2022-10-27
之前去過唔同地方嘅CoCo Espresso,發現規模都會有唔同,九龍灣嗰間主要係做外賣咖啡,比較少有其他食物供應;但係大埔呢間就有特式裝修,淺黃灰白色調,圓拱型設計的窗框,像是摩洛哥風格,幻想望著地中海遠洋,別有一番寧謐。我自己就比較鍾意坐喺度飲杯咖啡,食個ALL DAY 🍳 ,再食個甜品。呢度假日會好多人,想靜靜地就要捉緊住夜晚片刻唔洗排隊嘅機會,好好享受。咖啡種類唔算特別多,但都係要用優質咖豆先會沖得好飲嘅咖啡。我望住呢一個牌,見到「酒香」兩隻字,就決定要試下玻利維亞可可豆風味嘅咖啡豆。亦都有唔同款式嘅掛耳包。一杯酒香、玻利維亞可可豆風味嘅咖啡,大約5分鐘就送到我面前,味道清新,不濃不俗,咖啡略帶果香,但唔酸,頗佳。再之後就係我朋友叫左杯Mixed Berries Smoothies,非常濃郁,藍莓🫐,士多啤梨都有係入面,唔酸。之後我就叫左一份All Day Breakfast,有薯餅、太陽蛋、自家製Bagel、牛油果、煙三文魚、大啡菇、台灣黑椒腸,都幾豐富,薯餅炸得脆同埋幾香,煙三文魚略鹹,特別一讚嘅係佢個Bagel,薄身得黎脆,加埋Cream Cheese食,味道頗佳。之後就
咖啡種類唔算特別多,但都係要用優質咖豆先會沖得好飲嘅咖啡。
亦都有唔同款式嘅掛耳包。
之後就係一份軟殼蟹明太子扁意粉,忌廉醬汁香濃略鹹,意粉硬身爽脆,蟹肉有膏,不錯。
最後一定要讚係佢個合桃朱古力雪糕牛角包窩夫,窩夫主體係充滿濃郁牛油味嘅牛角包,塗上朱古力雪糕,再加埋焦糖醬,味佳。