2022-11-02 22 瀏覽
住大埔都唔知原來大埔超級城開左間咁靚嘅cafe 😍超文青系,啱晒過嚟打咭同嘆咖啡,環境好舒服。以後唔使衝出大埔都可以同朋友黎chill 下,開心開心🥳重點係呢度啲嘢食同野飲都好得!我哋叫咗個全日早餐,食材好新鮮。牛油果🥑fresh好creamy!煙三文魚有口感!鮮味十足!仲配上bagel!好特別😍薯餅好脆好新鮮!all day breakfast 真係好新鮮!慢煮法式鷄卷配米形粉鷄卷好香口,juicy! 第一次試米形粉,口感好煙韌,加上cream sauce,好好味😍玉桂蘋果雪糕窩夫窩夫質感好特別,外脆內酥軟!玉桂味超濃郁!熱朱古力好香濃,唔太甜得黎帶點朱古力苦澀味!正!
慢煮法式鷄卷配米形粉
玉桂蘋果雪糕窩夫
窩夫質感好特別,外脆內酥軟!玉桂味超濃郁!
熱朱古力好香濃,唔太甜得黎帶點朱古力苦澀味!正!
2022-10-28
2022-10-31 13 瀏覽
之前都一直想黎呢間café,行過見到都覺得好靚。去到覺得環境都好chill,影相都好靚。叫左個軟殼蟹明太子忌廉意粉,好creamy,所有意粉都掛到汁,好好食! 另外叫左個慢煮墨魚雞配米形粉,都幾特別。之前都冇食過米形粉,口感都幾特別,以為比較似risotto個種,不過之後食落又幾好咬口。呢個粉係配青醬,D雞超滑,表面又有煎香,有驚喜! 甜品先係我地今晚最想食既,叫左個士多啤梨牛角酥waffle ,好食! 外面夠脆,入面又好soft,加番D cream 同士多啤梨醬真係好夾 >< ! 野飲就叫左朱古力,好濃郁,有少少苦澀味,我個人黎講係幾鐘意的。
鍾意食all day breakfast嘅我梗係要試吓唔同café!今日試咗呢間純白色調既咖啡店,環境好舒服,因為閑日中午時間,見到隔離枱好多嘆咖啡嘅人,相信啲咖啡都唔錯!😋 全日早餐 $138見到半個牛油果上碟已經覺得好抵食,肉腸都煎得好脆口而且肉汁多,太陽蛋都令到成個餐配搭得好靚,重點係個bagel,餐廳俾咗啲酸忌廉,搽咗酸忌廉,再夾住煙三文魚加牛油果食,非常之滿足,bagel焗好脆口,入面煙韌,個人認為呢個餐非常之抵食!‼️好食指數 8.5/10‼️推介指數 8.5/10😋 牛油果軟殼蟹漢堡配薯條 $138份量好足,軟殼蟹雖然係炸既但唔會好油膩,啲薯條炸得啱啱好,脆口而且薯味好香!朋友叫咗Mocha $40,我自己就叫咗一杯latte $35,呢個咖啡味好香!因為我自己鍾意飲少甜,我都有問到侍應可唔可以落少d糖水,侍應都非常之樂意!令我感覺到呢間餐廳嘅服務都唔錯!‼️好食指數 9/10‼️推介指數 9/10😋 核桃及朱古力雪糕牛角酥窩夫 $88最後因為兩個主菜都唔錯,同朋友諗諗吓不如試埋個甜品!呢個甜品好有驚喜!窩夫係牛角酥質地,食落好鬆化,配埋個雪糕真係好夾!朱古力味都好香,下次會試

😋 全日早餐 $138

‼️好食指數 8.5/10
‼️推介指數 8.5/10

😋 牛油果軟殼蟹漢堡配薯條 $138

我自己就叫咗一杯latte $35,呢個咖啡味好香!因為我自己鍾意飲少甜,我都有問到侍應可唔可以落少d糖水侍應都非常之樂意!令我感覺到呢間餐廳嘅服務都唔錯!

‼️好食指數 9/10
‼️推介指數 9/10

😋 核桃及朱古力雪糕牛角酥窩夫 $88

最後因為兩個主菜都唔錯,同朋友諗諗吓不如試埋個甜品!呢個甜品好有驚喜!窩夫係牛角酥質地,食落好鬆化,配埋個雪糕真係好夾!朱古力味都好香,下次會試吓其他味道!

