2025-06-16 72 瀏覽
🇭🇰Classy - Seafood & Steak·呢間喺觀塘嘅餐廳 我自己覺得性價比勁高🤩🤩佢主菜呢一個價錢已經係包1款主菜 3款前菜 1款湯 同埋1個甜品 超級豐富🥳🥳·Spanish Roasted Suckling Pig $368 l Roasted Yellow Chicken $298兩款主菜我自己覺得個西班牙乳豬驚艷啲 佢個皮係超脆 一切開個乳豬超juicy🐷而且佢個乳豬醬係超級鹹香 好夾 不過佢呢個乳豬就係偏肥少少嘅😈另外個三黃雞都煮到啱啱好 肉質超嫩🐥·foie gras creme brulee (+$18) l prawn toast l parma ham melon l smoked salmon clam roll l roasted whole scallop (+$28) l caesar salad之後前菜係每人可以揀三款嘅 所以我哋總共就試咗六款🤩🤩佢個鵝肝燉蛋個鵝肝煎到好香🦢之後個蝦多士隻蝦超級大隻🦐個parma ham油份都唔錯 而且中間嘅蜜瓜好甜🍈三文魚卷都幾新鮮🍣個煎帶子都大隻 不過就略嫌煎得稍微耐咗少少🤣🤣·mushroom soup
🇭🇰Classy - Seafood & Steak
Spanish Roasted Suckling Pig
Roasted Yellow Chicken
另外個三黃雞都煮到啱啱好 肉質超嫩🐥
mushroom soup l corn and crab chowder l
tiramisu
tiramisu (+$48) l
souffle pancake
souffle pancake (+$68)
之後兩款湯我都好鍾意🥰佢個蘑菇湯超濃🍄粟米湯都超甜 而且好多蟹肉 飲落去好滿足🌽🦀甜品就正正常常啦😂
fresh oysters (3pcs) (+$98) l free cocktail
fresh oysters (3pcs)
最後店員推介嘅呢個combo我自己覺得超級抵食🤑大家嗌3隻生蠔就會免費送一杯嘢飲🥳🥳佢個生蠔係超級大隻 好新鮮 勁creamy🦪呢個價錢有埋嘢飲 正🍹
📍觀塘駿業街44號銀八1樓
Spanish Roasted Suckling Pig
Roasted Yellow Chicken
tiramisu
fresh oysters (3pcs)
2025-06-03 560 瀏覽
同事生日,想搵啲有儀式感啲嘅餐廳,呢度都滿足到嘅。先講咗佢哋嘅嘢食先,算幾好,食物質素同價錢都算成正比,味道都幾好㗎,仲幾大份添。三個人,叫咗三個lunch set,包餐湯,同埋餐包,仲有杯嘢飲添。主菜叫兩個意粉🍝,一份牛扒🥩,個牛扒絕對令你有驚喜,有口感之餘,個味道夠濃,絕對超出佢嘅價錢,不錯不錯👍🏻叫咗個pancake 做甜品,職員一早講咗需要較長時間製作,都有一早提醒每位嘅客戶,本來想提佢哋要寫Happy birthday ,點知個職員話我訂枱嗰陣時候已經講咗,佢哋記得唔使擔心。不過有樣嘢就唔係太好,就係佢哋嗰度樓底比較矮,嗰日又full House,所以較為難傾偈,真係比較嘈。

