2022-11-21 47 瀏覽
大埔新開打卡西餐廳餐廳環境裝修又特別平時下晝過嚟仲可以影相希臘cafe打卡餐廳❤️全新開核桃及朱古力雪糕窩夫🧇外皮比較酥脆可口,又熱辣辣的感覺好鍾意呢種係口裏面溶化嘅感覺春雞配上酥脆嘅窩夫同埋煎蛋🍳第一次食呢個組合估唔到有幾好味😋窩夫配上煎蛋真係一流米形粉比較特別,有米飯的樣子而且配上青醬是另一個感覺墨魚雞卷配上一齊食,夠熱辣辣除此之外佢哋都有好多咖啡選擇同埋沙冰飲品來講質素都好高呀Coffe香濃滑順濃郁,真係唔錯❤️
大埔新開打卡西餐廳
餐廳環境裝修又特別
平時下晝過嚟仲可以影相

希臘cafe打卡餐廳❤️全新開
核桃及朱古力雪糕窩夫🧇
外皮比較酥脆可口,又熱辣辣的感覺
好鍾意呢種係口裏面溶化嘅感覺

春雞配上酥脆嘅窩夫同埋煎蛋🍳
第一次食呢個組合估唔到有幾好味😋
窩夫配上煎蛋真係一流

米形粉比較特別,有米飯的樣子
而且配上青醬是另一個感覺
墨魚雞卷配上一齊食,夠熱辣辣

除此之外佢哋都有好多咖啡選擇同埋沙冰
飲品來講質素都好高呀
Coffe香濃滑順濃郁,真係唔錯❤️
2022-11-19 18 瀏覽
【Fav formula: Croissant + Waffle = Croffle 】最近愛上 牛角包窩夫 ❤️ 即是將牛角包麵團放進窩夫機,烘焙製成窩夫的形狀,金黃色好吸引,而且鬆脆煙韌,有甜的亦有鹹的~最適合配上一杯咖啡 😌~·~·~·~·~·~·~·🍎 肉桂蘋果croffle $88Full 份量,另有Half 份選擇,牛油香脆既牛角包窩夫,一塊塊軟綿的香甜蘋果,配合糖漿、忌廉及雪糕 🍨,甜品控推介👍🏻🍗 慢煮鴨脾 croffle $138第一次食鹹點的牛角包窩夫😮 配上煎至外邊焦香的太陽蛋、糖漿及朱古力醬,主角是鴨脾慢煮至肉質鮮嫩,有時食慾不大當午餐都不錯 😂☕️ Flat White $39啡濃奶香滑~·~·~·~·~·~·~·味道 ⭐⭐⭐⭐ ☆座位 ⭐⭐⭐ ☆ ☆環境 ⭐⭐⭐⭐ ☆服務 ⭐⭐⭐ ☆ ☆HEA ⭐⭐⭐⭐ ☆傾計 ⭐⭐⭐⭐⭐

~·~·~·~·~·~·~·

2022-11-15
玉桂蘋果牛角包窩夫
慢煮鴨脾牛角包窩夫
2022-11-16 12 瀏覽
原來大埔有間coco espresso!!💕💕💕當然要去試吓啦~~🥳🥳我嚟嗰日咁啱係假期🫠所以去到都係要喺門口到等位🫠🫠🫠好彩等咗20分鐘內就可以入去坐😝本身諗住好好地打下卡😜但係入邊實在太多人啦🤣🤣🤣就唔好意思係咁影相🥺coco嘅Coffee去到邊間分店都係有一定嘅質素💪🏻💪🏻💪🏻個窩夫都好好食😋外脆內軟😋成間鋪白雪雪俾人一種好舒服嘅感覺🥰下次經過大埔都一定會再嚟呢間Cafe👍
原來大埔有間coco espresso!!💕💕💕

