2019-09-02 111 瀏覽
去試既主要原因係男友仔本身係大食怪,成日都頭痛要去食乜食乜先夠飽。終於搵到間我又開心佢又飽既地方。雖然鋪仔細細座落於觀塘,不過環境舒適尚有情調。我地當然叫了100分鐘任食牛扒,前菜有芝士焗薯角,芝士焗西蘭花,芝士拉絲雞翼。薯角簡直是我至愛,西蘭花較為偏淡,雞翼簡直不值一提(就有如KFC炸雞一樣)。主菜係16oz牛扒,我就食左一塊7成熟,佢就食左4塊5成熟,個人建議5成熟比較有味道口感。甜品選擇了心太軟,味道是一般水準。論性價比,值得再去。
雖然鋪仔細細座落於觀塘,不過環境舒適尚有情調。
甜品選擇了心太軟,味道是一般水準。
論性價比,值得再去。
安格斯牛扒
薯角
西蘭花
安格斯牛扒
1K
2019-09-02 138 瀏覽
燈光昏暗有情調,裝潢佈置挺有特色,用了充滿神秘色彩的彩繪玻璃吊燈,帶有異國風情。法式龍蝦湯 (+$20)上桌時飄來陣陣龍蝦香氣;龍蝦湯呈橘紅色 ,很稠 身,入口順滑,味道濃郁。芝士流心蟹肉配芥末沙津醬金黃香脆,切開後可見到內裡的芝士呈半溶狀態,從心溢出。還可拉出一絲絲芝士 ,視覺效果一流。咬下去一香脆一軟滑,鬆軟而不散,口感豐富。香煎帶子配松露野菌忌廉扁意粉帶子外層煎至金黃香脆,入口鮮嫩,爽脆又有彈性,非常鮮味。意粉有咬口,掛滿醬汁,入口帶黑松露的幽香。Febrauary粉嫩色的smoothie給人甜美的印象,入口桃味及橙味濃郁,帶有春日氣息,清涼感十足、十分消暑降溫。檸檬撻味道酸酸甜甜,一股清幽芳香的檸檬味湧入味蕾,口感清新。

法式龍蝦湯 (+$20)
法式龍蝦湯

芝士流心蟹肉配芥末沙津醬

金黃香脆,切開後可見到內裡的芝士呈半溶狀態,從心溢出。

Febrauary
February

✨February✨ Cozy Place for Set Dinner🍴💫..九龍東 觀塘區既工廈/商場入面其實好多唔同特色 又甚具質素既西餐廳。呢次揀選一間甚具情調`氣氛浪漫`食物具水準既高質西餐廳🍽,分別有Set Dinner /牛扒任食 都有得揀,真的不錯喔。Set Dinner🍽 由前菜 (餐湯`沙律),以至主食、甜品都很好呢。一道道上 讓人慢慢享受住每道菜,真的放輕鬆 真的能好好享受🖤。誰說觀塘區沒好東西吃😋🍴,唔知你地又覺得正唔正 鐘意邊樣呢。ll✨芝士流心蟹肉配芥末沙律醬🦀🥗 Cheese Crab Cake with Wasabi Mayonnaise✨金槍魚配芒果柚子沙律🐟🥭🥗 Ahi Tuna with Mango Pomelo Salad2道前菜🥗 都很出色,如果吃膩普通的 就吃點特別的吧。蟹肉流心芝士🦀 很香口,配上芥末Mayonnaise很合配,配邊既黑醋很香亦可解膩;金槍魚🐟 炙燒至表面熟`內裡粉嫩,芒果肉🥭 甜甜的帶微微果酸 正好。ll✨法式龍蝦湯 +$20 Lobster Bisque✨松露野菌忌廉湯 Mushroom Sou

l[Appetizer 前菜]l
✨芝士流心蟹肉配芥末沙律醬🦀🥗
✨金槍魚配芒果柚子沙律🐟🥭🥗

l[Soup 湯]l
✨法式龍蝦湯 +$20
Lobster Bisque
✨松露野菌忌廉湯
Mushroom Soup with Truffle

2款餐湯🍲 同樣出色,松露湯🍄 味道很濃 野菌蓉蓉的 味道很好很香菌味;龍蝦湯🦞 質地較稀身 但龍蝦味亦濃。不同質感既湯品 各有所好。

l[Main 主菜]l
✨香煎美國頂級西冷 $268
Pan-fried U.S. Prime Sirloin 100Z
✨香煎西班牙黑毛豬鞍配蘋果蓉
Pan-frief Iberico Pork with Apple Puree