2025-05-09
生日
  • 炭燒美國黑安格斯肉
🌟Tasting Menu $680/2 person🌟 🌟精選生蠔拼盤(6隻)🌟餐廳標誌新鮮生蠔每日直送,每隻都幾大隻下,有一隻手掌咁大,食落好鮮甜,唔會覺得腥 🌟古法牛尾清湯🌟呢個湯真係強推,帶出淡淡然嘅牛尾清香,飲落完全唔會覺得油膩,加埋翠玉瓜及其他菜更見鮮甜 🌟香蒜蜆肉意粉🌟食落會有淡淡然嘅橄欖油出嚟,加埋蒜片及蜆肉食,成件事好夾 🌟炭燒美國安格斯肉🌟叫左五成熟,煮得岩岩好,舊舊都勁粉嫩,食落唔會覺得韌。薯蓉及蔬菜亦中和返牛肉嘅油脂感,配搭賣相都唔錯 🌟精選甜品拼盤🌟打卡必備嘅甜品拼盤,Tiramisu、馬卡龍及奶蓋蛋糕都有,滿足晒食甜品嘅願望
🌟Tasting Menu $680/2 person🌟

🌟精選生蠔拼盤(6隻)🌟

🌟古法牛尾清湯🌟

🌟香蒜蜆肉意粉🌟
食落會有淡淡然嘅橄欖油出嚟,加埋蒜片及蜆肉食,成件事好夾

🌟炭燒美國安格斯肉🌟

🌟精選甜品拼盤🌟
2025-05-28 352 瀏覽
今次來到位於觀塘嘅樓上隱世西餐廳慶祝紀念日!餐廳嘅裝修風格以復古優雅風為主,環境浪漫有情調~🌟經典雅緻二人套餐🌟✨餐包✨野菌忌廉湯入口順滑,每一啖都飲到綿密嘅野菌蓉~✨新英倫周打海鮮湯充滿濃郁嘅奶香同埋海鮮嘅甜味,仲食到蜆肉同埋雜菜~✨精選生蠔拼盤生蠔係每日直送嘅 ,新鮮又肥美!仲有三款醬汁可以配搭~✨炭燒美國黑安格斯肉呢到嘅牛肋骨係選用咗USDA嘅黑安格斯,肉質食落口特別柔軟多汁!而且經過炭燒之後,表層仲帶有微微焦香,牛扒嘅肉香味亦更加突出~✨香蒜蜆肉意粉蜆肉大大粒又冇沙!意粉充滿蒜香好惹味!餐廳仲會好貼心咁將意粉分成兩碟分開上,方便食客Share~✨精選甜品拼盤甜品拼盤係結合咗經典同埋創意嘅甜品,每人可以食到四款唔同嘅甜品,真係打卡必備啊~✨Blue Butterfly🦋 賣相好夢幻,超有少女心~✨Long Island🏝️ 梗係要叫返杯經典嘅Cocktail~喺呢個咁復古優美嘅環境食住美食,嘆返杯靚酒,真係零舍有氣氛~

🌟經典雅緻二人套餐🌟

✨餐包
餐包

✨野菌忌廉湯
入口順滑,每一啖都飲到綿密嘅野菌蓉~

✨新英倫周打海鮮湯
充滿濃郁嘅奶香同埋海鮮嘅甜味,仲食到蜆肉同埋雜菜~

✨精選生蠔拼盤
生蠔係每日直送嘅 ,新鮮又肥美!仲有三款醬汁可以配搭~

✨炭燒美國黑安格斯肉

✨香蒜蜆肉意粉

✨精選甜品拼盤

✨Blue Butterfly🦋
賣相好夢幻,超有少女心~
Blue Butterfly

✨Long Island🏝️
梗係要叫返杯經典嘅Cocktail~
Long Island

紀念日
餐包
Blue Butterfly
Long Island
2025-05-22 225 瀏覽
呢間西餐廳環境幾靚,又舒服,食物都唔錯。我哋叫左個經典雅緻二人餐,份量好足。精選生蠔拼盤佢哋嘅生蠔新鮮,食落去口感好好。餐湯我哋揀咗蘑菇湯同埋周打海鮮湯,兩款都好飲。香蒜蜆肉意粉呢個餐有兩份香蒜蜆肉意粉,我同老公一人一份,味道幾好,意粉質地唔錯,加咗橄欖油,食落好滑。炭燒美國黑安格斯肉呢個扒我哋叫咗七成熟,煎出嚟啱啱好,食落去有少少炭燒味,幾香,入面嘅肉幾嫩,唔會靭,好食。精選甜品拼盤呢個甜品拼盤好啱打卡,擺盤靚靚,甜品唔止靚,都幾好食,全部都唔太甜,有甜品食真係好好。
呢間西餐廳環境幾靚,又舒服,食物都唔錯。

