2020-09-06 124 瀏覽
呢間Cafe位於工廈入面,真係唔打唔撞咁去咗~所以驚喜就更大😍😍當日嘅weekend Menu有少少唔同,餐牌上嘅價錢已經係包左一個餐,當中包括主食、餐湯或沙律及飲品.1️⃣ 紅酒慢煮牛面頰 $188呢個價錢就唔係好實惠,不過份量一啲都唔細!牛面頰唔算炆到好腍個種,返而有d咬口,無咁膩.2️⃣ 西西里大蝦蕃茄意粉 $128 呢個意粉我好鍾意!個汁唔係嗰種好hea嘅蕃茄汁味,辣得來又夠濃。蝦呢就唔算係大隻,不過一共有五隻,份量都算足夠嘅。整體來講都好惹味!.3️⃣ 櫻花濃蝦湯 $38個湯跟餐免費嘅~但真係超級超級推薦💯💯💯正路就應該叫櫻花蝦濃湯,但佢竟然濃到真係有龍蝦湯嘅味道!另外仲有櫻花蝦嘅咬口,成件事好surprise!呢餐最滿意就係個湯🥰

1️⃣ 紅酒慢煮牛面頰 $188

2️⃣ 西西里大蝦蕃茄意粉 $128
櫻花濃蝦湯

3️⃣ 櫻花濃蝦湯 $38
櫻花濃蝦湯
2020-08-22 139 瀏覽
Daily13係荃灣工廠區既樓上cafe (加黃店),食物質素都唔錯,CP值算高,只不過location 就少少偏僻。食左兩次,終於寫review 啦😂😂😂🍛 招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利饅魚飯 ($158)既然係招牌咁就一定要試啦,條鰻魚大大條,蛋幾滑,但又未到話好好食/會encore 呢碟咁,不過幾ig-able 📷📷 🦀 蟹肉蟹子明太子扁意粉 ($128)好creamy同勁足料,一大堆蟹肉蟹子明太子,意粉都煮得ok 既,不過始終唔係手製意粉,口感都仲差少少。🦑 墨汁意大利飯配煎北海道刺身帶子及煙三文魚 ($138)呢個煮得好好,同幾足料,d飯幾煙韌幾smooth,但overall 有少少漏。總括而言,係值得一試同支持既✅ (你見我encore就知啦🙋🏻‍♀️)!佢地有得whatsapp預約既📲,佢地方唔係話好大,同埋偏full,所以大大鼓勵你reserve左先去~.Daily13荃灣柴灣角街38-40號銓通工業大廈13樓A室Shop A, 13/F, Tsuen Tung Factory Building, 38-40 Chai Wan Kok Street, Tsuen Wan.

🍛 招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利饅魚飯 ($158)

🦀 蟹肉蟹子明太子扁意粉 ($128)

🦑 墨汁意大利飯配煎北海道刺身帶子及煙三文魚 ($138)

Daily13
Price: 7/10
CP: 8.5/10
  • 脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬
2020-08-16 100 瀏覽
Daily13係荃灣工廠區既樓上cafe (加黃店),食物質素都唔錯,CP值算高,只不過location 就少少偏。食左兩次,終於寫review🤭招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利饅魚飯 ($158)既然係招牌咁就一定要試啦,條鰻魚好大大條,蛋幾滑,飯都幾creamy,但又未到話好好食/會encore 呢碟咁,不過幾ig-able 蟹肉蟹子明太子扁意粉 ($128)好creamy,加勁足料,一大堆蟹肉蟹子明太子,意粉都煮得ok 既,不過始終唔係手製意粉,口感都仲差少少。墨汁意大利飯配煎北海道刺身帶子及煙三文魚 ($138)呢個煮得好好,同幾足料,d飯幾煙韌,但overall 有少少漏。總括而言,係值得一試同支持既(你見我encore就知啦)!佢地有得whatsapp預約既,佢地方唔係話好大,同埋偏full,所以大大鼓勵你reserve左先去~.Daily13荃灣柴灣角街38-40號銓通工業大廈13樓A室Shop A, 13/F, Tsuen Tung Factory Building, 38-40 Chai Wan Kok Street, Tsuen Wan.Food:8/10Environ