7成熟美國牛扒🇺🇸🐮,表面煎至焦香 內裡保持住應有肉汁 很嫩很滑;西班牙豬鞍🇪🇸🐽 雖然係豬柳部分 但完全不鞋口不韌,配上蘋果蓉 味道很清新。

最後甜品🍰🍴&餐飲🍹🍸。一頓西餐怎可能沒甜品,不太甜既蛋糕正好 加上帶冰凍雪米糍完美💕。
Dessert🍰`Coffee☕️ or Tea🍵。。or Me❓
哈哈哈👻
2019-09-01 83 瀏覽
February:德國火焰豬手,外脆內軟,肉質鮮嫩多汁,而且侍應亦會好有心機幫你去處理個豬手,更重要係佢會有d酒去燒一下個外皮,令外皮色香味俱全。 欖油蒜片蟹肉天使面,食落去非常開胃,蟹肉亦增加左成個面既口感,而且食落淡淡蟹肉同面,兩個口感既配搭超正。 龍蝦汁海鮮意大利飯,淡淡芝士,加埋龍蝦汁,食落去會有陣陣既龍蝦味,意大利飯煮到岩岩好,總之一個字,正。配埋豬手食係另一種配搭。 February同fruity tree 飲落去會有種酸酸甜甜既感覺,非常開胃。 水牛城雞翼:它是非正宗的水牛城雞翼 個醬汁由番茄醬、辣醬去調製而成,食落去外皮好脆,亦都會辣辣地,會令你愈黎愈想食。 黑松露薯條:好香既黑松露味,而薯條每條大小一樣 非常有口感
2019-09-01 68 瀏覽
觀塘的浪漫私房美味西餐~~~餐廳名稱:February (觀塘)餐廳地址:觀塘駿業街56號中海日升中心2樓A號舖~~~最近煩惱多得很 傍晚跟大舊去了觀塘海邊散散步 散散心 之後再到這間網上頗多好評的西餐廳吃晚飯 ~~~大舊:唔好唔開心啦 食多D野- [ ] 小Q:我無胃口 唔想食野啊 無心情~~~大舊見我menu都不想看 就自行決定叫什麼吃 然後他叫了 茄子燒雞pizza 龍蝦汁海鮮意大利飯 鹵水雞腎 法式白酒蒸煮藍青口 一杯熱fruit tea pot和一杯凍的pink lady(凍水果沙冰)~~~小Q:😨我無胃口 你仲叫咁多?大舊:信我啦 野食黎到你就有胃口ga啦!小Q:......~~~大舊果然是了解我的 野食全部都非常精緻 來了之後 看到賣相就已經令我胃口大開 吃下去之後 更加越吃越興奮 pizza好多芝士超級邪惡 但又美味得令人無法抵擋 又熱又多料又香脆 而龍蝦汁海鮮意大利飯味道更是比貌相還要出色 海鮮全部非常新鮮 飯粒飽滿 充滿龍蝦汁的香味 鹵水雞腎狗入味彈牙 白酒青口嫩滑又大粒 酒味濃郁 很久沒有吃過這麼美味的白酒青口 最後我吃著吃著 竟然比大舊吃得更多😂~~~大舊:說好
觀塘的浪漫私房美味西餐
~~~
餐廳名稱:February (觀塘)
餐廳地址:觀塘駿業街56號中海日升中心2樓A號舖
大舊:唔好唔開心啦 食多D野
- [ ] 小Q:我無胃口 唔想食野啊 無心情
~~~
小Q:😨我無胃口 你仲叫咁多?
大舊:信我啦 野食黎到你就有胃口ga啦!
小Q:......
大舊:說好的沒胃口呢
小Q:咁好味啊嘛😆
大舊:都話你ga啦😅
~~~
除了食物之外 他們的飲料也不錯 外形漂亮 適合打卡 味道也調得夠濃郁 水果香很突出 整體是個食物質素不錯的餐廳 而且餐廳的燈還非常浪漫 下次可以再encore來這裡吃飯😄
~~~
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥(5🔥為最高)
2019-09-01 62 瀏覽
星期二放工,放工約了朋友到觀塘附近吃晚飯。朋友帶路得知有一家Bar Restaurant,在中海日升中心的February是一間比較清靜的,適合傾計的地方,餐廳面積闊落,燈光偏暗,氣氛不錯的。金槍魚配芒果柚子沙律先來一個餐前開胃小食,金槍魚沙律簡單清新,沙律材料很豐富,用上新鮮生菜,沙律菜也是爽脆。芝心蟹肉配芥末沙律醬芝心蟹肉餅炸至金黃色,入口酥脆,裡面是一絲絲的鮮蟹肉作餡,蟹肉香味突出,但蟹肉有點鬆散,配上配芥末沙律醬,相當惹味,吃過不停。車打芝士煙三文魚春卷春卷一共6件,炸至金黄色,車打芝士在春卷裡溶化,內層的煙三文魚鹹香惹味,層次十足。黑松露野菌忌廉湯黑松露忌廉蘑菇湯。忌廉蘑菇湯細滑,黑松露味香,但不算很濃。香煎西班牙黑毛豬鞍配蘋果蓉 西班牙黑毛豬鞍煎過後散發香濃肉香,肉質帶點爽,有彈性和啖啖肉汁,唔會嚡口。豬扒旁邊有點肥美的脂肪,入口即溶,這位置豬味亦比較重。蘋果蓉口感像薯蓉,味道比較清新和甜,比薯蓉更好吃。香煎帶子配松露野菌忌廉扁意粉黑松露味夠濃,食落好creamy,又唔會太膩。扁意粉​口感​剛好,不會太硬和太軟,配上忌廉汁,味道清爽香甜,口感一流。而帶子都煎得香香,很軟熟。

