2021-04-01 128 瀏覽
主菜我哋加咗$68 升級咗做套餐 有埋小食同迷你櫻花濃蝦湯仲有埋甜品🤩個迷你櫻花濃蝦湯 🥴每啖都咬到好多櫻花蝦仔 又幾夾濃蝦湯既味 比平時既多左份口感我哋叫咗份 秘製香辣雞塊 雞塊好滑 有埋沙律醬配住點 辣辣地 幾惹味😛朋友叫咗個 🍅香草蕃茄腸肉芝士長通粉 🍝蕃茄酸酸味味 食落好開胃😳 🧀仲有好多芝士撈埋一齊 中和翻啲酸味😋我就叫咗個 軟殼蟹安格斯芝士漢堡 🍔漢堡配埋薯條同沙律菜 軟殼蟹夾喺漢堡中間 幾雙腳伸出黎 🦀望落已經好吸引 佢既炸皮好薄 💥一咬落去就係啖啖肉 連埋安格斯漢堡扒一齊食 成件事好邪惡🤪嚟呢度跟餐梗係加多一蚊 任食蛋糕 呢晚就有9款蛋糕 款款都好吸引😌其中 抹茶大豆蛋糕🍵表面係平時日本大福入面既抹茶餡 中間層忌廉仲夾左紅豆 好似食緊抹茶紅豆大福咁仲有柚子蛋糕 食落好似係柚子蜜果醬 🍯柚子蜜既甜味同蛋糕好夾 而朋友就幾欣賞抹茶芝士蛋糕 依件既抹茶唔太甜 抹茶又夠濃味 每人各食一件先滿足另外仲試咗富士蘋果嘅🍎中間咬到粒粒蘋果 係幾清新既一款蛋糕 食完芝士蛋糕食依件就冇咁膩 同埋焦糖果仁蛋糕 焦糖醬好多好濃 鐘意焦糖既一定要試佢

其中 抹茶大豆蛋糕🍵

2021-03-27 156 瀏覽
坐位闊落,裝修小清新,店員服務態度貼心有禮貌,希望日後可以保持水準「菠蘿柚子疏打」🍍🍍 好繽紛好吸引,加上芳香嘅柚子+菠蘿肉😌再配搭soda香甜回甘又清新「雙重抹茶雪糕拿鐵」一邊食美食一邊飲帶俾你雙重享受!小編就最愛抹茶芭菲,搭配白玉同紅豆簡直係完美忌廉南瓜湯「蟹肉蟹子明太子扁意粉🍝」味道豐富有層次😋令人煥然一新✨「溫泉蛋卡邦尼意大利飯」意粉有咬口 ,夠多cream入味Daily 13整理食物味道出色,有驚喜!

忌廉南瓜湯
「蟹肉蟹子明太子扁意粉🍝」味道豐富有層次😋令人煥然一新✨
「溫泉蛋卡邦尼意大利飯」意粉有咬口 ,夠多cream入味
Daily 13整理食物味道出色,有驚喜!
2021-03-24
2021-03-26 142 瀏覽
今次去咗一間想去好耐嘅cafe,佢個$1蛋糕放題真係勁吸引!因為$1蛋糕放題要將Pasta/Risotto/Meat轉set先可以嗌,所以我同朋友都將啲食物轉咗做set dinner。每個都有餐湯、小食同甜品(如果冇+1轉蛋糕放題,甜品就會係一件蛋糕)。🥣迷你櫻花蝦湯雖然話係迷你,但係我覺得都幾大碗!櫻花蝦湯好香濃,有龍蝦湯嘅味道,而且辣辣地,十分開胃!🐔秘制香辣雞塊呢個香辣雞塊好似我以前喺中學小食部買嘅雞柳條,食完回憶即刻翻曬黎!唔同嘅係Daily 13嘅秘制雞塊更加香脆同juicy,而且唔會太辣,真係好好味!🍛黑松露野菌意大利飯我同朋友都好鍾意食黑松露,所以就嗌咗個黑松露risotto。Risotto煮得啱啱好,唔會過硬亦都唔會好淋。食落好creamy,黑松露味都幾香!份量適中。🍝海鮮忌廉汁扁麵配挪威煙三文魚我發現我好似成日食有煙三文魚嘅pasta🤣呢個pasta好足料,海鮮有魷魚圈同蜆肉,煙三文魚都有三大塊。食落又香又creamy,正!🍰蛋糕放題蛋糕有10種口味揀,我同朋友試咗幾隻味。我地食咗2 round,勁飽!☕️榛子Mocha呢款係咁多隻味入面最好食!榛子同mocha嘅味道都

因為$1蛋糕放題要將Pasta/Risotto/Meat轉set先可以嗌,所以我同朋友都將啲食物轉咗做set dinner。每個都有餐湯、小食同甜品(如果冇+1轉蛋糕放題甜品就會係一件蛋糕)。

