2021-07-21 31 瀏覽
Coti the Bistro - 寫意咖啡廳今日去到新蒲崗去覓食,新蒲崗是一個工業大廈林立的地方,近年來工廈成為不同餐廳選擇開業的地方,這裏也一樣,這間咖啡廳位於工廈的地面,簡約的設計,寫意的感覺。南瓜忌廉餐湯蒜蓉包日本鰻魚漢堡包伴醃漬蘿蔔椰菜沙律點了一個美式和日式fusion菜,美式漢堡包加上日本的鰻魚,厚身鬆軟的漢堡包,配上厚厚長長的鰻魚,加上惹味的鰻魚醬汁,啖啖肉,中間夾著醃漬蘿蔔椰菜沙律,爽口清新的配搭。手工巴斯克芝士蛋糕純手工製作的蛋糕,芝士味香濃,口感軟綿,有少許流心的質感,又不會太膩。玫瑰普洱冷泡茶最後點了一杯清清地的冷泡茶,淡淡茶香又可以解膩。
Coti the Bistro - 寫意咖啡廳

南瓜忌廉餐湯蒜蓉包

玫瑰普洱冷泡茶
最後點了一杯清清地的冷泡茶,淡淡茶香又可以解膩。
2021-07-17 56 瀏覽
今日考完試跟住要慶祝一下👍返去呢一間餐廳度食👍因為好味又抵食😋今日是日餐湯係蕃茄湯配多士😋餐飲叫咗提拉米蘇咖啡同棉花糖咖啡😋😋真心覺得咖啡堅係好飲😋濃濃嘅咖啡味(重點飲完唔會心跳手震)👍👍法式燉羊膝飯羊膝燉過之後非常之入味又唔會太過蘇又夠林😋仲要超級大嚿🤭連伴菜嘅紅蘿蔔都燉得好入味👍香煎雞漢堡半椰菜絲沙律及薯條雞漢堡感覺似係自家打造,味道比較天然感覺比較健康👍令到食完都唔會有罪惡感😍提拉米蘇窩夫香濃幼滑嘅忌廉芝士再加上咖啡粉,再加埋一個非常之脆口嘅窩夫。好邪惡嘅甜品😋😋😋😋是日精選蛋糕係日式焗芝士蛋糕🍰,口感同味道同某大品牌嘅日式芝士蛋糕差不多😋😋
餐飲叫咗提拉米蘇咖啡同棉花糖咖啡

法式燉羊膝飯

香煎雞漢堡半椰菜絲沙律及薯條

是日精選蛋糕
黎到新蒲崗,發掘下啲好嘢食先❤️‍🔥 行到五芳街見到呢間裝修幾靚嘅Cafe,食物選擇種類都多,當中最驚喜嘅就係Tiramisu coffee❤️‍🔥😍❣️日本鰻魚漢堡包拌醃漬蘿蔔椰菜沙律鰻魚勁長,而且完全無骨,食落啖啖肉,值得一讚。醃漬蘿蔔味道酸酸地~~~ 蕃茄同椰菜上面也有沙律醬汁,味道不錯。另外漢堡包都整得好好,口感好鬆脆👍🏻❣️芝麻菜青醬扁意粉伴雜蔬菜青醬個人覺得一般,此外醬汁較少,意粉口感偏乾,但旁邊都有唔少配菜,例如 有蕃茄仔同蘑菇等等。❣焦糖香蕉窩夫🧇好戲在後頭,個人特別偏愛焦糖,亦都好鍾意食香蕉🍌所以呢一款窩夫正合我口味🤘🏻🤘🏻🤘🏻焦糖香蕉嘅甜味冇得輸,側邊仲有啲忌廉,點埋一齊食,味道更有層次。不過窩夫較硬,未夠鬆脆😿❣️Tiramisu coffee☕️呢個係今餐飯嘅焦點,他Tiramisu coffee一上枱已經好靚,好值得影相📸️ Tiramisu層次分明,口感好smooth 🤘🏻咖啡味好香,而且夠濃郁!呢杯冇得輸👍🏻️️❣️焦糖布丁咖啡☕️最面層有焦糖,咬落脆卜卜,而中層就有布丁,甜味適中,成個焦糖布丁層次分明,最底層嘅咖啡都係冇得彈🤘🏻 推薦比鍾意飲咖啡嘅你哋😋🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️日本鰻魚漢堡包拌醃漬蘿蔔椰菜沙律

