適合情侶、夫婦💑 拍拖 望住個海,聽住背景音樂,嘆返餐美食佳餚,多寫意😌仲要有幅即影即有牆,餐廳幫人影相留念🥰幾個年輕人創業不足半年,遇到疫市守業難,要出去慶祝可以考慮呢間❤️ 性價比高,$400兩個人食埋甜品都仲得👍🏻🍽sᴀᴜsᴀɢᴇ ᴘᴀsᴛᴀ $98香草蕃茄汁雜肉腸瑪莎莉娜芝士長通粉酸酸甜甜咸咸嘅味道交融番茄同芝士都係我最愛嘅醬料芝士味較濃長通粉非常入味🍽ʟᴀᴍʙ (ᴍᴀɪɴ) $178燒慢煮新西蘭羊西冷配茄子醬 ,濃郁紅酒汁羊肉烤得好香,唔酥,慢煮保留肉汁,十分嫩滑配上秘製醬料、薯蓉、蘆筍,色香味俱全🍽升級套餐sᴇᴛ ᴅɪɴɴᴇʀ + $68 有沙律/小食 + 迷你法式干邑龍蝦湯 + 甜品跟餐所有飲品半價蜜糖香草雞翼配沙律非常惹味龍蝦湯濃郁味濃,食埋雪糕,有個甜蜜嘅滋味同回憶🥰全部食物都有五星級大廚般級數😋😋
適合情侶、夫婦💑 拍拖
望住個海,聽住背景音樂,嘆返餐美食佳餚,多寫意😌

仲要有幅即影即有牆,餐廳幫人影相留念🥰

🍽sᴀᴜsᴀɢᴇ ᴘᴀsᴛᴀ $98
香草蕃茄汁雜肉腸瑪莎莉娜芝士長通粉
酸酸甜甜咸咸嘅味道交融
番茄同芝士都係我最愛嘅醬料
芝士味較濃
長通粉非常入味

🍽ʟᴀᴍʙ (ᴍᴀɪɴ) $178
燒慢煮新西蘭羊西冷
配茄子醬 ,濃郁紅酒汁
羊肉烤得好香,唔酥,慢煮保留肉汁,十分嫩滑
配上秘製醬料、薯蓉、蘆筍,色香味俱全

🍽升級套餐sᴇᴛ ᴅɪɴɴᴇʀ + $68
有沙律/小食 + 迷你法式干邑龍蝦湯 + 甜品
跟餐所有飲品半價

蜜糖香草雞翼配沙律非常惹味
龍蝦湯濃郁味濃,
食埋雪糕,有個甜蜜嘅滋味同回憶🥰

全部食物都有五星級大廚般級數😋😋
2020-03-05 51 瀏覽
同朋友放工,想揾個地方傾下計,食晚飯就去荃灣呢個daily 13一入去,裝修好舒服有個吧檯位對住個海,睇景一流門口設有酒精噴霧比客人消毒雙手,十分體貼!餐牌有唔少選擇最後點咗2個dinner set前菜沙律配蜜糖雞翼沙律菜好新鮮, 黑醋汁配沙律茶酸酸甜甜,好開胃!蜜糖雞翼先煎香再加蜜糖,香口得嚟帶點蜜糖甜,十分惹味餐湯法式干邑龍蝦湯一放係檯已經聞到好香濃蝦湯味,龍蝦湯呈橙色, 色香味俱全。主菜泰式冬陰功海鮮燴意大利粉呢款係fusion菜 原來冬陰功味同意大利粉都好match😆煮意粉,好似簡單,但要彈牙唔太軟身,其實好高技巧,但呢間做到呢個效果冬陰功嘅酸酸辣辣配意大利粉嘅爽口,非常之好味!黑松露菌及野菌意大利飯黑松露的味道濃郁,而且極香😄意大利嘅飯軟硬控制得剛好,配爽口嘅野菌,有層次,而且以呢個價錢食到咁高汁嘅黑松露菌及野菌意大利飯,真係好得!甜品雪糕格仔餅雪糕選咗多啤梨同朱古力味雪糕,旁邊配有好多oreo碎,要值得一讚既係個格仔餅,格仔餅 煙煙靭靭再加oreo雪糕,非常有誠意😄值得一讚,係店入面店員服務態度非常好😄雖然餐廳細細,但睇得出廚師對食物嘅要求同用心,值得再去!
同朋友放工,想揾個地方傾下計,食晚飯
就去荃灣呢個daily 13

一入去,裝修好舒服
有個吧檯位對住個海,睇景一流
門口設有酒精噴霧比客人消毒雙手,十分體貼!