個窩夫都好好食😋外脆內軟😋
成間鋪白雪雪俾人一種好舒服嘅感覺🥰
下次經過大埔都一定會再嚟呢間Cafe👍
2022-11-10 30 瀏覽
><餐廳喺corner位 朝早有自然光透入輕易影到靚相 打卡一流ᴄʀᴇᴀᴍʏ ᴍᴇɴᴛᴀɪᴋᴏ ᴘᴀꜱᴛᴀ ᴡɪᴛʜ ꜱᴏꜰᴛ ꜱʜᴇʟʟ ᴄʀᴀʙ//軟殼蟹明太子忌廉意粉($138)軟殼蟹挺身得很 蟹腳炸得香脆食得出個醬汁係落足明太子去煮 掛晒係意粉上面ʀᴏᴀꜱᴛᴇᴅ ꜱᴘʀɪɴɢ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴡɪᴛʜ ᴘᴏᴛᴀᴛᴏ ᴡᴇᴅɢᴇꜱ //原隻春雞扒配薯角($138)已經拆咗骨 真係可以當扒咁切皮薄而脆 雞胸部位都唔嚡身幾軟腍薯角都好食ᴄɪɴɴᴀᴍᴏɴ ᴀᴘᴘʟᴇ ᴄʀᴏꜰꜰʟᴇ ᴡɪᴛʜ ᴠᴀɴɪʟʟᴀ ɪᴄᴇ-ᴄʀᴇᴀᴍ //肉桂蘋果牛角酥窩夫配雲呢拿雪糕窩夫真係做到牛角酥嗰種鬆化有層次嘅口感肉桂蘋果永遠都同雲呢拿雪糕咁夾ʟᴇᴍᴏɴᴀᴅᴇ & ᴛᴏɴɪᴄ($40)清爽之選 幾refreshingᴍɪxᴇᴅ ʙᴇʀʀɪᴇꜱ ꜱᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ($52)酸酸甜甜入口順滑 ʟᴀᴛᴛᴇ($39)飲到最後個拉花都keep到👍🏻><><><><><><><>&
餐廳喺corner位 朝早有自然光透入
皮薄而脆 雞胸部位都唔嚡身幾軟腍
薯角都好食
窩夫真係做到牛角酥嗰種鬆化有層次嘅口感
肉桂蘋果永遠都同雲呢拿雪糕咁夾
ʟᴇᴍᴏɴᴀᴅᴇ & ᴛᴏɴɪᴄ($40)
清爽之選 幾refreshing

ᴍɪxᴇᴅ ʙᴇʀʀɪᴇꜱ ꜱᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ($52)
酸酸甜甜入口順滑
ʟᴀᴛᴛᴇ($39)
飲到最後個拉花都keep到👍🏻
><><><><><><><><><><><
CoCo Espresso
大埔安邦路9號大埔超級城C區1樓587號舖
2022-11-10 21 瀏覽
-忙左成個week, 終於可以同老公chill 去cafe chill 下💏去左🏡屋企附近間CoCo express比佢餐牌吸引左😍🍔 牛油果軟殼蟹漢堡配薯條 $138佢個burger 幾大份個軟殼蟹整得幾好味😍仲係脆脆地再加上🥑牛油果一齊食口感有多重享受🤩🐔原隻春雞扒配薯角 $138隻雞好入味,而且肉肉質好嫩滑🤩🤩🤩🤩🍨核桃及朱古力雪糕牛角酥窩夫 $88呢個一定要試❤️牛角酥窩夫勁邪惡,但係超好味 集waffle 同 牛角酥口感酥酥地 脆脆地🤩再加埋🍨雙重享受呢度d 咖啡都好正我杯Cappuccino 同老公杯ice filter coffee 都唔錯😍😌
去左🏡屋企附近間CoCo express
比佢餐牌吸引左😍