❣️芝麻菜青醬扁意粉伴雜蔬菜

❣焦糖香蕉窩夫🧇

❣️Tiramisu coffee☕️

️️❣️焦糖布丁咖啡☕️

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️整體評分 8.5/10

Coti the Bistro (五芳街) (新蒲崗)
新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

2021-07-14 2105 瀏覽
以往,都去過荔枝角、觀塘、牛頭角呢一類工廠區搵食,仲不時有意外驚喜,相對嚟講,新蒲崗剛較少,因為總喺感覺唔太方便。不時,依家唔同晒,過嚟新蒲崗,小弟可以由美孚搭屯馬線一程過,晌啟德落又得,到鑽石山先落都得,視乎晌新蒲崗靠北、定靠南一面。今次就貪新鮮過咗嚟一轉,就番住觀塘線嘅舊同學,一齊食個午餐聚一聚。選址「Coti the Bistro」,因為見其風評唔錯。 嚟工廠區,有時真喺要尋尋覓覓,餐廳地址標五芳街,但其實入口開晌彩虹道,加上應該喺攞工廈食堂牌,無招牌,差啲過門不入。而入到餐廳內,跟工廈又喺另一個世界可謂別有洞天,裝修帶點日系嘅西餐廳,天花掛上大量乾花,兩邊天花線位放滿綠油油植物,加埋有點和風嘅吊燈,予人有種小清新嘅感覺。 除咗地方大之外,柔和嘅燈光,寬敞嘅卡位,都讓人坐得好舒服,再者,外面正午上到成34°C,晌室內則「涼朕朕」,就梗喺更加寫意啦。此外,睇到餐廳將都分隔一段距離,又以大大塊膠板阻隔,心理上點都安心好多。 題外話,入門口時侍應向每人派張卡,印有餐廳名,初時唔為意,坐低再睇睇,先留到喺口罩套,又幾細心喎。其實,呢度嘅服務都幾好吓,侍應有禮,快手收拾已用餐完畢嘅碗碟,又
。
,又幾細心喎。其實,呢度嘅服務都幾好吓,侍應有禮,快手收拾已用餐完畢嘅碗碟,又不時為你添水。
嚟之前都有睇過啲食評,平日有午餐供應,都幾抵食,主菜連餐湯及飲品,都喺一百蚊樓下。不過,周六日就轉為周末早午餐,選擇有沙律、意粉、飯品、主菜、甜品、飲品……等等,但選主食就只包餐湯及蒜蓉包(加$18可配是日沙律),其他都要額外另點。難得咁耐無聚,當然食得豐富少少
。
餐叉同匙羹都放晌枱上嘅小木盒之內,但如果食到扒類食物時,侍應先會再送上餐刀,不過,我就喜歡放晒晌枱俾客人自由取用,最好仲有啲蓋可幾冚住,感覺就更衛生。
蕃茄忌廉湯

先登場當然喺餐湯,橙紅色嘅蕃茄忌廉餐,質感做得幾滑溜,味道帶濃郁蕃茄味,微微哋酸,感覺唔錯。不過,所配嘅蒜蓉包又薄又細塊,未免hea咗少少。
蕃茄忌廉湯
蒲燒鰻魚飯 $98

