2023-07-22 28 瀏覽
這幢大廈有好多食肆,非常適合搵食😆。這次選擇了這間西餐廳,環境非常闊落,而且在高層,景觀也很好。加上食物選擇眾多,又可以飲酒,亦有飛鏢玩,很適合gathering。🚩什菜沙律 $68沙律菜很新鮮,而且配搭的醬汁很開胃,酸酸甜甜的。不過醬汁有點多,底下的菜偏酸一點,但整體都不錯。🚩 美國安格斯肉眼 $298我們叫了五成熟,熟度掌握得剛剛好,肉質很嫩滑,但不會出血水。而且配菜的薯條炸得很脆,又有不同的蔬菜配搭,可以減低油膩感。🚩蒜蓉青醬雞肉意粉 $88 青醬的調配很好,雞肉亦很滑,整碟意粉,味道也不錯。見到有一些一人套餐也很抵食,有生蠔選擇,不過我們這天比較飽就沒有選擇了,如果有機會都會想再試一試。

🚩什菜沙律 $68

🚩 美國安格斯肉眼 $298

🚩蒜蓉青醬雞肉意粉 $88
青醬的調配很好,雞肉亦很滑,整碟意粉,味道也不錯。

我最近去咗Deep Sea Oyster & Steak呢間餐廳,真係好正呀!佢啲菜式樣樣都超好食,我揀咗西京燒比目魚、原隻燒魷魚同埋香辣蝦蝦意粉,每款都真係有surprise!西京燒比目魚嘅味道好鮮美,燒得恰到好處,入口即化。原隻燒魷魚嘅口感超嫩滑,燒得啱啱好,更突出佢啲鮮味。但最驚喜嘅係香辣蝦蝦意粉,蝦子好新鮮,醬汁味道好豐富,辣度啱啱好,開胃呢!唔止菜品好食,餐廳環境都好舒適,裝潢好有特色,好啱同朋友或家人嚟食。價錢都算合理,服務員好友善,令我哋嘅用餐體驗更加愉快。係一間好值得一試嘅餐廳,好食、好環境、好價錢同好服務。
西京燒比目魚嘅味道好鮮美,燒得恰到好處,入口即化。
原隻燒魷魚嘅口感超嫩滑,燒得啱啱好,更突出佢啲鮮味。
2023-07-09
2023-07-18 35 瀏覽
Haven’t been dining at TST for a long time. After shopping today, I searched for a restaurant nearby and it seems a good choice.When we arrived the restaurant at 6:30 pm, not too many customers. However, the restaurant is full at around 7 pm. Though the price is not cheap, the sashimi are very delicious and the standard is above the average. We guess the fried scallops with butter are delivered on Pan but it is not, so a bit disappointed. Finally, the foie gras toast is outstanding. I definitely

Finally, the foie gras toast is outstanding. I definitely will choose the foie gras toast during my next visit.
Foie  Gras Toast
Foie  Gras Toast
2023-07-14 31 瀏覽
今日去尖沙咀嘅Deep Sea Oyster & Steak食晚餐,點咗2份main (松錯蟹膏意粉 Truffle Crab Cream Spaghetti, 日式安格斯牛肉稻庭烏冬Japanese Angus Beef Inaniwa Udon), 1份燒雞肉大蔥串, 同2隻法國La Signature生蠔。食物好食同環境唔錯,坐得舒服,值得一試。
同朋友想搵一個安靜舒適嘅環境享受dinner同chill吓,見呢間餐廳係Openrice上評價唔錯,於是就入嚟試下。入到去侍應好有禮貌咁安排我哋坐低。窗外嘅景色幾靚,由於已經七點半,可以見到昏暗嘅藍天。法國la signature生蠔N1 ($70一隻)食落幾飽滿鮮嫩,配上海鮮醬同檸檬汁更加調出生蠔嘅鮮味🦪。日式安格斯牛肉稻庭烏冬$128烏冬質感柔軟,食落好似滑入喉嚨咁。濃郁嘅湯底伴隨牛肉嘅香味。一片片嘅牛肉肉質鮮嫩🥩,容易入口。松露蟹膏意粉$138意粉煮得好入味,每一啖都有香濃嘅松露味,加上粒粒嘅蟹肉,口感更加豐富🍝。燒雞肉大蔥串燒$48味道唔錯,值得一試👍🏻。可愛嘅貓咪掛畫,有啲cosy💕]]]]