🥣迷你櫻花蝦湯

🐔秘制香辣雞塊

🍛黑松露野菌意大利飯

🍝海鮮忌廉汁扁麵配挪威煙三文魚

🍰蛋糕放題

☕️榛子Mocha
呢款係咁多隻味入面最好食!榛子同mocha嘅味道都好濃👍🏻

🧀原味芝士蛋糕
芝士蛋糕口感紮實,食落唔會濟。

🍫朱古力忌廉
朱古力味好出,啱曬鍾意食朱古力蛋糕嘅朋友!
今日同朋友去行荃灣行街,喺網上見到荃灣呢間餐廳做緊甜品加一蚊任食,就係俾佢吸引咗去試吓,結果真係好有驚喜😆😆依間餐廳係由一班年輕人一手包辦,職員仲要十分熱情有禮。叫任何煮食加$65都會包配湯+小食同埋額外加多$1蚊任食甜品🍮🍲櫻花濃蝦湯 $38 👍🏻👍🏻👍🏻好特別嘅湯味絕對唔係罐頭貨仔🤣超濃嘅蝦味!夠creamy🍗小食(秘製香辣雞塊) $58二人份量有六至七舊雞塊外皮脆,有啲脆香雞翼嘅感覺雞翼上菜都係熱辣辣同埋脆卜卜👍🏻👍🏻🍝🍔海鮮忌廉汁寛麵配挪威煙三文魚 $118🤟🏻份量足夠 忌廉汁都好creamy仲要有好多餸!!絕對唔慳料🤪🍔(必食)軟殼蟹安格斯芝士漢堡 $148👍🏻👍🏻👍🏻我覺得大家黎到一定要食依個真係超級足料 超大隻軟殼蟹安格斯又有肉汁,就有牛肉味彈牙嘅漢堡配脆卜卜嘅軟殼蟹味道真係超級正!!口感一流再配埋酥脆薯條🍟一流薯條仲要唔係普通薯條咁簡單係又酥脆,又大條 唔好炸到乾憎憎!!超級抵食 🍰加$1就可以有任食甜品蛋糕🍰我地大食王即管試晒所有蛋糕🤡日式芝士蛋糕🍰 好濃厚嘅芝士,唔會好甜富士蘋果芝士蛋糕🍰蛋糕唔會好甜奶茶蛋糕🍰佢係用咗伯爵茶底味道香濃 夠特別榛子蛋糕🍰好欣賞依個一個

🍲
櫻花濃蝦湯 $38 👍🏻👍🏻👍🏻
好特別嘅湯味
絕對唔係罐頭貨仔🤣
超濃嘅蝦味!夠creamy

🍗
小食(秘製香辣雞塊) $58
二人份量有六至七舊雞塊
外皮脆,有啲脆香雞翼嘅感覺
雞翼上菜都係熱辣辣同埋脆卜卜👍🏻👍🏻

🍝🍔
海鮮忌廉汁寛麵配挪威煙三文魚 $118🤟🏻
份量足夠 忌廉汁都好creamy
仲要有好多餸!!
絕對唔慳料🤪

🍔
(必食)
軟殼蟹安格斯芝士漢堡 $148👍🏻👍🏻👍🏻
我覺得大家黎到一定要食依個
真係超級足料 超大隻軟殼蟹
安格斯又有肉汁,就有牛肉味
彈牙嘅漢堡配脆卜卜嘅軟殼蟹
味道真係超級正!!口感一流
再配埋酥脆薯條🍟一流
薯條仲要唔係普通薯條咁簡單
係又酥脆,又大條
唔好炸到乾憎憎!!
超級抵食

🍰
加$1就可以有任食甜品蛋糕🍰
我地大食王即管試晒所有蛋糕🤡

日式芝士蛋糕🍰
好濃厚嘅芝士,唔會好甜

富士蘋果芝士蛋糕🍰

再加上少少慕絲

栗子蛋糕🍰
我覺得麻麻地
可能自己唔鍾意食栗子😂

總結而言,依間餐廳環境真係好relax,店員都超級nice,食物質素有驚喜,雖然係偏遠,但都值得來試一試!

評分時間~5隻👍🏻最高😉

味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
地理位置:👍🏻👍🏻👍🏻
回頭機會:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

