#hkfoodmap元朗#hkfoodmapcafetour .𝐹𝑜𝑙𝑙𝑜𝑤 𝑢𝑠 𝑎𝑡 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑎𝑔𝑟𝑎𝑚 𝑓𝑜𝑟 𝑚𝑜𝑟𝑒 𝑓𝑜𝑜𝑜𝑜𝑑🦦💛.去轉元朗好像去了一趟小旅行一樣~日系無印風𝑐𝑎𝑓𝑒 🇯🇵 店外都頗空曠 感覺很舒服🌿🍀🍃𝐻𝑜𝑘𝑘𝑎𝑖𝑑𝑜 𝑠𝑐𝑎𝑙𝑙𝑜𝑝, 𝑠𝑎𝑙𝑚𝑜𝑛 𝑟𝑜𝑒 𝑠𝑐𝑟𝑎𝑚𝑏𝑙𝑒𝑑 𝑒𝑔𝑔 𝑎𝑛𝑑 𝑜𝑛𝑖𝑜𝑛 𝑏𝑎𝑔𝑒𝑙🥯帶子同三文魚籽都幾新鮮 帶子煎得好香 食落好爽口😍炒蛋超滑的👍🏻配料舖滿曬成個𝚋𝚊𝚐𝚎𝚕口感超豐富!PS 圖中蛋糕係自帶的~𝑆𝑚𝑜𝑘𝑒𝑑 𝑠𝑎𝑙𝑚𝑜𝑛, 𝑎𝑣𝑜𝑐𝑎𝑑𝑜, 𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚 𝑐ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒 𝐶𝑖𝑏𝑎𝑡𝑡𝑎🍞拖鞋包又係超足料~牛油果同煙三文魚味道超夾 牛油果都好𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑🥑𝐽𝑎𝑝𝑎𝑛𝑒𝑠𝑒 𝑐ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝑐𝑢𝑟𝑟𝑦 🍛咖喱汁泛濫 香得黎都係輕微甜辣🤤雞肉 薯仔粒 紅蘿白粒 洋蔥 滑蛋成件事好𝚛𝚒𝚌𝚑又好食!𝑆𝑐𝑜𝑛𝑒 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚 𝑐ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑝𝑎𝑟𝑚𝑒𝑠𝑎𝑛 𝑐ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒 𝑎𝑛𝑑 𝑠𝑢𝑛𝑑𝑟𝑖𝑒𝑑 𝑡𝑜𝑚𝑎𝑡𝑜🍅𝐵𝑙𝑎𝑐𝑘 𝑠𝑒𝑠𝑎𝑚𝑒 𝑙𝑎𝑡𝑡𝑒☕️芝麻味香濃 微甜而不膩~𝐸𝑎𝑟𝑙 𝑔𝑟𝑒𝑦 𝑐ℎ𝑜𝑐𝑜𝑙𝑎𝑡𝑒
#hkfoodmap元朗
#hkfoodmapcafetour
去轉元朗好像去了一趟小旅行一樣~
日系無印風𝑐𝑎𝑓𝑒 🇯🇵
店外都頗空曠 感覺很舒服🌿🍀🍃

帶子同三文魚籽都幾新鮮 帶子煎得好香 食落好爽口😍
炒蛋超滑的👍🏻
配料舖滿曬成個𝚋𝚊𝚐𝚎𝚕口感超豐富!

PS 圖中蛋糕係自帶的~

拖鞋包又係超足料~
牛油果同煙三文魚味道超夾 牛油果都好𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑🥑

𝐽𝑎𝑝𝑎𝑛𝑒𝑠𝑒 𝑐ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝑐𝑢𝑟𝑟𝑦 🍛
咖喱汁泛濫 香得黎都係輕微甜辣🤤
雞肉 薯仔粒 紅蘿白粒 洋蔥 滑蛋
成件事好𝚛𝚒𝚌𝚑又好食!

