今日要分享一間性價比好高的西餐廳😍4-course dinner只是$288-$368起! 星期日都不會加價!餐廳裝修充滿古典優雅感覺和餐廳名一樣很「Classy」🫶🏻‣ 鵝肝燉蛋伴法式煎多士鵝肝煎得外脆內軟咬下去感受到滿口香噴噴的油脂味作為伴菜的燉蛋,口感嫩滑😍‣ 香草醬焗田螺伴脆薯餅田螺焗到好香口好軟腍,底下就是千層薯蓉,做得幾好,同時有脆和軟的口感🤣‣ 野菌忌廉湯/新英倫蜆肉周打湯兩款湯有味道濃郁,當中個人比較鍾意野菌忌廉湯喝起來有蘑菇的顆粒感😙‣ 慢煮海苔牙魚蝦肉卷伴青醬忌廉汁追求輕盈食材的推薦這道菜!主要食材是魚和蝦肉賣相精緻,吃起來不會重負擔‣ 炭燒澳洲和牛肉眼扒 (+$188)和牛油脂味豐富勁飽滿😍牛扒煎得幾好,鎖到肉汁口感幾軟身、沒有筋而且份量好大👍🏻‣ 芒果熱情果慕斯蛋糕意想不到蛋糕竟然有兩片份量都幾大方🫶🏻👍🏻吃起來比較清新refresh 😋‣ 法式焦糖燉蛋燉蛋好滑,而且甜度適中份量又大碗,還有少量雜莓中和甜的感覺😆💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟食物質素不錯、價錢合理服務態度很好,上菜速度合適推薦大家試試喔😍💰Total: $1016.4 ($508.2pax 已包括10
今日要分享一間性價比好高的西餐廳😍
4-course dinner只是$288-$368起!
星期日都不會加價!

餐廳裝修充滿古典優雅感覺
和餐廳名一樣很「Classy」🫶🏻

‣ 鵝肝燉蛋伴法式煎多士
鵝肝煎得外脆內軟
咬下去感受到滿口香噴噴的油脂味
作為伴菜的燉蛋,口感嫩滑😍

‣ 香草醬焗田螺伴脆薯餅
田螺焗到好香口好軟腍,
底下就是千層薯蓉,
做得幾好,同時有脆和軟的口感🤣

‣ 野菌忌廉湯/新英倫蜆肉周打湯
兩款湯有味道濃郁,
當中個人比較鍾意野菌忌廉湯
喝起來有蘑菇的顆粒感😙

‣ 慢煮海苔牙魚蝦肉卷伴青醬忌廉汁
追求輕盈食材的推薦這道菜!
主要食材是魚和蝦肉
賣相精緻,吃起來不會重負擔

‣ 炭燒澳洲和牛肉眼扒 (+$188)
和牛油脂味豐富勁飽滿😍
牛扒煎得幾好,鎖到肉汁
口感幾軟身、沒有筋
而且份量好大👍🏻

‣ 芒果熱情果慕斯蛋糕
意想不到蛋糕竟然有兩片
份量都幾大方🫶🏻👍🏻
吃起來比較清新refresh 😋

‣ 法式焦糖燉蛋
燉蛋好滑,而且甜度適中
份量又大碗,還有少量雜莓中和甜的感覺😆

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
食物質素不錯、價錢合理
服務態度很好,上菜速度合適
推薦大家試試喔😍

💰Total: $1016.4 ($508.2pax 已包括10%服務費)
📍Classy - Seafood & Steak|@classy.hongkong
觀塘駿業街44號銀八1樓