金槍魚配芒果柚子沙律

芝心蟹肉配芥末沙律醬

車打芝士煙三文魚春卷

黑松露野菌忌廉湯
黑松露忌廉蘑菇湯。忌廉蘑菇湯細滑,黑松露味香,但不算很濃。

香煎西班牙黑毛豬鞍配蘋果蓉

Naughty Monkey
上層是忌廉,朱古力和香蕉奶沙冰味道香甜,帶淡淡奶香,非常易入口,色香味俱全!

Lychee Boom! Boom!
荔枝爆炸糖特飲,酸酸甜甜,很特別,而且沒有令人討厭的藥水味,都算不錯。
2019-08-27
  • 香煎西班牙黑毛豬鞍配蘋果蓉
  • 車打芝士煙三文魚春卷
  • 芝心蟹肉配芥末沙律醬
呢日嚟到觀塘覓食,主要因為個朋友喺呢頭返工,佢之前Lunch已經嚟過February食,所以提議我哋今晚嚟食下😬。我嚟到先發現呢幢大廈原來多咗咁多嘢食,餐廳喺二樓。一去到門口見到好餐牌同大大張英超⚽️poster🤩正,餐廳好好咁安排咗張大枱疏化位俾我哋可以並肩坐,所以我哋決定嗌多嘢食哈哈(加上本身好肚餓)。其實食物選擇都算多,有a la carte menu、dinner set、仲有任食牛扒餐🥩。由於懶得揀同話咗要食多啲,所以就叫了100分鐘任食16oz安格斯西冷牛扒餐(每人$198)XD。再望下個餐牌見到原來唔止牛扒任食,仲有幾款🧀芝士小食任食(包括芝士焗西蘭花🥦、芝士焗薯角🥔同芝士拉絲雞翼🐔)。由於我朋友鐘意食豬手,所以話不如每人加多$50(都係無限量添加)叫埋個🇩🇪招牌德國火焰咸豬手去嚕,胃食嘅我當然奉陪啦!唔洗幾耐就有嘢食喇,首先上場係幾款🧀芝士小食,哇我雖然唔係👩港女拉絲芝士控,但餐廳真係一啲都唔孤寒,芝士量勁勁勁多而且奶味濃郁,唔係得個拉絲樣。樣樣嘢都係即時焗出嚟,所以勁熱辣辣,熱嘅食物已經係好食嘅第一步😋。薯角🥔同西蘭花🥦對今餐嚟講係好重要,因為其他全部都係肉😂,但兩樣都