法國la signature生蠔N1 ($70一隻)
食落幾飽滿鮮嫩,配上海鮮醬同檸檬汁更加調出生蠔嘅鮮味🦪。

日式安格斯牛肉稻庭烏冬$128

松露蟹膏意粉$138

燒雞肉大蔥串燒$48
味道唔錯,值得一試👍🏻。

可愛嘅貓咪掛畫,有啲cosy💕
]]
]
]

• 松露蟹膏意粉
2023-07-10 32 瀏覽
呢間喺尖沙咀樓上嘅私房餐廳,試左個一人深海精選套餐,包括了2隻牛油煎大蝦、美國安格斯肉眼和石榴特飲。我必須說,$488這個套餐真是超值啊!兩個人嚟食嘅話可以點一份再外單點其他想食嘅野首先,牛油煎大蝦非常鮮美,肉質鮮嫩多汁,加上牛油的香氣,讓每一口都非常美味。唔會過熟仲見到精瑩嘅蝦肉接著是美國安格斯肉眼,肉質非常嫩滑,口感豐富,每一口都能感受到肉汁的鮮美。配搭炸蒜片好好味!最後是石榴特飲,清涼解渴非常適合搭配這樣的餐點,讓人回味無窮。
兩個人嚟食嘅話可以點一份再外單點其他想食嘅野

2023-07-09 19 瀏覽
好耐好耐都冇食生蠔,今次突然間好想食,所以同朋友一齊嚟咗尖沙咀嘅呢一間Deep Sea Oyster and Steak,順便又可以食埋西餐,一舉兩得,真係唔錯。同朋友一齊點左一個深海商務套餐,有餐湯有沙律有生蠔有刺身有鵝肝也有主菜還有拉麵,其實都幾實惠,餐湯是南瓜湯,非常好喝,南瓜味很濃,很推薦,然後生蠔和刺身也很新鮮,很鮮美,主菜選了加拿大斧頭豬扒,豬扒很淋,很香很嫩,拉麵的湯底也很濃,調味很好,食物質素是真的很不錯,會再來的!

2023-07-09 31 瀏覽
我和我的朋友最近在 Deep Sea Oyster and Steak 用餐,我們訂了商業2人餐,食物的品質和口味都非常出色。開始用餐前,服務生送來了是日餐湯(南瓜湯)和什菜沙律。湯口感濃厚,很香的南瓜味道,沙律上的新鮮蔬菜非常新鮮,很開胃,讓我們有了良好的開始。接下來,我們點了生蠔和迷你刺身拼盤。生蠔非常新鮮,味道鮮甜,而刺身拼盤上的各種魚類也非常美味,令人難以忘懷。我們的主菜包括鵝肝多士和加拿大豬斧頭扒。鵝肝多士的鵝肝非常豐富,多士鬆軟可口。而豬斧頭扒是烤得恰到好處,肉質鮮嫩多汁。最後,我們享用了深海海鮮拉嫋、西非野生蠔和西班牙蠔。這些海鮮都非常新鮮,口感豐富,令人回味無窮。總的來說,Deep Sea Oyster and Steak 給我們留下了深刻的印象。食物質量高,服務周到,而且氛圍非常舒適。如果你是海鮮和牛排的粉絲,我強烈推薦你來試試看。