#人總有一飽今餐我最飽!😋

📍Daily 13 (荃灣)
荃灣柴灣角街38-40號銓通工業大廈13樓A室
2021-03-21
  • 軟殼蟹安格斯芝士漢堡
想1元無限品嚐蛋糕? 來Daily 13就能滿足任吃蛋糕的慾望。對於蛋糕控的我,Daily 13這1元蛋糕放題簡直是喜訊,而且沒有限制吃的數量,只要能吃得到,吃多少都沒問題。顧客只需選一份意粉,意大利飯或肉品,加68元升級套餐,再額外加1元便可無限享用蛋糕。套餐包括廚師推介小食,迷你櫻花濃蝦湯與是日精選甜品,是晚廚師推介小食為秘制香辣雞塊。秘制香辣雞塊油炸火候恰到好處,雞皮太金黃酥脆了,雞肉吃起來鮮嫩多汁,有夠香辣,秘制香辣雞塊讓人一口接著一口停不下來。秘制香辣雞塊旁的沙律口感爽脆,清新開胃,前菜果然不可缺少沙律呢。看看迷你櫻花濃蝦湯濃郁的色澤,一上桌蝦味飄香,讓嗅覺占盡便宜,口水都快流下來。櫻花濃蝦湯使用大量蝦頭和櫻花蝦熬煮成湯精華,嘴巴儘是濃醇的蝦甜味,不大口喝對不起自己。我和朋友分別選喝特濃朱古力和Oreo朱古力,特濃朱古力太厲害,如絲綢般滑順細緻的口感,甜度剛好,濃而不膩,順口好喝,朋友覺得特濃朱古力表現不錯。Oreo朱古力出乎意料地濃郁,證明Oreo朱古力真材實料,忌廉上灑上Oreo顆粒,將朱古力視覺提升了一個檔次。濃厚的朱古力香味與脆香的Oreo在口腔交織,完全不會甜膩,如

Oreo朱古力出乎意料地濃郁,證明Oreo朱古力真材實料,忌廉上灑上Oreo顆粒,將朱古力視覺提升了一個檔次。濃厚的朱古力香味與脆香的Oreo在口腔交織,完全不會甜膩,如果下次再訪Daily 13必喝呢。

冬蔭功海鮮燴意大利麵份量還真的不是蓋的,麵量多,海鮮量亦多,冬蔭功酸辣味溫和,帶點海鮮的鮮,令我們胃口大開。麵條軟硬適中,每一條意大利麵裹滿湯汁,十分入味,大蝦彈牙,魷魚富嚼勁,海鮮品質佳,泰西合璧頗有創意。

墨汁意大利飯配煎北海道刺身帶子及煙三文魚飯粒粒粒分明,墨魚汁貫穿意大利飯,無敵涮嘴。煎北海道刺身帶子大顆肥厚,底面微微煎香,中間保留帶子軟嫩鮮甜,煙三文魚豐盛油脂令魚肉更甜滑,好吃到不得了。

晚餐最後環節當然是甜品時間,甜品控一定會被這五顏六色的蛋糕玻璃櫃所吸引,讓人眼前為之一亮。本月Daily 13一共提供九款口味蛋糕,原味芝士蛋糕,抹茶芝士蛋糕,朱古力芝士蛋糕,柚子蛋糕,富士蘋果蛋糕,榛子Mocha蛋糕,抹茶紅豆蛋糕,焦糖杏仁蛋糕及朱古力忌廉蛋糕。

我不算太「貪心」,選了四款蛋糕,朋友選了兩款,我們分別選吃原味芝士蛋糕,抹茶紅豆蛋糕,榛子Mocha蛋糕,富士蘋果蛋糕,朱古力芝士蛋糕與焦糖杏仁蛋糕。

焦糖杏仁蛋糕甜蜜度十足,杏仁脆口無比,拌入焦糖更加可口,焦糖杏仁蛋糕一次嚐到脆和軟的雙重嚼感,不知不覺把它吃完。抹茶紅豆蛋糕使人愛不釋口,抹茶味道甘香,紅豆香甜綿密,忌廉部份沒有蓋掉抹茶茶香,餘韻無窮。