餐牌有唔少選擇
最後點咗2個dinner set

前菜

沙律配蜜糖雞翼
沙律菜好新鮮, 黑醋汁配沙律茶酸酸甜甜,好開胃!蜜糖雞翼先煎香再加蜜糖,香口得嚟帶點蜜糖甜,十分惹味[调皮]

餐湯
法式干邑龍蝦湯

一放係檯已經聞到好香濃蝦湯味,龍蝦湯呈橙色, 色香味俱全。

主菜
泰式冬陰功海鮮燴意大利粉

呢款係fusion菜 原來冬陰功味同意大利粉都好match😆煮意粉,好似簡單,但要彈牙唔太軟身,其實好高技巧,但呢間做到呢個效果[调皮]冬陰功嘅酸酸辣辣配意大利粉嘅爽口,非常之好味!

黑松露菌及野菌意大利飯

甜品

雪糕格仔餅

值得一讚,係店入面店員服務態度非常好😄
雖然餐廳細細,但睇得出廚師對食物嘅要求同用心,值得再去!
  • 黑松露菌及野菌意大利飯
2020-03-05 584 瀏覽
呢輪相信大家都人心惶惶 亦有幾多公司安排home office 仲要返工出街想食餐好但食得安心啲既可以有咩選擇🤨揀啲人流無咁密 有做衛生措拖既餐廳好似好啲 黎到Daily13 就符合曬以上兩個環境因素 有好食既西餐之外仲有甜品放題 位之間唔會好近 坐得舒服 岩曬撐枱腳 😌起門口仲有塊牌寫住I am not lazy I am on energy saving 相信都幾符合呢輪起屋企home office起人既狀況🤣叫左個西西里式櫻花蝦辣蕃茄汁大蝦意粉同招牌名古屋蒲燒饅魚蛋包意大利包飯🥚小食就叫左蜜糖芥末籽燒雞柳 雞柳燒得好香口 調味唔錯 果然有芥末籽既蜜糖醬令到味道更加香濃 食落幾惹味🤤然後個西西里式櫻花蝦辣蕃茄汁大蝦意粉 🍝比一般蕃茄醬更清新同層次感 西西里汁之外加入櫻花蝦帶出令到味道更加香甜 而且有加到辣既口味 香辣酸甜 入口好豐富 大蝦爽口 意粉掛汁 軟硬適中 幾好味〰️另外個招牌名古屋蒲燒饅魚蛋包意大利包飯 呢度既饅魚飯終於都係原條上 長到就黎過曬隻碟 真係好吸引 依度既蛋包飯仲要係用意大利飯 再加上鰻魚沾左好豐富既醬汁 令到入味既每一啖都有好濃郁 配埋

另外個招牌名古屋蒲燒饅魚蛋包意大利包飯 呢度既饅魚飯終於都係原條上 長到就黎過曬隻碟 真係好吸引 依度既蛋包飯仲要係用意大利飯 再加上鰻魚沾左好豐富既醬汁 令到入味既每一啖都有好濃郁 配埋好滑滑蛋 口感味道都唔錯😋😛

黎呢度當然唔會錯過佢既甜品放題 叫左幾款甜品 有焦糖及朱古力忌廉泡芙 雪糕窩夫啖啖芒果慕絲蛋糕 京都宇治抺茶慕絲蛋糕 日式軟滑芝士蛋糕 同埋辣黑朱古力慕絲蛋糕 小小地講下其中兩款