𝐵𝑙𝑎𝑐𝑘 𝑠𝑒𝑠𝑎𝑚𝑒 𝑙𝑎𝑡𝑡𝑒☕️
芝麻味香濃 微甜而不膩~
Black  sesame  latte

𝐸𝑎𝑟𝑙 𝑔𝑟𝑒𝑦 𝑐ℎ𝑜𝑐𝑜𝑙𝑎𝑡𝑒 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑟𝑜𝑎𝑠𝑡𝑒𝑑 𝑚𝑎𝑟𝑠ℎ𝑚𝑒𝑙𝑙𝑜𝑤🍫
朱古力味同伯爵茶味𝚋𝚊𝚕𝚊𝚗𝚌𝚎得好好~
仲可以按個人喜好選擇加唔加埋烤棉花糖🤤

整體黎講無論賣相 味道 同環境 都真係一間高質嘅𝚌𝚊𝚏𝚎💯
雖則位置就真係有啲偏僻🤣
但𝚠𝚎𝚎𝚔𝚎𝚗𝚍一樣超多人㗎 當日週末𝟸點鬆去到都等左個幾鐘先有位🦦
而且兩人枱居多 所以如果多朋友一齊去嘅話等枱嘅時間都會相對長好多⏱
預番時間呀記得☝🏻
Black  sesame  latte
  • 𝐻𝑜𝑘𝑘𝑎𝑖𝑑𝑜 𝑠𝑐𝑎𝑙𝑙𝑜𝑝
  • 𝑠𝑎𝑙𝑚𝑜𝑛 𝑟𝑜𝑒 𝑠𝑐𝑟𝑎𝑚𝑏𝑙𝑒𝑑 𝑒𝑔𝑔 𝑎𝑛𝑑 𝑜𝑛𝑖𝑜𝑛 𝑏𝑎𝑔𝑒𝑙
2020-10-11 664 瀏覽
錦田市既一間簡約咖啡店佢地下店舖有兩間,一邊係自行買嘢食再安排坐位令一邊就專整咖啡,2邊都有坐位。友人叫左杯cappuccino,配送左幾粒杏仁配搭我亂咁叫,叫左齋啡🤭還好,我飲哂,唔苦嫁😆因為好多人以為齋啡係苦嘅另外我地都叫左2個包,一個蘑菇芝士軟包,一個帶子三文魚子軟包,2個相比,蘑菇芝士軟包係比較好食,帶子只有2粒,所以變左食成個包既話你可能會同我感覺一樣覺得配料好快沒有,佢既蛋好香滑,旁邊既沙律都相當新鮮一個包一個人食都十分之飽慢慢食慢慢嘆番杯咖啡真係好寫意但如果揸車既朋友,呢個地點其實都幾難泊車,所以要注意
錦田市既一間簡約咖啡店
佢地下店舖有兩間,一邊係自行買嘢食再安排坐位
令一邊就專整咖啡,2邊都有坐位。
友人叫左杯cappuccino,配送左幾粒杏仁配搭

一個包一個人食都十分之飽

慢慢食慢慢嘆番杯咖啡真係好寫意

但如果揸車既朋友,呢個地點其實都幾難泊車,所以要注意

2020-10-07 578 瀏覽
錦田穩世咖啡店一入到去見到有客人上緊coffee tasting 班, 嘩 好專業咁。 我坐嘅位置前面就係沖咖啡嘅corner, 可以慢慢欣賞barista 沖咖啡既過程。不過店舖雖然偏僻, 但都好多人, 想去試下就要預返時間等候啦。野食即叫即整仲要好大份, 我咁大食都飽左,抵食! ______________________________•煙鴨胸、牛油果、柚子醬 $78配 Ciabatta 拖鞋包🥖🥑+日式芝麻醬(鴨胸同柚子醬好夾, 加埋牛油果食落好清新,拖鞋包本身有少少鹹味同埋一啲都唔硬㗎)•北海道帶子、三文魚籽、炒蛋、洋蔥 $88配 Bagel🥯🥚 +日式芝麻醬(帶子同三文魚籽都幾足料,炒蛋洋蔥好滑好creamy,但本人就覺得海鮮味同Bagel唔係好夾啦,分開來食好味啲)•Cappuccino ☕️ $38(咖啡好有心機, 配有一杯espresso同一杯杏仁係隔離, 俾你試到咖啡嘅原味,再試埋食一粒杏仁, 咖啡既果仁既果仁香就即時提升,愈飲愈濃郁, 真係有品嚐緊一杯咖啡既感覺)______________________________
錦田穩世咖啡店
野食即叫即整仲要好大份, 我咁大食都飽左,抵食!