唔洗幾耐就有嘢食喇,首先上場係幾款🧀芝士小食,哇我雖然唔係👩港女拉絲芝士控,但餐廳真係一啲都唔孤寒,芝士量勁勁勁多而且奶味濃郁,唔係得個拉絲樣。樣樣嘢都係即時焗出嚟,所以勁熱辣辣,熱嘅食物已經係好食嘅第一步😋。薯角🥔同西蘭花🥦對今餐嚟講係好重要,因為其他全部都係肉😂,但兩樣都大大嚿,香口好食。
芝士焗西蘭花
芝士焗薯角

另一樣係芝士拉絲雞翼🐔,份量同薯角西蘭花一樣係勁多,絕不欺場,我無特登數,但應該一份有成八隻🙀。雖然雞翼偏細隻,但焗到個皮脆脆的好食,諗返如果雞翼係大大隻果啲應該會食唔落牛扒同豬手🙈。由於芝士拉絲太澎湃,所以張圖唔係好影到啲雞翼。
芝士拉絲雞翼

到主角16oz安格斯西冷牛扒🥩登場喇,上碟無太多花巧嘅伴碟,就係一塊煎得好靚嘅牛扒同少許沙律菜!望落我就覺得塊扒應該無16oz咁大,但唔緊要啦,一嚟係任食,二嚟最緊要係塊扒靚同夠厚😍。餐廳已經幫我哋切好塊扒,size啱啱好,好方便食用。我哋叫咗7成熟,真係煎到啱啱好👍🏻,唔會太生或太熟(韌),夠哂肉汁、肉味濃郁,加埋佢面頭啲汁好好味🤤。
安格斯西冷牛扒
安格斯西冷牛扒

其實食完牛扒同小食都已經有啲飽...,但另一主角都要出場喇,就係招牌德國火焰咸豬手。原來火焰🔥唔係淨係喺餐牌上出現,大大隻豬手嚟到後,店員會喺我哋面前點火燃燒隻豬手🐷✋,燒到勁香。而呢個絕對係打卡位,我都唔執輸,拍咗video添。打卡後,店員會拎走幫我哋切返開隻豬手先👍🏻。
招牌德國火焰咸豬手

我覺得豬手切前切後都一樣係超大份,切後仲喺側邊配上兩球伴菜,一球係酸椰菜,一球係紫薯🍠。酸椰菜我略嫌碎咗啲同太酸,但紫薯蓉超好食!!!利申我平日係一般紫薯的,但佢呢一球夠香甜得嚟,味道唔會好假,正呀😋。講返豬手先,幾時食都一定要豬皮連肉一啖過食,先食到佢嘅滋味,唔知係咪火焰燒完嘅關係,個皮超級無敵脆,一啲都唔硬,而且仲帶住好豐富嘅骨膠原👍🏻,好正!豬手肉都唔錯,夠嫩,而且味道夠咸,鐘意嘅可以自行點芥辣,我就唔洗😄。但由於太大隻,我哋最終食剩咗少少👉🏻👈🏻🥺。
招牌德國火焰咸豬手