2023-07-08 29 瀏覽
朋友想找一間寧靜舒服的餐廳,但又要比較方便就腳。所以想起山林道銀座38的餐廳。朋友想食西餐,所以選了Deep Sea Oyster & Steak. 雖然店舖小小,但很雅致。松露蟹膏意粉 $88份量可以,頗creamy的。加拿大斧頭豬扒 $268配上薯角,把豬扒切開一條條,方便懶人😆豬扒上有炸蒜片惹味,豬扒有肉汁,煮得剛剛好👍鵝肝蝦多士 $98鵝肝比多士大😆通常都是相反的所以一片可以跟朋友share鵝肝上加了酸酸的醬汁,減少油膩感。如果喜歡入口即溶的感覺,可以點過個。餐牌:除了單點外,還有套餐店內環境頗有情調,食客不會高談闊論

松露蟹膏意粉 $88
份量可以,頗creamy的。

加拿大斧頭豬扒 $268
配上薯角,把豬扒切開一條條,方便懶人😆
豬扒上有炸蒜片惹味,豬扒有肉汁,煮得剛剛好👍

鵝肝蝦多士 $98
鵝肝比多士大😆通常都是相反的
所以一片可以跟朋友share
鵝肝上加了酸酸的醬汁,減少油膩感。
如果喜歡入口即溶的感覺,可以點過個。

餐牌:
除了單點外,還有套餐

店內環境頗有情調,食客不會高談闊論

推介飲食新場熱點,位置尖沙咀山林道-銀座38,有好多新餐廳進駐,走上高層食店可以飽覽尖沙咀靚景,打卡聚會一流,我地揀13樓Deep Sea Oyster & Steak 去Chill住歎靚景和生蠔美食!Deep Sea Featured Set $4481. 是日餐湯南瓜湯濃郁南瓜忌廉味,熱辣辣好味道🍵2. 什菜沙律 酸酸甜甜開胃沙律菜🥗3. 包兩隻生蠔 (平均$50/隻)美國珍珠蠔 : 入口滑溜、清新、海水味淡味道簡單直接 😋日本空津八朔蠔: 蠔肉肥美結實,帶有海水味,爽口味道突出😋4. 前菜 (包兩隻大蝦)牛油煎大虎蝦,煎得啱啱,廚師仲好細心😍拆埋蝦殼,厚厚蝦肉夠鮮甜,蝦頭煎得甘香美味🦐5. 主菜有4款揀1款紐西蘭羊架,有4支羊架不肥不膩,羊羶味唔會太重,肉質鮮嫩有肉汁😆6. 一杯柚子蜜梳打🍹冰凍解渴夠清新我地兩個女仔食叫左呢個餐share 都算幾抵食😉另加日式安格斯稻庭乌冬 $128汁頭唔會太濃,配上半生熟安格斯肉,肉質粉嫩🤤稻庭烏冬麵條薄而幼身,口感滑身🍜

Deep Sea Featured Set $448
1. 是日餐湯南瓜湯
濃郁南瓜忌廉味,熱辣辣好味道🍵

2. 什菜沙律
酸酸甜甜開胃沙律菜🥗

3. 包兩隻生蠔 (平均$50/隻)
美國珍珠蠔 : 入口滑溜、清新、海水味淡味道簡單直接 😋

日本空津八朔蠔: 蠔肉肥美結實,帶有海水味,爽口味道突出😋

4. 前菜 (包兩隻大蝦)