‼️好食指數 9/10
‼️推介指數 9/10

總括嚟講呢間Cafe我一定會再去,因為食物嘅質素唔錯,cp 值高!

🍽 Coco Espresso(大埔)
📌 大埔安邦路9號大埔超級城C區1樓587號
☎️ 2123 1390
⏰ 星期一至日 08:00-21:30
2022-10-27 210 瀏覽
之前去過唔同地方嘅CoCo Espresso,發現規模都會有唔同,九龍灣嗰間主要係做外賣咖啡,比較少有其他食物供應;但係大埔呢間就有特式裝修,淺黃灰白色調,圓拱型設計的窗框,像是摩洛哥風格,幻想望著地中海遠洋,別有一番寧謐。我自己就比較鍾意坐喺度飲杯咖啡,食個ALL DAY 🍳 ,再食個甜品。呢度假日會好多人,想靜靜地就要捉緊住夜晚片刻唔洗排隊嘅機會,好好享受。咖啡種類唔算特別多,但都係要用優質咖豆先會沖得好飲嘅咖啡。我望住呢一個牌,見到「酒香」兩隻字,就決定要試下玻利維亞可可豆風味嘅咖啡豆。亦都有唔同款式嘅掛耳包。一杯酒香、玻利維亞可可豆風味嘅咖啡,大約5分鐘就送到我面前,味道清新,不濃不俗,咖啡略帶果香,但唔酸,頗佳。再之後就係我朋友叫左杯Mixed Berries Smoothies,非常濃郁,藍莓🫐,士多啤梨都有係入面,唔酸。之後我就叫左一份All Day Breakfast,有薯餅、太陽蛋、自家製Bagel、牛油果、煙三文魚、大啡菇、台灣黑椒腸,都幾豐富,薯餅炸得脆同埋幾香,煙三文魚略鹹,特別一讚嘅係佢個Bagel,薄身得黎脆,加埋Cream Cheese食,味道頗佳。之後就

咖啡種類唔算特別多,但都係要用優質咖豆先會沖得好飲嘅咖啡。

亦都有唔同款式嘅掛耳包。

之後就係一份軟殼蟹明太子扁意粉,忌廉醬汁香濃略鹹,意粉硬身爽脆,蟹肉有膏,不錯。

最後一定要讚係佢個合桃朱古力雪糕牛角包窩夫,窩夫主體係充滿濃郁牛油味嘅牛角包,塗上朱古力雪糕,再加埋焦糖醬,味佳。

2022-10-26
之前有去過coco espresso其他分店,但我獨愛大埔這白色仿希臘小屋分店,加強了異國風味,更添休閒的感覺;除了圓形拱門的設計外,還有木系枱櫈,環境最適合打卡之前我只去過其他分店喝咖啡, Black Coffee確實是不錯, 今次決定試一試食物,出乎意料之外的高質🦑慢煮墨魚雞卷米形粉$128雞卷很考功夫,做到外脆內軟,首先外層要撲粉脆炸,內面捲着墨魚滑,雙重味道,雙重口感;外層薄脆不油膩,雞肉嫩口,卷中間夾著墨魚滑;伴着特色米形粉,米形粉其實是屬於意粉類,所以口感都是煙靭,但是形狀很像米🧇核桃朱古力雪糕牛角窩夫$58第一啖已經吃到牛角包的味道,而且熱辣辣十分脆口,再配合焦糖吃都可以脆口,真的考功夫;另外很喜歡這個核桃味的朱古力雪糕,核桃中和了朱古力的味道,不太甜,而且在熱烘烘的窩夫上也不是溶得很快☕️mocha $44拉花精美,不是很甜,咖啡味比較濃朱古力味比較淡

