今日同朋友去行荃灣行街,喺網上見到荃灣呢間餐廳做緊甜品加一蚊任食,就係俾佢吸引咗去試吓,結果真係好有驚喜😆😆依間餐廳係由一班年輕人一手包辦,職員仲要十分熱情有禮。叫任何煮食加$65都會包配湯+小食同埋額外加多$1蚊任食甜品🍮🍲櫻花濃蝦湯 $38 👍🏻👍🏻👍🏻好特別嘅湯味絕對唔係罐頭貨仔🤣超濃嘅蝦味!夠creamy🍗小食(秘製香辣雞塊) $58二人份量有六至七舊雞塊外皮脆,有啲脆香雞翼嘅感覺雞翼上菜都係熱辣辣同埋脆卜卜👍🏻👍🏻🍝🍔海鮮忌廉汁寛麵配挪威煙三文魚 $118🤟🏻份量足夠 忌廉汁都好creamy仲要有好多餸!!絕對唔慳料🤪🍔(必食)軟殼蟹安格斯芝士漢堡 $148👍🏻👍🏻👍🏻我覺得大家黎到一定要食依個真係超級足料 超大隻軟殼蟹安格斯又有肉汁,就有牛肉味彈牙嘅漢堡配脆卜卜嘅軟殼蟹味道真係超級正!!口感一流再配埋酥脆薯條🍟一流薯條仲要唔係普通薯條咁簡單係又酥脆,又大條 唔好炸到乾憎憎!!超級抵食 🍰加$1就可以有任食甜品蛋糕🍰我地大食王即管試晒所有蛋糕🤡日式芝士蛋糕🍰 好濃厚嘅芝士,唔會好甜富士蘋果芝士蛋糕🍰蛋糕唔會好甜奶茶蛋糕🍰佢係用咗伯爵茶底味道香濃 夠特別榛子蛋糕🍰好欣賞依個一個

🍲
櫻花濃蝦湯 $38 👍🏻👍🏻👍🏻
好特別嘅湯味
絕對唔係罐頭貨仔🤣
超濃嘅蝦味!夠creamy

🍗
小食(秘製香辣雞塊) $58
二人份量有六至七舊雞塊
外皮脆,有啲脆香雞翼嘅感覺
雞翼上菜都係熱辣辣同埋脆卜卜👍🏻👍🏻

🍝🍔
海鮮忌廉汁寛麵配挪威煙三文魚 $118🤟🏻
份量足夠 忌廉汁都好creamy
仲要有好多餸!!
絕對唔慳料🤪

🍔
(必食)
軟殼蟹安格斯芝士漢堡 $148👍🏻👍🏻👍🏻
我覺得大家黎到一定要食依個
真係超級足料 超大隻軟殼蟹
安格斯又有肉汁,就有牛肉味
彈牙嘅漢堡配脆卜卜嘅軟殼蟹
味道真係超級正!!口感一流
再配埋酥脆薯條🍟一流
薯條仲要唔係普通薯條咁簡單
係又酥脆,又大條
唔好炸到乾憎憎!!
超級抵食

🍰
加$1就可以有任食甜品蛋糕🍰
我地大食王即管試晒所有蛋糕🤡

日式芝士蛋糕🍰
好濃厚嘅芝士,唔會好甜

富士蘋果芝士蛋糕🍰

再加上少少慕絲

栗子蛋糕🍰
我覺得麻麻地
可能自己唔鍾意食栗子😂

總結而言,依間餐廳環境真係好relax,店員都超級nice,食物質素有驚喜,雖然係偏遠,但都值得來試一試!

評分時間~5隻👍🏻最高😉

味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
地理位置:👍🏻👍🏻👍🏻
回頭機會:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

#人總有一飽今餐我最飽!😋

📍Daily 13 (荃灣)
荃灣柴灣角街38-40號銓通工業大廈13樓A室
2021-03-21