2020-09-08
1️⃣ ⭐️Duck Breast, Avocado & Yuzu Sauce⭐️ (8.5/10) $78哩款揀左Cheese & Onion Bagel,沙律就揀咗要芝麻醬🥯出奇地好食好有驚喜😍初初覺得煙鴨胸太普通,驚有啲唔抵🤣點知嚟到又多又切得厚肉,同柚子汁非常夾,成個包好清新❤️牛油果亦都熟得啱啱好,同煙鴨胸配合得好好🥑諗起已經好想再食🤤2️⃣ Parma Ham & Scrambled Egg $78 (6/10)哩個都係揀左Cheese & Onion Bagel,沙律就揀咗要黑醋☺️相比之下,哩款CP值就無咁高啦😢炒蛋份量好足,又炒得好滑👍🏻Parma Ham份量就中規中矩,但要切開黎食就有啲難🙈炒蛋可能太濕,令到個bagel底都有啲濕,要拎起成個黎食有啲困難🥺3️⃣⭐️Brazil Yellow Bourbon⭐️ $48 (8/10)喺排隊太耐,所以都係揀左Iced (+$10) 🤣好欣賞哩間有得揀Single Origin之餘,仲有幅圖講佢嘅哩款豆嘅特質,啱晒大家揀款啱飲嘅💕 今次揀嘅酸度最低嘅,nutty愛好者必選👍🏻仲帶點朱古力同焦糖味,好smooth🥰 相比出面仲好大杯添,真係幾抵🥺
4️⃣ Matcha Latte $38 (6/10)
抹茶味未算太濃,啱晒怕苦嘅人😙但作為抹茶控就略厭無乜回甘味😢牛奶幾濃郁,又唔會太甜🍵加上好大杯,飲晒成杯已經好飽😂
📌位置雖然有啲山旮旯,但無阻佢人氣,平日加落雨都要等1個鐘以上🥺建議大家早啲去,或者睇吓有冇得打電話去book位😗