慢煮墨魚雞卷米形粉

🦑慢煮墨魚雞卷米形粉$128
核桃朱古力雪糕牛角窩夫

🧇核桃朱古力雪糕牛角窩夫$58
Mocha

☕️mocha $44
拉花精美,不是很甜,咖啡味比較濃朱古力味比較淡

2022-10-24
午餐
慢煮墨魚雞卷米形粉
核桃朱古力雪糕牛角窩夫
Mocha
2022-10-25 20 瀏覽
呢間餐廳係大埔都開左一段時間,一路想試但無機會試,今日終於約到朋友嚟一齊試下新野😍😍😍Cafe主打文青風📸📸,啱晒愛打卡嘅小編,餐廳🍴面積唔算大,但坐得好舒服。同朋友一齊傾下計食下野最適合不過。All Day Breakfast $138,迷你Bagel🥯配Cream cheese🧀 ,太陽蛋🍳,煙肉🥓,煙三文魚🐟,雞肉腸,牛油果🥑,大啡菇同薯餅。淨係賣相已經夠晒吸睛。軟殼蟹明太子忌廉意粉🍝$138,軟殼蟹🦀外層十分香脆可口,蟹肉🦀帶點軟熟,夠晒飽滿。忌廉汁濕潤度剛剛好,不會話乾身到痴晒係咀唇上👄,也不會稀得掛不起來。核桃及朱古力雪糕牛角酥窩夫🍫🧇$88,呢個一定要點嚟食。窩夫🧇用上牛角酥🥐嚟做底,入口夠酥脆,富有空氣感,每一口均充滿牛油香🧈,配上半溶嘅朱古力雪糕🍫🍦同核桃碎嚟食。肥胖兩字已拋諸腦後。Iced Latte 咖啡味道濃醇,奶香味重。熱朱古力,唔會話死甜。而且帶有濃香朱古力味。整體下次再值得嚟食。

Iced Latte 咖啡味道濃醇,奶香味重。

之前飲過一間餐廳既咖啡好正☕️一問之下,原來用𝐂𝐨𝐂𝐨 𝐄𝐬𝐩𝐫𝐞𝐬𝐬𝐨既咖啡豆🤎今次就直接去佢地既𝐂𝐚𝐟𝐞,嘆啡☕️ • 食野🍴揀左大家都話係最靚既大埔分店🤍純白 • 希臘風🇬🇷~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪All Day Breakfast 全日早餐 ($138)𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥 𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥既環境,梗係要黎個𝐀𝐃𝐁🌞勁豐富,擺到滿晒成個碟🍽面脆脆💫內少少煙韌既𝐌𝐢𝐧𝐢 𝐁𝐚𝐠𝐞𝐥🥯,已切開𝟐件🔪方便你搽 𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡 𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡既𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞🧀牛油果🥑冇過熟,大啡菇仲有菇汁🍄仲有煙三文魚 • 薯餅🥔 • 太陽蛋🍳 • 煙肉🥓 • 豬肉腸👈🏻各𝟐薯餅🥔有驚喜,唔會油淋淋 • 但做到脆卜卜💥.▪軟殼蟹明太子忌廉意粉 ($138)原隻軟殼蟹🦀炸到脆脆✨切開仲係爆晒膏🧡意粉🍝掛住濃郁明太子醬,仲加左菇菇🍄份量都幾大碟,仲係即叫即煮熱辣辣🔥.▪核桃及朱古力雪糕牛角酥窩夫 ($88 • FULL)𝐂𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞酥酥既🥐,𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦滑滑既🤍仲有脆脆既核桃粒粒✨用左蜜糖🍯,整體甜得黎唔會好漏。讚讚位💕𝐂𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞類可揀全份 / 半份($58)
之前飲過一間餐廳既咖啡好正☕️
一問之下,原來用𝐂𝐨𝐂𝐨 𝐄𝐬𝐩𝐫𝐞𝐬𝐬𝐨既咖啡豆🤎
今次就直接去佢地既𝐂𝐚𝐟𝐞,嘆啡☕️ • 食野🍴
揀左大家都話係最靚既大埔分店🤍純白 • 希臘風🇬🇷

𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥 𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥既環境,梗係要黎個𝐀𝐃𝐁🌞
勁豐富,擺到滿晒成個碟🍽
面脆脆💫內少少煙韌既𝐌𝐢𝐧𝐢 𝐁𝐚𝐠𝐞𝐥🥯,已切開𝟐件🔪
牛油果🥑冇過熟,大啡菇仲有菇汁🍄
薯餅🥔有驚喜,唔會油淋淋 • 但做到脆卜卜💥
All  Day  Breakfast
All  Day Breakfast

▪軟殼蟹明太子忌廉意粉 ($138)
原隻軟殼蟹🦀炸到脆脆✨
切開仲係爆晒膏🧡
意粉🍝掛住濃郁明太子醬,仲加左菇菇🍄
份量都幾大碟,仲係即叫即煮熱辣辣🔥
軟殼蟹明太子忌廉意粉
軟殼蟹明太子忌廉意粉

