2021-01-07 212 瀏覽
✈️快閃大西北系列❗️ 一連三日介紹錦屯元3️⃣大日系簡約Cafe🌾✨第一站 東京下町 CoHee Studio🛵💨CoHee Studio位於錦田 aka得幾間餐廳仔既鄉村小鎮 平常人搭車去 來回應該可以飛轉台灣😂🇹🇼 住咗喺食物沙漠十幾廿年🏜️ 終於有間高質but「not隱世anymore」長龍打卡Cafe🤩 🍴𝑯𝒐𝒌𝒌𝒂𝒊𝒅𝒐 𝑺𝒄𝒂𝒍𝒍𝒐𝒑, 𝑺𝒂𝒍𝒎𝒐𝒏 𝑹𝒐𝒆, 𝑺𝒄𝒓𝒂𝒎𝒃𝒍𝒆𝒅 𝑬𝒈𝒈 & 𝑶𝒏𝒊𝒐𝒏 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑪𝒊𝒂𝒃𝒂𝒕𝒕𝒂 💰$88帶子同三文魚籽都幾新鮮🌊 帶子煎到外脆內軟🤩 炒蛋炒得好滑🍳 Ciabatta意式拖鞋包超軟熟🍞 配料舖滿曬 成個拖鞋包口感好豐富好滿足🥰 每份toast都配上沙律 揀咗balsamic vinegar as salad dressing🥗 好fresh好健康👅🦄滿足指數: ❤️🧡💛💚💙💜🍴𝑪𝒓𝒂𝒚𝒇𝒊𝒔𝒉 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅, 𝑺𝒂𝒍𝒎𝒐𝒏 𝑹𝒐𝒆 & 𝑺𝒄𝒓𝒂𝒎𝒃𝒍𝒆𝒅 𝑬𝒈𝒈 𝑩𝒂𝒈𝒆𝒍 💰$88因為唔食Avocado🥑 所以轉左Scrambled Egg 但都好夾😍 小龍蝦沙律比較濃味 加咗少少wasabi🦞 好有層次 炒蛋好滑好厚😋 敗筆之處係個

第一站 東京下町 CoHee Studio🛵💨

北海道帶子  三文魚子  炒蛋  配意式拖鞋包

因為唔食Avocado🥑 所以轉左Scrambled Egg 但都好夾😍 小龍蝦沙律比較濃味 加咗少少wasabi🦞 好有層次 炒蛋好滑好厚😋 敗筆之處係個bagel😟 面頭太硬 切唔開🥯 同時欠缺貝高煙韌嘅口感😣 個人覺得ciabatta好味啲 份量都大啲🍽
小龍蝦沙律  三文魚子  炒蛋  配貝高

🍴𝑱𝒂𝒑𝒂𝒏𝒆𝒔𝒆 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑪𝒖𝒓𝒓𝒚 💰$88
咖喱汁係日式嗰種微辣偏甜🇯🇵 有雞肉🐓薯仔粒🥔 紅蘿白粒🥕 洋蔥🧅 滑蛋🍳 仲有少少木魚絲 好惹味 撈埋粒粒珍珠米食一流🍚 份量都幾多幾飽肚🤰🏻好味嘅 但冇乜特別 山長水遠入到去 個quota都係留返比toast/ dessert😇
🦄滿足指數: ❤️🧡💛💚
日式咖喱雞肉飯

🍵 𝑮𝒆𝒏𝒎𝒂𝒊𝒄𝒉𝒂 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 💰$38
Hojicha同Matcha就聽得多🧐 原來Genmaicha係玄米茶 平時比較少見 所以即刻嗌😚 首先個拉花真係好靚🦜 配上脆脆杏仁 成個presentation都好完美🥰 望落去好似Matcha Latte 但飲落去玄米茶味超級岀🍃 個拉花太靚唔捨得攪暈佢 但由頭飲到尾都好濃味🥳 #OhMyFoodBae_OMGhohoMEi 推介
🦄滿足指數: ❤️🧡💛💚💙💜💖
Geaicha  Latte