辣黑朱古力慕絲蛋糕 入口唔辣係食食下先辣幾過癮🤩唔好甜既人會好鐘意呢件濃郁既黑朱古力蛋糕

京都宇治抺茶慕絲蛋糕 入口有淡淡既抺茶味裡面仲有啲紅豆 呢款就比較香甜 鐘意抺茶同甜食唔好錯過〰️

我就比較鐘意日式軟滑芝士蛋糕 食完西餐食落都完全唔會好膩 入口幼滑香甜 好滿足既一餐🥰

2020-03-04 37 瀏覽
今晚去左荃灣一間cafe 雖然無咩名氣 但食物同甜品都幾高質 乃水準以上🧞‍♂️點左一個意粉和一個意大利飯 +$68就可以升級套餐🧚‍♂️我同朋友加左一客套餐同$38任食甜品😍 (waitress提點先知有 menu好似唔見)套餐包小食、龍蝦湯、甜品🧚‍♂️秘製脆香辣雞塊配沙律雖然朋友覺得辣咗啲但超級惹味 皮脆唔油膩🧛‍♂️ 雞塊好嫩滑juicy 超好食 胃口頓時大開🧛‍♂️法式龍蝦湯雖然其貌不揚 但真係超級濃郁嘅龍蝦味 絕對唔係假果啲即沖湯包料 入口creamy甘香🧝‍♂️溫泉蛋明太子忌廉汁扁面配醬油漬三文魚籽打卡就好靚呀 味道唔知點呢🧞‍♂️ 醬油漬三文魚籽甘甜 每一粒都好飽滿下🧞‍♂️拌勻材料後 忌廉汁好濃稠 每一條意粉都沾滿忌廉汁彈汁同明太子 食到好滿足🧛‍♂️ 加埋啲紫菜同三文魚籽帶啲鹹香提升咗整體嘅味道 食落帶點變化🧚‍♂️香煎北海道刺身帶子及挪威三文魚墨魚汁意大利飯都好豐富 帶子煎得好香嫩 不過墨魚汁就重口味左啲 有啲過咸🧜‍♂️ 整體意大利飯既份量好多 二個人都食唔哂🧜‍♂️仲有甜品放題 梗係要留肚啦 雪糕窩夫🧇 質感唔係脆身果種 反而係煙銀既 食落唔會咁乾咁熱氣 仲有cream有朱古力醬 幾

點左一個意粉和一個意大利飯 +$68就可以升級套餐🧚‍♂️

套餐包小食、龍蝦湯、甜品🧚‍♂️

秘製脆香辣雞塊配沙律

法式龍蝦湯

打卡就好靚呀 味道唔知點呢🧞‍♂️

香煎北海道刺身帶子及挪威三文魚墨魚汁意大利飯

仲有甜品放題 梗係要留肚啦

雪糕窩夫🧇 質感唔係脆身果種 反而係煙銀既 食落唔會咁乾咁熱氣 仲有cream有朱古力醬 幾花心機🧚‍♂️

我就欣賞芝士蛋糕多啲 芝士味幾重但質地唔會太實 算係light 所以食多兩件都唔怕🧛‍♂️
2020-02-28
  • 秘製脆香辣雞塊
2020-03-04 32 瀏覽
荃灣多野食就係人都知,今日我同朋友就係特登到荃灣西附近既工廠區既cafe食啦…雖然呢間cafe係荃灣西站要行大概15mins路先到,但係去完會覺得好值得~因為無論主菜定甜品都整得好出色…招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 $158店員將食物一擺上枱,我同朋友就已經心心眼啦。竟然係原條鰻魚上…而且鰻魚更加係好夠味同埋新鮮。蛋包飯既精粹當然係個蛋啦…個蛋真係整得好嫩滑,加埋意大利飯飯底真係超超超好食,$158呢個價錢真係好值啊香烤"59°慢煮"加拿大豬鞍扒配炒野菌 燒肉汁 $178大大塊豬鞍扒送上枱面嘅時候已經流曬口水喇…豬鞍扒好厚身,但係煮得確實唔錯,因為裏面嘅肉依然係好嫩口又唔會太生,擺入口入面,有重好似即溶既感覺呀~ 而且炒野菌亦都炒得好香,加埋豬鞍扒食清清地唔會太膩…任食甜品 $38每位 食到飽飽哋嘅時候,見到佢啲甜品好吸引,所以就加多38蚊任食啦~我地叫左4樣甜品1,甘王草莓蒙布朗最令人吸引就係呢款甜品啦!食落去好香士多啤梨味,唔會太甜,清清地唔會太膩…而且蒙布朗既口感好特別~有機會會再食呢款甜品呀2,法式栗子蒙布朗雖然呢款嘅蒙布朗都好好食, 好香栗子味、食得出好足料。但係栗子味就冇