招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利饅魚飯 ($158)

蟹肉蟹子明太子扁意粉 ($128)

墨汁意大利飯配煎北海道刺身帶子及煙三文魚 ($138)

Daily13
荃灣柴灣角街38-40號銓通工業大廈13樓A室
Food:8/10
Environment:8/10
Service: 8.5/10
Price: 7/10
CP: 8.5/10
2020-07-29 2447 瀏覽
之前有一次荃灣工廠區cafe美好之經驗,加上想坐得舒服一點,保持社交距離,再次搜索一些在荃灣工廠區內的其他餐廳。今次找到的是13樓D室的Daily 13.下班過來才六點半,只有我們一枱客人,所以我們挑了梳化的位置。餐廳可以飽覽藍巴勒海峽的美景,日落西山,分外怡人,還伴隨著舒適的音樂,舒解鬱悶的心情。江山如此美麗!服務員為我們介紹他們兩款優惠,晚餐套餐可加13蚊任食甜品, 或者正價單點兩款飲品加1蚊可以無限添飲。下午時我們在公司吃了同事的散水餅,所以雖然任食甜品好吸引,但我們還是選了加1蚊無限添飲。兩杯荔枝蜜桃茶,玉桂蘋果茶,原本我以為他只是只有水果味茶,送上來的時候真的有蘋果肉,荔枝肉,蜜桃肉,算是有些驚喜。蒲燒鰻魚蛋包意大利飯。一整條鰻魚放在黃色蛋包飯上面,旁邊灑上一些木魚,感覺好日式。這個蛋包飯做得不錯,雞蛋薄薄一片蓋著意大利飯,不會很乾身,好像滑蛋飯。鰻魚肉質彈牙,燒汁再配上蛋包飯一齊食,食完之後舐舐脷。蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟腳蟹。擺盤已經很吸引,一整隻軟腳蟹在意粉的上面,栩栩如生,中間放了些高纖維低熱量的苜蓿芽。軟腳蟹鬆脆無比,意大利粉吸收了蜆肉清香的精華,帶有一點點蒜蓉和辣

鰻魚肉質彈牙,燒汁再配上蛋包飯一齊食,食完之後舐舐脷。

蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟腳蟹。擺盤已經很吸引,一整隻軟腳蟹在意粉的上面,栩栩如生,中間放了些高纖維低熱量的苜蓿芽。軟腳蟹鬆脆無比,意大利粉吸收了蜆肉清香的精華,帶有一點點蒜蓉和辣味,好好味。特別喜歡他的意大利粉硬度剛剛好,個人喜歡較有口感彈牙的意大利粉。

總括來說,這間餐廳質素甚高,價錢相宜。非常適合,與朋友談天說地,一同享受美景美食。

滿分為10分(1分最低,10分最高)
食物:9
總分:8.5

• 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟腳蟹
  • 招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯
2020-07-29 126 瀏覽
荃灣對我嚟講都幾熟悉,呢度有好多好味又好有特色嘅小店,而今次呢我就去一間位於荃灣柴灣角街嘅工廠大廈去搵食⋯⋯一入到去,眼見勁好靚靚打咭位,有花花牆及無敵靚海景,一路望住過海,一路享受緊嘅美食,幾咁正。前菜香辣炸雞🍗配沙律少少🤏辣,炸得好香口加埋新鮮沙律菜,食落就口感好清新。湯:迷你櫻花🌸龍蝦湯個湯呢就好濃嘅龍蝦味及會有咬到少少櫻花蝦碎,呢個口感都幾得意主菜:意大利飯配北海道帶子刺身及三文魚🍣用左墨魚汁來燴意大利飯,加埋果煎得外脆嘅帶子幾好喎西西里大蝦辣蕃茄意粉隻蝦都好爽爽口同大隻,唔錯果正就係加$15可以任食雪糕及甜品雪糕都好多種口味,有紅豆、抹茶、豆腐、曲奇妙趣、朱古力🍫啱晒我呢啲雪糕🍦控