總括嚟講,呢個餐性價比超高🤑,首先你喺普通餐廳叫一份牛扒同豬手都唔止呢個價啦,呢到仲有埋幾款小食,唔好忘記最緊要係佢呢到係100分鐘任食㗎❗️❗️❗️但我連原本果份都食唔哂,真係無咁大個肚再添加到🙈。如果你係大胃王的話就更加唔可以錯過,啱哂一班男仔嚟,加上呢到有好多部電視📺播now台有英超足球直播,weekend嚟真係無得輸。同埋除咗抵之外,食物係好味的,如果唔好食,有得追加都無用。另外,餐廳店員全部都好好禮貌,好笑容,會主動幫我哋收碟、換水等等👍🏻。環境其實都舒服的,夠闊落,裝修又幾靚,但果日天氣可能太熱,商場都要靠風機,一入嚟時我有丁點熱(可以自己行完嚟啦),但坐多陣就正常返。我下次嚟開觀塘都會返嚟再食,可能叫下其他食物pasta果啲😆。提多次就係如果叫開任食餐的話,絕對值得比多$50食埋豬手🍖。
2019-08-28
  • 德國火焰咸豬手
  • 安格斯西冷牛扒
2019-08-28 75 瀏覽
呢日係我生日,梗係要男朋友請我食返餐大餐啦,佢揀咗觀塘呢間西餐食生日飯。我哋呢日book咗位,入到去覺得人唔算多,但係餐廳嘅裝修幾有情調,好啱情侶兩個人嚟食飯。我哋叫咗一個湯+3樣嘢食。我哋叫咗一個白松露野菌忌廉湯,湯嘅質感十分濃厚,十分creamy,而且啖啖都好香白松露味。然後我哋叫咗一個前菜係法國芝士蒜蓉包。係一片片好香蒜蓉味嘅法包上面,再加一層厚厚嘅芝士,食落去令人覺得好幸福。我哋仲叫咗一個水牛城雞翼,醬有酸酸辣辣嘅味道,有水準👍🏻然後重頭戲就係一個德國火焰鹹豬手,staff會將鹹豬手先送到我哋枱面,然後再將豬手點火,好睇又好食!鹹豬手整得好入味,而且份量十足,我地都食得好滿足。最後我哋叫咗兩杯特色嘅mocktail,兩杯都好好飲,強烈推薦大家試!

我哋仲叫咗一個水牛城雞翼,醬有酸酸辣辣嘅味道,有水準👍🏻

2019-08-27 83 瀏覽
閏蜜生日,咁啱佢又喺觀塘返工,於是我上網睇吓觀塘有咩西餐廳慶祝生日適合,見到呢一間西餐廳,環境格調唔錯,上網睇啲食物都唔錯,於是試吓。一見到個頭盤,我個閨蜜話嘩一聲,讚隻碟同賣相好靚,當然肉都好新鮮嫰滑,而且配菜好開胃,酸酸甜甜。松露忌廉蘑菇湯超多蘑菇同松露,菇味好濃,好 creamy 😋鍾意飲蘑菇湯嘅你一定要點。芝士流心蟹肉配芥末沙律醬皮炸到好脆,入邊超多蟹肉,而且蟹肉好新鮮,仲有芝士呀,可以拉絲,芝士配蟹肉已經一流,重點埋芥未沙律醬,超級好味😆香煎西班牙黑毛豬第一唔會煎到好乾,豬肉好新鮮,好juicy ,一啲雪藏味都冇,而且好香豬肉味,加埋香草🌿同薯蓉,正Happy birthday to Kelly ❤️

松露忌廉蘑菇湯
超多蘑菇同松露,菇味好濃,
好 creamy 😋
鍾意飲蘑菇湯嘅你一定要點。

芝士流心蟹肉配芥末沙律醬

香煎西班牙黑毛豬

Happy birthday to Kelly ❤️

呢間西餐位置比起其他工廈入面嘅容易搵好多,屬於入門版嘅隱蔽小店~其實小妹都將佢 bookmark 咗好一段時間.......今次難得可以去試食下,三樣重點菜式我都好有意見⁣⁣🍎 香煎鵝肝配焦糖蘋果·多士 ($118)⁣經典嘅鵝肝多士唔係個個都鍾意食,友人 B 提議一試我都冇異議 😙,鵝肝同多士都煎得幾香,但就唔算話好食盒分享 - 比起細細件嘅一口 toast like 大啲,切開唔會散,但收得呢個價位其實覺得都可以做番兩份~蘋果同藍莓醬都非常 fresh 👻 小妹覺得蘋果偏酸,味道好突出,需要番多啲鹹味平衡。不過一份前菜都整得咁靚,系真係好有心機嘅 😌⁣🍖德國火焰咸豬手配酸椰菜·薯仔沙律 ($298)⁣食得又睇得嘅燒豬手,真係原隻攞出嚟燒埋俾你睇 😋 店員會係豬手準備好之後攞出嚟,淋上燒酒點著燒 🔥 比起上次第二間食過嘅泰式燒雞,豬手嘅火 hold 到耐好多,亦多㩒影好多 😂 唔系 hum 一下就冇晒,燒到都差唔多一分鐘 👍🏻 豬手皮燒到放涼之後依然香脆 🤤 啖啖肉非常滿足! 另外格離嘅薯仔波波其實係紫薯沙律嚟,覺得份量就少啲,似裝飾多過伴碟,但味道唔錯,甜甜幾別緻⁣🍲 香煎帶子松露野