•煙鴨胸、牛油果、柚子醬 $78
配 Ciabatta 拖鞋包🥖🥑+日式芝麻醬

•北海道帶子、三文魚籽、炒蛋、洋蔥 $88
配 Bagel🥯🥚 +日式芝麻醬

•Cappuccino ☕️ $38

2020-10-06
5 分鐘 (堂食)
午餐
2020-10-07 356 瀏覽
見有好多報道訪問呢間咖啡店,加上超多Foodie嚟打咭,令我都想嚟潮聖一下!不過地點有啲吊腳,好彩朋友有揸車,趁假期入去影吓相,本來想去嗰度食個lunch,留咗名同電話攞位,店員話如果有位就會打電話通知我返嚟,咁我就同朋友喺附近行吓啦,但係附近又冇乜嘢好行!但因為太肚餓嘅關係,最後我去咗附近食泰國嘢,最終等咗一個多鐘先收到咖啡店來電話有位,咁難得入到嚟,點都要入咗去嘆杯咖啡,不過味道比坊間嘅咖啡味較為淡,等咗咁耐加山長水又遠嚟到的確有啲失望!

2020-10-01
90 分鐘 (堂食)
其他
2020-10-04 2229 瀏覽
趁期日入去壁畫村行下同影下相之餘,其實一直都想試吓呢間人氣日系Cafe的!好不容易終於嚟到,但真係超越我想像中咁多人等位的!係又熱又多蚊咬下足足企係度等左一個鐘先有位!其實Cafe 外係有空間可以安排一啲圓凳放係門口比人坐的,更可以放置一杷大風扇安撫等候中嘅客人!而且執枱及安排入座又緩慢,等客人走了才斯斯然打比排隊中嘅客人,因為有啲客人係離開了現場等候的,但不知為何不安排在門外等入坐的客人先入,而白白浪費時間等回來的客人入座,或可早點call 客人回來告知就到你!安排實在有點失當!由於Cafe係分開左右兩邊村屋地下層的,要先去落單那一邊點餐,才能真正坐低!其實到點餐個一刻已經等到冇乜心情叫野食!而且進餐時間亦只有75分鐘!其實一啲都唔Relax 的!真係唔好係期日嚟!我哋叫咗三文魚牛油果沙律及帶子炒蛋沙律及兩杯嘢飲!好彩啲野食賣相都幾靚又足料,而且味道都唔差,加上價錢都算經濟!不過呢度係一邊店整嘢食,另一邊店調嘢飲的,兩邊店嘅食物及飲品係沒有遮掩下,由店員穿梭兩店之間送餐的,雖然只有幾步嘅距離,但係室外亦有機會比烏蠅等沾污,呢個衛生問題的確要正視!