前菜香辣炸雞🍗配沙律
少少🤏辣,炸得好香口加埋新鮮沙律菜,食落就口感好清新。

湯:迷你櫻花🌸龍蝦湯

主菜:
意大利飯配北海道帶子刺身及三文魚🍣
用左墨魚汁來燴意大利飯,加埋果煎得外脆嘅帶子幾好喎

西西里大蝦辣蕃茄意粉
隻蝦都好爽爽口同大隻,唔錯

果正就係加$15可以任食雪糕及甜品
之前見到網上有報導話呢間有$1雪糕放題 勁興奮即刻狗衝去訂枱 個雪糕就陣間先講🍦但間café環境幾靚 好舒服 有對住海既吧枱位🌉但我兩個人去食佢地俾左張有啲窄既枱我地 後來有張梳化位闊啲我地想調過去但店員話reserved 點知最後都只係安排另外2位坐個到 我唔知係有特別原因定我地黑仔啦(ง •̀_•́)ง個湯有啲淡冇咩龍蝦味🥘沙律同小食就夠哂份量 小食有成4舊好味既炸雞🍖雞翼幾惹味嫁個香辣蛋黃醬但俾得有啲少鰻魚蛋包意大利飯好香 蒲燒鰻魚好大條好好食 蛋幾滑 不過意大利飯有啲普通同唔太creamy(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)個長通粉好食 醬夠多不過有啲滯 隻溫泉蛋另外上有啲怪而且一擺落去就穿左 太生🍳精選甜品冇得揀佢隨機俾 我地係cheesecake同朱古力cheesecake 唔會好甜口感都唔錯🍰

野飲好邪惡但都幾好飲 朱古力味重同埋個cream好好食

迷你法式干邑龍蝦湯

沙律同小食就夠哂份量 小食有成4舊好味既炸雞🍖
沙律、小食

雞翼幾惹味嫁個香辣蛋黃醬但俾得有啲少

脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬 (4隻)

鰻魚蛋包意大利飯好香 蒲燒鰻魚好大條好好食 蛋幾滑

62.5溫泉蛋明太子忌廉汁長通粉配醬油漬三文魚籽

精選甜品

野飲好邪惡但都幾好飲 朱古力味重同埋個cream好好食

Oreo朱古力、薄荷朱古力
招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯
題外話/補充資料: 個雪糕放題值得一提 我落單個陣有問佢係咪食完野嗌就得佢地話係 食完野之後佢地話冇哂mochi而雪糕得士多啤梨同朱古力味 但明明塊黑板仔寫左超多 我唔知係一開鋪已經冇哂定俾其他客食嗮 但有啲失望囉我因為雪糕而去嫁嘛( ・᷄ὢ・᷅ )
2020-06-25
5 分鐘 (堂食)
沙律、小食
脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬 (4隻)

62.5溫泉蛋明太子忌廉汁長通粉配醬油漬三文魚籽
2020-07-24 94 瀏覽
呢間野之前一直都想黎,見行開荃灣就上黎食啦😄⊰⊹═════════════⊹⊱✎【招牌名古屋蒲燒饅魚蛋包意大利飯】➥『 黎既主要目的就係想食呢個飯,鰻魚好大塊又厚肉,而且佢既鰻魚汁燒得幾香,滑蛋食落好嫩滑好有蛋香味,整體唔錯。』⊰⊹═════════════⊹⊱ ✎【蟹肉蟹子明太子扁意粉】➥『 未放低就已經聞到陣陣既蟹肉蟹子明太子香味,醬汁香濃又夠creamy,好好味👍🏻。』⊰⊹═════════════⊹⊱✎【雪糕朱古力】➥『 質感非常軟滑,而且朱古力好濃郁,比一般嘅雪糕較難融化,可以慢慢歎,好適合呢個夏天。』⊰⊹═════════════⊹⊱✎【特濃朱古力】➥『 朱古力味濃咗但又唔會增加苦澀。』⊰⊹═════════════⊹⊱✎【甜品】➥『 件件都咁好食😋。』⊰⊹═════════════⊹⊱
呢間野之前一直都想黎,見行開荃灣就上黎食啦😄
✎【招牌名古屋蒲燒饅魚蛋包意大利飯】
✎【蟹肉蟹子明太子扁意粉】
✎【雪糕朱古力】
✎【特濃朱古力】
➥『 朱古力味濃咗但又唔會增加苦澀。』
✎【甜品
➥『 件件都咁好食😋。』
2020-07-13
2020-07-23 90 瀏覽
一間隱身於荃灣工業大廈嘅餐廳,一入到去已經被佢哋嘅裝修吸引到,好適合少女們過嚟打卡。•我哋選擇咗露筍墨魚汁意大利飯配香煎北海道刺身帶子串及挪威煙三文魚,仲可以加68蚊升級做套餐,有埋餐湯、小食同甜品,刺身級嘅帶子係半熟嘅,非常鮮甜,小食係炸雞塊,好香口又一啲都唔乾,仲加上我最鍾意嘅沙律醬。•另外仲叫咗白酒忌廉香草煮智利藍青口同避風塘風味炒厚切牛脷粒,牛脷粒非常淋,炒得非常香,而青口每人加13蚊就可以任食,非常之抵食,除咗青口之外,加一蚊仲可以任食雪糕同糯米糍,或者加錢食佢哋自家製嘅蛋糕都唔錯。