香滑的富士蘋果蛋糕那厚厚的慕絲夾著爽甜的富士蘋果,最底層由海綿蛋糕盛載著整個富士蘋果慕絲,慕絲上方以香朱古力絲點綴,全件蛋糕用料實在。

榛子Mocha蛋糕獨特的咖啡醇香,配上榛子獨特果仁味,隨著咀嚼榛子Mocha蛋糕,風味在口中綻放,慢慢在舌尖融化,咖啡氣息蔓延開來,每嚼一口都是幸福的延伸。

原味芝士蛋糕與朱古力芝士蛋糕是眾蛋蛋糕中最為紮實,即使它們很紮實,蛋糕體卻不會過乾,仍有濕潤度,原味芝士蛋糕和朱古力芝士蛋糕故嚐起來蠻滑順,且有濃重的芝士香味。
2021-03-16 923 瀏覽
呢間Cafe位於荃灣工廈,位置較為偏僻。好在一早已預約位置,晚上7:30左右去到,已經爆場。餐廳裝修偏向小清新風格,環境幾舒適。我地叫左2個set dinner,加蛋糕放題。叫pasta/risotto/meat加$68,重可升級為set dinner,有餐湯,小食,飲品同甜品。家下promo加1蚊仲有蛋糕放題,勁吸引。.餐湯: 櫻花龍蝦湯蝦味香濃,而且入邊仲有好多櫻花蝦碎。.秘製香辣雞塊雞塊炸得好香脆又不油膩,雞肉幾滑而且充滿肉汁。連我唔太食辣,都覺得呢個辣雞塊好惹味,再加埋啲沙律醬,酸酸地幾醒胃。.蟹肉蟹子明太子扁意粉個意粉好creamy,軟硬適中,而且好足料,有好多蟹肉同蟹子,幾乎每一啖都有料。加埋明太子同紫菜呢個配搭,真的不錯。.溫泉蛋卡邦尼意粉有溫泉蛋,蘑菇,煙肉,重有好多芝士碎,撈勻一齊食好香,好creamy! 而且意粉口感不錯,軟硬度適中。.$1蛋糕放題有十款蛋糕揀,我地叫左其中7款,原味/抹茶/朱古力/柚子/富士蘋果/柚子雜果/榛子mocha,全部蛋糕都係日本福岡直送,真係好抵食。個人最喜歡抹茶同柚子,前者茶味回甘,又不會完全蓋過芝士蛋糕的味道,而後者的柚子味非常清新,
餐湯: 櫻花龍蝦湯
蝦味香濃,而且入邊仲有好多櫻花蝦碎。
秘製香辣雞塊
蟹肉蟹子明太子扁意粉
溫泉蛋卡邦尼意粉
$1蛋糕放題有十款蛋糕揀,我地叫左其中7款,原味/抹茶/朱古力/柚子/富士蘋果/柚子雜果/榛子mocha,全部蛋糕都係日本福岡直送,真係好抵食。個人最喜歡抹茶同柚子,前者茶味回甘,又不會完全蓋過芝士蛋糕的味道,而後者的柚子味非常清新,酸酸地幾醒胃。
飲品: 特濃朱古力 同 荔枝蜜桃茶
前者賣相好靚,而且朱古力味好濃烈。後者有驚喜,以為普通果汁溝茶,點知入邊有埋蜜桃,荔枝果肉同蒟蒻。
2021-03-16
2021-03-16 119 瀏覽
套餐嘅餐湯係櫻花濃蝦湯,真係有櫻花蝦同埋蝦絲,帶些許辣味🦐套餐嘅廚師推介小食係炸雞塊配沙律,雞塊嘅炸漿稍為太厚,但係味道同肉質都唔錯👌蟹肉蟹子明太子扁意粉🍝 意粉醬汁好香牛油味,食得出好多蟹肉同明太子,趁熱食非常正👍海鮮忌廉汁扁麵配挪威煙三文魚🍝 依款醬汁就重啲海鮮味,加埋魷魚圈、蜆肉就更豐富~~ 最最最吸引嘅係3-4月做緊推廣!!叫套餐加$1就可以食到蛋糕放題!!嗰晚有9款蛋糕可以揀,揀完蛋糕之後仲會擺得靚靚上碟,最鍾意食原味芝士蛋糕柚子雜果就比較甜整體水準唔錯,好滿足😋
套餐嘅餐湯係櫻花濃蝦湯,真係有櫻花蝦同埋蝦絲,帶些許辣味🦐

蟹肉蟹子明太子扁意粉🍝
意粉醬汁好香牛油味,食得出好多蟹肉同明太子,趁熱食非常正👍

海鮮忌廉汁扁麵配挪威煙三文魚🍝
依款醬汁就重啲海鮮味,加埋魷魚圈、蜆肉就更豐富~~

最最最吸引嘅係3-4月做緊推廣!!
柚子雜果就比較甜
整體水準唔錯,好滿足😋

2021-03-13 2182 瀏覽
之前朋友大推e間望到海景嘅荃灣嘅cafe,今日放早特別入黎試下😆cafe 位於工廈,係荃灣西站落車行過去會比較方便❤️餐廳以日式簡潔裝修為主🥰坐落好舒服😍仲有沙發位可以坐👍🏻睇返餐牌先😍有唔少西式餐點😋仲可以升級套餐,包左小食,餐湯,甜品😌重點係加1蚊可以有蛋糕放題😋我地點左2個套餐同蛋糕放題🍰🌸秘制香辣雞塊🐔小食黎講都幾大份😚雞塊食落香香脆脆😍入面有秘制辣醬,味道唔算太辣,仲有肉汁保留到。旁邊仲有沙律🥗🌸迷你櫻花濃蝦湯,味道有dd似龍蝦湯都幾鮮味,又有少少櫻花蝦食到。🌸黑松露野菌意大利飯🍄意大利飯食落熱辣辣,煮得剛剛好,粒粒飯都帶黑松露汁😍又有新鮮蘑菇😋🌸海鮮忌廉汁扁麵配挪威煙三文魚🐟扁麵條條都掛到汁,海鮮忌廉汁唔會太濃,都幾cream👍🏻煙三文魚食落幾新鮮❤️除咗三文魚,仲有鮮魷🦑🌸1蚊蛋糕放題😆唔好以為好hea,餐廳係認真比你食到飽😋當日有8款蛋糕可以任揀。我地揀左7款黎試😍味道食落都係靚料嘅蛋糕😋其中幾款仲係平時貴價嘅芝士蛋糕🍰我地覺得最特別係富士蘋果蛋糕,食落係忌廉芝士又帶蘋果味😋❤️好好味🤤