🍔 牛油果軟殼蟹漢堡配薯條 $138
佢個burger 幾大份
個軟殼蟹整得幾好味😍仲係脆脆地
再加上🥑牛油果一齊食
口感有多重享受🤩

🐔原隻春雞扒配薯角 $138
隻雞好入味,而且肉肉質好嫩滑🤩🤩🤩🤩

🍨核桃及朱古力雪糕牛角酥窩夫 $88
呢個一定要試❤️
酥酥地 脆脆地🤩
再加埋🍨雙重享受

呢度d 咖啡都好正
2022-11-09 237 瀏覽
好姐妹近日搬咗入去大埔,忙完搬屋嘅事後終於有時間抖下氣見下朋友,我地揀咗一間新開不久嘅cafe 嚟個coffee talk 😆 一開始我地已經俾佢純白色希臘風嘅裝潢所吸引,門口嘅圓拱門同周邊充滿摩洛哥風嘅設引都非常igable 📸 Coco Espresso 主打係咖啡☕️,哩到有由唔同品種唔同國家嘅咖啡豆所沖制而成嘅coffee ,如果你係coffee lover 就真係要嚟試下😆雖然係coffee cafe ,但除咗輕食外仲有唔少主食同小食提供,由all day breakfast 、burger 到多款意粉🍝都有唔少選擇煎蛋煙肉芝士牛肉漢堡配薯條 $138Burger 嘅size 係巨人級,個厚度係無可能可以一口食得哂嘅🤣但見到佢好莫明感到好興奮勁期待🤣surprise me 嘅係漢堡包嘅包好軟熟而且有種淡淡嘅黑糖香氣,beef platter 厚身勁juicy 但牛味唔算濃,加埋煎蛋同煙肉就起咗畫龍點睛作用,記得篤穿隻太陽蛋加埋蛋汁更滋味😋😋軟殼蟹明太子忌廉意粉 $138唔好睇佢細細碟咁樣,其實份量都唔少,一上台就俾明太子忌廉嘅香氣引到留哂口水,上面仲有一隻脆卜卜手掌咁大嘅軟殼蟹

煎蛋煙肉芝士牛肉漢堡配薯條 $138

軟殼蟹明太子忌廉意粉 $138
唔好睇佢細細碟咁樣,其實份量都唔少,一上台就俾明太子忌廉嘅香氣引到留哂口水,上面仲有一隻脆卜卜手掌咁大嘅軟殼蟹,黃金色嘅軟殼蟹炸得脆身唔油膩,size 咁大仲可以食到蟹肉添,意粉軟硬適中仲每條都掛滿creamy 嘅明太子忌廉醬,明太子嘅鹹香加上忌廉滑順奶感又幾合拍喎

肉桂蘋果牛角酥窩夫 🧇 $88
一直都好想試嘅人氣牛角酥窩夫,我地揀咗配上肉桂蘋果嘅款式,完全係超水準之作,牛角包窩夫其實係一個酥脆嘅窩夫但加上已預先跟肉桂一齊煮熟嘅蘋果肉就將哩度甜品完全升華到另一級別,微暖嘅窩夫配上冰凍嘅雪糕球更💯💯如果一個人嚟me time 食tea 仲可以叫半份size 😉

Mango Smoothie 🥭 $52
以鮮菓即製以成,整杯充滿芒果嘅天然菓香甜味,反而奶味唔算濃度

Mocha ☕️ $44
超高質嘅MOCHA ,無論係拉花圖案定係味道都係水準之上,咖啡嘅香氣撲鼻同朱古力味道相得益彰
  • 軟殼蟹明太子忌廉意粉
2022-11-09 21 瀏覽
今年年頭大埔呢間Cafe開咗之後已經係我第三次嚟食嘢,我最鍾意飲呢度嘅咖啡,種類多,而且沖出嚟嘅咖啡好香。餐廳以希臘風格設計,鋪面白色為主,成個感覺好平靜同舒服。上星期送完芯芯返學之後,帶埋我嘅小鮮肉同靚媽一齊黎食lunch。之前嚟幾次我都係食小食為主,今次我哋叫咗兩份主食同一個甜品🍮仲有我最鍾意嘅咖啡☕️ 牛油果軟殼蟹漢堡配薯條漢堡入面蕃茄生菜同原隻軟殼蟹,漢堡包焗得鬆軟,以軟殼蟹取代肉類,冇咗平時食漢堡嘅油膩感,薯條新鮮即炸,我個仔食晒所有薯條🤣軟殼蟹明太子忌廉意粉呢個意粉好出色!成個醬汁都有滿滿嘅明太子味道,好creamy,仲有蟹籽點綴,軟殼蟹都係啖啖肉😚合桃朱古力雪糕牛角酥窩夫呢個窩夫最特別之處係用咗牛角酥去做,咬落真係千層鬆脆嘅感覺,連埋朱古力雪糕同合桃一齊食好夾!我哋兩個大人一路食,一路話好好食🤣咖啡-Dirty一杯冇冰嘅凍咖啡,以一short expresso 撞落好creamy嘅奶,飲落第一啖嘅口感已經好smooth⭐️莊園冰咖啡-貴族拼配 ☕️ 飲落個口會充滿咖啡香味,帶有微微堅果香氣,唔會苦,好順喉