舊同學頗喜歡日食,所以,揀咗呢一道蒲燒鰻魚飯,原條日式鰻魚鋪晌飯面,灑上紫菜碎及芝麻,襯以蛋絲及時蔬,外觀都幾唔錯,味道呢?舊同學話條鰻魚燒得好香,咬落綿滑帶油香,而個蒲燒醬汁濃郁、惹味,下低嘅白飯粒喺日本珍珠米,軟綿而黏糯。
蒲燒鰻魚飯
法式燉煮羊膝配白飯 $138

又有羊類主菜,早幾日晌美孚先食過羊膝,我又唔介意再食。同樣,羊膝嘅份量依然大大隻,小弟選咗配飯,配埋啲燉蔬菜,賣相甚有睇頭。啲羊肉一切就開,輕易骨肉分離,肉質燴到好鬆化,醬汁則濃香度啱啱好,跟羊肉所帶嘅微微羶香好平衡,確實好食。
提拉米蘇窩夫 $88

見餐牌中有一款提拉米蘇夾窩夫嘅甜品,好似幾得意,好奇想知喺點,就試一試。原來喺以雞尾酒杯做出提拉米蘇,再插上一件窩夫,賣$88其實定價有啲貴。不過,提拉米蘇部份做得唔錯,最底層嘅蛋糕浸得透透咖啡酒,口感濕潤,而中間嘅馬卡風芝士打得輕柔軟滑,面層灑滿咗唂咕粉。而件窩夫都好脆口,配一抹提拉米蘇,效果幾好。
是日精選蛋糕配飲品 $48

甜品一欄有呢個非常划算嘅組合,而是日嘅蛋糕喺巴斯克芝士蛋糕,「巴斯克」喺指將啲芝士餅焗燶啲,做成焦焦哋嘅效果,不過呢一件真唔算好喺「巴斯克」,但襯以忌廉及橙乾,賣相好靚。而芝士蛋糕嘅味道很有濃郁芝士味,質感綿密卻好軟熟。
鮮奶咖啡

甜品都喺襯咖啡最搭配,而咖啡中,小弟都喺較鍾愛鮮奶咖啡。好鍾意呢一類瓦杯,有時飲咖啡都要有啲意境,個心形拉花都算唔錯,花紋細緻,表面亦好平滑,唔會起泡泡。小呷一口,咖啡嘅味道十分醇香,帶點果仁嘅香味,奶泡亦打得綿密。
鮮奶咖啡
凍蜜桃茶 $36

舊同學就要杯冰凍嘅蜜桃茶,佢話夠爽、夠解渴喎,實際上味道都幾好,嗰份蜜桃味幾清甜,確喺有陣陣桃香,雖然唔知茶底喺咩茶,但芳香好飲。
凍蜜桃茶
席間,講起好多昔日讀書年代嘅往事,轉眼間都變咗好多,無錯呀,就好似依家啲啲工廠區都唔同晒啦,加上鐵路都四通八達,小弟家住美孚而靠近西鐵一邊,所以,屯門都入多咗,估計第時土瓜灣、九龍城、新蒲崗一帶都會嚟多咗呀!
蒲燒鰻魚飯
2021-07-12 61 瀏覽
好耐之前已經想試,今次終於有時間過黎食,個位置原來係大街,同地圖睇有出入同埋個門口都幾隱蔽。。好易行過左。。食評好多都讚燉牛肋骨,都真係幾好食!好軟好入味!Carbonara ok,不過不失加錢轉latte同piccolo,coffee相對下就一般,溫度過熱。。第一次飲咁熱既latte…但值得為左個燉牛肋骨再食多次!下次要試下羊膝先睇住由冇乜人到坐滿,原來Lunch time 時間都幾full,好彩早d黎。