餐廳以日式簡潔裝修為主🥰坐落好舒服😍仲有沙發位可以坐👍🏻

🌸秘制香辣雞塊🐔

🌸黑松露野菌意大利飯🍄

🌸海鮮忌廉汁扁麵配挪威煙三文魚🐟

• 黑松露野菌意大利飯
  • 芝士蛋糕
  • 富士蘋果蛋糕
為著愛吃鰻魚的朋友而選擇了這間餐廳~這家工廈餐廳的確是有一點點偏僻由荃灣西站往餐廳,也需要預上一些時間啦~🙋‍♀️餐廳座位安排不算太擠迫~~牆上掛有一個繩網,來掛著客人照片變成了一幅照片牆,頗有特色~~☺未開吃,看餐牌時已經被幾款芝士蛋糕吸引了~🍰不停想著吃那一款好呢~~🤣🤣🤣櫻花濃蝦湯 ($38)湯如其名,濃蝦湯真的是極重蝦香和鮮味~~🦐湯中有一粒粒碎碎的櫻花蝦仔,頗有口感~但味道偏咸,較適合重口味者~😙香草蜜糖無激素雞翼 ($58)雞翼烤得頗香口,外皮塗滿蜜糖,甜甜的~🐥內裡還是很嫩滑多汁,味道很不錯~但一碟只有4隻,也頗貴~~🤔招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 ($158)很大一條蒲燒鰻魚,鋪在一大片蛋皮上蛋皮內包著滿滿芝士的意大利飯~~一口有著不同味道和質感~~🥰各自都不會搶了誰的風頭,好吃的~~💕但這個飯是那種適合和朋友分著吃的因為鰻魚的燒汁和意大利飯的芝士多吃之下的確都有點膩呢…😆富士蘋果芝士蛋糕 ($38)蛋糕鬆軟,芝士不算太濃,配上甜甜的蘋果味道清新,完全可以解膩~~🤤特濃朱古力 ($28)顏色看來較淡,但味道正正常常~~朱古力味不會過淡的,配上一大坨滑滑的奶油還不錯喝~😙
為著愛吃鰻魚的朋友而選擇了這間餐廳~
這家工廈餐廳的確是有一點點偏僻
由荃灣西站往餐廳,也需要預上一些時間啦~🙋‍♀️

餐廳座位安排不算太擠迫~~
牆上掛有一個繩網,來掛著客人照片
變成了一幅照片牆,頗有特色~~☺

未開吃,看餐牌時
已經被幾款芝士蛋糕吸引了~🍰
不停想著吃那一款好呢~~🤣🤣🤣

櫻花濃蝦湯 ($38)

湯如其名,濃蝦湯真的是極重蝦香和鮮味~~🦐
湯中有一粒粒碎碎的櫻花蝦仔,頗有口感~
但味道偏咸,較適合重口味者~😙

香草蜜糖無激素雞翼 ($58)

雞翼烤得頗香口,外皮塗滿蜜糖,甜甜的~🐥
內裡還是很嫩滑多汁,味道很不錯~
但一碟只有4隻,也頗貴~~🤔

招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 ($158)

很大一條蒲燒鰻魚,鋪在一大片蛋皮上
蛋皮內包著滿滿芝士的意大利飯~~
一口有著不同味道和質感~~🥰
各自都不會搶了誰的風頭,好吃的~~💕
但這個飯是那種適合和朋友分著吃的
因為鰻魚的燒汁和意大利飯的芝士
多吃之下的確都有點膩呢…😆

富士蘋果芝士蛋糕 ($38)

蛋糕鬆軟,芝士不算太濃,配上甜甜的蘋果
味道清新,完全可以解膩~~🤤

特濃朱古力 ($28)

顏色看來較淡,但味道正正常常~~
朱古力味不會過淡的,配上一大坨滑滑的奶油
還不錯喝~😙

P.S.
其實餐廳有望海景的座位
但就是bar枱位
腳短短的我還是選卡位好了~~🤣🤣🤣
2021-03-10 114 瀏覽
最近知道荃灣工廠大廈個邊,有$1 甜品蛋糕🍰,當然要去食下,雖然地點唔係太方便,但係入面餐廳裝修都不錯,跟文青風,打卡不錯!~招牌名古屋燒鰻魚意大利蛋包飯長長鰻魚,睇落好肥美,食落好不錯,底層蛋包飯,仲有啲柴魚片再配鰻魚汁好夾,份量都大!~蟹肉蟹子明太子意粉食落去好多汁,每一啖都有蟹肉同蟹子,意粉嘅口感啱啱好!~秘製香辣雞扒食落去雞扒好脆口,旁邊配沙律🥗,食落去唔怕好油膩!~最重點:$1 甜品蛋糕放題,味道選擇好多類,勁吸引,肚子已經食飽,只能食到三種口味,柚子,富士蘋果,同埋奶茶,柚子酸酸甜甜,富士蘋果好香蘋果味,奶茶好得特別!~整體來講:環境同食物都不錯,岩哂同朋友,閨密,拍拖👫去地方。

招牌名古屋燒鰻魚意大利蛋包飯

蟹肉蟹子明太子意粉
食落去好多汁,每一啖都有蟹肉同蟹子,意粉嘅口感啱啱好!