2024-09-26 1517 瀏覽
同朋友係觀塘食晚餐,搵到Classy就試下。上到去發現晚餐Entrées可以散叫,但pasta/main就得4或5 courses既tasting menu。價錢算合理(3百幾到4百幾)就試下。Entrées既Burrata cheese同雞翼正正常常,唔錯。Appetizers個生牛肉,鵝肝同田螺就好高質。所有食物既配搭都好好。餐湯個wild mushroom soup creamy得黎仲好有菇味。牛尾湯好足料,味道濃郁得黎係好飲既。主食個和牛pasta味道淡咗少少(如果唔食得好鹹既就會perfect), 油封鴨腿啲肉好嫩,牛扒叫7成熟真係煎到7成熟之餘係有牛味,羊架都唔錯(個人覺得如果可以酥啲仲好)。甜品 creme brulee 同 apple crumble都好好食。總括黎講,呢個價錢食到咁足料同好味道既西餐真係唔多。Classy算係近期食過最高質,性價比最好既一餐西餐。絕對值得一試!
同朋友係觀塘食晚餐,搵到Classy就試下。

2024-09-26
❣️觀塘銀八1樓嘅西餐扒房,復古優雅裝修風格🪟,幾有情調,二人世界/朋友聚餐嘅好地方🥂,晚市有Tastings Menu🌟 & Dinner Set🫶🏻,有海鮮拼盤、餐湯、意粉、主菜(澳洲M4和牛/澳洲羊架 二選一)、同甜品🍮,另外食物選擇非常多🍴,主打意粉🍝、炭燒牛扒🥩、梳乎厘班戟🥞 🌟伏特加海膽三文魚籽意粉 意粉沾滿海膽汁,食落超香濃,好足料嘅三文魚籽,三文魚籽粒粒飽滿,超滿足😋😋🌟芝士熔岩梳乎厘蛋糕🧀有流心效果,芝士醬流心香濃,蛋糕鬆軟,底下係tiramisu,配搭goodgood👍🏻😋

🌟伏特加海膽三文魚籽意粉

芝士熔岩梳乎厘蛋糕
  • 芝士熔岩疏乎厘蛋糕
  • 抹茶疏乎厘班戟
2024-09-03 1216 瀏覽
//21 08 24 晴天🌞20:00 觀塘 Ginz 8@classy.hongkong𝓒𝓱𝓲𝓬 ☺︎能夠喺一個復古優雅西餐廳,與情人共渡微醺的浪漫晚餐💗,偶爾滋養一份儀式感,讓愛注入幸福的色彩🥂!!!𖤐ˊ會有加一服務費🔻𝐓𝐚𝐬𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐌𝐞𝐧𝐮|𝟒 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞𝐬 HKD$368(𝟏 𝐀𝐩𝐩𝐞𝐭𝐢𝐳𝐞𝐫, 𝟏 𝐒𝐨𝐮𝐩, 𝟏 𝐌𝐚𝐢𝐧 & 𝟏 𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭)ꕀ🔻鵝肝燉蛋伴法式煎多士肥美嘅鵝肝煎至外脆內軟 入口即化 味道油潤甘香 跟燉蛋完美給合後 令人齒頰留香當配以 蘸上松露沙律醬嘅牛油多士 嗰種酥脆無比嘅質感 同軟滑嘅鵝肝形成強烈對比口感層次即時𝘥𝘰𝘶𝘣𝘭𝘦提升 豐富極致🔻野菌忌廉湯蘑菇打得非常綿滑 唔會起粒粒味道濃郁之餘 仲自帶淡淡奶香🔻炭燒美國安格斯肉眼扒配油封洋蔥|燒汁生熟度控制得相當精準 表面帶焦香 內裏呈鮮粉紅每啖都能夠食到肉眼扒嘅軟嫩 及豐富肉汁而且仲有入邊嗰股油脂 所化開嘅甘甜配搭上油封洋蔥 & 燒汁 令肉味更加突出🔻精選梳乎厘班戟 (朱古力味)熱辣辣嘅梳乎厘 蛋味香濃完全做到正宗法式鬆軟、空氣、濕濕哋嘅質感再襯埋朱古力忌廉 簡直係雙重滋味🔻𝐓𝐚𝐬𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐌𝐞𝐧𝐮
21 08 24 晴天🌞
20:00 觀塘 Ginz 8
@classy.hongkong

𝓒𝓱𝓲𝓬 ☺︎

能夠喺一個復古優雅西餐廳,
與情人共渡微醺的浪漫晚餐💗,
偶爾滋養一份儀式感,讓愛注入幸福的色彩🥂!!!