☕️ 𝑪𝒂𝒑𝒑𝒖𝒄𝒄𝒊𝒏𝒐 💰$38
同樣拉花特別🐇 除咗杏仁之外 仲附送一杯espresso shot俾客人試到咖啡既原味👍🏻 Espresso苦澀偏酸 加奶會較易入口🍼

🧊 𝑪𝒂𝒇𝒇𝒆 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 💰$38
比起Cappuccino更nutty奶味更岀 咖啡同樣夠濃😋
🦄滿足指數: ❤️🧡💛💚💙
Caffe  Latte

⚠️得walk in 冇得預先book位 去之前可以打電話問排緊幾多張枱 有定心理準備🙈 去當日係星期日12點 留咗電話返屋企瞓咗兩個幾鐘先有枱☺️ 值唔值得排就見人見智喇🤪

等到悶悶地可以去附近錦上路跳蚤市場/盈薈坊/紅磚屋行下 玩下狗仔🐶 另外錦田小區空間以香港「山嶺」為主題 新開咗一個限時 『山系風鈴展覽』🎐 (至1月17號‼️)

CoHee Studio
Geaicha  Latte
Caffe  Latte
  • Genmaicha  Latte
  • 𝑪𝒓𝒂𝒚𝒇𝒊𝒔𝒉 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅
  • 𝑺𝒂𝒍𝒎𝒐𝒏 𝑹𝒐𝒆 & 𝑺𝒄𝒓𝒂𝒎𝒃𝒍𝒆𝒅 𝑬𝒈𝒈 𝑩𝒂𝒈𝒆𝒍
  • 𝑯𝒐𝒌𝒌𝒂𝒊𝒅𝒐 𝑺𝒄𝒂𝒍𝒍𝒐𝒑
  • 𝑺𝒂𝒍𝒎𝒐𝒏 𝑹𝒐𝒆
  • 𝑺𝒄𝒓𝒂𝒎𝒃𝒍𝒆𝒅 𝑬𝒈𝒈 & 𝑶𝒏𝒊𝒐𝒏 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑪𝒊𝒂𝒃𝒂𝒕𝒕
2021-01-05 145 瀏覽
環境:雖然地點比較偏僻,但café裝修都舒適,有陽光曬入,非常chill 如果你都鐘意沖咖啡嘅話,呢間café都有好多咖啡用具賣,發燒友一定鐘意食物:1) 煙三文魚、牛油果、忌廉芝士貝果(可選拖鞋包)沙律菜非常新鮮,而且個黑醋加咗橄欖油同埋少少鹽,有唔同嘅層次,very good 👍🏻貝果食落比較似法包,係有法包嘅「煙韌」,如果你鐘意法包,可以揀呢個。貝果有烘過,都有少少脆🙆🏻‍♀️最開心就係d三文魚同牛油果都落足料,唔會食幾啖就無咗,正正正👍🏻2)巴馬風乾火腿温泉蛋雜菜沙律 朋友就叫咗呢個沙律,一樣,個沙律菜都係very good👍🏻飲品:1)Earl Grey Chocolate 一定要叫!!! Earl Grey 同朱古力味都好出,喝落非常和諧,非常match! 拉花都好靚👍🏻👍🏻👍🏻搭配嘅杏仁都好鬆脆,好有杏仁香味 2)Brazil Yellow Bourbon (單品咖啡)呢隻咖啡係帶有nutty 味,唔酸,偏甘甜,飲落易入口,smooth (利申:我嘅咖啡知識唔多)
環境:

食物:
1) 煙三文魚、牛油果、忌廉芝士貝果(可選拖鞋包)