食評好多都讚燉牛肋骨,都真係幾好食!好軟好入味!
Carbonara ok,不過不失
但值得為左個燉牛肋骨再食多次!下次要試下羊膝先

2021-07-11 53 瀏覽
位於新蒲崗工廠區既cafe,環境唔錯。呢間cafe都幾隱世,真係要地頭蟲先知喺邊啊。打開餐牌,見到佢都有幾多選擇。我地點左兩個餐,跟左餐湯同埋餐包。今次點左日本鰻魚漢堡飽伴醃漬蘿蔔椰菜沙律同埋慢煮烤雞配霹靂葡汁。鰻魚超大條,好惹味,配埋啲醃漬蘿蔔好夾。仲有即炸熱辣辣既粗薯條。烤雞都唔錯,好大隻,醬汁調得幾惹味。最後,當然要點甜品啦,我地點左手工巴斯克芝士蛋糕同埋tiramisu,精緻又好味。呢度既飲品都唔錯!
打開餐牌,見到佢都有幾多選擇。
我地點左兩個餐,跟左餐湯同埋餐包。
烤雞都唔錯,好大隻,醬汁調得幾惹味。
呢度既飲品都唔錯!
  • 原條鰻魚漢堡配蕃薯條
2021-07-11 29 瀏覽
平時我都鍾意去唔同嘅工廈搵野食,因為香港好多時候都係俾錢食租,而工廈一般都係租金比較平,所以餐廳會願意用更多嘅成本投資係食物入邊,自己可以食到嘅嘢亦都會更加高質素。今次同朋友去食,係真金白銀去食,附上單據證明。呢度位於新蒲崗四美街巴士站旁邊,由於我本身都係搭巴士出入,所以地理位置上都覺得方便。餐廳係一間西餐廳,裏面坐得寬敞,環境亦都舒服,一坐低嘅時候,服務員已經幫我安排好一切。我見到餐牌上面有呢一杯提拉米蘇咖啡,$48 ,我覺得好特別,所以特別試下。你杯咖啡及嚟到嘅時候,外貌同意大利芝士餅冇分別,好香濃朱古力味之餘,亦都有濃郁嘅芝士同忌廉,下面一層就係咖啡,可以食一啖芝士同埋忌廉,再呷一口咖啡,咁就好正 。呢度嘅晚餐款式非常多,可以有意粉、沙律、飯揀。除此以外亦都有唔同款式嘅小食,例如雞翼、薯條等。之後我都叫咗個蒲燒鰻魚飯,鰻魚大條之餘,醬汁亦都非常香。之後我亦都叫咗個慢煮烤雞肉配霹靂葡汁雜錦沙律,起初我見到葡汁,我以為係黃色嘅平時食開飯嘅嗰啲燴汁,但一嚟到嘅時候係紅色辣汁,酸酸甜甜,又有少少辣,幾開胃,再配上一隻烤得非常香脆嘅雞,好好食。最後我亦都叫咗呢度嘅咖啡果皮配蜜糖,味道似涼茶

之後我都叫咗個蒲燒鰻魚飯,鰻魚大條之餘,醬汁亦都非常香。

最後我亦都叫咗呢度嘅咖啡果皮配蜜糖,味道似涼茶,但又好濃郁嘅蜜糖味。你問我嘅話,我覺得好值得叫。

2021-06-30
2021-07-10 44 瀏覽
自從開了屯馬線後,我們住大西北的人去九龍東就方便了很多,所以今日過了鑽石山行逛及食午餐,這間Coti the Bistro午市有套餐及散叫,飲品主打都是特色咖啡。羅宋湯番茄湯濃郁,有些牛肉及蔬菜,配埋蒜蓉包點湯一流。香煎雞漢堡伴椰菜絲沙律及薯條漢堡有芝士、生菜、免治雞漢堡煎至兩面焦香,肉質較腍,但味道不錯且juicy,炸粗薯夠脆。烤慢煮BBQ豬肋排豬肋條約有六條骨,表面BBQ醬香甜惹味,豬肋肉質嫩腍,輕輕一切已離骨。提拉米蘇窩夫窩夫香脆又唔會太多粉,tiramisu的咖啡酒香令窩夫更好味。Cheese cake比較軟身及濕潤,而且又不會太甜。Ice mocha朱古力味濃郁,且不會過甜。咖啡皮茶配蜜糖基本上不用加蜜糖已經好好飲,味道帶點酸甜味,非常清新消滯。