牛油果軟殼蟹漢堡配薯條

合桃朱古力雪糕牛角酥窩夫

咖啡-Dirty

莊園冰咖啡-貴族拼配 ☕️
飲落個口會充滿咖啡香味,帶有微微堅果香氣,唔會苦,好順喉
2022-11-08 27 瀏覽
#cocoexpresso在商場中的一個小角落,可以悠閑地休息很久米形粉比較特別,米飯的樣子,再配上青醬是另一個感覺墨魚雞卷新熱辣辣,但有點分離意大利粉配大啡菇,氣氛除了搭車古代皇帝上各種雜菇,但未必是大家認識的蘑菇另外甜品牛角酥窩夫很實在,不會有空氣的感覺,配上朱古力雪糕味道很夾。咖啡選了Cold brew 及 Lemon coffeecold brew加了冰,淡淡的咖啡香而Lemon coffee味道則較香濃
#cocoexpresso

在商場中的一個小角落,可以悠閑地休息很久
米形粉比較特別,米飯的樣子,再配上青醬是另一個感覺
墨魚雞卷新熱辣辣,但有點分離

咖啡選了Cold brew 及 Lemon coffee
cold brew加了冰,淡淡的咖啡香
而Lemon coffee味道則較香濃

Coco expresso終於都開到嚟大埔了 完全係新界人嘅福音裝修都係按返佢地一貫風格 簡約木系 成個vibe好休閒而且間舖係角落嘅位置 就更加靜好啱傾計又或者睇書坐成日都得📍avocado軟殼蟹burger超大個 個包烘得好香 入面有大大隻軟殼蟹 仲有牛油果蓉同蕃茄同生菜 配埋一齊食味道好豐富 怕膩嘅可以唧埋檸檬汁嚟食!📍慢煮墨魚雞卷米形粉第一次見呢種面 好似米咁大粉粒 但食落去似pasta 少少煙韌帶麥香 幾得意個雞卷啲皮好香脆 而啲肉keep到好juicy又嫩 本身個pasta係好basic嘅cream但如果加埋on side嘅basil sauce嚟食 味道會再豐富啲📍核桃朱古力雪糕窩夫牛角窩夫超香 配埋滿滿嘅cream同朱古力雪糕嚟食 甜而不膩 再加埋caramelized嘅核桃 good ending! 📍mango smoothie 好resfreshing 唔會好人造味 係真係fresh mango整成咁📍expresso tonic雖然係夜晚但都唔可以放棄coffee個expresso base唔會酸 帶少少nutty 加埋tonic嚟飲就好fresh

裝修都係按返佢地一貫風格 簡約木系

📍mango smoothie
📍expresso tonic
雖然係夜晚但都唔可以放棄coffee
2022-11-07 65 瀏覽
約咗朋友大埔食飯,經過超級城竟然見到有間新開嘅Cafe,仲要係Coco Expresso,再入去食個靚嘅 dinner先🤓🔎 Creamy Mentaiko Pasta w/ Soft Shell Crab軟殼蟹明太子忌廉薏粉 $138佢個軟殼蟹一啲都唔淋,食落脆卜卜,日式明太子忌廉汁個味好濃郁,好有日式Cafe食嘅感覺,另外佢份量都好足夠兩個人share到夠飽😋🔎 Slow Cooked Duck Confit& Croffle慢煮法式油封鴨脾配牛角酥窩夫 $138第一次食鹹食嘅窩夫,仲要係依家越嚟越興嘅牛角酥窩夫,個窩夫食落去好鬆軟,另外個酥皮都好脆口;再配埋太陽蛋啲汁令到成個味道更加特別,另外佢個鴨脾大大隻又唔會好油膩,好邪惡😚🔎 Cinnamon Apple Croffle w/Vanilla Ice-cream肉桂蘋果牛角酥窩夫配雲呢拿雪糕 佢雲呢拿雪糕,同埋肉桂蘋果份量都令到你又食到啖啖都好滿足嘅感覺,食完鹹嘢再食呢個甜嘅牛角酥窩夫,再加埋雪糕一熱一凍咁樣食 perfect match 🤨🔎 Iced chocolate 🍫 $50🔎 Iced Mocha $48-📍 Co