2)巴馬風乾火腿温泉蛋雜菜沙律

飲品:
1)Earl Grey Chocolate

(利申:我嘅咖啡知識唔多)
2020-12-28
20 分鐘 (堂食)
2021-01-02 236 瀏覽
錦田市街嘅一間咖啡店 對出就係錦田公路 每次都要做定心理準備等1個鐘啦~ .炒蛋好滑配上三文魚籽同洋蔥 好夾ꪔ̤̥ ‎而且帶子仲好大隻 但係唔夠鮮甜 揀左法式拖鞋包 唔會太硬 而且份量好足!另外仲叫左三文魚牛油果都好好食 焙茶拿鐵好好飲同濃 另外cascara tea個人麻麻 有咖啡香味同果酸嘅茶 但係所有飲品都會有nuts提供๑推薦大家一定要試下 唔會好甜 焙茶嘅香味同奶超重 ! 三文魚呢個我更加like! 有creamcheese同牛油果 雖然牛油果份量少啲 但係同三文魚好match Hojicha Latte 好濃郁好好飲(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
Hokkaido Scallop, Salmon Roe, Scramble Eggs & Onion on Ciabatta

另外仲叫左三文魚牛油果都好好食
Smoked Salmon, Avocado & Cream Cheese on Ciabatta
推薦大家一定要試下 唔會好甜 焙茶嘅香味同奶超重 !
Hojicha  Latte
Hojicha  Latte
2020-12-31 248 瀏覽
今日難得放假,同男朋友嚟試呢一間出名嘅Cafe,嘩..閑日都有人排隊,咁食物質素一定會高啦,點知唔係。咖啡嗌左杯cappuccino,同埋一杯齋啡,佢有幾粒杏仁送,食完飲會帶出咖啡香味。野食方面, 叫咗個龍蝦醬牛油果包、apple crumb cake ,brownie ,同埋鴨胸bagel 簡單直接一句:唔好期望咁多尤其個crumb cake 失望 同埋貴總結:附近無咩cafe 咁正常大家會朝聖港女打下卡都開心既無下次:)
簡單直接一句:唔好期望咁多
尤其個crumb cake 失望 同埋貴
總結:附近無咩cafe 咁正常大家會朝聖
港女打下卡都開心既
無下次:)
Apple  crumb  cake
Brownie
2020-12-21 388 瀏覽
朋友之前食過話好好食 環境舒服又好坐所以襯閒日放假 就帶左我黎🤣我地係錦上路站行咗大約10分鐘就到~~唔知關唔關避過左lunchtime時間 完全唔使等位一人叫左一個bagel同一杯咖啡Bagel勁足料!!多到個完全夾唔哂 要分開黎食個包可以揀bagel/ciabatta 另外沙律都可以揀黑醋汁或者mayonnaise等遲啲疫症過咗 想再去試埋佢d cake同scone
朋友之前食過話好好食 環境舒服又好坐
所以襯閒日放假 就帶左我黎🤣
我地係錦上路站行咗大約10分鐘就到~~
唔知關唔關避過左lunchtime時間 完全唔使等位

一人叫左一個bagel同一杯咖啡
Bagel勁足料!!

多到個完全夾唔哂 要分開黎食
個包可以揀bagel/ciabatta
另外沙律都可以揀黑醋汁或者mayonnaise
SMOKED  SALMON,  AVOCADO  &  CREAM  CHEESE  BAGEL
HOKKAIDO  SCALLOP,  SALMON  ROE,  SCRAMBLED  EGG  &  ONION  BAGEL
等遲啲疫症過咗 想再去試埋佢d cake同scone
2020-09-10
2020-12-18 369 瀏覽
今日係2人限聚6點閂門。同朋友3人行黎飲咖啡,三點前到留電話等到四點幾佢打黎話有位。我地番到去佢話兩位入先,一位要再等等,咁ok我係出面等陣。等左5分鐘我朋友幫我問要等幾耐,佢地話要等隔離檯食完先(隔離檯岩岩上野食)。再幾分鐘後我朋友再問點解要等,佢答「係呀」😂。再問多次原來係佢地無曬隔板,隔離檯唔走會太近。咁其實姐係無位。唔知佢地係expect我地分開等人地唔知幾耐食完,定我地其中一個飲完交換位接力飲。🥲入面staff都好rude。唔洗嘥心機 不如去元朗啲café 🙏🏻
今日係2人限聚6點閂門。