2020-09-29 225 瀏覽
今日揸車到錦田 #cohee 食晏 ,時間早未太多人,本來想坐喺可以望向窗外橫街嗰間,但因為佢上層裝修緊太嘈,所以坐咗喺隔離做餐嗰間,但都食咗滿意嘅一餐,煙三文牛油果Bagel沙律配黑醋汁,Parma Ham沙律配黑醋汁,仲有可愛海馬 焙茶Latte, 心心 黑芝麻Latte,賣相好靚,食材唔差,份量夠食,好味,但Latte咖啡味比重可以濃啲會更好
2020-09-29
\ 💛\ 用 心 做 好 咖 啡 的 良 心 小 店 💛\被譽為「錦田必去咖啡店」嘅coffee shop,以售賣輕食為主;落地玻璃配淺木色餐桌,牆身油上淺灰色,行走日系簡約風,幾適合打卡📸;唔講唔知原來本身只係一間賣咖啡豆嘅網店。當日閑日下午2點去到,等位等咗約一小時多🤭,咖啡店設有限時90分鐘食用時間。\\\\\\巴馬風乾火腿·炒蛋 配意式拖鞋包 $78蘑菇·炒蛋·巴馬巨芝士 配意式拖鞋包 $78焙茶芝士蛋糕 $48Latte $38Ice Latte $38·雖然係即叫即整,但等候時間都唔算好耐;拖鞋包有輕輕烘熱,外脆內軟,蘑菇或是巴馬火腿份量都唔少,炒蛋好滑溜掛著蛋汁,有沙律伴碟🥗,可以揀黑醋/芝麻醬,為整體添上咗一份鮮味;而蛋糕口感Creamy,偏重於芝士味,略略感受到焙茶嘅味道,未有回甘😢;而咖啡配有果仁、以及一杯原味濃縮咖啡,可同時試到咖啡原味及加奶後之別,原味嘅espresso苦澀帶點酸,幾特別,加奶後就比較易入口,啡味未達至最濃郁但也不差。·Cohee Studio有定期開設Workshop,分享Coffee Tasting、手沖技巧、拉花技巧等,詳情可以參考佢哋嘅
\ 💛
\ 用 心 做 好 咖 啡 的 良 心 小 店 💛
\
巴馬風乾火腿·炒蛋 配意式拖鞋包 $78
蘑菇·炒蛋·巴馬巨芝士 配意式拖鞋包 $78
焙茶芝士蛋糕 $48
Latte $38
Ice Latte $38
Cohee Studio有定期開設Workshop,分享Coffee Tasting、手沖技巧、拉花技巧等,詳情可以參考佢哋嘅社交平台Page— Cohee Studio。
推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆
📍 CoHee Studio (元朗)
元朗錦田市街152號地舖
🚇錦上路黨鐵站A出口,步行約10-15分鐘🚶🏻‍♀️,或轉乘巴士64K(往元朗方向)
🚗路口可停泊1-2架車;駛前少少惠康路口轉入去有時租露天停車場🅿️,泊入停車場安全少少,始終喺元朗國🤫
焙茶芝士蛋糕
蘑菇·炒蛋·巴馬巨芝士 配意式拖鞋包
巴馬風乾火腿·炒蛋 配意式拖鞋包
  • Latte
2020-09-28 197 瀏覽
如果住元朗 應該會是Cohee的常客吧🤭估唔到平日下午人流都幾多 keep住有人等位 但幸好我地只等了5分鐘就有位了😝週末的話可能要預早少少排隊😬.🔎 其實嚴格來說更近錦上路 走路大概十分鐘就到了 但沿途無得遮陽 夏天可能會有點熱大家亦可乘搭巴士54/64K/77K/251B到「蒙養小學」站下車 行兩步就到啦✔️.Cohee地方不大 但幸好大部分的位都坐得幾舒服 尤其係沙發位置成個cafe的vibecl好chill 店員仲好nice添.🔸小龍蝦沙律 · 牛油果 · 三文魚籽 配貝果$88🔸很喜歡小龍蝦沙律 超鮮甜 平時係cafe menu比較少見成個combination亦都好match 份量足👍🏻就連沙律都好fresh! 唯不算很喜歡貝果的texture 但味道係不錯的!.🔸煙三文魚 · 牛油果 · 忌廉芝士 配意式拖鞋包 $78🔸相較之下 煙三文魚比較常見 不算有特別大驚喜 但煙三文魚的份量都真的不少個人覺得拖鞋包比起貝果更出色!咬落脆中帶軟 喜歡喜歡🤤 建議大家黎到一定要試拖鞋包😛.🔸Iced Green Tea Latte $38🔸飲品味道屬於正常 抹茶味濃啲就更好了但令人imp
如果住元朗 應該會是Cohee的常客吧🤭
週末的話可能要預早少少排隊😬