𖤐ˊ會有加一服務費

表面帶焦香 內裏呈鮮粉紅
每啖都能夠食到肉眼扒嘅軟嫩 及豐富肉汁
而且仲有入邊嗰股油脂 所化開嘅甘甜
配搭上油封洋蔥 & 燒汁 令肉味更加突出

🔻精選梳乎厘班戟 (朱古力味)
熱辣辣嘅梳乎厘 蛋味香濃
完全做到正宗法式鬆軟、空氣、濕濕哋嘅質感
再襯埋朱古力忌廉 簡直係雙重滋味

🔻法式香草田螺薯蓉
厚滑嘅薯蓉 入口滿滿牛油香氣
伴隨住田螺、香草、車厘茄
每一啖食落去都會有唔同嘅味道

而細膩嘅蛋香同濃郁嘅焦糖 互相交織底下
為味蕾帶嚟全方位嘅享受

2024-08-21
2024-08-27 1605 瀏覽
2024年8月美食攻略Classy - Seafood & Steak主打西餐,午餐平均100左右,晚市400環境一流,舒適空間感足點左個前菜,主菜,甜品,湯前菜我自己對個鵝肝燉蛋煎多士最有興趣,感覺上超值之餘最吸引湯就選野菌忌廉 和一款法式洋蔥湯另一款前菜係法式香草田螺薯蓉一道道上,唔會茶記咁一次上曬比你真係慢慢食,7點食到九點先食完主菜,焗日本黑豚豬腩配田園蔬菜,配柚子蜜糖汁炭烤安格斯肉眼配燒汁,油封洋蔥甜品 焦糖燉蛋梳乎里PANCAKE前菜,鵝肝油香鮮味不帶腥,大滿足另一款薯蓉香又入口即溶,口感好細滑西餐另一個重要配角,湯野菌打成蓉入口每啖都濃濃野菌鮮味洋蔥湯偏重濃味,飲到尾有洋蔥既甜味主菜,五花腩煎至脆皮,口感帶焦,食到肉質既甘甜鮮味,加埋特製醬汁,味道更為豐富#牛肉,7成熟,呈粉嫩色澤,口感非常鮮味而嫩滑#ClassySeafoodSteak #觀塘美食 #香港美食 地址 觀塘駿業街44號銀八1樓1/F, GINZ 8, 44 Tsun Yip Street, Kwun Tong港鐵觀塘站 A2 出口, 步行約10分鐘
2024年8月美食攻略
Classy - Seafood & Steak
主打西餐,午餐平均100左右,晚市400
環境一流,舒適空間感足

點左個前菜,主菜,甜品,湯
前菜我自己對個鵝肝燉蛋煎多士最有興趣,感覺上超值之餘最吸引
湯就選野菌忌廉 和一款法式洋蔥湯
另一款前菜係法式香草田螺薯蓉
一道道上,唔會茶記咁一次上曬比你
真係慢慢食,7點食到九點先食完