入面staff都好rude。

唔洗嘥心機 不如去元朗啲café 🙏🏻
2020-12-18
80 分鐘 (堂食)
下午茶
想去呢間cafe好耐~不過真係好偏僻 要入到錦上路😫事關考final太大壓力 的起心肝去chill吓😎估唔到喺呢啲村屋地方 都會有間隱世靚靚cafe🤫環境好舒服 如果唔限時真係想坐一日😭全部嘢食都好好味 又唔貴 性價比幾高😋.三文魚牛油果忌廉芝士意式拖鞋包🥖 $88呢度麵包提供嘅配搭好多 實有一款啱你食🤩 佢可以揀配拖鞋包或者貝果🥯個人覺得拖鞋包抵食啲 一樣價錢但係包大好多🤣都幾有驚喜 個包烘到個皮脆卜卜🤤忌廉芝士搽到好厚 再加埋牛油果 成個texture好creamy🥑嗰三大塊煙三文魚好厚肉 超滿足😍成個包雖然配搭好簡單 但係夾埋個味真係好夾 口感味道都好豐富😚.朱古力布朗尼🍫 $28呢個brownie可以話係我食過最好食嘅‼️焗到外脆內軟💓外面好似朱古力曲奇🍪入面好濕潤好fudgy🤎仲加咗啲nuts同朱古力碎碎 成個口感同朱古力味即刻upgrade咗💯食落好濃可可味之外 仲有啲果仁香🤤.焙茶芝士蛋糕🍰 $48多數出面食嘅焙茶味芝士蛋糕都係mousse嘅口感 但係呢款係New York cheesecake比較實淨嘅口感🥰個人好鍾意❤️焗過之後 面頭有薄薄地一層實淨啲嘅layer 跟住就

三文魚牛油果忌廉芝士意式拖鞋包🥖 $88
三文魚牛油果忌廉芝士意式拖鞋包

朱古力布朗尼🍫 $28
朱古力布朗尼

焙茶芝士蛋糕🍰 $48
多數出面食嘅焙茶味芝士蛋糕都係mousse嘅口感 但係呢款係New York cheesecake比較實淨嘅口感🥰個人好鍾意❤️焗過之後 面頭有薄薄地一層實淨啲嘅layer 跟住就到軟滑啲嘅蛋糕 最底就係脆脆嘅餅底😝焙茶味都出 不過可以濃苦少少 而家有啲甜🤔但係同芝士味balance得幾好 食到茶味之外仲有好濃芝士味😚唯一唔好就係個餅底好易碎 同埋佢唔係用消化餅 唔知用咗咩餅 所以冇咗嗰陣好香嘅餅味😢
焙茶芝士蛋糕

巴馬臣芝士及蕃茄乾英式鬆餅搭忌廉芝士🧀 $28
平時多數都係食甜嘅scone 鹹味都幾特別😋加咗蕃茄乾同埋芝士 識落酸酸地鹹鹹地又唔錯🥳雖然係偏濃味 但係鬆餅個牛油味都幾出🧈唔知係咪因為加得太多牛油 所以佢食落有少少似好多層酥皮壓實咗🤣味道唔錯 如果佢可以做到外脆內鬆化嘅話就perfect❣️
巴馬臣芝士及蕃茄乾英式鬆餅搭忌廉芝士