招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 $158

香烤"59°慢煮"加拿大豬鞍扒配炒野菌 燒肉汁 $178

任食甜品 $38每位
我地叫左4樣甜品
1,甘王草莓蒙布朗

2,法式栗子蒙布朗
雖然呢款嘅蒙布朗都好好食, 好香栗子味、食得出好足料。但係栗子味就冇草莓款咁突出,相比之下比較推介草莓蒙布朗

3,京都宇治抹茶慕士蛋糕
呢個抹茶mousse好香抹茶味、唔會太苦、清清地,好啱作為食完飽飽主餐嘅甜品

4,啖啖芒果慕士蛋糕
呢個芒果蛋糕真係好香芒果味,芒果肉亦都好多…

好多年前喺呢頭番工,嗰陣都唔係好多好嘢食選擇,估唔到宜家有間咁有誠意嘅Cafe,就同朋友嚟試試,順便打卡影張靚相法式干邑龍蝦湯超香龍蝦味,好甘甜前菜-蜜糖雞翼作為前菜小食,都好有誠意!今日有蜜糖雞翼,香脆嘅外皮被蜜糖包覆,咬入去肉質Juicy,好好食!沙律菜配上酸酸甜甜柚子汁,好開胃招牌名古屋鰻魚蛋包意大利飯呢個配搭真係幾創新,估唔到係咁好味! 成呎長嘅蒲燒鰻魚夠哂派頭,嫩滑嘅蛋包住忌廉意大利飯,鰻魚嘅燒汁中和咗意大利粉嘅飽膩感,成個飯都好好味!唔怪之得係招牌菜,必試!紅酒慢煮澳洲和牛面頰肉配薯蓉和牛經過慢煮,肉質嫩腍,亦都保留住牛嘅鮮味。薯蓉幼滑,配埋紅酒汁一齊食,令薯蓉味道冇咁寡甜品放題!喺呢度真係要試試甜品放題,因為有多款甜品選擇,而且款款都好有份量,誠意十足!你可以喺menu上揀/ 直接喺甜品櫃同店員講要咩款,然後佢哋會再將各款甜品拼湊埋裝飾,好似一道集合多款嘅甜品,好滿足!芝士蛋糕/朱古力芝士蛋糕:好好食!忍唔住食左2Round,芝士味豐富,口感細緻綿滑,朱古力味濃郁但都滲透出芝士味芒果慕絲蛋糕:啖啖都係芒果肉,慕絲蛋糕酸酸甜甜,好香芒果味焦糖/朱古力泡芺:外脆嘅泡芺入面係雪

法式干邑龍蝦湯
超香龍蝦味,好甘甜

前菜-蜜糖雞翼

招牌名古屋鰻魚蛋包意大利飯

紅酒慢煮澳洲和牛面頰肉配薯蓉

芒果慕絲蛋糕:啖啖都係芒果肉,慕絲蛋糕酸酸甜甜,好香芒果味

焦糖/朱古力泡芺:外脆嘅泡芺入面係雪糕,唔係Cream咁簡單

雪糕窩夫🧇:新鮮整出黎嘅窩夫,有好似雞蛋仔嘅香味,口感豐富滿足,配埋雪糕及Oreo碎一齊食好好味
2020-03-02 28 瀏覽
住係荃灣既朋友今日帶左我黎工業區食飯,真係意思不到會係工業區,有間咁高質既餐廳。餐廳既裝修雅致,文青打卡必備,感覺清新又舒適寧靜。bar 枱仲可以睇到海景,只係個櫈都真係幾高。叫意粉或主食可以加$68 轉套餐。套餐有湯,可以簡小食或沙津同主菜。我地叫左個招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯,原條鰻魚上,大份又吸引,醬汁份量剛好。蛋包飯既蛋都好嫩滑,包住蘑菇意大利飯,好creamy 都食到我好飽。另外朋友叫左個蒜香辣椒煙肉鴨胸意粉,味道唔會太辣有埋煙肉同鴨胸既味道好夾,夠哂惹味。甜品放題方面,有多款甜品可以簡,不過真係要預下肚量,食完主食都已經好飽。我地只能一人食得落一個甜品。日式朱古力芝士蛋糕同日式軟滑芝士蛋糕,芝士蛋糕都好軟滑,朱古力帶濃郁可可香味,淡淡既芝士味,味道又唔太甜。整體餐廳提供既食物都好高質,想去食既話記得要book位,受歡迎既餐廳好full 下!

餐廳既裝修雅致,文青打卡必備,感覺清新又舒適寧靜。

bar 枱仲可以睇到海景,只係個櫈都真係幾高。

2020-02-26 38 瀏覽
在附近返工聽同事講有間食西式不錯而且仲甜品放題,就和先生收工去試一試,來到覺得這裡都幾舒服,餐牌選擇有恴粉飯小食,飲品和甜品就在後面,我們選擇了一個意粉和飯,泰式冬陰公海鮮燴意大利粉,來到真的十分香又濃濃的冬陰公味道,帶微辣好惹味,不少海鮮都幾新鮮,意粉口感不錯。 另一款是黑松露菌及野菌意大利飯,我們都喜歡意大利飯口感比較淋身又入味,菌味濃又帶黑松露香,先生更喜歡這個飯。之後再配甜品放題和升級套餐有小食今日是蜜糖雞翼,雞翼脆又濃蜜糖味有驚喜。法式千邑龍蝦湯龍蝦味都幾好會好杰身,份量都夠飲。 甜品都有十多款,最後我就叫了幾款來吃,法式粟子蒙布朗的粟子味濃又滑,入面的CREAM仲有粟子粒,另一是草莓味的甘王草莓蒙布朗,士多啤梨都幾清少甜又另一番味道。啖淡芒果慕絲蛋糕的芒果甜而且慕絲做得幾出色幾滑,宇治抹茶慕絲蛋糕的抺茶甘香都有,有火少紅豆粒口感,推介這個日式軟滑芝士蛋糕,芝士味濃又滑,每款的甜品份量都不太大,可以食都幾款都不錯。 飲品要了柚子梳打和雜果紅茶,入面有不少椰果和生果,味道不甜幾濃味都幾好飲,之後再叫多少少甜品二人一起食傾下計都是一個不錯的餐廳。