主菜,焗日本黑豚豬腩配田園蔬菜,配柚子蜜糖汁
炭烤安格斯肉眼配燒汁,油封洋蔥
甜品
焦糖燉蛋
梳乎里PANCAKE

前菜,鵝肝油香鮮味不帶腥,大滿足
另一款薯蓉香又入口即溶,口感好細滑

西餐另一個重要配角,湯
野菌打成蓉入口每啖都濃濃野菌鮮味

洋蔥湯偏重濃味,飲到尾有洋蔥既甜味

#牛肉,7成熟,呈粉嫩色澤,口感非常鮮味而嫩滑
#ClassySeafoodSteak
#觀塘美食 #香港美食
地址
觀塘駿業街44號銀八1樓
港鐵觀塘站 A2 出口, 步行約10分鐘
11 分鐘 (堂食)
2024-08-26 1487 瀏覽
最近朋友推介我去觀塘銀八嘅Classy 話嗰度嘅4-course dinner好食價錢又合理睇D相都覺得好吸引 😏於是我就決定一試~✿Appetizer (1):魔鬼吞拿魚尼歡斯沙津✿呢道沙津口感清新 吞拿魚鮮嫩☺️搭配各種沙津菜 醬汁酸酸甜甜 味道唔錯!✿Appetizer (2):鵝肝燉蛋伴法式煎多士✿鵝肝燉蛋滑溜 🥚味道濃郁 😉配上香脆的法式多士 簡直係完美搭配啊~✿Soup (1): 法式洋蔥湯✿洋蔥味道香濃 洋蔥的甜味後勁好強🧅✿Soup (2): 野菌忌廉湯✿濃郁的野菌香氣撲鼻而來 湯底滑順搭配香濃的忌廉 🥰忍不住想多喝幾啖✿Pasta (1): 肉醬千層麵✿肉醬份量十足層層分明的千層麵口感極佳芝士的拉絲效果🧀🧀更是令人驚喜✿Pasta (2): 香煎帶子金柚天使麵✿帶子煎得恰到好處 鮮甜可口搭配金柚的清新 🌱 讓整道菜更添層次感天使麵幼身且輕盈滑口 唔會覺得heavy ✿Dessert (1) 精選梳乎厘班戟🥞✿呢款梳乎厘班戟特別鬆軟 口感如雲朵般輕盈淋上醬汁後更是香甜可口 非常滿足✿Dessert (2) 法式香橙班戟🥞✿法式香橙班戟香氣撲鼻 搭配橙汁口感柔滑 甜而不膩
最近朋友推介我去觀塘銀八嘅Classy
話嗰度嘅4-course dinner好食價錢又合理
睇D相都覺得好吸引 😏於是我就決定一試~

✿Appetizer (1):魔鬼吞拿魚尼歡斯沙津✿
呢道沙津口感清新 吞拿魚鮮嫩☺️
搭配各種沙津菜 醬汁酸酸甜甜 味道唔錯!

✿Appetizer (2):鵝肝燉蛋伴法式煎多士✿
鵝肝燉蛋滑溜 🥚味道濃郁 😉
配上香脆的法式多士 簡直係完美搭配啊~

✿Soup (1): 法式洋蔥湯✿

法式香橙班戟香氣撲鼻 搭配橙汁
口感柔滑 甜而不膩🍊

各道菜式的味道和擺盤都展現出主廚的用心
不單止食物質素高 環境也令人放鬆
我地兩個人試左8樣野 (Appetizer + Soup + Pasta + Dessert 🍮)
4-course dinner 每人都只係$288 值得一試!
2024-08-23 1107 瀏覽
可以選擇four courses嘅menu,🍽性價比幾高,環境同服務都唔錯,適合同伴侶撐檯腳。.野菌忌廉汤,🍄浓郁的汤底口感细腻,能品嚐到野菌的鲜美以及忌廉的奶香。.鹅肝炖蛋配法式煎多士,炖蛋滑嫩入味,🍞搭配上酥脆的法式煎多士,鵝肝油脂肥美。.魔鬼吞拿鱼尼歌斯沙拉,半熟吞拿鱼鮮嫩清爽,沙律有車厘茄,洋蔥絲🧅,蛋🥚等,搭配豐富。.甜品方面,🥞梳乎厘班戟和法式焦糖炖蛋,souffle pancake撒上爆穀,滿滿驚喜。

2024-08-20 714 瀏覽
炭燒美國安格斯肉眼扒🥩肉眼扒搭配🧅油封洋蔥,濃郁的牛排香味與洋蔥的清甜好搭,經過油封之後,既可以保留洋蔥的口感,而且香味可以更突出😋😋牛肉的熟度都啱啱好。🥘法式香草田螺薯蓉,綿密的質地,薯蓉好香又細膩,法式香草🌿淡淡清香,田螺肉也鮮美。精選🥞梳乎釐班戟和法式焦糖燉蛋,燉蛋上面的焦糖可以輕輕敲碎,配上燉蛋一點都不膩👍🏻彈彈的souffle富有蛋香,而且上面還有濃郁的巧克力醬🍫絲滑誘人。

