肥爆卻是美味 ~Grilled Cheese Sandwich : 外表平凡 , 但一啖咬落去 , 就好味到停唔到口 , 用牛油烘過的兩片包 , 香口無比 , 真是既甘香又鬆軟 , 加上半溶的芝士餡 , 食材配搭雖然簡單 , 但味道絶不簡單 , 是平凡中的不平凡 ~Bacon Cheeseburger 經典美國煙肉芝士漢堡
Menu ~
不過記住要珍惜食物 , 不要像蝗蟲般搶吃喔 ~

Bacon Cheeseburger 經典美國煙肉芝士漢堡 : Burger 的兩片包做得外脆內軟 ; Cheddar cheese 是半融的 , 煙肉甘香脆口 , 牛肉漢堡扒煎得香口 , 肉味香濃且滿有肉汁 ; 自選配料就選擇了 Jalapeno peppers, 蕃茄、酸瓜、蘑菇 , 蕃茄 , 更配上味道酸甜惹味的 A1 steak sauce, 滋味無窮也 ~

本篇完 ~
這天相約了burger 迷朋友,吃了我們一直想吃的give guys😛我地每人都點左個包、milkshake 同埋一個大薯條share 食。我地食量都唔少架,吃哂之後好飽😂我地仲要叫左個bacon cheese burger, 都好高大下,要張口開到好大先咬到😂佢有雙層肉,口感厚實有肉香,配合埋脆脆bacon, 正!唯一要改善係佢塊包皮淋左唔脆,改善埋就perfect! 佢既Milkshake 係好thick 個種,叫左peanut butter, chocolate and banana Flavor, 但花生醬太濃,太搶鏡。不過鍾意甜同thick 既朋友實歡喜,因為夠creamy and smooth😛❣️💡提返因為佢thick 所以好飽肚,唔係咁大食既朋友但又想試可以share💡最驚喜既係佢既薯條🍟👍🏻薯仔連皮切條,粗幼適中,香脆、薯味香濃!好值得食!我地叫左大的兩人分已經好多!但所有食物都比我地清哂🤣😜😛😋 (另外佢有🥜比你免費任裝,但因為太飽都冇咩點食了)呢餐大滿足啊😍 是會再想來吃的👍🏻
最驚喜既係佢既薯條🍟👍🏻
(另外佢有🥜比你免費任裝,但因為太飽都冇咩點食了)

呢餐大滿足啊😍 是會再想來吃的👍🏻

2020-04-25 280 瀏覽
去K11 Musea 行下順便醫下肚,知道有間過江龍食漢堡包好好評語,咁我哋決定去試吓,呢段期間餐廳有很好的限制人數令人非常安心!我們知道他有隱藏中文餐單,所以我們就直接問店員,他立刻在收銀處找來一張中文餐單(有單漢堡),我們就order 了單層漢堡、單層芝士漢堡、普通薯條、汽水(可以添飲)~仲有任食花生🥜我食單層漢堡已經好夠飽,而且啲牛肉好juicy 值得一試👍🏻薯條🍟炸得好香口~汽水任添👍🏻👍🏻好爽呀!
2020-04-17 341 瀏覽
Five guys 武漢肺炎期間,大部份食肆已經少了很多人來光顧,但星期六晚上K11 musea 依舊多人,雖然沒有大排長龍,但好不容易才找到位。香港同類型burger 還有shake shack ,形式相似,難免做個比較。出名的有奶昔,不過始終覺得burger配汽水才是最好配搭。所以今次無點奶昔,點了汽水,而汽水是無限refill 。Burger 用錫紙包裹著,拿到上手,打開錫紙,倒汗水!弄得burger 濕濕的........ 肉是juicy的,但配上又濕又淋的包就覺得味道一般了。
Five guys

無限添飲汽水
Fries
無限添飲汽水
Fries
2020-04-10 328 瀏覽
📍 K11 musea 💰 人均130左右 來到這家過龍江的漢堡店🍔,餐廳完全是美式漢堡店的感覺,很多人喜歡拿它跟shake shack相提並論,我倒是覺得如果真的要選的話,five guys會更有美式風格一些~餐廳是用英文落單的,有免費食的花生,漢堡很好吃,可以選所有配料!如果不會選可以要All the ways,會更為簡單一些!漢堡有little可以選擇,很方便女生食,漢堡用錫紙包住,可以保持溫度~薯條是用薯仔🥔炸,不會是麥當勞那種麵粉,只是薯條很咸。soda飲料是自助機打,可以無限refill
📍 K11 musea
💰 人均130左右
2020-03-31 364 瀏覽
#草莓奶昔奶昔可選多款味道合併,發揮創意飲落唔係好假既草莓味,順滑杰身,雖然價錢比較貴,但勝在好大杯,食包同食薯條食到口乾,一定要飲野,咁先完滿。#普通漢堡塊漢堡一啲都唔乾身,煎到有少少脆口,又有肉汁,可自選多種配料同醬汁,都係個句,價錢有少貴,但都飽肚,同值得試下。
#草莓奶昔
奶昔可選多款味道合併,發揮創意

#普通漢堡
2020-03-12
2020-03-28 340 瀏覽
終於有機會嚟試下K11 MUSEA嘅Five guys😋🥜 任食任攞花生等野食🍔 我哋幾個唔太肚餓就叫咗Little Hamburger,見到Regular Size,份量都幾大。最特別可以免費加減配料,自己配搭想要嘅味道😋可以免費加墨西哥辣椒、蘑菇同蕃茄,仲可以叫多醬,直接嗌all the way就有齊晒所有配料,🍟 Fries有得揀Little / Regular / Large,不過其實Little嘅份量已經好足夠。薯條仲熱辣辣脆卜卜😋🥤Five Guys Shake 可選擇加whipped cream,第一次見到有咁多mix-ins可以揀,我哋揀咗🍓+🍌+🍪,飲落去好夾,奶味好重。飲完覺得好有罪惡感😭要做番雙倍嘅運動補番數😤
終於有機會嚟試下K11 MUSEA嘅Five guys😋

🥜 任食任攞花生等野食

Five Guys第一間分店開左之後勁多人排隊,食個burger都要大排長龍真係有啲卻步,不過佢係K11 Musea開嘅依間分店又唔算好多人喎,好快就揾到位有得叫野食🥳依度嘅花生係任食嫁,想食幾多都得😂所以其實淨係叫個burger唔洗叫薯條都夠🤭**********<雙層漢堡> $75<香蕉奶昔> $55個burger比起平時個啲都大幾多,所以如果食曬成個都膩下,女仔嘅話叫單層漢堡都夠食,無咁heavy之餘價錢仲平啲嫁🤑個burger好足料,可以叫all the way咁就全部配料都有,或者可以自己配搭想食嘅味道!但係有個缺點就係個burger會用錫紙包住,所以一打開個包會有好多水氣,未食已經濕曬😢個香蕉奶昔都幾重香蕉味,係我嘅最愛🤭不過成杯野太甜,食burger想解渴嘅話就唔建議揀奶昔啦,飲幾啖就會好口渴🙈

**********
<雙層漢堡> $75