餐廳氣氛唔錯,單坐吧枱可以面對個窗view室內有設幾個多卡地方俾客人,近門口位疊有衣物消毒噴霧同搓手酒精消毒提供,有薄荷糖於門前供客人食用👉🏻吉列炸蠔配他他汁炸蠔一咬落去好juice,配嘅他他汁即平時魚柳包嘅個款醬汁口味,配蠔去講都幾襯,再放咗唔少沙律菜🥗伴碟上十分之好睇,同炸食配沙律的確可以清清口腔油膩感👉🏻泰式冬陰功海鮮燴意大利粉冬陰功配意大利粉明顯系泰式Fusion意大利嘅菜式,幾特別特登點呢味餸,海鮮上系魷魚同蝦,蝦一早已被細心剝殼,上盤仲落咗香草碎系碟邊,真系非常之吸引食慾,味道上冬陰公味燶而辣度適中,蝦肉彈呀,魷魚帶鮮味,成道餸整體非常加分,一啖接一啖食到底👉🏻招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯鰻魚非常之一條,經燒過後燒汁完全吸收晒鰻魚到,另外驚喜蛋包做到啱啱透熟,意大利飯大有啖啖奶味,整個飯不過硬過軟,味道居然也是帶甜味,和鰻魚配搭效果很好飲品:柚子紅茶、柚子梳打兩杯凍飲底下都有木墊系底,凍飲倒汁水唔會流到枱面,餐枱上都有擺上落咗檸檬嘅水樽,任食客隨時飲用,又要再次讚非常細心店員有提到加$38蚊就已經可以享受甜品放題,甜品望落都好吸引,不過實在太飽,食唔到太多,服務、食物、環
餐廳氣氛唔錯,單坐吧枱可以面對個窗view

👉🏻吉列炸蠔配他他汁

👉🏻泰式冬陰功海鮮燴意大利粉

👉🏻招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯

飲品:柚子紅茶、柚子梳打

店員有提到加$38蚊就已經可以享受甜品放題甜品望落都好吸引,不過實在太飽,食唔到太多,服務、食物、環境、細心情度都超乎預期,
值得推介嘅餐廳,決定下次再嚟挑戰過
🙋🏻‍♀️俾多啲機會唔同食店,只要樂意比機會,通常進步空間可以好大,時日有加會愈做愈好,香港人太健忘急速,對一般評價或要等既食店都唔會返轉頭,相信大家可抱著支持本地食店想法,成長對每間餐廳都十分重要,請一齊多一分抱容之心❤️。👍🏻
2020-02-24
  • 招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯
2020-02-24 323 瀏覽
聽講呢間「Daily 13」有超抵食甜品放題就係呢一點,就有足夠理由拉埋肥🐽一起去🙆‍♀️.環境滿意度:🤩🤩🤩🤩餐廳位於荃灣嘅一間工廈以為夠隱蔽冇咩人去🙈點知8點幾到達,全場幾乎都仲坐滿哂人大門前有個巨型綠草牆周圍仲放置左各款盆栽配上純白色既色調,散發出悠閒嘅氣息門口位亦放左酒精搓手液同消毒水係今時今日黎講,呢點好加分呀😍.餐牌滿意度:🤩🤩🤩以西式為主,意式粉面飯同小食各有十款扒類有三款,飲品方面,款式反而更多呢🙈.🔸西西式櫻花蝦辣蕃茄汁大蝦意大利粉 $128味道滿意度:🤩🤩🤩🤩每條意粉都沾到蕃茄醬,吾會覺得醬汁吾夠意粉煮得恰到好處,口感彈牙大蝦嘅處理手法值得一讚👍將蝦殼剝再開邊炒,蝦肉更易入味咬落非常爽口又好Juicy💕.🔸蒜香辣椒煙肉鴨胸肉意大利粉 $118味道滿意度:🤩🤩🤩🤩呢款意粉味道比較惹味😋加左蒜粒同辣椒去炒意粉吸哂蒜香味,食落辣中帶酸,香口又開胃當然,仲有吾少煙肉,鴨胸肉同燈籠椒做配菜口感豐富🥳.🔸焦糖拿鐵 $18 青蘋果紅茶 $14味道滿意度:🤩🤩🤩🤩跟餐價,飲品半價👍拿鐵嘅焦糖味突出,入口香滑青蘋果紅茶有驚喜🙆‍♀️茶香味濃,竟然仲有多種水果係入面呢💕有雪梨,香橙,蒟蒻等