5. 主菜有4款揀1款

6. 一杯柚子蜜梳打🍹冰凍解渴夠清新

我地兩個女仔食叫左呢個餐share 都算幾抵食😉

另加日式安格斯稻庭乌冬 $128

2023-07-04
2023-07-03 116 瀏覽
山林道銀座整棟都係好多食肆,之前朋友向我推薦Deep Sea Oyster & Steak ,她話呢間餐廳環境舒服和食物比較多元化,適合我們鍾意食野嘅人黎食角切魚生沙律啱開始以為得好少魚生,點知有好多三文魚和魚卵,再加上新鮮沙律菜和芝麻醬,食到我大滿足美國安格斯肉眼我地同職員講話要5成熟,切開個牛排又真系有少少血紅色喎,食落去又幾夠味道,唔需要特別再加海鹽,因為牛排已經配埋炸蒜,個味道好正,加上薯角又炸得香口,外脆內軟松露蟹膏意粉呢個令我地好驚喜,因為個蟹膏真系好重手,幾乎每食一啖意粉,個嘴巴都係滿滿的蟹膏絲,食到好滿足,勁力推薦。冰鎮醫燒魷魚入到餐廳見到個黑板寫住是日推介,食落味道都不錯。亦好推薦柚子梳打由於第二日要返工,所以就沒有order酒精,柚子梳打飲落去比較淡,不過解渴都係一個幾好的選擇。

冰鎮醫燒魷魚

入到餐廳見到個黑板寫住是日推介,食落味道都不錯。亦好推薦

柚子梳打

由於第二日要返工,所以就沒有order酒精,
柚子梳打飲落去比較淡,不過解渴都係一個幾好的選擇。

2023-07-02 32 瀏覽
其實呢間餐廳我已經bookmark咗好耐 終於有機會嚟試喇餐廳內環境非常舒服 係好適合同朋友嚟傾計嘅地方要一提老細嘅服務態度真係好好 會同你介紹生蠔嘅品種 亦都會留意我地差唔多食完一樣先送下一樣嘢食過嚟 非常欣賞👍🏽今次我就試咗3種蠔分別係西非野生蠔 法國猶他灣蠔 法國Prieur我就最鍾意法國Prieur😍冰鎮醬燒魷魚呢個好香!係成日係海洋公園聞到嘅味 不過呢個食落係超級有味 好好食! 🫠海膽三文魚他他多士本來以為得一舊 點知有兩舊!海膽好新鮮好甜 好好食!鵝肝多士我係超級鍾意食鵝肝嘅人 呢個好有油香味😍美國安格斯肉眼質地偏淋 睇個樣好似普普通通 但係食落好有牛味 煎得啱啱好 個薯菜都好好食🥰🥰石榴特飲 桂花雪梨茶嘢飲就不過不失 解渴👍🏽總括嚟講呢間真係比到我驚喜 好啱靜靜地同朋友chill下 我一定會再嚟!😋
其實呢間餐廳我已經bookmark咗好耐 終於有機會嚟試喇

餐廳內環境非常舒服 係好適合同朋友嚟傾計嘅地方

今次我就試咗3種蠔
分別係西非野生蠔 法國猶他灣蠔 法國Prieur
我就最鍾意法國Prieur😍

冰鎮醬燒魷魚

海膽三文魚他他多士

本來以為得一舊 點知有兩舊!海膽好新鮮好甜 好好食!