2024-08-16 702 瀏覽
位於觀塘工廠區之西餐廳,環境比想像中企理,枱與枱之間有足夠空間,可能因為是星期日的工廠區,所以人客不算多,侍應服務態度專業,點餐時會詢問客人要求,唯上餐之侍應較為冷漠,如上餐跟客人交流時能有些笑容,相信更令人感覺賓至如歸。是日點有主菜之4-course,頭盤味道不錯份量亦十足,湯是磨菇湯,味道有水準,不過如能有少許麵包供應配湯相信口感更好,主菜有豬及不用加錢之牛扒,兩款賣相是合格的,但都是肉質比較鞋,牛扒已經是三成熟,但入口依然是難咀嚼,尤其加上餐刀不夠鋒利,所以進食比較麻煩,而甜品點了兩款pancake,問題都是上枱時已經是常溫,所以影響口感及味道。以性價比來講,如果這西餐在港島或尖沙咀區相信是非常好,但在觀塘區人均$400一餐的話,實在有好多其他選擇。明白無論租金、人工、食材價格等等都會限制一間餐廳的價格,但一些低成本的改善,例如湯配上小塊麵包,便已經可以加分,希望餐廳可以考慮。
最近觀塘開左一棟新大廈銀八,開左4間餐廳,所以就去左其中既【Classy】海鮮扒房食西餐啦。選擇困難症當然就叫左Tasting Menu,可以叫4 courses或者5 courses,配main 或者pasta。我地就叫左4 courses配main。是日精選頭盤:當日係parma ham melon、salami芝士同吞拿魚多士。Parma ham melon甜甜鹹鹹幾清新、salami芝士既芝士加左D香草蔬菜幾好食、吞拿魚多士喜出望外,本身唔食吞拿魚,但呢個唔會好腥同似貓罐頭。海鮮拼盤(cocktail蠔、北極甜蝦、煙三文魚、煙鱔同墨魚沙律):無諗過分量都算幾多,cocktail蠔肥美、調味幾特別。北極甜蝦細細隻都有6-7隻、幾鮮甜。煙三文魚同煙鱔放係多士上面、完全無腥。墨魚沙律蔬菜非常新鮮。法式洋葱湯:個人覺得有D偏鹹,如果無禁鹹可能會好D野菌忌廉湯:呢個非常不錯,感覺好真材實料、野菌蘑菇蓉都好多、香氣好濃。法式烤鵪鶉釀鮑魚意大利飯:厨師推薦,非常特別。個人都超級推薦。鵪鶉被塞到漲卜卜、裏面意大利飯唔似平時果D禁heavy,吸收曬D肉汁好香。拌碟蔬菜薯蓉都好食。炭燒美國安格斯肉