🍎 香煎鵝肝配焦糖蘋果·多士 ($118)⁣

🍖德國火焰咸豬手配酸椰菜·薯仔沙律 ($298)⁣

🍲 香煎帶子松露野菌義大利飯 ($178)⁣
一直覺得 risotto 的確係不敗西餐菜式,容易整但難煮得好食 😗 呢個 risotto 嘅 質感香滑易入口,creamy 到真係可以飯同醬連為一體。飯煮得夠軟符合香港人食西餐嘅口味。試過食到非常乾身嘅 risotto 飯粒我實在唔識欣賞 😅 帶子數得岩岩好,彈牙,中等 size 都唔算縮得好細~ 😎 呢個非常 ok 可以 encore⁣
用餐優惠
試食活動
  • 香煎帶子牛肝菌意大利飯
  • 德國火焰咸豬手
2019-08-25 1608 瀏覽
【觀塘西餐廳】------------------------------[環境]呢間「February」環境比較暗,氣氛都幾好,適合情侶飲下酒、談下心💏店內另一邊有兩部大電視,同朋友波友一齊飲住酒、睇下波又得🍻[挪威煙三文魚凱撒沙律]沙律菜同三文魚新鮮,一人份量岩岩好。重點係隻碟好靚🤣陳太係碗碟控☺️[芝士流心蟹肉配芥末沙律醬]呢個炸蟹餅入面好多蟹肉絲,蟹餅入面係拉絲芝士呀😍芝士控實滿意🤗[法式龍蝦湯]個湯超濃龍蝦味,好鮮甜😻跟餐要加20蚊,但絕對抵加😌私心想加埋酥皮面就仲正🤩[松露野菌忌廉湯]湯入面飲到好多蘑菇蓉,菇味幾濃,好creamy,陳太鐘意飲😋[香煎西班牙黑毛豬鞍]雖然塊豬鞍好厚,但唔會煎到乾曬喎,咬落仲有肉汁😋配埋薯蓉有忌廉同香葉🌿香味,正👍🏻[香煎美國頂級西冷]食西餐例牌都係要食牛扒😽叫左7成熟,西冷質素都唔錯,有牛味。P.S. 餐廳位置既大廈入面有近期新開既釣魚餐廳,陳生陳太表示手痕,想去試下釣🎣😙------------------------------地址📍觀塘駿業街56號中海日升中心2樓A號舖港鐵🚇 觀塘站A出口------------------
【觀塘西餐廳】

港鐵🚇 觀塘站A出口

好味:😻😻😻😻
性價比:😼😼😼
<5隻滿分>
#陳生陳太 #吃貨 #吃貨夫妻 #eating #food #foodie #foodiehk #hkfoodlover #instafood #instadaily #hongkong #hk followforfood #followme #like4likes #likeforlikes #觀塘 #西餐廳 #情侶 #浪漫 #睇波

2019-08-25
2019-08-22 74 瀏覽
今日同男朋友仔去左觀塘一間西餐,位置都幾容易搵!就係中海日升中心上2層食物Pizza 就比較普通,火腿菠蘿芝士。唔知係咪因為冷氣太大所以個Pizza好快就到凍哂。不過勝在夠厚身,食完個Pizza已經飽。Chicken salad幾好食,有少少芒果汁係面,再有少少beetroot 切條,健康又清新芝士薯條都唔錯,好大份,配個黑松露沙律醬,好味。牛面肉十分好食,好重牛味,同埋有啲肉質好林。鍾意食牛展嘅人呢其實可以試吓,因為佢個口感頭展都有啲似,不過佢就再林身少少。推薦另外叫咗兩杯嘢飲Mango smoothie and Strawberry smoothie, 雖然係藥水味,但都做得唔錯,唔會好甜。