聽講呢間「Daily 13」有超抵食甜品放題
就係呢一點,就有足夠理由拉埋肥🐽一起去🙆‍♀️
環境滿意度:🤩🤩🤩🤩
餐廳位於荃灣嘅一間工廈
以為夠隱蔽冇咩人去🙈
點知8點幾到達,全場幾乎都仲坐滿哂人
大門前有個巨型綠草牆
周圍仲放置左各款盆栽
配上純白色既色調,散發出悠閒嘅氣息
門口位亦放左酒精搓手液同消毒水
係今時今日黎講,呢點好加分呀😍

餐牌滿意度:🤩🤩🤩
以西式為主,意式粉面飯同小食各有十款
扒類有三款,飲品方面,款式反而更多呢🙈

🔸西西式櫻花蝦辣蕃茄汁大蝦意大利粉 $128
味道滿意度:🤩🤩🤩🤩
每條意粉都沾到蕃茄醬,吾會覺得醬汁吾夠
意粉煮得恰到好處,口感彈牙
大蝦嘅處理手法值得一讚👍
將蝦殼剝再開邊炒,蝦肉更易入味
咬落非常爽口又好Juicy💕

🔸蒜香辣椒煙肉鴨胸肉意大利粉 $118
呢款意粉味道比較惹味😋
加左蒜粒同辣椒去炒
意粉吸哂蒜香味,食落辣中帶酸,香口又開胃
當然,仲有吾少煙肉,鴨胸肉同燈籠椒做配菜
口感豐富🥳

🔸焦糖拿鐵 $18 青蘋果紅茶 $14
跟餐價,飲品半價👍
拿鐵嘅焦糖味突出,入口香滑
青蘋果紅茶有驚喜🙆‍♀️
茶香味濃,竟然仲有多種水果係入面呢💕
有雪梨,香橙,蒟蒻等,口感豐富

🔸甜品放題 $38
味道滿意度:🤩🤩🤩🤩🤩
放題有十款甜品
有泡芙,雪糕,窩夫,慕斯,芝士蛋糕等
求其食兩款都已經回哂本啦🙈
我最like法式栗子蒙布朗🙆‍♀️
表面嘅栗子蓉超多呀!
肥🐽最like日式軟滑芝士蛋糕
果種滿嘴都係濃郁著芝士鹹香
綿密濕潤嘅感覺,超正😋
2020-02-21
2020-02-24 30 瀏覽
朋友帶我到一個少人一點的地方,吃一個充滿甜味之晚上~一到店內,有多枝之酒精噴一噴身上,清潔令人非常放心,設計簡單亦美。泰式冬陰功海鮮燴意大利粉味道濃郁,加點泰式辣椒膏,味道很好喔。海鮮很新鮮,份量亦夠二人吃的~冬陰功濃,很足料喔。意大利面與泰式冬陰功混合,口感不但很香滑,而且有微微冬陰功效果,加上自家調配的泰式汁,不但可去掉油膩感,味道THAI鰻魚旦包意大利飯日式料理本來是招牌,飯份量很大的,熱辣辣送上,大份量又抵吃,而且還有大大之日本蒲燒鰻魚。蒲燒鰻魚芝士蛋包鐵板飯實在是不能錯過,熱辣辣很好吃喔~蒲燒鰻魚大條到每個客人亦有叫~蛋包飯單以鰻魚飯還是蛋包飯來講,這價錢在香港很便宜~內有意大利飯,口感滿滿,意大利飯質素非常高配了蒲燒鰻魚,一口好吃的鰻魚蛋飯得來不易呢,加了點芝士有半溶狀態呢,相當細心。總的來看,賣相又出眾,加上食物亦能夠盡顯廚師另類風格。而蒲燒鰻魚蛋包飯,用大碟來上碟的,以保持日本的感覺呢,相當細心。蛋包飯也是fusion的半西式做法,以加入意大利飯即叫即炒,配合香濃奶滑流心至極的omelette,確實是名不虛傳。雜果紅茶選擇這個也不錯,味道不太SWEET* GREAT~甜
朋友帶我到一個少人一點的地方,吃一個充滿甜味之晚上~