法式洋葱湯:個人覺得有D偏鹹,如果無禁鹹可能會好D

炭燒美國安格斯肉眼扒配油封洋葱燒汁:肉眼扒非常軟霖、牛味香濃無咩肥膏同筋。油封洋葱燒汁甜甜地、好香洋葱味。

梳乎厘pancake:梳乎厘pancake質地不錯,但上面個朱古力cream有D太甜,可能轉其他味道會好D。
法式焦糖燉蛋:呢個非常不錯、蛋味香濃、上次焦糖好脆。
2024-08-08 814 瀏覽
今日放工同朋友仔喺觀塘Classy聚餐其實好近公司,一直都想試呢間餐廳嘅疏乎厘,今日終於約到朋友仔一齊去食個晚餐。 我哋每人點咗四個course嘅dinner Appetiser是日精選頭盤蕃茄蓉麵包、Pamaham條、魚子醬鵝肝多士望落都好吸睛,一啖一件魚子醬味道帶有少鹹少鮮,鵝肝味亦都好出,正👍🏻魔鬼吞拿魚尼歌斯沙律~開胃沙律🥗,不過不失❣️Soup 雜菌蘑菇湯🍄‍🟫好幼滑好香既蘑菇湯法式洋蔥湯朋友仔話入面有麵包粒,索晒啲湯,非常好味Pasta :意大利蝦雲吞配紫蘇牛油汁每粒雲吞都好飽滿,咬落啖啖蝦味,牛油🧈汁唔會太膩,好Juicy❣️香煎帶子金柚天使麵上面橙色係明太子醬,食前撈勻啲醬汁。天使面軟硬度適中,配上明太子同柚子嘅醬汁,味道有少少酸微微,食落好開胃,平時嘅天使麵我只會食少少,估唔到今次嘅味道,令我食咗好多😂,煎香左既帶子係珍寶size,都幾鮮味。 Dessert: 法式焦糖燉蛋好香甜,蛋味濃郁,上面嘅焦糖烤得好脆精選疏乎厘班戟一上枱就有好香嘅爆谷味,疏乎厘軟綿綿,沾上醬汁之後唔會太甜,口感好順滑😚。 一個嘅份量啱啱好滿足餐後想食甜品嘅慾望❤️餐廳環境都唔錯真係好適合聚餐、慶祝、

今日放工同朋友仔喺觀塘Classy聚餐

我哋每人點咗四個course嘅dinner

Appetiser
是日精選頭盤
蕃茄蓉麵包、Pamaham條、魚子醬鵝肝多士
望落都好吸睛,一啖一件
魚子醬味道帶有少鹹少鮮,鵝肝味亦都好出,正👍🏻

魔鬼吞拿魚尼歌斯沙律~開胃沙律🥗,不過不失❣️

Soup
雜菌蘑菇湯🍄‍🟫
好幼滑好香既蘑菇湯

法式洋蔥湯
朋友仔話入面有麵包粒,索晒啲湯,非常好味

Pasta :

意大利蝦雲吞配紫蘇牛油汁

香煎帶子金柚天使麵
上面橙色係明太子醬,食前撈勻啲醬汁。

Dessert:

法式焦糖燉蛋
好香甜,蛋味濃郁,上面嘅焦糖烤得好脆

精選疏乎厘班戟

餐廳環境都唔錯
真係好適合聚餐、慶祝、或者傾下計
我已經諗好,下次要點classy既牛扒同豬鞍食😋。
2024-08-04 876 瀏覽
位於觀塘駿業街的「Classy - Seafood & Steak」,係一間主打海鮮及牛扒的西餐廳🍴店內燈光昏暗有情調,座位寬敞舒適,空間感及私隱度充足晚市時段設有Tasting Menu,供應四道菜或五道菜晚餐法式香草田螺薯蓉田螺都幾大粒,新鮮軟嫩,以法式香草焗製。配上軟滑棉密的薯蓉,滿載牛油香,非常邪惡!海鮮拼盤新鮮海鮮拼盤包括有:北極甜蝦、煙鱔、Cocktail蠔、煙三文魚及墨魚沙律,每款都各有特色,鮮甜味美法式洋蔥湯入口清甜,仲有絲絲洋蔥條,煮得軟淋又甜,好好飲菠菜蠔周打周打湯質感幼滑,忌廉味都幾香,湯裏面加咗菠菜碎及蠔仔肉,豐富了口感及味道燒焗日本黑豚豬腩配燒田園雜菜,柚子蜜糖汁日本黑豚豬腩肥瘦適中,肉質軟嫩有彈性,豬肉味好濃郁,齒頰留香;配上柚子蜜糖汁,更能提昇肉的鮮甜味!炭燒澳洲和牛肉眼扒280g澳洲和牛肉眼扒以炭火燒烤至七成熟,好Juicy,滿載牛肉香,非常高質!伴碟仲有牛油薯蓉及燒田園雜菜,美味又健康精選梳乎厘班戟梳乎厘班戟即叫即制,口感鬆軟,配上朱古力忌廉,整體唔會太甜法式焦糖燉蛋同樣係即叫即燒的焦糖燉蛋,表層以新鮮雜莓作點綴,焦糖甜甜脆脆的,底下嘅燉蛋非常嫩滑,滿