鵝肝多士
我係超級鍾意食鵝肝嘅人 呢個好有油香味😍

石榴特飲 桂花雪梨茶
嘢飲就不過不失 解渴👍🏽

2023-07-02 26 瀏覽
位於山林道樓上有間專食生蠔同steak 嘅餐廳,上到嚟已經俾個景色吸引左,落地大玻璃再配埋休閒嘅環境好舒服😌😌嚟到一定要試嘅生蠔,見每枱都會叫。每日都有嚟自唔同國家嘅精選生蠔提供,款款都好新鮮。好少聽到有提供西非野生蠔,我地都係第一次食,新鮮又juicy😋😋法國猶他灣蠔海水味重,比較鹹啲,而肉質較厚身啲😙😙法國Prieur 好creamy,我地最鍾意依款👍🏻👍🏻海膽三文魚他他配多士依款多士一上枱好驚喜,用金箔點綴嘅海膽份量超多又鮮甜,配埋切成蓉嘅三文魚他他,成個口感好滿足🤪🤪🤪冰鎮醬燒魷魚第一次食冰鎮住嘅魷魚,口感幾有趣,一開始魷魚係溫熱,食到最後魷魚變左冰冰地,變得更加惹味,配啤酒食一流😌😌鵝肝多士咬落經過煎香嘅鵝肝,層油香溶左落塊多士度,好邪惡!!!!加入酸酸嘅醬汁同配菜可以解油膩😙😙五成熟嘅美國安格斯肉眼煎得啱啱好,肉質keep 到juicy 之餘仍保持到嫩滑,Rib eye 油脂豐富,散發出嚟嘅油脂好香😋😋😋😋😋桂花雪梨茶,淡淡嘅桂花同雪梨味,好清新! 酸酸甜甜嘅石榴特飲好解渴!
法國猶他灣蠔海水味重,比較鹹啲,而肉質較厚身啲😙😙
法國Prieur 好creamy,我地最鍾意依款👍🏻👍🏻
海膽三文魚他他配多士
冰鎮醬燒魷魚
鵝肝多士
桂花雪梨茶,淡淡嘅桂花同雪梨味,好清新!
酸酸甜甜嘅石榴特飲好解渴!
今晚同朋友去到一間位於尖沙咀山林道銀座38既樓上西餐DEEP SEA OYSTER & STEAK度享用晚餐。呢度環境好好,裝修,燈光都好有情調!重可以睇到窗外夜景。氣氛好岩同朋友一齊黎談心!呢個松葉蟹肉沙律真係要大讚,味道好fresh,好新鮮,淡淡都食到松葉蟹肉!牛油煎帶子呢個帶子好好味道。成個擺碟已經好好睇。食物方面,個帶子嘅口感煮到比較冧,令到帶子非常容易入口,但亦不失佢有住原本嘅咬口感。加上淡淡嘅牛油香,令到成個碟昇華左。西京燒比目魚呢一條比目魚非常好食,超級值得推介。呢條魚嘅魚肉質感好嫩滑,個口感食起黎幾飽滿下。而且入口個感覺好紮實。如果喜歡嘅話可以配埋醬食,但係就咁入口,我覺得都已經好足夠,超級好味道!松露蟹膏意粉一上枱已經聞到好濃郁嘅黑松露味,又有蟹膏,又食到蟹肉,感覺好高級!總括黎講,呢餐令我好滿意,樣樣都好食!

呢度環境好好,裝修,燈光都好有情調!

重可以睇到窗外夜景。

氣氛好岩同朋友一齊黎談心!

牛油煎帶子

西京燒比目魚

松露蟹膏意粉

總括黎講,呢餐令我好滿意,樣樣都好食!
2023-06-27 27 瀏覽
经过朋友介绍,知道尖沙咀有一间食蚝嘅好地方,环境仲要唔错,仲有好多西式同日式美食!一嚟到,环境都唔错,坐得几舒服!已经好肚饿,急不及待叫咗好多嘢食,首先梗系叫咗生蚝先,话晒都系呢度嘅招牌!侍应姐姐好好咁介绍唔同种类嘅生蚝嘅分别,服务态度认真唔错!我哋叫咗西非野生蚝,同埋法国蚝,两只好鲜甜好新鲜!之后我哋仲叫咗松露蟹膏意粉,好浓味!跟住我哋仲叫咗啲串烧,嗌咗鸡翼啦,牛舌鸡串都几出色!之后我哋仲叫咗碟意粉系黑松露意粉,味道都几浓,黑松露嘅份量都唔少!咁嘅价钱真系好合理!最后,我哋仲叫咗碟牛扒,好大碟,份量好多,仲有蒜片配衬,加埋啲薯角脆卜卜好好食!呢度所有食物嘅价钱同埋种类甚至系质素,都好令人满意,下次再试埋其他嘢食先得!
跟住我哋仲叫咗啲串烧,嗌咗鸡翼啦,牛舌鸡串都几出色!