泰式冬陰功海鮮燴意大利粉

鰻魚旦包意大利飯

雜果紅茶
選擇這個也不錯,味道不太SWEET* GREAT~

甜品 任吃
看到介紹為日本送來之食物,吸引呢。單是相片亦是令人感到很開懷呢,店內的廚房用心做出。
2020-02-24 36 瀏覽
4人去食百零蚊就試到好多野,每一碟都好好食,仲好抵食裝修好靚 文青風🥗🥘🍝🍤🍮🍹招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 $158蛋大大塊包住晒成個飯! 鰻魚又超大條,一啲都唔腥露筍墨魚汁意大利飯配香煎北海道刺身帶子串及挪威煙三文魚 $138帶子好新鮮,墨魚汁飯超正好juicy西西里式櫻花蝦辣蕃茄汁大蝦意大利粉 $128大蝦好爽口,西西里唔太辣我都食到,櫻花蝦同大蝦一齊整好有層次,好香口紅酒慢煮澳洲和牛面頰肉配幼滑忌廉薯蓉 $188個薯蓉滑到好似飲緊湯咁,和牛肉真係好嫩滑升級套餐勁抵,包好多野,雞翼燒到好脆,好多蜜糖 ,龍蝦湯好香濃香草蜜糖燒無激素雞翼兩隻 + 迷你法式乾邑龍蝦湯 + 精選甜品雪糕窩夫 $68金莎朱古力 $43Oreo朱古力 $38朱古力香濃,金莎果杯有幾粒金莎打左落去好正,飲品跟餐仲有得半價添
4人去食百零蚊就試到好多野,每一碟都好好食,仲好抵食

裝修好靚 文青風

🥗🥘🍝🍤🍮🍹
招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 $158
蛋大大塊包住晒成個飯! 鰻魚又超大條,一啲都唔腥

帶子好新鮮,墨魚汁飯超正好juicy

西西里式櫻花蝦辣蕃茄汁大蝦意大利粉 $128

紅酒慢煮澳洲和牛面頰肉配幼滑忌廉薯蓉 $188
個薯蓉滑到好似飲緊湯咁,和牛肉真係好嫩滑

金莎朱古力 $43
Oreo朱古力 $38

2020-02-23 47 瀏覽
而家好興樓上文青西餐🍴店,而荃灣呢間應該係我食過最好吃😋最有heart❤️既西餐廳! 每一樣野都係用心做,睇得出用料重本,廚師👨🏻‍🍳技術到位,而且餐廳佈置好少女心! 食物好環境好,地點方便! 首先講下 我一眼相中的原條鰻魚飯! 食左一啖! 已經食到唔停口!好濃郁的芝士忌廉蛋飯啊! 值得101分! 鰻魚好肥美,又大條! 簡直係正到喊出黎! 食落去好濃成個口都係半熟蛋包住芝士忌廉飯,100幾,食到300幾既質素同份量啊簡直!然後個雞翼,外脆內軟,熱辣辣擺上黎,雞肉好juicy!而且主打無激素! 食落都放心又安心! 到個清酒🍶煮蛤蜊啦! 好大粒肉! 而且好清甜,份量又多! 你以為咁便宜就食到成口沙? 少年你太年輕啦! 係絕對唔會的!食到飽飽滯滯,我朋友果杯水蜜桃蘇打,好好飲! 好新鮮水果料! 我就m到,只能飲熱的朱古力,不過不失。 最後,我必須強烈推薦呢間既蛋糕🍰 係誠意水準之作品! 唔食會後悔! 你地我張相就知道!好creamy! Soft! Smooth! 我一定肯定會再去食!好想再食啊!
我一定肯定會再去食!好想再食啊!
2020-02-23 192 瀏覽
Happy Friday食好少少獎勵下自己努力工作左一星期,放工就同朋友去咗荃灣西工業區嘅呢間樓上西餐廳「Daily 13」食晚餐!餐廳門口位擺放左酒精搓手液及衣物消毒液,非常貼心又衛生,令食客食得安心又放心內裏裝修簡潔別緻,感覺舒適,星期五嘅晚上好受歡迎呢餐牌嘅選擇都幾多種類,有齊前菜、小食、意粉、扒類等等。凡惠顧主菜或意粉,另加$38可享甜品放題,選擇有多達10款,部份係日本福岡直送甜點香草蕃茄汁雜肉腸芝士意粉雜肉腸份量充足,頗有肉香,鹹香美味!意式香草蕃茄汁酸酸甜甜,開胃醒神,每條意粉都充分吸收左蕃茄醬汁,好滋味香烤59度慢煮加拿大豬鞍扒配炒雜菌 • 燒肉汁豬鞍扒厚切大大件,好抵食!慢煮方法烹調使得肉質保持香軟,豬肉味都幾濃郁呢!伴碟的雜菌炒得香口;牛油薯蓉好香滑,滿滿的薯肉同牛油香,正呀!朱古力忌廉泡芙 & 雲呢拿雪糕配窩夫🧇泡芙內充滿忌廉,外脆內軟,絲絲朱古力醬增添甜美~窩夫是常溫的,口感有點硬,有少許失望,幸好雲呢拿雪糕加分法式栗子蒙布朗 & 日式軟滑芝士蛋糕賣相好吸引的蒙布朗,栗子蓉份量大方,很黏稠,栗子味道幾香濃,甜度略高,同時帶微微酒香。內裏及底部則係香滑忌廉及海綿蛋