我哋選擇咗露筍墨魚汁意大利飯配香煎北海道刺身帶子串及挪威煙三文魚,仲可以加68蚊升級做套餐,有埋餐湯、小食同甜品刺身級嘅帶子係半熟嘅,非常鮮甜,小食係炸雞塊,好香口又一啲都唔乾,仲加上我最鍾意嘅沙律醬。

2020-07-23 60 瀏覽
今日同Ricky見面,去返我哋上個月,食過拍晒手掌嘅Daily 13。樓下泊車仲係方便,寫文章嘅時候我上一部奧迪已經換咗在寫文章嘅時候有一點唔捨得。嗰個睇過食評都知道我一定講吓個人感受先開始寫食評大家都係唔多講啦睇圖就知道幾好食!重點講吓慢煮牛可以試吓唔錯,講真當日我心情好差。其實心情差食乜嘢都好難會有正面評價,但我一入口我覺得佢好食,箇中美食嘅精髓係可以令到人本身嘅情緒改變。環境清靜,其實依間野我成日嚟,近來好似請咗個新經理,其實可以唔好太緊張relax啲,你咁樣食客都會緊張,慢慢嚟努力加油奮鬥!嗰個鰻魚飯值得試吓!完成美滿的一個晚上

嗰個睇過食評都知道我一定講吓個人感受先開始寫食評

大家都係唔多講啦睇圖就知道幾好食!

嗰個鰻魚飯值得試吓!

完成美滿的一個晚上
之前見佢做甜品放題~就去左試~但我覺得主菜都好值得再食😋❤️💛招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯💛 $158聽到個名,你一定覺得又蛋包飯(仲要係芝士蛋包飯),又risotto,一定好漏啦!大家都錯啦!呢個係我目前為止食過最好食嘅蛋包飯同意大利飯!個飯真係好有驚喜~❥ 首先鰻魚燒得唔會過燶,加埋鰻魚燒汁去燒係入哂味,同埋原條鰻魚好足料❥ 佢個蛋煮得好滑,食得出一定係加左牛乳煮嘅滑蛋。同埋佢加左芝士去整,令個蛋皮都有啲似酒店等級早餐嘅芝士奄列咁。❥ 最意想不到係入面包住嘅意大利飯,裡面係正宗蘑菇意大利飯~調味非常足夠,蘑菇味好出,個汁都算濃郁又creamy,啲飯亦用左正宗risotto米~但係!佢同邪惡嘅芝士蛋一齊食一啲都無膩同埋滯嘅感覺!成件事係十分惹味,百吃不厭。🤍泰式冬陰功海鮮燴意大利粉🤍$128可能係因為上左鰻魚risotto先,呢個相對個震撼程度就細少少❥ 首先係個好特別嘅fusion 菜,泰式mix西式咁,感覺好特別所以就叫左❥ 其實入面都幾多料,有菇絲、2-4隻蝦、好多舊魷魚圈同魷魚鬚,不過入味就冇意粉咁入味❥ 賣相係完美,一見到就已經食慾襲來❥ 意粉其實都ok入味,但鍾意食好辣嘅