秘製香辣雞扒
食落去雞扒好脆口,旁邊配沙律🥗,食落去唔怕好油膩!

最重點:$1 甜品蛋糕放題
味道選擇好多類,勁吸引,
肚子已經食飽,只能食到三種口味,柚子,富士蘋果,同埋奶茶,
柚子酸酸甜甜,富士蘋果好香蘋果味,奶茶好得特別!

商廈一直都隱藏住好多高質餐廳其中荃灣呢間清新𝙲𝚊𝚏𝚎無論係朋友,情侶或家人聚會都非常適合!.【冬陰功海鮮燴意大利粉 $128】比起係泰國食過嘅正宗冬陰功呢款改良版,相對上更適合香港人口味😋冬陰功汁沾滿每條意粉酸酸辣辣嘅味道調節得恰到好處加入吾少材料做伴碟,如海蝦,鮮魷圈,菌菇等口感豐富度增添不少👍.【溫泉蛋卡邦尼意大利粉 $98】卡邦尼味道極為豐富🥰條條意粉沾上卡邦尼汁入口柔滑輕盈每條意粉更隨伴著濃郁嘅忌廉蛋香☺️夠哂𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢之餘,更吾會覺得𝚑𝚎𝚊𝚟𝚢😋再搗破溫泉蛋,金黃色嘅蛋液頃瀉而出加上芝香濃厚嘅芝士碎淡淡煙肉香味雜菌嘅滑溜口感,真係香飄十里呀🥳.【升級套餐 $68】凡選𝙿𝚊𝚜𝚝𝚊,𝚁𝚒𝚜𝚘𝚝𝚝𝚘或𝙼𝚎𝚊𝚝系列可以+$68升級一次食埋小食+迷你櫻花龍蝦湯+甜品(不能自選).☯︎秘製香辣雞塊雞塊外層香脆,內裡肉質鮮嫩富肉汁最驚喜之處一啖入口,流心辣汁頃瀉而出加上表面上嘅沙律醬兩種味道混雜而成😋.☯︎櫻花龍蝦湯龍蝦鮮香濃郁,入口順滑更會食到櫻花蝦嘅碎碎添👍.☯︎柚子日式芝士蛋糕。抺茶日式芝士蛋糕($32)必要食佢地自家製芝士蛋糕無論邊種味道,芝士味都係極為濃厚柚子味清新香甜,抺茶味茶香回甘
商廈一直都隱藏住好多高質餐廳
其中荃灣呢間清新𝙲𝚊𝚏𝚎
無論係朋友,情侶或家人聚會都非常適合!

【冬陰功海鮮燴意大利粉 $128】
比起係泰國食過嘅正宗冬陰功
呢款改良版,相對上更適合香港人口味😋
冬陰功汁沾滿每條意粉
酸酸辣辣嘅味道調節得恰到好處
加入吾少材料做伴碟,如海蝦,鮮魷圈,菌菇等
口感豐富度增添不少👍

【溫泉蛋卡邦尼意大利粉 $98】
卡邦尼味道極為豐富🥰
條條意粉沾上卡邦尼汁
入口柔滑輕盈
每條意粉更隨伴著濃郁嘅忌廉蛋香☺️
夠哂𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢之餘,更吾會覺得𝚑𝚎𝚊𝚟𝚢😋
再搗破溫泉蛋,金黃色嘅蛋液頃瀉而出
加上芝香濃厚嘅芝士碎
淡淡煙肉香味
雜菌嘅滑溜口感,真係香飄十里呀🥳

【升級套餐 $68】
凡選𝙿𝚊𝚜𝚝𝚊,𝚁𝚒𝚜𝚘𝚝𝚝𝚘或𝙼𝚎𝚊𝚝系列
可以+$68升級
一次食埋小食+迷你櫻花龍蝦湯+甜品(不能自選)
☯︎秘製香辣雞塊
雞塊外層香脆,內裡肉質鮮嫩富肉汁
最驚喜之處
一啖入口,流心辣汁頃瀉而出
加上表面上嘅沙律醬
兩種味道混雜而成😋

☯︎櫻花龍蝦湯
龍蝦鮮香濃郁,入口順滑
更會食到櫻花蝦嘅碎碎添👍

☯︎柚子日式芝士蛋糕。抺茶日式芝士蛋糕($32)
必要食佢地自家製芝士蛋糕
無論邊種味道,芝士味都係極為濃厚
柚子味清新香甜,抺茶味茶香回甘
最新優惠🥳
只要加左升級套餐,再加多$1
於可以任食佢地嘅芝士蛋糕啦😎

