2021-12-01 44 瀏覽
今日黎香港工業中心呢間cafe食晚飯,位置好方便,一出地鐵站入商場,行幾步就到。講下個環境,地方好大好舒服。嚟到先知道原來呢到係以某韓國🇰🇷男團做主題嘅cafe,所以都有啲應援野嘅裝飾。另外枱與枱之間相當闊落,好適合同朋友傾下計,又唔驚嘈親隔離枱。收工黎chill下就岩哂!食物選擇方面,cafe黎講呢間真係特別多選擇,韓式日式台式乜都有。*台式蒜香炒香腸 $58*好耐冇去台灣,以前食台灣腸,一定加生蒜片一齊食,覺得咁樣惹味好多。今次呢度以炸蒜炒香腸,香氣更強,聞到都好想食,我同朋友都好中意😍 *韓式炒粉絲 $69*落足料去炒,有火腿、紅蘿蔔絲、蛋絲、椰菜絲同冬菇,粉絲炒得乾身又夠煙韌,啖啖都食到配菜,屬必食之選🤤*紅燒牛肉麵 $98*湯底食得出蕃茄同紅蘿蔔既甜味,麵條就略嫌硬身左少少。牛肉做得幾好,夠腍身*韓式蜜糖厚多士 $58*呢個厚多士做得幾有心機,底面都搽滿牛油先烘,出到黎真係外脆內軟,蜜糖份量剛剛好,啖啖有牛油香同蜜糖味🥰但又唔會甜到糖尿病🤣*牛油果奶昔$52**士多啤梨藍莓奶昔$52*好欣賞呢間cafe對甜度既觸覺😋兩杯奶昔都好岩飲,絕對唔係死甜果種

*台式蒜香炒香腸 $58*
*韓式炒粉絲 $69*