三文魚牛油果忌廉芝士意式拖鞋包
朱古力布朗尼
焙茶芝士蛋糕
巴馬臣芝士及蕃茄乾英式鬆餅搭忌廉芝士
2020-12-06 552 瀏覽
今日又去左錦田CoHee食晏☺️ 今次我地算早到,所以唔洗等位,但其實都坐得七七八八🤭 如果唔想等位嘅12點前到就啱啱好😉🧅 芝士洋蔥貝果拼自家製火腿忌廉芝士 ($38)因為食完早餐冇耐,唔太餓🙈 好彩有light版可以揀🥰 暖暖嘅bagel傳來陣陣洋蔥香🤤 淨食都已經好好食!再加埋忌廉芝士,真係停唔到口😋🥯 北海道帶子/三文魚籽/炒蛋/洋蔥貝果 ($88)即叫即煎,上枱仲見到有煙出😍 兩大粒帶子鮮甜,炒蛋又滑又厚,配埋粒粒三文魚籽,好夾👍🏼另外拌有新鮮沙律菜,今次揀左黑醋汁,好fresh😋🍵 black sesame latte ($38)今次終於試到啦🥰 濃濃嘅黑芝麻奶,又香又滑😋 好鐘意飲落只有芝麻香而冇沙沙嘅感覺💕 但原來飲到最後發現厚厚嘅芝麻糊沉左喺底🙈 鐘意沙沙口感嘅可以搞匀先飲,如果唔係好似我禁留到最後都幾好嫁😝今次試左佢個light版bagel都幾好,少少地,真係可以簡簡單單飲啖茶,食個包😙

🧅 芝士洋蔥貝果拼自家製火腿忌廉芝士 ($38)

🥯 北海道帶子/三文魚籽/炒蛋/洋蔥貝果 ($88)
另外拌有新鮮沙律菜,今次揀左黑醋汁,好fresh😋

🍵 black sesame latte ($38)

午餐
2020-11-29 525 瀏覽
搵個地方 Chill 返下聽朋友介紹去綿上路飲返杯外貌簡約,有啲日本街頭感覺。店分兩個舖位,一面只沖咖啡飲品,另一面有廚房做輕食。店內陳列整齊,有位置售賣咖啡豆/咖啡壺/咖啡機等產品。尼杯黑芝麻 Latte 都幾特別,係我鍾意味道,又唔甜,配杏仁,正!配左個煙燻三文魚法式拖鞋包 除三文魚內有,內有牛油果,都好足料,有足半個。點多個茶味嘅 cake, 味到好岩👵食,茶味好香🤭周邊配料都食埋店舖內保持一定客量,擺盤仍有心機👍
搵個地方 Chill 返下

聽朋友介紹去綿上路飲返杯

外貌簡約,有啲日本街頭感覺。

店分兩個舖位,一面只沖咖啡飲品,另一面有廚房做輕食。

店內陳列整齊,有位置售賣咖啡豆/咖啡壺/咖啡機等產品。

配左個煙燻三文魚法式拖鞋包
除三文魚內有,內有牛油果,都好足料,有足半個。

點多個茶味嘅 cake, 味到好岩👵食,茶味好香🤭
周邊配料都食埋

店舖內保持一定客量,擺盤仍有心機👍
2020-11-27
  • Black sesame latte
Cohee @ yuen long - enjoying bagel and coffee in residence community💛👧🏻 ate...Hokkaido scallop, salmon roe, scrambled egg & onionCrayfish salad, avocado & salmon roeBrazil yellow bourbonCappuccino 👧🏻 wants to say...聽人講哩間cafe會好多人 所以就預早左喺brunch嘅時候過去 可能我地2個人 所以等左大概15分鐘就有位喇 比起港島嘅cafe 哩間真係有空間感好多 唔好expect有好大張枱但至少冇一種好壓迫嘅感覺🥰首先想讚一讚佢個龍蝦沙律bagel 都算係我試過最多蝦肉同埋牛油果嘅bagel 沙律菜同車厘茄都好新鮮冇苦味 唯一可以改善嘅係個bagel有少少硬🙌🏻至於個帶子拖鞋包都唔錯 最有驚喜係個拖鞋包軟硬度啱啱好 脆中帶軟 而且個半生熟炒蛋都好香 仲有洋蔥 令到成個包更加香❣️😽最最最impressive嘅都係嗰兩杯咖啡😻自己本身係一個鐘意喝latte同flat whit

👧🏻 ate...
Cappuccino

👧🏻 wants to say...