💛招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯💛 $158
大家都錯啦!呢個係我目前為止食過最好食嘅蛋包飯同意大利飯!
個飯真係好有驚喜~
成件事係十分惹味,百吃不厭。

🤍泰式冬陰功海鮮燴意大利粉🤍$128
❥ 賣相係完美,一見到就已經食慾襲來
❥ 意粉其實都ok入味,但鍾意食好辣嘅朋友仔就未必鍾意啦~因為其實佢嘅冬陰公味又冇泰國餐廳嗰啲咁濃味同咁辣
所以驚豔程度相比起鰻魚蛋包飯一定會比下去~但好值得一試!

總括而言,我係好推介大家去呢間高質隱世花花cafe去試菜!個dinner set 係包餐湯同麵包,CP值未話屬於高,但性價比成正比!打卡亦都一流😍😍
泰式冬陰功海鮮燴意大利粉
2020-07-21 85 瀏覽
加$13甜品放題!?俾餐廳呢個promotion吸引而去嘅-軟殼蟹牛肉漢堡 約$150原隻軟殼蟹好大隻好juicy,仲有牛肉係入面,塊牛肉略嫌乾咗少少,畢竟軟殼蟹先係主角所以唔緊要😝,整體呢個餐都唔錯,薯條炸得好脆好好味,仲有沙律去降低油膩感,成個造型都Igable,可以一試👍-+$1無限添飲荔枝紅茶 同玉桂蘋果紅茶同係$32,呢兩款可以無限添飲,不過呢個優惠要用嘅話就全張枱都要嗌嘅,即係兩個人去,其中一個人想飲嘅話,要兩個人一齊嗌晒😂-明太子蟹籽意粉 約$100明太子味好足,醬汁好濃郁,搭配上蟹籽增加口感,味道吾錯,份量多返d就好了另外加$68有套餐(包精選小食&餐湯)再加$13!可享甜品放題(見到都有7-8款蛋糕)簡單來講,加81就有甜品放題,仲送小食同餐湯啦 ~-甜品放題果度有芝士蛋糕,抹茶蛋糕,栗子撻等等,其實都係容易濟嘅甜品,所以真係食唔多🙈,味道正常吾錯嘅,大食嘅朋友仔去挑戰下🙋‍♀️:要食甜品放題,要先叫個主餐約$120起 ,再加$80 ,其實同食個放題差不多價錢(其實都係營銷手法,冇特別抵哈),但餐廳野食味道吾錯,值得一試嘅,大食嘅朋友可以去食下
加$13甜品放題!?
俾餐廳呢個promotion吸引而去嘅
軟殼蟹牛肉漢堡 約$150
+$1無限添飲

明太子蟹籽意粉 約$100
另外加$68有套餐(包精選小食&餐湯)
再加$13!可享甜品放題(見到都有7-8款蛋糕)
簡單來講,加81就有甜品放題,仲送小食同餐湯啦 ~
2020-06-10
俾餐廳呢個promotion吸引而去嘅明太子蟹子意粉明太子味好足,醬汁好濃郁,搭配上蟹籽增加口感,味道吾錯,份量多返d就好了另外加$68有套餐(包精選小食&餐湯)再加$13!可享甜品放題(見到都有7-8款蛋糕)簡單來講,加81就有甜品放題,仲送小食同餐湯啦 ~-甜品放題果度有芝士蛋糕,抹茶蛋糕,栗子撻等等,其實都係容易濟嘅甜品,所以真係食唔多🙈,味道正常吾錯嘅,大食嘅朋友仔去挑戰下🙋‍♀️:要食甜品放題,要先叫個主餐約$120起 ,再加$80 ,其實同食個放題差不多價錢(其實都係營銷手法,冇特別抵哈),但餐廳野食味道吾錯,值得一試嘅,大食嘅朋友可以去食下-軟殼蟹漢堡原隻軟殼蟹好大隻好juicy,仲有牛肉係入面,塊牛肉略嫌乾咗少少,畢竟軟殼蟹先係主角所以唔緊要😝,整體呢個餐都唔錯,薯薯條得好脆好好味,仲有沙律去降低油膩感,成個造型都Igable,可以一試👍+$1無限添飲荔枝紅茶 同玉桂蘋果紅茶同係$32,呢兩款可以無限添飲,不過呢個優惠要用嘅話就全張枱都要嗌嘅🙋‍♀️,即係兩個人去,其中一個人想飲嘅話,要兩個人都嗌晒😂

