2017-12-07
同男友去完apple store整電話,順便搵下附近有咩好食。兩口子難得浪費一下,搵左一間中高價位、評價好似唔錯、環境又比較清靜嘅西餐廳。Co Dining Space係樓上舖,唔算好大,但平日八點入座都有七八成客人。安排角落位置,坐得舒適,兩個人可以靜靜地傾下計。前菜揀左法式薯蓉焗田螺($88),賣相睇落唔係十分大,但足足有七八隻肥美嘅田螺。咬落十分有口感,亦夠嫩口。薯蓉軟滑,配上面層嘅芝士,味道濃郁。每人揀左一款主菜,我想食西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯條($168),男友揀左醬燒BBQ汁豬肋骨($198/8件)。先上嘅係豬肋骨,好彩骨與骨之間都係啖啖嫩肉,如果唔係有時都幾難切割。豬肋骨入味,醬汁份量剛剛好,唔會太多太膩。黑毛豬串燒比想像中來的大份,每人分得數大件肥美肉嫩嘅豬肉串燒,再飽都要食晒佢。豬肉外表燒得香口,咬落肉嫩多汁,食肉獸必然喜愛。