羅宋湯
番茄湯濃郁,有些牛肉及蔬菜,配埋蒜蓉包點湯一流。

烤慢煮BBQ豬肋排

Cheese cake
比較軟身及濕潤,而且又不會太甜。

Ice mocha
朱古力味濃郁,且不會過甜。

咖啡皮茶配蜜糖
基本上不用加蜜糖已經好好飲,味道帶點酸甜味,非常清新消滯。
2021-07-10 33 瀏覽
一向都鍾意食西餐,但係份量太多又覺得食唔晒。今次嚟到位於新蒲崗嘅Coti the Bistro,行入嚟第一眼覺得有啲似Cafe,好鍾意田園風嘅裝修同埋設計,而且天花上面仲有一啲小麥嘅吊飾,好似去咗田園邊野餐咁樣嘅感覺。全日早餐伴牛角包All Day Breakfast 一向都係我嘅最愛,滑脫脫嘅炒蛋一定唔少得。特別要同大家推介呢度嘅牛角包,非常軟熟,中間切開仲加咗芝士同埋菌類,有啲似三文治,超級滋味!烤慢煮BBQ豬肋骨豬肋骨骨同埋肉嘅部份好容易就分開,方便進食。同埋我鍾意BBQ味完全滲透到落肉嘅部份,餐廳另外會比一個醬汁,但係我自己覺得本身嘅BBQ味已經非常足夠所以冇加。提拉米蘇窩夫、焦糖香蕉窩夫兩款窩夫都好軟熟鬆脆,質感唔會太硬。特別係焦糖香蕉,唔會有傳統過甜嘅感覺,而且焦糖嘅部份唔會太厚,薄薄一層唔會阻擋窩夫本身嘅香味。另外多謝餐廳特登幫我嘅抹茶鮮奶加咗熊啤啤拉花。

全日早餐伴牛角包

烤慢煮BBQ豬肋骨

提拉米蘇窩夫、焦糖香蕉窩夫

另外多謝餐廳特登幫我嘅抹茶鮮奶加咗熊啤啤拉花。
2021-07-01
用餐優惠
試食活動
2021-07-09 31 瀏覽
今日約埋媽咪喺新蒲崗食嘢, 門口都幾唔容易搵到, 但入到去見到裝修都係走高級西餐廳格調, 令我放心。 我點了一杯凍嘅玫瑰鮮奶咖啡, 她點了焦糖布甸咖啡, 我都覺得焦糖布甸咖啡比較吸引, 更飲到咖啡嘅層次及濃郁。 法式燉煮羊膝意粉, 羊膝煮得好淋, 味道帶一啲紅酒味, 肉質感覺唔似羊肉, 反而有啲似牛腩。 烤慢煮bbq豬肋排, 可能係慢煮原因, 肉質 更淋身, 容易切開, 燒烤醬味道更突出。 薯條亦做得唔錯。 最後甜品點咗焦糖香蕉窩夫, 窩夫好有水平,香脆香濃, 加上焦糖香蕉又甜又微酸感 , 配合得幾好。

