2023-06-20
我們今晚去咗Deep Sea Oyster & Steak餐廳吃晚餐,這間餐廳位於尖沙咀山林道38號銀座38 13樓A號舖,這間餐廳設計優美同埋食物質素高。一上到去就見到餐廳窗外有很靚的景色,見到有好多高樓大廈嘅風景。餐廳裏面嘅設計好有特色,他們的設計用左貓咪做主題,例如牆上放上了貓咪彈琴的畫、窗邊放上了木頭貓、甚至連飲品餐具都有貓嘅圖案,一入到去就自然想起可愛的貓咪,很適合喜歡貓咪的我🩷🩷 他們的三文魚刺身很新鮮,食落去有鮮味的,加上Wasabi及豉油,超級正😀 他們的香辣蝦蝦意粉很有蝦的味道,還有甜甜辣辣的味道,食落去感覺好好味,同埋意粉嘅口感好彈牙。另外,他們的深海海鮮拉麵裏面有好多材料,例如有蝦肉、熟蛋、冬菇及蟹柳等等。這個拉麵嘅湯都整得好好,湯的味道很香,令到整個拉麵食落去好美味。另外,他們的Deep Sea石榴特飲石榴味很重,飲落去感覺好舒服,感覺涼浸浸的。最後,我們還叫了一個朱古力慕斯蛋糕,這個蛋糕食落去質感好實,同埋朱古力味好濃郁,食落去似食緊雪糕蛋糕的感覺,感覺好美味☺️我們下次一定會再來🩷😊
我們下次一定會再來🩷😊