【金莎朱古力 $22。特濃朱古力 $14】
跟餐價,所有飲品所可以用半價換購(除花茶外)
如果你都係朱古力愛好者
呢兩款朱古力真係吾好錯過😈
前者,濃濃朱古力更有粒粒金莎朱古力嘅口感
後者,朱古力最為濃郁帶著𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖嘅柔滑
2021-03-05
2021-03-07 709 瀏覽
開返晚市堂食到10點,我緊係要同謙謙來 Daily 13 啦!點解想來 , 咪就係因為上年情人節前一日我地來過呢到慶祝, 食過呢到的野食知道幾好味囉!今次我地亦係為左 1 蚊 的蛋糕 而來,因為只要每人叫套餐就可以加1蚊任食日本來的蛋糕 🤩🤩。我地叫左以下兩份套餐:🥣 龍蝦湯 × 2 ~ 話比大家知來到呢到一定要加 set, 因為呢到的龍蝦湯係超好味好濃郁,幾糊口唔會好水,我同謙好愛飲。🥗 炸雞件沙律 × 2 ~ 即炸雞件微辣,香脆可口,配沙律食唔錯。⚛ 香草番茄腸肉芝士長通粉 ~ 謙謙自選的長通粉,來到滿滿一盤上面好多番茄和腸,痴滿芝士唔怪得謙謙食到冇停口,謙謙話酸酸地好開胃😄😄😄。⚛ 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 ~ 見到軟殼蟹已經忍唔住叫呢碟了,大大隻炸好的軟殼蟹咬落脆卜卜,配蒜香辣味的炒意粉份外滋味。🍰🍰🍰🍰重頭戲1蚊的蛋糕🍰🍰🍰🍰☺ 第一位 富士蘋果芝士蛋糕 ☺ 第二位 朱古力芝士蛋糕☺ 第三位 榛子Mocha☺ 第四位 抹茶芝士蛋糕 ☺ 第五位 抹茶大豆以上係謙謙的排位, 富士蘋果食落真係好香甜好 fresh, 朱古力芝士就好香濃, 榛子Mocha 食

我地叫左以下兩份套餐:

🍰🍰🍰🍰重頭戲1蚊的蛋糕🍰🍰🍰🍰

☺ 第一位 富士蘋果芝士蛋糕

☺ 第二位 朱古力芝士蛋糕

☺ 第三位 榛子Mocha

☺ 第四位 抹茶芝士蛋糕

☺ 第五位 抹茶大豆

以上係謙謙的排位, 富士蘋果食落真係好香甜好 fresh, 朱古力芝士就好香濃, 榛子Mocha 食落好香榛子蛋糕好軟綿綿😍, 抹茶芝士夠哂濃郁的抹茶香,抹茶粉絲必點, 香得來一d 都冇苦澀味, 最後抹茶大豆, 個軟綿綿蛋糕中間的cream係大豆,一d 都唔膩,所以我地都幾左好幾款口味。

大家如果喜歡日本蛋糕一定要來,因蛋糕係日本直送架!

2021-02-20 140 瀏覽
見到咁多好評,所以放假得閒就黎試下。叫左個煙三文魚沙律,個醬幾好食所以好快就清哂。之後就叫左:墨汁意大利飯配煎北海道刺身帶子及三文魚個人覺得個飯麻麻地,感覺上墨汁配意粉好似好食啲🤔蟹肉蟹子明太子扁意粉呢個就幾好食👍🏻 個汁好creamy,仲好足料小食方面就叫左碟香草蜜糖雞翼,個雞翼就不過不失喇👍🏻都叫唔錯特別一題係嗰日咁岩加$1可以無限refill 青口😋😋啲青口好新鮮好好食👍🏻 個白汁配落去岩岩好CP值超高👍🏻呢間cafe整體感覺都唔錯,坐得幾舒服,但望景位就麻麻地喇。不過黎之前就一定要打左電話先book左先,因為都幾多人幫襯下。
見到咁多好評,所以放假得閒就黎試下。

叫左個煙三文魚沙律,個醬幾好食
所以好快就清哂。

之後就叫左:
墨汁意大利飯配煎北海道刺身帶子及三文魚
個人覺得個飯麻麻地,感覺上墨汁配意粉好似好食啲🤔
蟹肉蟹子明太子扁意粉
呢個就幾好食👍🏻 個汁好creamy,仲好足料