最最最impressive嘅都係嗰兩杯咖啡😻自己本身係一個鐘意喝latte同flat white嘅人 因為唔係好受到expresso嗰陣酸同苦澀味😩但見到佢啲single origin又忍唔住嗌翻杯Brazil yellow bourbon🙌🏻 喝落好容易入口 仲冇酸味同苦澀味😱仲有少少甜味同少少nutty❣️個cappuccino拉花都好靚 喝落都好香😽只係喝完個Brazil yellow bourbon就會覺得杯cappuccino冇咁正🤣仲要兩杯咖啡配埋嘅almond都好好食 冇益味❣️

最後 希望大家可以遵守一下店內規矩💛
1. 用餐時間70分鐘
2. 用完嘅垃圾/紙要自己收拾同掉去外邊嘅垃圾桶
3. 唔好影太耐相尤其是weekend因為真係好多人等架(個人認為唔使10分鐘都影完因為店內光線+自然光好充足+嘢食嘢飲本身都好靚唔使點就角度❣️)

• Hokkaido scallop
  • salmon roe
  • scrambled egg & onion
  • Crayfish salad
  • avocado & salmon roe
2020-11-28 248 瀏覽
同男朋友喺錦田露完營後,嚟咗呢間人氣強勁既cafe食lunch~好好彩,去到唔使等位,可以即刻買嘢食坐低休息。🤗.整體環境都幾舒服,只係咁啱我地坐嘅位置,張檯偏低,食起嘢上黎有啲辛苦。當日有幾個人喺度上咖啡班,會相對無咁寧靜。.//「煙三文魚、牛油果、忌廉芝士」吐司及雜菜沙律 $78🍽:賣相吸引,好適合用嚟打卡。😂不過其實自己都可以整到,只係擺盤夠靚。雜菜沙律啲醋酸酸地好開胃,三文魚配牛油果,果種清新係絕配。.//「Mojicha latte」右 $38//「green tea latte」左 $38🍽:個人推介右邊果杯,好濃嘅茶香味,比較特別。左邊個杯,好多時都可以飲到。😉.當我地食完嘢後,出面已經好多人等位,起碼有7-8個,原來平日中午都好多人食。整體黎講,我推薦呢度嘅飲品,食物就稱唔上特別!🤣

//「煙三文魚、牛油果、忌廉芝士」
吐司及雜菜沙律 $78
🍽:賣相吸引,好適合用嚟打卡。😂

//「Mojicha latte」右 $38
//「green tea latte」左 $38

• Mojicha  latte
2020-11-24 289 瀏覽
態度差,冇下次!!送咖啡既男侍應送咖啡過來,檯面好小,佢就將兩杯咖啡擺低擺左檯面,將其中一杯咖啡表面泡泡掂到枱面少少,我同佢講整到檯面,佢連一句唔好意思都冇就走左,我就同另一個侍應講麻煩換過杯咖啡卑我,原本送咖啡個男侍應送另一杯來,態度好差蹦一聲將咖啡擺左我地個檯面,走左之後門仲關到好大聲,佢地自己同事都望下佢!呢間既服務態度真係⋯⋯同其他侍應講也都冇回應,呢種服務真係⋯講真,真係冇下次,真係唔會在幫襯囉!
2020-11-24
2020-11-17 706 瀏覽
依間cafe最近都好hit下,周不時就會睇到佢地嘅post!因為位於錦田比較偏僻嘅關係,交通方面都幾唔方便,不過環境好舒服,周圍都無高樓大廈,感覺就好似日本鄉郊嘅小cafe咁🏡**********<北海道帶子、三文魚籽、炒蛋、洋蔥配意式拖鞋包> $88依個好多客人都會點嘅一款包,個賣相真係好吸引,煮配料嘅火候處理得啱啱好,個炒蛋加左洋蔥去炒,另外啲三文魚籽係令整體味道更加有驚喜🤤**********<小龍蝦沙律、牛油果、三文魚籽配貝果> $88依一款食落就會係常温嘅,貝果上面舖左牛油果,再配上小龍蝦沙律,每一啖都好足料,依款味道上會濃味啲,鍾意小龍蝦沙律嘅朋友一定會encore🦞**********<蘑菇、炒蛋、巴馬臣芝士配貝果>而依一款貝果相對之下就真係無咁特別,蘑菇芝士炒蛋平時食得多,係比較普通嘅款式,不過味道同樣係好食嘅,個炒蛋都炒得好滑身嫁🤣**********<Cappuccino> $38黎到就緊係要叫返杯咖啡試下,因為平時無飲咖啡嘅習慣,所以唔太識得品評咖啡豆靚唔靚🤭不過擺盤就幾靚,味道係好飲嘅,另外有一小杯

