2020-01-14
今日係荃灣工業區呢邊傾野,放工後同同事揾下有咩食堂,點知原來呢邊係有好野食,仲要環境靚!係網上面揾到呢間Daily13評分幾好,就行過黎試下,入到去已經感覺唔錯,環境闊落,好舒服,大地色既裝修好有和諧感,好岩係度hea下。店員落單後仲好貼心咁比杯䁔水我地飲下先,好好❤️Menu上面食生好豐富,好多野食!我地叫左唔少野,前菜主菜甜品每樣叫啲~吉列炸蠔配他他醬炸蠔好高質,好鬆脆,唔會有好熱氣既感覺,一咬就有蠔汁咇出黎,好鮮甜,仲要有四隻,好抵食!他他醬都好惹味。明太子醬配紫菜薯條呢個又係勁好味,好足料,好多薯條好多醬,啲醬又勁好味,配薯條食一流,唯一就係如果啲紫菜係碎左痴住薯條果種就更正,我地仲點埋他他醬黎食~冬陰功意粉聽個名覺得好特別,未試過呢個配搭,朋友話驚伏,但我最鍾意就係試怪野,點知真係有驚喜,同事鐘意我呢個仲多過佢自己點果個!呢個意粉酸酸地辣辣地,呢個辣度仲岩岩好,勁香,吊起個味,好正,意粉麵質又控制得好好,不得了!三文魚籽明太子忌廉扁意粉同事究竟有幾鐘意明太子,兩款明太子都係佢揀😂 但又係勁!好!味!呢個賣相一黎已經整到我地流曬口水,一食好creamy,超岩我,因為我係勁鐘意cr
店員落單後仲好貼心咁比杯䁔水我地飲下先,好好❤️
吉列炸蠔配他他醬
明太子醬配紫菜薯條
冬陰功意粉
三文魚籽明太子忌廉扁意粉
同事究竟有幾鐘意明太子,兩款明太子都係佢揀😂 但又係勁!好!味!呢個賣相一黎已經整到我地流曬口水,一食好creamy,超岩我,因為我係勁鐘意cream sauce既意粉,呢個仲要有明太子醬,更香更濃味,再加埋三文魚子醬,好好好好好味!扁意粉texture好易fail,但廚師又控制得好好,軟硬適中,無得彈!
甜品
Mini Cake Platter
有竹炭豆腐 柚子味蛋糕 榛子朱古力
建議順住呢個次序食,因為豆腐味本身就較淡,朱古力一定最濃,咁食法先會品嚐到曬佢地既味,三款入面我最鐘意柚子味,夠清甜
藍莓芝士蛋糕
好高質 賣相好靚 質感軟實 藍莓醬足料 芝士味都好香 cheesecake 好滑
難怪店員咁推薦
飲品 抺茶蜜糖鮮奶
Matcha Latte 飲得多 加蜜糖真係第一次 但係又係好夾,加左種天然既甜味 好味~
呢餐真係好驚喜,簡直係工厦入面既隱世美食❤️