食物

芝士薯條都唔錯,好大份,配個黑松露沙律醬,好味。

,因為佢個口感頭展都有啲似,不過佢就再林身少少。推薦

2019-08-21 152 瀏覽
前幾日去完觀塘partyroom,就順便係附近揾嘢食,見到有唔少茶餐廳,但不外乎是碟頭飯... 朋友們想食薯條意粉,就搵咗呢間好有情調的西餐廳,價錢都算太貴😜——————————🔸黑松露薯條 $58薯條份量很多,熱辣辣炸起,配上松露的香,更加香脆可口😋🔹法式白酒蒸煮藍青口 $88好少會直接食煮青口,但食完呢個返唔到轉頭😍 每粒青口大大粒,加入忌廉白酒煮,鮮味又彈牙,不是平價貨😋🔸西班牙黑毛豬鞍架配蕃茄菠蘿莎莎 $188這個黑毛豬鞍架肉質軟嫩,還有點油香味☺配上甜酸的蕃茄菠蘿莎,味道更上一層樓,一點也不乾👍🏼🔹 香草柏士圖蟹子蟹粉大蝦炒意粉 $158這個意粉有點不夠味,好在有很多蝦,爽口彈牙😁意粉軟硬適中,啱我口味😋
——————————
🔸黑松露薯條 $58
黑松露薯條

薯條份量很多,熱辣辣炸起,配上松露的香,更加香脆可口😋

🔹法式白酒蒸煮藍青口 $88

香草柏士圖蟹子蟹粉大蝦炒意粉

黑松露薯條
法式白酒蒸煮藍青口
2019-08-19 73 瀏覽
#february_bar_restaurant 觀塘區多美食寶藏都好多人知,但要寶藏又豈止咁少💎 今次朋友約了我去觀塘一間德國酒吧餐廳,氣氛都不錯。🔹芝士流心蟹餅配芥茉沙律醬 $108 這個一切開蟹餅就有流心芝士,蟹餅肉都很多,芝士份量不算太多,所以沒有搶到蟹餅味☺️☺️🔹蒜片辣椒煮大蜆 $98 蜆肉很大隻,蒜片辣椒一齊煮,令到蜆肉很入味很香👍👍👍🔹龍蝦汁海鮮意大利飯 $168 蝦汁溶入意大利飯中,又香滑creamy😋😋😋🔹美國頂級牛小排 $228 牛排燒得剛好,幾嫩和有肉汁😊😊🔹熱水果茶 $62 茶味幾出🍵🍵🔹strawberry freeze $62 草莓沙冰🍓🍓February地址:觀塘駿業街56號中海日升中心2樓A號舖電話:+852 2237 1119

🔹美國頂級牛小排 $228 牛排燒得剛好,幾嫩和有肉汁😊😊

🔹熱水果茶 $62 茶味幾出🍵🍵

🔹strawberry freeze $62 草莓沙冰🍓🍓
February
地址:觀塘駿業街56號中海日升中心2樓A號舖

電話:+852 2237 1119
2019-08-19 72 瀏覽
位於觀塘地鐵站附近第一間酒吧餐廳。另設安格斯牛扒放題㗎,今次我哋去都係單點佢地既菜式。🍴德國火焰鹹豬手$ 298..鹹豬手上菜嘅時候職員係會係你面前落一啲酒然後點火🤪,過火都幾猛烈㗎😂。豬手嘅皮好脆,脆到好似平時燒肉嗰啲皮一樣,肉質鮮嫩。職員好細心會幫你切埋,豬手份量都幾大其實都夠三個人分享。另外佢伴碟嘅薯蓉好特別有啲酸酸甜甜嘅感覺似落咗芥末醬。.🍴流心蛋卡邦尼扭繩粉 $128扭繩粉有d咬口,同平時食既意粉唔同。但味道可以再香濃d。隻蛋合格,做到流心效果。.🍴干邑蟹肉龍蝦湯 $68湯面上已經睇到有好多蟹肉喺度,真係啖啖肉㗎,不過呢個湯有一個不足之處,就係咸咗啲,如果淡返少少會更加好飲🥰..Hoegaarden $52酒吧餐廳當然唔少得點一杯生啤啦😎😎.

🍴德國火焰鹹豬手$ 298.
鹹豬手上菜嘅時候職員係會係你面前

🍴流心蛋卡邦尼扭繩粉 $128

🍴干邑蟹肉龍蝦湯 $68

Hoegaarden $52

酒吧餐廳當然唔少得點一杯生啤啦😎😎.