<北海道帶子、三文魚籽、炒蛋、洋蔥配意式拖鞋包> $88
北海道帶子、三文魚籽、炒蛋、洋蔥配意式拖鞋包

<小龍蝦沙律、牛油果、三文魚籽配貝果> $88
小龍蝦沙律、牛油果、三文魚籽配貝果

**********
<蘑菇、炒蛋、巴馬臣芝士配貝果>
蘑菇、炒蛋、巴馬臣芝士配貝果

<Cappuccino> $38
黎到就緊係要叫返杯咖啡試下,因為平時無飲咖啡嘅習慣,所以唔太識得品評咖啡豆靚唔靚🤭不過擺盤就幾靚,味道係好飲嘅,另外有一小杯齋啡比客人試下隻咖啡豆嘅原味,仲有幾顆杏仁用黎配咖啡嫁!
北海道帶子、三文魚籽、炒蛋、洋蔥配意式拖鞋包
小龍蝦沙律、牛油果、三文魚籽配貝果
2020-11-13 319 瀏覽
同朋友特登約出嚟去試依間cafe 文青簡約風格,坐落都好舒服。最好味既係心太軟,好味過好多西餐廳。但係唯一唔好係要等好耐,等左差唔多30-45分鐘。等得既朋友記得帶蚊怕水
同朋友特登約出嚟去試依間cafe

文青簡約風格,坐落都好舒服。

最好味既係心太軟,好味過好多西餐廳。

2020-11-08
45 分鐘 (堂食)
2020-11-10 438 瀏覽
CoHee Studio 位於元朗錦田市街152號,跟錦田站大約10-15分鐘距離..所以就算坐公共交通工具也方便😬星期六大約12點幾到達CoHee Studio ,已經有好多人,所以CoHee studio 是有限制同餐時間75分鐘,當日幸好只需等一會,已經可以入座...CoHee Studio 點餐要到櫃面然後職員送餐到檯的。吐司及雜菜沙律,可以選擇貝果或意式拖鞋包。磨菇、炒蛋、巴來臣芝士$78北海道帶子、三文魚籽、炒蛋、洋蔥$88份量不少,二人分享可以試多啲款式,炒蛋夠香滑個人比較喜歡意式拖鞋包,烘得剛剛皮脆內軟😗帶子2粒牛油煎香,如果魚籽多會高分啲🤪Ice Chocolate $38Green Tea Latte $38朱古力甜度適中,配以果仁幾特別😬

吐司及雜菜沙律,可以選擇貝果或意式拖鞋包。

磨菇、炒蛋、巴來臣芝士$78
北海道帶子、三文魚籽、炒蛋、洋蔥$88

帶子2粒牛油煎香,如果魚籽多會高分啲🤪

Ice Chocolate $38
Green Tea Latte $38

朱古力甜度適中,配以果仁幾特別😬
2020-10-31
10 分鐘 (堂食)