成個cafe的vibecl好chill 店員仲好nice添

🔸小龍蝦沙律 · 牛油果 · 三文魚籽 配貝果$88🔸
很喜歡小龍蝦沙律 超鮮甜 平時係cafe menu比較少見
成個combination亦都好match 份量足👍🏻

🔸Iced Green Tea Latte $38🔸
飲品味道屬於正常 抹茶味濃啲就更好了
但令人impressive嘅位係每杯飲品旁邊都放有少少nuts 超有心思💛

✔️請留意係有用餐時間限制 75分鐘🚫
2020-09-23 192 瀏覽
Cafe 位於較隱蔽嘅轉角處,淺灰色外牆配合兩幅落地大玻璃,室內以淺色木與白色為主嘅家具,簡約風格讓人產生了身在日本嘅錯覺😌😌 (又令人懷念家鄉🤧)🥯 煙三文魚、牛油果Bagel ($78)Bagel先搽上cream cheese🤩再放上煙三文魚同牛油果🥑本身已經係絕配一定好食😋 先將bagel烘熱,令原本bagel嘅煙韌再多份軟🤤🤤 真係好出色💕🥖 小龍蝦、牛油果Ciabatta ($88)同樣都有先烘熱,所以包面好香脆🥖餡料勁豐富,小龍蝦再加埋三文魚籽,鮮味十足😋😋🔅每款餡料可選配Bagel/ Ciabatta🥯🥖兩款都好食🙈真係唔知點揀🥗而沙律菜可選黑醋/ 芝麻醬,因為沙律菜好新鮮☺️所以都係點配都好食😝😝☕️Earl Grey chocolate ($38)第一啖會飲到好香濃嘅Earl Grey☕️香濃既朱古力味再慢慢滲出🍫Earl Grey 中和左朱古力嘅甜膩,唔會過甜☺️好滿足🥰🥰🍫 Chocolate Brownie ($28)Brownie會先再加熱,而唔係直接雪櫃拎出嚟就上碟😍 所以做到外脆內軟,中間仲加上nuts, 甜到適中唔膩😝😝 反而覺得唔夠食🤤🤤之前一直都聽到呢間ca

🥯 煙三文魚、牛油果Bagel ($78)

🥖 小龍蝦、牛油果Ciabatta ($88)

☕️Earl Grey chocolate ($38)

🍫 Chocolate Brownie ($28)