特別一題係嗰日咁岩加$1可以無限refill 青口😋😋
啲青口好新鮮好好食👍🏻 個白汁配落去岩岩好
CP值超高👍🏻

2021-01-23 290 瀏覽
今晚和好久不見的朋友吃飯。同事推薦這間位於荃灣工廠區內的{Daily13},所以預先訂位,指定有荃灣海傍景觀的窗邊位置。雖然餐廳位置離荃灣市中心有些偏遠,不過到達後覺得值得走這一趟呢!餐廳裝潢別緻有心思,到處都有綠色植物和盆景擺設,灰白色牆配搭灰色地板,配合灰白色雲石枱、深啡色的窗邊木枱、灰色和淺啡色配襯的梳化座椅、金灰色的高腳椅、更有草牆、花卉牆、蝴蝶牆、織繩牆等適合打咭的位置,整個環境讓人感覺自然、舒適又溫馨,而且店員也親切有禮。在店員帶領下走到窗邊位置,這裡的海傍晚景感覺不錯呢!看過餐牌,點了主食「招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯」($158)、小食「香草蜜糖無激素雞翼」($58),和「菠蘿柚子梳打」($32)、「金莎朱古力」($44)兩杯飲品。首先上桌的是「招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯」。一時間我和朋友都被它的外貌和份量吸引了,柴魚在溫熱有蛋香的蛋包飯上跳着舞,鰻魚大大一條橫跨整個盤子,再配上紫菜碎條、鰻魚醬汁等,日式料理感覺滿滿,外觀已讓人非常期待。先吃一口蛋包意大利飯,外層蛋香而且軟滑,內層意大利飯粒彈牙又不會過硬,配合著微脆的柴魚片和一些鰻魚醬汁一口吃
今晚和好久不見的朋友吃飯。

同事推薦這間位於荃灣工廠區內的{Daily13},
所以預先訂位,指定有荃灣海傍景觀的窗邊位置。

雖然餐廳位置離荃灣市中心有些偏遠,
不過到達後覺得值得走這一趟呢!
餐廳裝潢別緻有心思,

到處都有綠色植物和盆景擺設,
灰白色牆配搭灰色地板,
配合灰白色雲石枱、深啡色的窗邊木枱、
灰色和淺啡色配襯的梳化座椅、金灰色的高腳椅、
更有草牆、花卉牆、蝴蝶牆、織繩牆等適合打咭的位置,
整個環境讓人感覺自然、舒適又溫馨,
而且店員也親切有禮。

在店員帶領下走到窗邊位置,
這裡的海傍晚景感覺不錯呢!

看過餐牌,
點了主食「招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯」($158)、
小食「香草蜜糖無激素雞翼」($58),
招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯
首先上桌的是「招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯」。

一時間我和朋友都被它的外貌和份量吸引了,
柴魚在溫熱有蛋香的蛋包飯上跳着舞,
鰻魚大大一條橫跨整個盤子,
再配上紫菜碎條、鰻魚醬汁等,
日式料理感覺滿滿,外觀已讓人非常期待。

先吃一口蛋包意大利飯,
外層蛋香而且軟滑,內層意大利飯粒彈牙又不會過硬,
配合著微脆的柴魚片和一些鰻魚醬汁一口吃,香滑滋味。
再吃一口鰻魚,
鰻魚味道香濃,外皮黏口惹味,內裡軟滑沒有細骨。
整個飯口感和味道多重,色香味美,
而且份量很多,兩個女孩子分著吃也覺得有飽足感呢!

接著是「香草蜜糖無激素雞翼」。
香草蜜糖無激素雞翼

由於主食已經讓我們感到飽足,
所以吃不完五隻雞翼呢!

雞翼外皮雖然塗上了香甜的蜜糖,
不過還是保持了一定脆度,夠香口。
雞肉軟滑,整體味道不錯。
菠蘿柚子梳打
「菠蘿柚子梳打」甜中帶微酸,
菠蘿塊、柚子條、椰果粒增加口感,
整杯梳打夠清爽也有助解膩。
金莎朱古力

朋友說喝這杯「金莎朱古力」,
就像在一口口吃金莎朱古力一樣。

除了可以一口把杯頂上的實體朱古力吃掉外,
金莎碎還融入了朱古力中,
再加上Cream軟滑而香甜,
整體味道不錯。

{Daily13}的食物、飲品、環境、服務都很不錯,
而且價錢也合理,
期待下次再來品嚐它的甜品呢!
2020-11-13
招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯
香草蜜糖無激素雞翼
菠蘿柚子梳打
金莎朱古力
2021-01-02 171 瀏覽
Daily13荃灣裝修設計風格文青風,望住海景食既荃灣隱密的樓上文青cafe「香草蜜糖無激素雞翼🌿」肚翼超級入味,配上香辣蛋黃醬加上脆漿好脆,好食得黎賣相已經攞滿分💯食到Lam lam脷🤤「蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殻蟹🌶️🧄」上碟賣相勁有睇頭,好creamy好濃海鮮味既意粉🍝加上軟殼蟹都幾大size🤤食得實實在在啖啖好滋味!👍🏻飲品:「鮮果紅茶」☕️台式水果茶一向都是我最愛,唔會太甜又有滿滿果香的蜜茶。飲完心景都年輕了👍🏻☺️

2020-12-02