內裏裝修簡潔別緻,感覺舒適,星期五嘅晚上好受歡迎呢

香草蕃茄汁雜肉腸芝士意粉

香烤59度慢煮加拿大豬鞍扒配炒雜菌 • 燒肉汁

朱古力忌廉泡芙 & 雲呢拿雪糕配窩夫🧇

泡芙內充滿忌廉,外脆內軟,絲絲朱古力醬增添甜美~
窩夫是常溫的,口感有點硬,有少許失望,幸好雲呢拿雪糕加分

法式栗子蒙布朗 & 日式軟滑芝士蛋糕

賣相好吸引的蒙布朗,栗子蓉份量大方,很黏稠,栗子味道幾香濃,甜度略高,同時帶微微酒香。內裏及底部則係香滑忌廉及海綿蛋糕
日式芝士蛋糕係我最喜愛的,好軟滑,芝味濃郁,不得了呢

辣椒黑朱古力慕絲蛋糕 & 日式朱古力芝士蛋糕

加了辣椒絲的蛋糕非常創新及特別,但實質上只有微微辣味,跟香甜可口的黑朱古力形成微妙配搭,味道獨特!朱古力慕絲質感比較結實,帶濃郁可可甜香
日式朱古力芝士蛋糕同樣出色,芝士及朱古力比例剛好,味道好匹配
2020-02-23 31 瀏覽
終於嚟到星期六,兔子約咗朋友去南豐紗廠感受下文青嘅氣氛,去到夜晚當然要喺附近搵埋嘢食啦,咁就俾我哋發現咗喺工廠大廈入邊嘅Daily 13!Daily 13走小清新路線,環境舒適,座位與座位之間充滿空間感,高枱位置仲可以睇到海,日落時分真係充滿浪漫氣氛。餐牌選擇豐富,以飯、意粉為主,小食亦都好多啖啖肉嘅選擇,有別於一般Cafe,呢度一定可以食飽你。另外佢哋做緊加$68可以轉套餐,有小食、沙律、餐湯、同埋甜品。如果唔想食得咁豐富,可以選擇加$38要甜品放題,呢個就啱晒女仔啦。話說我唔想飲凍野同埋加糖嘅飲品,可惜咁啱佢哋嘅花茶未有,店員妹妹就好誠意同我講解有啲乜嘢好飲啦,我最後叫咗一杯檸檬梳打水,佢仲好細心咁同我講只要唔加冰就唔會凍㗎啦,好Sweet!食物方面我哋叫咗一個小食兩個意粉。小食就係我哋最鍾意嘅薯條,配上明太子醬同茄汁,明太子醬幾好食喎,一般比較少見。意粉分別係蒜香辣椒煙肉意粉,同埋泰式冬陰功海鮮意粉,雖然佢哋兩個望落去個樣差唔多,但係味道係有分別嘅!蒜香辣椒煙肉意粉,勁重香蒜味,朋友非常鍾意,啱晒重口味嘅你!泰式冬陰功海鮮意粉,淡淡然嘅酸酸辣辣,好開胃,而且海鮮足料唔手軟,足足有

蒜香辣椒煙肉意粉,勁重香蒜味,朋友非常鍾意,啱晒重口味嘅你!泰式冬陰功海鮮意粉,淡淡然嘅酸酸辣辣,好開胃,而且海鮮足料唔手軟,足足有四五隻大蝦!

最後我哋當然唔會放過加$38嘅甜品放題啦,雖然樣樣都想試但係又唔想浪費食物,最後就係精選左大家見到嘅甜品出嚟。推介雪糕泡芙,芝士蛋糕,同埋草莓蒙布朗!甜品放題真係好滿足呀!!!
2020-02-22