之前一直都聽到呢間cafe好多好評,真係完全冇失望,相信全因佢地製作認真💖 所有都係即叫即製😍

溫馨提示😉 如果唔想排咁耐隊真係要早啲到🙈不過用餐時間75mins,都唔會等好耐嘅😆
2020-09-14
30 分鐘 (堂食)
2020-09-12 312 瀏覽
「香港篇 - 元朗篇」“Cohee studio 🏡” 🌟🌟🌟🌟.5/5係錦田郊區滿寫意滿文青既cafe🥰🥰我諗依個就係我理想中既cafe🥰係賣🥯既cafe❤️🔻煙鴨胸·牛油果·柚子醬貝果🥯 ($78) 🌟🌟🌟🌟見到依個配搭覺得幾新奇🤩原來柚子醬同煎鴨胸好夾😋酸甜減輕油膩感🥰牛油果又好creamy🥑增加左🥯既層次感😋睇評語話佢既🥯偏軟似🥯 但我食落好煙韌喎🥳🔻煙三文魚·牛油果·忌廉芝士拖鞋包🥖 ($78) 🌟🌟🌟🌟依個係飽肚之選 包體大d😚煙三文魚好有🌊味🤤似係高質貨💯夾埋🥑同cream cheese 既creamy口感😋食落好幸福🥰又夠哂飽肚🤰🏻另配黑醋汁🥗🍅酸酸甜甜 🥗又夠哂清新🌿🔻Dirty ☕️ ($38)睇開我post都知我近期大愛dirty🥰店員好細心教我要飲左邊邊先 試真d espresso👍🏻但我影完相 已混為一體了😂但飲落好rich☕️偏nutty🌰奶都幾滑😋係重少少咖啡苦味既Dirty😎🔻Earl grey chocolate 🍫 ($38)係友人點既👩🏻 所以試左兩啖咋😛面頭有層好fluffy 既奶泡☁️飲第一啖已覺好重earl grey😍😍飲到中間都好重earl gre
「香港篇 - 元朗篇」
“Cohee studio 🏡” 🌟🌟🌟🌟.5/5
煙三文魚好有🌊味🤤似係高質貨💯
夾埋🥑同cream cheese 既creamy口感😋
食落好幸福🥰又夠哂飽肚🤰🏻另配黑醋汁🥗
🍅酸酸甜甜 🥗又夠哂清新🌿
🔻Dirty ☕️ ($38)
睇開我post都知我近期大愛dirty🥰
店員好細心教我要飲左邊邊先 試真d espresso👍🏻
但我影完相 已混為一體了😂
但飲落好rich☕️偏nutty🌰奶都幾滑😋
係重少少咖啡苦味既Dirty😎
🔻Earl grey chocolate 🍫 ($38)
係友人點既👩🏻 所以試左兩啖咋😛
果日⛈ 我好好彩地由要排8個字到排4個字🥳
柚子醬·煙鴨胸·牛油果貝果
柚子醬·煙鴨胸·牛油果貝果
2020-09-11 250 瀏覽
Cohee-元朗好hit咖啡店☕️見好多朋友都特登入元朗食呢間新嘅咖啡店 但係同想像中有少少落差🥺我係比呢一句近排IG story filter 一樣gimmick嘅字義feature wall吸引過嚟可能係因為舖頭細好多擺設都亂咁擺有啲雜亂無章嘅感覺環境都舒服嘅 好彩嗰日落雨 冇咩人排隊 如果唔係都幾大壓力 出邊排着隊等你飲完入嚟咖啡好香飲法有特色但係個蛋糕同Apple crumble有少許overpriced🍰🤨所以一試就夠啦
Cohee-元朗好hit咖啡店☕️
可能係因為舖頭細好多擺設都亂咁擺有啲雜亂無章嘅感覺
所以一試就夠啦
10 分鐘 (堂食)
2020-09-10 264 瀏覽
呢間餐廳是區內比較出名的coffee shop 即使店舖位置比較偏僻 但都人流不斷👥👥 甚至假日係大排長龍👭🏻👬🏻 而餐廳環境舒適🍃 以日系風格做主題🎋🇯🇵 好適合坐成個下午悠閒咁睇下書📖 傾下計💬 除了必點的咖啡☕之外 佢地仲有輕食提供🍰🥯1. Flat White ($38)咖啡☕配上果仁🥜係店舖其中一個特色 咖啡還配上一份濃縮咖啡 讓客人可以試到咖啡的原味及加奶🥛後味道的分別 入口順滑 味道有一點淡 原味濃縮帶微酸 好特別2. Green Tea Latte 🍵($38)抹茶🍵味幾香幾濃郁 有少少回甘 口感厚滑 泡沫打得非常好 抹茶🍵同牛奶🥛完美融合 唔太好咖啡可以試下呢杯👍🏻 3. 巴拿馬火腿🍖配炒蛋🥚多士跟沙律🥗 ($78)即叫即整 等候需要耐少少時間⏳ 拖鞋包輕輕烘熱🥖 口感外脆內軟 巴拿馬火腿🍖鹹香 炒蛋🍳滑溜 呢個配搭真係無得輸 沙律菜🥗非常新鮮 而且係用左雨衣甘藍🥬 比較少coffee shop會食到 幾特別😍4. 三文魚🐟牛油果🥑多士跟沙律🥗 ($78)牛油果🥑熟的程度啱啱好 配埋少少鹹的煙三文魚🐟好開胃 麵包🥪同樣外脆內軟 成個包健康又低脂💁🏻‍♀️ 唔驚食左會肥