▪核桃及朱古力雪糕牛角酥窩夫 ($88 • FULL)
𝐂𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞酥酥既🥐,𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦滑滑既🤍
仲有脆脆既核桃粒粒✨
用左蜜糖🍯,整體甜得黎唔會好漏。
讚讚位💕𝐂𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞類可揀全份 / 半份($58),
𝐊𝐞𝐞𝐩 𝐅𝐢𝐭中 或 想過下甜品口癮既朋友仔可以揀半份🫶🏻
核桃及朱古力雪糕牛角酥窩夫
核桃及朱古力雪糕牛角酥窩夫

▪Drinks ▪
▫️Iced • Cappuccino ($46)
咖啡☕️係𝐍𝐮𝐭𝐭𝐲口味,奶泡打得綿密🥛
▫️Smoothie • Mixed berries ($52)
真材實料,多重莓莓口味,唔會水𝐧𝐞𝐥𝐧𝐞𝐥🍓🫐
Iced  Cappuccino    &  Mixed  Berries  Smoothie
🔺免收加𝟏𝟎%服務費🙆🏻‍♀️
🔺自助形式,自己出去𝐂𝐚𝐬𝐡𝐢𝐞𝐫落單💰,拎號碼牌放枱面,野食店員會為你送上🙇🏻‍♀️,野飲就自己去拎☕️🍹
🔺主食有𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫🍔 • 𝐁𝐚𝐠𝐞𝐥🥯 • 意粉🍝...... / 小食有炸物 / 甜品有𝐂𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞🥐
🔺除左有堂食,仲有掛耳包• 罐裝𝐂𝐨𝐥𝐝 𝐁𝐫𝐞𝐰……可買番屋企享用🏠

2022-10-22 26 瀏覽
💕CoCo EspressoCoco Espresso嘅咖啡一向出名,大埔超級城呢間分店嘅裝修仲要好啱打卡,以希臘風為主題加上落地玻璃引入自然光,好適合悠悠閒閒享受一趟偽旅行🧳🔸牛角酥窩夫全日早餐好豐富嘅all day breakfast,有齊大家鍾意嘅材料💁🏾‍♀️太陽蛋、煙肉、煙三文魚、豬肉腸、牛油果、大啡菇 、牛角酥窩夫同薯餅,配croffle 嘅係咖啡果糖漿好特別大部份材料都有兩件,方便同朋友開心些牙🔸慢煮墨魚雞卷 配米形意粉將慢煮雞肉放入墨魚再微微炸香,外層薄脆,內裡有嫩滑嘅雞肉,香口惹味米形意粉口感煙韌,有小小似食緊煙韌版嘅米飯咁,醬汁creamy好加分🔸肉桂蘋果牛角酥窩夫配蛋呢拿雪糕 果然無令人失望,toppings豐富,Croffle 外酥內軟,配上香甜的忌廉同蛋呢拿雪糕,仲有甜絲絲嘅肉桂蘋果,加埋一齊感覺好rich🔸Cappuccino漸層令咖啡好有層次,綿密奶泡加上濃郁espresso口感creamy 🔸Latte咖啡保持一貫水準,入口綿密,咖啡味香
💕CoCo Espresso
加上落地玻璃引入自然光,好適合悠悠閒閒享受一趟偽旅行🧳

🔸牛角酥窩夫全日早餐

大部份材料都有兩件,方便同朋友開心些牙

🔸慢煮墨魚雞卷 配米形意粉

🔸肉桂蘋果牛角酥窩夫配蛋呢拿雪糕

🔸Cappuccino

🔸Latte
咖啡保持一貫水準,入口綿密,咖啡味香
2022-10-07 51 瀏覽
去大埔行吓下街 想坐低搵間Cafe坐下食下野 係見到Starbuck同呢間之下就揀左佢,結果冇去錯 環境舒服 開少咗杯latte 叫咗個炸魚薯條同埋牛角窩夫 炸魚薯條出色個蛋黃醬都好好食,個牛角窩夫非常之神奇 因為個窩夫係用牛角包個質地去做,一個字正!咖啡就吾使講係我中意既味道,下次再去既時候會買佢既咖啡頭翻去試下 佢有好多種,有興趣可以睇吓我張圖片
2022-08-27 132 瀏覽
之前經過此店,只覺裝潢别緻,蠻有歐陸風情。咖啡与飲料之外,原来還供應食物,心想下次有機會要试试看。這天週末工作過後已2點多,甫坐下即叫了個全日早餐,再加杯英式早餐茶。全早餐選材豐富用心,包括:煙三文魚、香煎煙肉、半隻切件牛油果、脆炸薯餅、甜而多汁大啡菇,車厘茄粒、煎蛋、香草腸,還有酥脆窩夫配蘋果楓糖漿。送上桌時新鮮熱辣,各樣野食都美味可口,誠意十足,實實在在吃到捧着飽肚,大满足。值得一讚還有那杯英式早餐茶,雖然是用茶包冲,但附上茶隔,大大杯,水滾茶靓。