軟殼蟹明太子忌廉薏粉 $138

大埔安邦路9號大埔超級城C區1樓587號舖
慢煮法式油封鴨脾配牛角酥窩夫
  • 軟殼蟹明太子忌廉薏粉
2022-11-05 37 瀏覽
大埔新左嘅一間連鎖cafe😂見餐廳幾靚就試下😀有lunch set 送咖啡或者補錢轉其實野飲味噌本菇雞肉意粉配溫泉蛋 ($88)😲望落好白 但餸好多!有蓮藕雞髀菇 🤔🤓雞肉啲味同份量都好多汁係晒底 撈一撈食 好夠汁 同熱辣辣😍温泉蛋正正常常 😂黑醋汁煙燻牛肉酸辣意粉($88)🤓🥲💛似炒意粉 味少少怪好乾😵‍💫唔辣 煙燻牛肉就正常 只可以話not my cup of teaChocolate (+$10)Set 加錢轉其他野飲 都唔錯 😂味道濃😀仲有心心 幾靚唔會太甜可以試下Smoothie mixed berries (+$17)因為冇berries 所以轉左士多啤梨😂😀味道ok😀幾特別應該冇奶😂可以try try 玉桂蘋果牛角窩夫 ($58half) 有配雪糕😀😂打卡唔錯味道正常 歡迎睇吓我之前嘅post有介紹過好好食嘅😂
大埔新左嘅一間連鎖cafe😂
見餐廳幾靚就試下😀
有lunch set 送咖啡或者補錢轉其實野飲

味噌本菇雞肉意粉配溫泉蛋 ($88)
😲望落好白 但餸好多!
有蓮藕雞髀菇 🤔🤓雞肉啲味同份量都好多
汁係晒底 撈一撈食 好夠汁 同熱辣辣😍
温泉蛋正正常常 😂

黑醋汁煙燻牛肉酸辣意粉($88)
🤓🥲💛似炒意粉 味少少怪
好乾😵‍💫唔辣 煙燻牛肉就正常
只可以話not my cup of tea

Chocolate (+$10)
Set 加錢轉其他野飲 都唔錯 😂
味道濃😀仲有心心 幾靚
唔會太甜可以試下

Smoothie mixed berries (+$17)
因為冇berries 所以轉左士多啤梨😂😀
味道ok😀幾特別應該冇奶😂可以try try

玉桂蘋果牛角窩夫 ($58half)
有配雪糕😀😂打卡唔錯
味道正常 歡迎睇吓我之前嘅post有介紹過好好食嘅😂
之前嚟過Coco Expresso 飲啡☕️ 今晚同媽咪經過見到原來佢地有Burger、Pasta 同Croffle食!咁岩我地又要食晚餐,就係呢道食啦😚 我地叫咗兩個Mains~再叫多個甜品😍 兩個女人食咁多,真係食得好飽~🤤🍔 煎蛋煙肉芝士牛肉漢堡 配薯條 💲138厚厚嘅漢堡😍 麵包口感鬆軟有蛋香。中間夾住煎香、煙肉、芝士、蕃茄、生菜,層次好豐富!醬汁似千島醬味道,酸酸甜甜。煙肉有少少焦邊,好香口。薯條炸得香脆,外脆內軟!🍝 軟殼蟹明太子忌廉意粉 💲138醬汁好creamy,每條意粉都沾到醬汁,口感濃厚。加上大量蟹籽,食落去脆卜卜,好滋味。軟殼蟹啖啖肉,唔會太油膩。🧇 香蕉藍莓牛角酥窩夫 💲88甜品就係時候開啟第二個胃😚 最期待就係Croffle!兩塊Croffle上面擺咗香蕉、藍莓,再吱咗大量忌廉,質地算輕盈。忌廉上面有香甜嘅蜜糖,整體味道好夾!牛角酥窩夫口感酥脆,好好味道!☕️ Flat White 💲39 // 🍫 Chocolate 💲45靚靚拉花🥰 Flat white口感好順滑,咖啡味香濃。而另一杯就係好香滑嘅朱古力,唔會太甜,媽咪都話好飲!【 Coco Espresso
🍔 煎蛋煙肉芝士牛肉漢堡 配薯條 💲138