法式燉煮羊膝意粉,

烤慢煮bbq豬肋排,

最後甜品點咗焦

2021-06-26
5 分鐘 (堂食)
2021-07-09 38 瀏覽
餐廳門口係鮮藍色嘅外牆,份外突出,店內裝修色系和諧,俱日式風情,座位闊落,係間精緻格調嘅西餐廳👍肉醬長尖通意粉 $98 8/10蕃茄肉醬汁好濃郁,撈埋意粉一齊食好夠味😋意粉食落唔會好淋,口感帶煙韌鰻魚漢堡包伴醃漬蘿蔔椰菜沙律 $98 7.5/10鰻魚同漢堡味道好夾,幾肥美,頂上灑左一些日式紫菜,食落多一份層次感☺️仲減少肥膩嘅感覺,特別鐘意佢嘅沙律醬,酸酸甜甜,幾開胃手工巴斯克芝士蛋糕 $28 7/10芝士蛋糕同出面食開嘅口感好唔同🙈食落偏軟身,有種濕漏嘅感覺,但芝士味同樣濃厚,份量適中伯爵茶 $30 7.5/10杯中透明袋嘅茶包,可以清楚睇到袋中裝有滿滿嘅茶葉,聞落飲落都一樣咁香咁易入口果皮冰糖檸檬冷泡茶 $36 8/10呢杯茶飲落係好清新嘅感覺😍雖然果皮味不太察覺,但勝在唔會好甜,似飲緊清爽冰涼版嘅凍檸茶,好岩依家炎炎夏日飲一杯降下溫

肉醬長尖通意粉 $98 8/10

鰻魚漢堡包伴醃漬蘿蔔椰菜沙律 $98 7.5/10

手工巴斯克芝士蛋糕 $28 7/10

伯爵茶 $30 7.5/10

果皮冰糖檸檬冷泡茶 $36 8/10
2021-06-26
2021-07-09 31 瀏覽
最近多了在新蒲崗上班,發現了一間隱世餐廳角落,外觀不太容易發現,但入到去便眼前一亮的,環境又舒服,我見完客坐低慢慢嘆加做下電腦文件工作都不錯吧!我是超愛食鰻魚的粉絲,點了「原條鰻魚飯」和「原條鰻魚漢堡」呀!份量豐富,而且好味,愛吃鰻魚的朋友不可錯過有要求,都表示滿意呀!今次配埋自家製芝士蛋糕🍰和和滑到溜的朱古力奶,好飽滿!Coti the bistro 分店地址:新蒲崗五芳街31-33號及彩虹路226-228號永顯工業大廈地下C舖
我是超愛食鰻魚的粉絲,

Coti the bistro 分店
2021-07-09 53 瀏覽
上次去完火炭工業區搵食,今次又挑戰另一個工業區,新蒲崗,尋找好西。Coti the Bistro位於新蒲崗同鑽石山嘅分界線,餐廳入口低調地位於彩虹道,如果鑽石山地鐵站出,只要沿住彩虹道行就會見到佢藍色嘅大門口,一d都唔難搵。我哋order咗兩份set dinner,再另加兩杯飲品同兩份甜品。🌟 香煎雞漢堡伴椰菜絲沙律及薯條 $98雞漢堡真材實料,而且煮得啱啱好,帶豐富嘅肉汁食落成個包都好juicy,加上椰菜絲沙律調味真係好滋味。🌟 日本鰻魚漢堡包伴醃漬蘿蔔椰菜沙律 $98賣相好有誠意,原條鰻魚加上紫菜碎,打卡一流,而且燒鰻魚嘅味道相信無人會唔喜歡,另外值得一提,鰻魚包同漬蘿蔔嘅味道比想像中夾,又一必點之選。🌟 手工巴斯克芝士蛋糕 $45巴斯克芝士蛋糕曾經被被美國紐約時報選為年度甜品,係甜品界嘅矚目新星。呢道嘅芝士蛋糕味道啱啱好,不甜不膩,作為飯後甜品都唔會有罪惡感。🌟抹茶鮮奶/ 鮮忌廉朱古力 $42/杯餐廳真係好明白大家都怕肥😚,所以飲品方便都無特別加糖,兩杯飲品都唔太甜,可以飲到抹茶同朱古力嘅味道,值得一試。

