2023-03-17
浪漫情調🌹高質三層架tea set下午茶🥂🍰無可挑剔🤩 🦪Feast Oyster Bar 同豬仔🐷拍拖3周年,終於嚟到我最想試既三層架tea set下午茶!今次我地嚟到中環既一間蠔吧,試吓佢地既下午茶餐🤗餐廳好浪漫🌹好有氣氛,仲有開放式既吧枱,好chill既感覺!仲播放住好有情調既鋼琴音樂🥰值得一讚既係餐廳員工服務態度好好,好細心,好有禮貌,充分感受到店員既熱情🥰🌸餐廳仲做緊推廣優惠,兩人下午茶層架都係做緊$298✨推廣期內仲會獲贈一人一杯有氣葡萄酒🤗Afternoon tea set for two $298✨First Tier巴馬火腿配蜜瓜:巴馬火腿咸咸香香,薄薄一片配上合蜜瓜,好香甜可口,鹹甜交錯 🤗挪威煙三文魚脆餅:滿滿既魚子醬加上煙三文魚,味道好夾,配上脆餅口感一流😋迷你牛肉芝士漢堡:漢堡扒好厚,牛味好濃郁,配上芝士、酸瓜同茄汁🥰漢堡皮烤得微微脆脆的!好出色既漢堡🤗✨Second Tier:手工窩夫:即叫即造的,溫度暖暖,好鬆化,外脆內鬆軟,配上士多啤梨果醬簡直一流🍓朱古力布朗尼蛋糕:口感好濕潤,朱古力味好濃郁🍫馬卡龍:外脆內軟,中間配上檸檬果醬,酸酸甜甜😋✨Third
🦪Feast Oyster Bar
✨First Tier
✨Second Tier:
簡直一流🍓
朱古力布朗尼蛋糕:口感好濕潤,朱古力味好濃郁🍫
馬卡龍:外脆內軟,中間配上檸檬果醬,酸酸甜甜😋
✨Third Tier:
意式奶凍:莓莓啫喱配上超嫩滑既奶凍,奶味極香濃,兩種層次令口感提升🤩
法式焦糖燉蛋:超嫩滑既燉蛋,蛋味好香濃,配上外層既焦糖簡直一流😋
蘋果金寶:表面鋪上杏仁粉,濕潤既蘋果甜甜酸酸的,配上杏仁片,杏仁味好香濃🥰
包兩杯即磨咖啡或茶
食物✨✨✨✨✨
環境✨✨✨✨✨
衛生✨✨✨✨✨
價錢✨✨✨✨✨
🏠 Feast Oyster Bar and Restaurant (中環)
中環域多利皇后街15-16號地下及1樓