1. Flat White ($38)

2. Green Tea Latte 🍵($38)

3. 巴拿馬火腿🍖配炒蛋🥚多士跟沙律🥗 ($78)

4. 三文魚🐟牛油果🥑多士跟沙律🥗 ($78)
牛油果🥑熟的程度啱啱好 配埋少少鹹的煙三文魚🐟好開胃 麵包🥪同樣外脆內軟 成個包健康又低脂💁🏻‍♀️ 唔驚食左會肥🤪 呢個都係另一個推介之選👍🏻
30 分鐘 (堂食)
1️⃣ ⭐️Duck Breast, Avocado & Yuzu Sauce⭐️ (8.5/10) $78哩款揀左Cheese & Onion Bagel,沙律就揀咗要芝麻醬🥯出奇地好食好有驚喜😍初初覺得煙鴨胸太普通,驚有啲唔抵🤣點知嚟到又多又切得厚肉,同柚子汁非常夾,成個包好清新❤️牛油果亦都熟得啱啱好,同煙鴨胸配合得好好🥑諗起已經好想再食🤤2️⃣ Parma Ham & Scrambled Egg $78 (6/10)哩個都係揀左Cheese & Onion Bagel,沙律就揀咗要黑醋☺️相比之下,哩款CP值就無咁高啦😢炒蛋份量好足,又炒得好滑👍🏻Parma Ham份量就中規中矩,但要切開黎食就有啲難🙈炒蛋可能太濕,令到個bagel底都有啲濕,要拎起成個黎食有啲困難🥺3️⃣⭐️Brazil Yellow Bourbon⭐️ $48 (8/10)喺排隊太耐,所以都係揀左Iced (+$10) 🤣好欣賞哩間有得揀Single Origin之餘,仲有幅圖講佢嘅哩款豆嘅特質,啱晒大家揀款啱飲嘅💕 今次揀嘅酸度最低嘅,nutty愛好者必選👍🏻仲帶點朱古力同焦糖味,好smooth🥰 相比出面仲好大杯添,真係幾抵🥺

4️⃣ Matcha Latte $38 (6/10)
抹茶味未算太濃,啱晒怕苦嘅人😙但作為抹茶控就略厭無乜回甘味😢牛奶幾濃郁,又唔會太甜🍵加上好大杯,飲晒成杯已經好飽😂

📌位置雖然有啲山旮旯,但無阻佢人氣,平日加落雨都要等1個鐘以上🥺建議大家早啲去,或者睇吓有冇得打電話去book位😗
60 分鐘 (堂食)
  • Duck Breast
  • Avocado & Yuzu Sauce
  • Brazil Yellow Bourbon
2020-09-06 310 瀏覽
由錦上路地鐵站出,都仲要行一段路先可以黎到既隱世cafe。雖然話係「隱世」,但係Cohee高水準既食物加好chill既環境吸引左好多人黎食野。差唔多要等一個鐘先可以入座。咖啡超超超好飲!個flat white,奶好滑,配一個shot同almonds,好襯!Cohee既bagel真係好好食!尤其係個帶子炒蛋bagel,D汁索晒落埋去個bagel度,真係超正!Cohee環境好舒服,坐窗口位仲可以望下出面村屋既街景,同港島既感覺好唔同,好似去左個小旅行咁!

Flat  White

Americano

Flat  White
2020-08-31 169 瀏覽
遠離鬧市,非常 relax 的小村小店,環境很舒服,喜歡hand drip coffee 嘅朋友一定要來,食物質素唔錯,鴨胸牛油果panini幾好; deserts 嘅選擇唔算多,其中嘅brownie外脆內軟……yummy