• 軟殼蟹明太子忌廉意粉
  • 香蕉藍莓牛角酥窩夫
  • Chocolate
2022-11-05 62 瀏覽
CoCo Espresso (大埔)📍大埔安邦路9號大埔超級城C區1樓587號舖Coco Espresso 呢個名多區都會見到,外型同一般coffee shop 差不多,都係純買賣咖啡為主。但大埔呢間希臘白色小屋外表就有別於其他分店嘅風格,而特別之處係有埋熟食!其實我都係衝住佢嘅Croffle 而黎🤭🤭我地點左2 個Main,一個甜品同兩杯凍飲😋😋👩‍🍳軟殼蟹明太子忌廉意粉 $138明太子意粉係我All Time Favorite 之一,明太子份量多而唔鹹,忌廉味濃更加帶出層次同加強after taste 👅 !最重要係意粉煮得岩岩好,唔會太軟又唔會太硬,軟硬度適中又彈牙👍🏻 平時盡量少食澱粉都忍唔住!👩‍🍳原隻春雞扒配薯角 $138春雞肉質嫩滑Juicy 帶微甜雞味,惹味得來又唔會太鹹!薯角用左Cajun 粉做調味,襯到絕!🥐🧇核桃朱古力雪糕牛角酥窩夫🧇🥐 $88為左 Croffle 而來果然係冇令我失望!第一次食Croffle 感覺太奇妙,究竟我係食緊牛角包定係窩夫呢🤔 外面脆脆但內裡煙煙韌韌,而煙韌程度高到會諗其實有冇加麻薯🤭! 本身我都已經係牛角包同埋窩夫嘅忠粉,所以呢個混合體
CoCo Espresso (大埔)
📍大埔安邦路9號大埔超級城C區1樓587號舖

我地點左2 個Main,一個甜品同兩杯凍飲😋😋

👩‍🍳軟殼蟹明太子忌廉意粉 $138

👩‍🍳原隻春雞扒配薯角 $138
春雞肉質嫩滑Juicy 帶微甜雞味,惹味得來又唔會太鹹!
薯角用左Cajun 粉做調味,襯到絕!

🥐🧇核桃朱古力雪糕牛角酥窩夫🧇🥐 $88
外面脆脆但內裡煙煙韌韌,而煙韌程度高到會諗其實有冇加麻薯🤭! 本身我都已經係牛角包同埋窩夫嘅忠粉,所以呢個混合體我非常滿意👍🏻❤️ 自己食晒成個都仲得😋
合桃給朱古力雪糕牛角酥窩夫

🥤Mixed Berries Smoothies $52
以為Coco Espresso 只會對咖啡講究,點知佢地沖呢杯Smoothies 都咁有心機!混合左多種紅莓同藍莓做Base 再加入香蕉提升杰度,令到口感似飲milkshake 一樣濃郁! 酸酸地帶微甜,足料又清新,非常有誠意!少貴但用料對得住個價錢❤️👍🏻
Mixed Berries Smoothies

☕️ Iced Cappuccino $46
十幾年來對咖啡咁有要求嘅coffee shop沖嘅咖啡當然唔洗多講都知有幾好。今日行路行到熱熱地所以叫杯iced cappuccino,原來質素都一樣香濃, 加上厚厚一層嘅細滑奶泡,凍飲都一樣出色!
Iced Cappuccino