2022-08-21 146 瀏覽
Coco Espresso喺大埔超級城開咗新舖,今日去咗試試咖啡同食物嘅質素。因為商場都幾大,所以搵咖啡店都需要啲時間。咖啡店純白色嘅裝修設計加埋拱型玻璃窗令我聯想起希臘嘅白色建築,好懷念以前去旅行嘅日子。咖啡仍然保持Coco Espresso一貫嘅水準,鮮奶咖啡嘅奶味好濃烈。食物方面有少少改善空間。我點咗一份希臘船型流心蛋薄餅,賣相唔錯,不過蛋黃嘅流心效果唔明顯,車厘茄都偏淡。臨走時幫朋友點咗杯Espresso Tonic,外賣拎走。佢都覺得呢杯咖啡好好飲。希臘船型流心蛋薄餅 $138凍鮮奶咖啡 $42Espresso Tonic $48

希臘船型流心蛋薄餅

希臘船型流心蛋薄餅
Latte
Espresso Tonic
2022-08-13 82 瀏覽
歇下當然搵cafe 飲杯咖啡同小食嗌咗杯dirty 半份肉桂蘋果窩夫 煙三文魚貝果 一塊朱古力碎胡桃曲奇@dirty 好好味 咖啡味夠濃配埋個奶 恰到好處 雖然佢個樣唔似出面飲嗰啲dirty 漏哂出嚟咁靚 但勝在佢個味真係好出色 唔會俾奶蓋過了又唔會得個咖啡味 @肉桂蘋果窩夫 鍾意肉桂蘋果嘅人先會明白佢哋兩個有幾夾 喱個就係將佢哋配襯起嚟加球雪糕 襯托個牛角窩夫 窩夫係煙煙韌韌質地 外脆內軟 係出色嘅@煙三文魚貝果 正常發揮 無錯你唔駛食都知佢咩味 基本上都唔會整得唔好味 佢整返熱 貝果都係外脆內軟 係好味嘅 @曲奇 佢唔係成塊軟身曲奇蛋糕質地 反而係脆脆地 中間都係軟嘅 好濃朱古力 雖然唔大塊又賣成32蚊一塊 但用佢嚟襯americano 一定勁夾 出色返嚟睇下喱間嘢先知原來有咁多分店 佢嘅質素絕對比大家熟悉嘅連鎖店好 多份新鮮感 食物質素亦好 咖啡我只試咗dirty 要試真佢嘅咖啡真係要齋啡先可以再評分
歇下當然搵cafe 飲杯咖啡同小食

dirty and cookie
煙三文魚貝果
肉桂蘋果窩夫
2022-08-03 107 瀏覽
大埔終於有返間似樣少少既cafe起碼有杯好飲既coffee🤣🤣🤣🤣下午1點多去人比較多 差不多全滿 檯好細張都好迫4人檯痴埋一齊中間放塊板就叫2張2人檯😅😅店裡是自助模式 所以自由選位 自己出去點餐如果點啡要自己出去拎點食物才會有人送餐(檯會有號碼牌)在店裡內用熱咖啡是熱啡杯只係我要求用紙杯 方便之後帶走在店門外拍照如果想要人比較少來拍照的話4-5pm 西斜的時間比較沒人因為玻璃會曬入店內很熱大家都不會想要坐在靠窗的一排位
大埔終於有返間似樣少少既cafe
起碼有杯好飲既coffee🤣🤣🤣🤣

下午1點多去人比較多 差不多全滿 檯好細張都好迫
4人檯痴埋一齊中間放塊板就叫2張2人檯😅😅

店裡是自助模式 所以自由選位 自己出去點餐
如果點啡要自己出去拎
點食物才會有人送餐(檯會有號碼牌)
在店裡內用熱咖啡是熱啡杯
只係我要求用紙杯 方便之後帶走在店門外拍照

