2022-09-12
Croquetas de Jamon 炸黑毛豬火腿球金黃色嘅外皮、香脆又可口嘅麵包糠,呢一粒黑毛豬火腿球非常之delicious😋Pimentos de Padrón $48海鹽燒青椒本身以為呢個係青色嘅辣椒仔,食落去鹹鹹地,幾好食!🥰Patatas Bravas炸薯仔佐地道蛋黃醬作為澱粉質嘅狂熱分子,呢個薯仔經過烤焗、上面換咗份外開胃嘅蛋黃醬,一口有一口咁樣難以抗拒澱粉質嘅誘惑😘Panceta de Cerdo脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬世界上最邪惡嘅食物除咗澱粉質、就係脂肪,今次叫咗呢一個脆皮豬腩肉,其實幾似港式嘅普通燒腩肉,但係點上呢一個蜂蜜蛋黃醬,完全唔覺得油膩!Crema Catalana呢一個焦糖燉蛋,朋友非常之鍾意!焦糖嘅表面非常香脆,形成咗完整嘅結晶,用匙羹輕輕一刮,每一啖燉蛋都好香滑,佢加添左檸檬嘅香味,係一個完美嘅結局。(hold dessert ppis)SangriaMocktail——————為食分界線——————📍 El Cerdo (伊利近街) (中環)中環伊利近街38號地舖推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5
炸黑毛豬火腿球
Pimentos de Padrón $48
海鹽燒青椒
本身以為呢個係青色嘅辣椒仔,食落去鹹鹹地,幾好食!🥰
Patatas Bravas
炸薯仔佐地道蛋黃醬
Panceta de Cerdo
脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬
Crema Catalana
(hold dessert ppis)
Sangria[glass]
Mocktail
——————為食分界線——————
📍 El Cerdo (伊利近街) (中環)
中環伊利近街38號地舖
推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $150
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