俾餐廳呢個promotion吸引而去嘅
明太子蟹子意粉
另外加$68有套餐(包精選小食&餐湯)
再加$13!可享甜品放題(見到都有7-8款蛋糕)
簡單來講,加81就有甜品放題,仲送小食同餐湯啦 ~

軟殼蟹漢堡

+$1無限添飲
2020-07-19
本身係荃灣工廠區返工,最近同事介紹咗公司附近有間好嘢食,上星期五放工就同佢去左happy Friday! 入到去個裝修勁靚,有勁有少女心嘅花牆成個裝修都好relax,適合比大家食完野慢慢坐喺度傾偈。餐廳最盡仲有海景位,一路食嘢一路睇海睇夜景都好好feel。本身對佢啲食物冇太大期望,點知質素都幾好。最近佢出咗個新優惠,買兩杯指定嘢飲加一蚊可以任飲,咁抵梗係嗌黎慢慢飲!我嗰日係荔枝桃紅茶,有一大粒荔枝肉,好甜好好味!(一)避風塘炒牛柳粒牛柳粒全部大大粒擺脫入口好幸福,完全無筋唔會韌仲超入味,食落好大浸蒜香,菇作為配菜都好好味,最後連炸蒜粒都比我清埋,正呀!呢碟送好有大排檔小菜風味但擺盤好精緻,感覺好得意!(二)墨魚汁帶子意大利飯帶子同樣地係大大粒,煎到岩岩好唔好太過,十分鮮甜。個人本身麻麻地意大利飯,唔明啲飯咁硬有咩好食,但呢到啲飯軟硬適中,又煮得入味,真係唔錯!(三)明太子蟹肉意粉個汁好creamy好rich!有奶油忌廉嘅香滑,同時有咸咸地既明太子同蟹肉中和返,唔會太膩,輕鬆滑晒成個!蟹肉雖然唔係一粒粒大肉,但係每一啖都會食到蟹肉絲,好味!最近仲有個優惠,如果嗌主食加$68轉套餐最近加多

入到去個裝修勁靚,有勁有少女心嘅花牆

(一)避風塘炒牛柳粒

(二)墨魚汁帶子意大利飯

(三)明太子蟹肉意粉

最近仲有個優惠,如果嗌主食加$68轉套餐最近加多$13就可以任食甜品;但係因為嗰日唔算好肚餓,最後就冇嗌到呢個優惠,不過呢個優惠真係勁抵!下次要黎試下!
2020-07-13 36 瀏覽
Daily13 荃灣 Daily 13 超多打卡位綠色花花草牆, 花花玫瑰花場 / 拍照倩影位,相當浪漫。餐廳可遠眺超正海景餐廳每個月都有不同的優惠,詳情可留意社交平台專頁今個月加$38的甜品放題有加$1的花茶放題加$68升級套餐, 包括沙律/小食、餐湯及甜品飲品半價金莎朱古力餐廳把數粒金莎打成粉碎,加到朱古力中味道香濃順滑,當中更有粒粒金莎在內, 香滑可口又夠冰凍非常濃既朱古力好飲呀日式鰻魚蛋絲飯賣相亮麗,超大條蒲燒鰻魚。個蒲燒鰻魚汁好香甜 份量啱啱好每一啖飯都撈到蛋絲同木魚絲豐富左個口感整體同女朋友食得都好滿足, 估唔到工廈都有好食點#liukahin@gmail.com #93575555#foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #instalike #followers #followers #photooftheday #amwriting #blog
Daily13 荃灣
餐廳可遠眺超正海景