如果想要人比較少來拍照的話
4-5pm 西斜的時間比較沒人
因為玻璃會曬入店內很熱
大家都不會想要坐在靠窗的一排位
2022-07-02 971 瀏覽
假日約了友人到大埔行街食野,揀了CoCo Espresso,呢間有唔少分店,而大埔呢間分店頗有特色。下午時段都幾多人,等左陣先有位。餐廳有著希臘風格,門面真係有點似洞穴,裝潢以米白色為主,拱形的門框,木系枱椅,有著自然清雅之感。同時亦有售賣咖啡豆、Drip Bag Coffee等,當中的罐裝檸啡好吸引呢。嘆啡就梗,食物上主打地中海風菜式,我們3人,要了2個主食及一個甜品開心些牙。Cappuccino,$35,拉花好靚,入口綿密,咖啡味香。Dirty,$42,友人的。Smoothie,$52,友人的。希臘船形流心蛋薄餅,$138,船形薄餅甚有特色,餅底外層少許脆內十分鬆軟,餡料是流心蛋、芝士、橄欖及蕃茄,口感豐富,味道不俗。炭燒魷魚配米形意粉,$158,原隻魷魚筒上,炭燒魷魚,口感爽彈有嚼勁,香口惹味,米形意粉易入口,口感煙韌少少鹹味,都不俗呢。士多啤梨忌廉牛角酥窩夫配士多啤梨醬,$88,窩夫微熱,外酥脆內軟,配上香甜的忌廉食更好味,配上士多啤梨伴食倍添清新。食物水準不俗,坐得舒服,價格少少貴,異國風情畫之感。
Cappuccino
Dirty
Dirty,$42,友人的。
Smoothie
Smoothie,$52,友人的。
希臘船形流心蛋薄餅
炭燒魷魚配米形意粉
士多啤梨忌廉牛角酥窩夫配士多啤梨醬

食物水準不俗,坐得舒服,價格少少貴,異國風情畫之感。
6 分鐘 (堂食)
連鎖咖啡店Coco espresso喺新界開嘅第一間分店,門口係一個不規則嘅圓拱形,店內外有米白色牆配上拱門同圓角樓梯作裝飾,外觀似足聖托里尼嘅洞穴屋🐚 之前都有買過佢哋嘅咖啡豆,但坐低堂食就係第一次,唔知有冇驚喜呢?😈✧ 牛角酥窩夫全日早餐( + ʟᴀᴛᴛᴇ ) $𝟙𝟛𝟠Croffle味道同口感不過不失,個咖啡果糖漿不算突出。另外煙三文魚、煙肉、雞肉腸、牛油果、薯餅同野菌味道都較為普通,無經過啲咩特別的烹調,就只係一個非常平淡嘅全日早餐,不用有太大的期待~🤪但唔算overprice因為跟餐可以配一杯熱latte/cappuccino/flat white/long black☕️ ✧ 地中海炸魷魚 $𝟙𝟘𝟠睇落好吸引但食落就真係麻麻地😿 不論魷魚本身同個粉漿都好似唔記得咗落調味咁,食落好淡味,魷魚又無鮮味,變咗成份嘢食只有油膩感,非常不滿足😣✧ 莊園冰咖啡 | 玻利維亞 $𝟜𝟠大埔區難得有一間有以咖啡起家嘅連鎖cafe進駐,當然要點返杯莊園級嘅咖啡chill吓🧉夏天最啱就係飲ice filter,呢度總共有四款咖啡豆揀,分別係兩款日曬豆同埋兩款blend🫘 日曬豆嚟自埃塞俄比亞嘅罕貝

✧ 牛角酥窩夫全日早餐( + ʟᴀᴛᴛᴇ ) $𝟙𝟛𝟠

✧ 地中海炸魷魚 $𝟙𝟘𝟠

✧ 莊園冰咖啡 | 玻利維亞 $𝟜𝟠
大埔區難得有一間有以咖啡起家嘅連鎖cafe進駐,當然要點返杯莊園級嘅咖啡chill吓🧉夏天最啱就係飲ice filter,呢度總共有四款咖啡豆揀,分別係兩款日曬豆同埋兩款blend🫘 日曬豆嚟自埃塞俄比亞嘅罕貝拉莊園同埋玻利維亞嘅羊駝莊園,前者偏重果香而後者偏酒香🍾 今次先試羊駝莊園嘅可可日曬豆,果酸味比想像中重,酒香味均衡,整體感覺溫醇唔會過於強烈,唯一美中不足之處係唔知點解堂食都要用膠杯,有啲唔環保🙈

睇完記得 ƑօӀӀօա @todaynomnom ʕ•ᴥ•ʔ