🌟 香煎雞漢堡伴椰菜絲沙律及薯條 $98

🌟 日本鰻魚漢堡包伴醃漬蘿蔔椰菜沙律 $98

🌟 手工巴斯克芝士蛋糕 $45

抹茶鮮奶/ 鮮忌廉朱古力

🌟抹茶鮮奶/ 鮮忌廉朱古力 $42/杯
蒜蓉包配羅宋湯
蒜蓉包配羅宋湯
2021-07-09 31 瀏覽
今日專登試左條新嘅屯馬線之後,去左新蒲崗食呢間西餐小店。入到去見到佢裝飾好靚,好有心。好快職員安排左我哋坐左係卡位度,睇左一陣餐牌都見到有唔少選擇,晚餐set同單點都有,飲品都有好多種類。我哋叫左兩個主菜,分別有烤慢煮BBQ豬肋排同法式燉煮羊膝意粉。好快就上左是日餐湯加蒜蓉包,餐湯就係蕃茄湯,都好好飲,食到蕃茄都好真材實料,而個蒜蓉包都好脆口。兩個主菜都好快跟住上,豬肋排有薯條同沙律做配菜,個肉本身都好香好軟熟,熱辣辣咁配埋啲汁嚟食好正。而個羊膝意粉就好大份,羊膝好大件,啲肉配埋汁食好正,好滑好有羊味,而意粉都啱啱好,無太軟身。食到咁上下就有職員自動自覺幫我哋叫起個甜品,呢個要一讚。我地叫左一個提拉米蘇窩夫,都幾特別,用窩夫配提拉米蘇食就唔會太滯,食落都幾好食。最後我哋叫左兩杯餐飲,有果皮冰糖檸檬冷泡茶同凍蜜桃茶,兩杯夠晒凍,亦都唔會太甜,食完飲好舒服。我哋傾計傾到閂門咁滯,推薦俾大家!

2021-06-27
又要拿淘寶給朋友,順便跟他一起吃個飯,剛好看到這間店在Openrice上在做5折,那就更好了,撿個大便宜!慢煮烤雞配霹靂葡汁、雜錦沙律(108元)烤雞比想像中的要大隻,而且由於是慢煮的關係,雞肉比平常的更加多汁和嫩滑,就算是雞胸也不會很老,雞皮就烤過以後帶點焦香,挺不錯,再配合這裡的霹靂葡汁,吃起來挺過癮,醬汁是甜酸辣的口味!雜錦沙律是用了黑醋來調味,沙律新鮮爽脆!香煎雞漢堡包伴椰菜絲沙律及薯條(98元)雞漢堡還真是第一次見,但吃起來也挺不錯,漢堡經過煎香,而且吃起來會比較彈牙,雞肉味挺濃!椰菜絲沙律很特別的是放了進漢堡裡面的,用上芝麻醬來調味,吃起來挺清新!薯條炸得挺不錯,外脆內軟的!手工巴斯克芝士蛋糕(28元)這個芝士蛋糕比想像中的份量還要多,而且價錢也不貴,性價比挺高的!味道是檸檬芝士味,拌以朱古力醬,吃起來味道挺好,芝士味挺香!抹茶鮮奶(42元)這個抹茶味挺香的,拌勻以後,鮮奶很好地中和了抹茶的苦澀味,剩下抹茶的香和鮮奶的幼滑奶香,挺不錯!棉花朱古力(42元)想不到朱古力也可以有拉花,挺意外!喝起來味道挺濃的,又加了奶的關係,多了一陣的奶香,還可以吃一下上面的棉花糖,也不錯!是

慢煮烤雞配霹靂葡汁、雜錦沙律(108元)

香煎雞漢堡包伴椰菜絲沙律及薯條(98元)

手工巴斯克芝士蛋糕(28元)

抹茶鮮奶(42元)

棉花朱古力(42元)

是日餐湯及蒜蓉包
餐湯是忌廉湯,非常足料,喝起來香甜幼滑!蒜蓉包就烘得非常香脆,蒜蓉挺香!

2021-06-29