法式香草田螺薯蓉

海鮮拼盤

法式洋蔥湯

入口清甜,仲有絲絲洋蔥條,煮得軟淋又甜,好好飲

菠菜蠔周打

燒焗日本黑豚豬腩配燒田園雜菜,柚子蜜糖汁

炭燒澳洲和牛肉眼扒

精選梳乎厘班戟

梳乎厘班戟即叫即制,口感鬆軟,配上朱古力忌廉,整體唔會太甜

法式焦糖燉蛋

同樣係即叫即燒的焦糖燉蛋,表層以新鮮雜莓作點綴,焦糖甜甜脆脆的,底下嘅燉蛋非常嫩滑,滿有蛋香,甜而不膩

凍檸茶及熱檸茶
2024-07-31 732 瀏覽
同好朋友慶祝生日,揀咗觀塘區嘅「Classy - Seafood & Steak」,入門口就能感受到高雅氣氛、裝潢優雅,店員專業有禮,非常適合慶祝生日~天氣咁熱,先叫兩杯冰凍飲品,「Mojito」清新怡人,「Mango Ale」果味突出,甜度適中。餐廳供應晚市套餐,可以自由配搭。前菜「鵝肝燉蛋伴法式煎多士」嘅鵝肝入口即化,油香同香濃燉蛋搭配得恰到好處。「海鮮拼盤」也很出色,北極甜蝦、煙鱔煙三文魚多士等,仲有加上黑魚籽嘅cocktail 蠔,鮮味十足!「法式洋蔥湯」濃郁清甜,材料十足!「菠菜蠔周打湯」超美味,周打湯香滑濃稠,加上清新菠菜同鮮甜蠔肉完美融合,好想飲多一碗!主菜「法式烤焗鵪鶉鮑魚意大利飯」絕對值得一試。鵪鶉釀到脹卜卜,肉質肥美鮮嫩,切開就係鮑魚同意大利飯,好入味,精緻而美味嘅佳餚。「炭燒澳洲和牛肉眼扒」肉質鮮嫩多汁肉味香濃,燒得啱啱好,中間仍然保持粉嫩。焦糖梳乎厘班戟,面頭係厚厚嘅焦糖漿,一切開已經瀑布咁湧出嚟,入面係鬆軟可口嘅疏乎厘班戟,口感層次分明。最後仲有「法式焦糖燉蛋」,完美嘅一餐! Happy birthday~

餐廳供應晚市套餐,可以自由配搭。

「法式洋蔥湯」濃郁清甜,材料十足!

2024-07-06 820 瀏覽
今晚與家人興祝生日,偶然發現這間位於觀塘工業區的扒房。優質的食物及服務,價錢實惠,環境雅致,每道菜式順序依次上桌,服務貼心舒適。適合朋友及家庭聚會,值得試試😁👍🏻
  • 香煎深海多寶魚伴煙蠔他他
  • 烤羊架焦糖蘋果
一入到去好肚餓嘅關係,叫咗一個羊架,一個卡邦尼一個多士小食 仲嗌咗個餐湯,食物質素係有90分嘅侍應們着晒西裝,冇晒水就即刻幫你斟水 Service好好 不過原來做會員係可以有優惠,但是餐廳侍應冇介紹過 如果有優惠我會長期過嚟食嘅,嘢食好好 因為我覺得羊架煮得好腍好入味 個湯真係好有南瓜味 食到好多南瓜蓉 至於價錢係對得住嘢食嘅😂😂 因為比觀塘區嘅西餐廳貴少少 食物嘅煮法同埋味道又真係好🤏嘅👍
一入到去好肚餓嘅關係,叫咗一個羊架,一個卡邦尼一個多士小食
仲嗌咗個餐湯,食物質素係有90分嘅
侍應們着晒西裝,
冇晒水就即刻幫你斟水
Service好好
不過原來做會員係可以有優惠,但是餐廳侍應冇介紹過
如果有優惠我會長期過嚟食嘅,
嘢食好好
因為我覺得羊架煮得好腍好入味