❤️希臘白色小屋嘅裝修除左打卡靚之外,連咖啡同食物都咁有水準,有內涵!我會想番去品嘗多次佢地個Croffle 😋
2022-11-04
合桃給朱古力雪糕牛角酥窩夫
Mixed Berries Smoothies
2022-11-05 54 瀏覽
之前都幫襯過Coco Expresso ,咖啡係幾好飲,但印象中唔覺有主食。今日來到大埔啲間分店,特別之處係佢有埋堂食,而且裝潢都幾靚,全店牆身以米白色為主,拱型嘅門框和窗框,再加上幾張木枱,十足希臘愛琴海嘅白色小屋🥰叫左兩個主食,一個甜品。飲品就叫左一杯咖啡同一杯smoothie。整體食物質素都唔錯,主食比起大型連鎖西餐廳一啲都唔輸蝕,飲品就更加唔洗講,而重點在於個「牛角酥窩夫」,真係好。好。味。🤤🤤🧇核桃及朱古力雪糕牛角酥窩夫 $88👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Walnut & Chocolate Ice-cream CroffleCroffle 即係用牛角包(crossiant )做嘅窩夫(waffle),兩樣都係我嘅最愛,加埋真係冇得頂🤗 帶有窩夫嘅香脆表面,而內裡係煙煙韌韌而且帶有濃郁牛油嘅牛角酥,再加上核桃、朱古力醬同朱古力雪糕。甜中帶咸,冷中帶暖,香脆而帶煙韌,多重感受怎可抗拒?😈😈🍝軟殼蟹明太子忌廉意粉 $138👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Creamy Mentaiko Pasta w/ soft shell crab意粉能做到al dente(即彈牙有韌度),明太子份量都幾多,沙律醬

🧇核桃及朱古力雪糕牛角酥窩夫 $88👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
核桃及朱古力雪糕牛角酥窩夫

🍝軟殼蟹明太子忌廉意粉 $138👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
意粉能做到al dente(即彈牙有韌度),明太子份量都幾多,沙律醬同忌廉嘅比例非常配合,唔太杰亦唔會太稀,軟殼蟹炸得啱啱好,味道整體都好平衡而且唔太咸,絕對係出色,廚師👨🏻‍🍳嘅廚藝應記一功👍🏻👍🏻

🍗原隻春雞扒配薯角 $138👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Roasted Spring Chicken w/ Potato Wedges
燒春雞香味濃郁、肉質嫩滑,而且仲已經起晒骨方便進食,伴碟有沾上cajun粉嘅炸薯角,非常惹味。
原隻春雞扒配薯角

☕️Iced Cappuccino $46👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
自家烘焙咖啡豆,咖啡味香濃,一如既往的出色
Iced Cappuccino

🥤Smoothie (MIxed Berries) $52👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
啲杯smoothie絕對係真材實料,有大量嘅草莓再加上少量香蕉做base,口感豐富,酸酸甜甜非常好喝👍🏻
Smoothie (MIxed Berries)

總結:原來coco expresso唔單止咖啡出色,連主食都做得一樣出色,而佢嘅牛角酥窩夫絕對係必試推介。建議店主在市區開多幾間有主食嘅分店🤗

食物:❇️❇️❇️❇️
環境:❇️❇️❇️❇️
服務:❇️❇️❇️❇️
價錢:❇️❇️❇️❇️
翻兜指數:❇️❇️❇️❇️
2022-11-04
核桃及朱古力雪糕牛角酥窩夫
Iced Cappuccino
Smoothie (MIxed Berries)
由香港開到入黎大埔終於唔係只得上環、中環、灣仔 可以照顧下新界人既需要👏🏻Cafe以希臘風為主題 白色石洞x水泥枱x藤椅 乾淨明亮.《香蕉藍莓牛角酥窩夫》係一個有誠意既Croiffle啊🧇窩夫入面有多屠酥皮 又有厚度又有鬆度 好香脆塗上一習輕盈既whipped cream上面有香蕉同藍莓 配埋焦糖漿 香甜可口🫐🍌.《牛油果軟殼蟹漢堡 配薯條》大大隻軟殼蟹好似要係漢堡包入面爬出黎咁🦀🍔又有肉食又鬆脆 下面有爽口生菜仲有牛油果醬 有一股清香同幼滑薯條唔係硬骨骨得個外殼 口感粉綿.《原隻燒春雞 配薯角》即叫即整 成隻春雞拎去燒聞落好香香草味 食落都入哂味 肉質juicy薯角炸到黃金色 軟硬適中.《Flat White》奶香濃滑 入口微酸帶nutty☕️.《Lemonade & Tonic》酸酸甜甜 好開胃 爽呀🍋🧊

由香港開到入黎大埔
終於唔係只得上環、中環、灣仔 可以照顧下新界人既需要👏🏻
Cafe以希臘風為主題
白色石洞x水泥枱x藤椅 乾淨明亮