餐廳每個月都有不同的優惠,詳情可留意社交平台專頁
今個月加$38的甜品放題有加$1的花茶放題
加$68升級套餐, 包括沙律/小食、餐湯及甜品
飲品半價

金莎朱古力
餐廳把數粒金莎打成粉碎,加到朱古力中
味道香濃順滑,當中更有粒粒金莎在內, 香滑可口又夠冰凍
非常濃既朱古力好飲呀

日式鰻魚蛋絲飯
賣相亮麗,超大條蒲燒鰻魚。
個蒲燒鰻魚汁好香甜
份量啱啱好每一啖飯都撈到
蛋絲同木魚絲豐富左個口感

整體同女朋友食得都好滿足, 估唔到工廈都有好食點

#liukahin@gmail.com #93575555
#foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #instalike #followers #followers #photooftheday #amwriting #blogging #newblogpost #instablogger #me #followme #comment💬 #like4me #smile #igers #hkig
2020-07-07 1204 瀏覽
去完愉景新城行街,就同朋友去咗間有得望海景嘅樓上花花打卡cafe食飯~-前菜篇😋▪️秘制脆香辣雞塊配沙律炸雞幾juicy!粉唔會太厚,酥脆內嫩,帶點微辣,加埋沙律醬同沙律好開胃。▪️法式干邑龍蝦湯龍蝦殻磨粉而製,味道都幾鮮香濃郁。▪️避風塘風味炒厚切牛脷粒炒得好惹味!蒜香吸引!牛脷粒份量都唔少,口感軟腍度適中,唔會太軟/太靱/太難咬。主菜篇😋▪️招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯呢個飯滿足咗我兩個願望!又有得食鰻魚又有得食意大利飯,係一個唔錯嘅fusion菜。原條鰻魚燒得好香口,蒲燒汁非常惹味,賣相好吸引,無乜骨,肉質都唔錯。蛋都幾嫩滑,而且磨菇意大利飯都好味,再加上紫菜同木魚絲,整體口感好豐富👍🏻▪️紅酒慢煮澳洲和牛面頗肉配細滑忌廉薯蓉牛面頗肉好入味,肉質軟腍嫩滑!紅酒汁配薯蓉都好正,而且紅酒汁都唔會太搶牛肉味。飲品篇😋▪️金莎朱古力呢杯好邪惡,但都好推介,唔止面頭有原粒金莎,飲落都有濃濃朱古力同榛子味!口感都好細滑。▪️花茶幾香的花茶,味道濃度恰好,可加多一次水沖泡。甜品篇😋▪️芝士蛋糕甜度適中,芝士味都幾濃郁,口感綿滑。▪️雪糕😋+$1雪糕&雪糕糯米糍放題!呢個優惠真心推介,食一球都回本,仲要味道幾高

前菜篇😋
▪️秘制脆香辣雞塊配沙律

▪️法式干邑龍蝦湯
龍蝦殻磨粉而製,味道都幾鮮香濃郁。

▪️避風塘風味炒厚切牛脷粒

主菜篇😋
▪️招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯

▪️紅酒慢煮澳洲和牛面頗肉配細滑忌廉薯蓉
牛面頗肉好入味,肉質軟腍嫩滑!
紅酒汁配薯蓉都好正,而且紅酒汁都唔會太搶牛肉味。

飲品篇😋
▪️金莎朱古力

▪️花茶
幾香的花茶,味道濃度恰好,可加多一次水沖泡。

甜品篇😋
▪️芝士蛋糕
甜度適中,芝士味都幾濃郁,口感綿滑。

▪️雪糕😋
+$1雪糕&雪糕糯米糍放題!呢個優惠真心推介,食一球都回本,仲要味道幾高質~絕對唔係街邊小食店$10/3球的貨色。而且都有幾款味道揀,必點👍🏻
抹茶味比我預期中更濃郁,抹茶控必試!
豆腐味無咁甜,比較清新。

呢間隠世cafe,環境帶點小清新,喺度傾計gathering 最好,唔會好嘈。而且食物都好有水準又igable,一定會再黎☺️
  • 法式干邑龍蝦湯
  • 招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