我哋叫左個經典雅緻二人餐,份量好足。

精選生蠔拼盤
佢哋嘅生蠔新鮮,食落去口感好好。

餐湯
我哋揀咗蘑菇湯同埋周打海鮮湯,兩款都好飲。

2025-05-17 226 瀏覽
Classy - Seafood & Steak 📍觀塘駿業街44號銀八1樓一坐低唔想諗就揀咗2人份TASTING MENU🍽️⭐️精選生蠔拼盤個擺盤好靚,隻隻都好飽滿。個重點係食落好鮮甜,一啲都唔腥!佢俾咗三款醬汁,無論係醬油、檸檬汁,定係辣醬都勁夾✨🦪⭐️是日餐湯揀咗蘑菇湯,好香濃同埋creamy⭐️香蒜蜆肉意粉個意粉有蜆肉、蒜片、橄欖油,同埋香草🌿勁足料,食極都仲有蜆肉⭐️炭燒美國黑安格斯肉牛肉煮到啱啱好,每舊都好粉嫩,食落唔會好嚡。配菜係調咗味嘅薯蓉同埋南瓜翠玉瓜嘅蔬菜,中和返油膩感。⭐️精選甜品拼盤 超啱節日或者係生日嘅時候去~一盤有齊晒馬卡龍、Tiramisu、水果撻、馬德蓮、仲有爆谷🍿環境都好舒服,好啱拍拖去~
Classy - Seafood & Steak
📍觀塘駿業街44號銀八1樓

一坐低唔想諗就揀咗2人份TASTING MENU🍽️
⭐️精選生蠔拼盤

⭐️是日餐湯
揀咗蘑菇湯,好香濃同埋creamy

⭐️香蒜蜆肉意粉

⭐️炭燒美國黑安格斯肉

⭐️精選甜品拼盤

環境都好舒服,好啱拍拖去~
2025-05-12 162 瀏覽
餐廳復古優雅,充滿情調,經典雅緻二人晚餐在Openrice預訂有78折優惠,優惠價$680就很豐富,味道有水準,很適合約會聚餐✨想小酌一番,餐廳也會提供高級紅酒及白酒配搭優惠~一坐下會送上籃子餐包,有意大利麵包條、香草麵包與穀物麵包,配黑醋與意大利橄欖油。🍲 是日餐湯選擇了香濃的蘑菇忌廉湯及足料的新英倫周打海鮮湯。🦪 精選生蠔拼盤新鮮生蠔每日直送,生蠔單吃已經很鮮美,鮮甜爽口,帶有海水味,也可以配搭檸檬、蕃茄海鮮汁及紅酒醋汁。🍝 香蒜蜆肉意粉餐廳將意大利粉分成一人一份,很貼心💖意粉煙韌彈牙,蒜香濃郁,蜆肉鮮甜,喜歡👏🏻🥩 炭燒美國黑安格斯肉 350g餐廳選用USDA黑安格斯,牛扒預先切件,方便客人享用,十分貼心。黑安格斯有陣陣的炭燒香氣,外層煎至焦香,中間粉嫩多汁,肉味濃郁,單吃就已經很美味。伴碟有香濃薯蓉、烤玉米筍、翠玉瓜和車厘茄🤤🤤🍰 精選甜品拼盤甜品拼盤精緻,打卡滿分😍有四款甜點,包括抹茶蛋糕、瑪德蓮貝殼蛋糕、紅荳栗子撻及馬卡龍,每款各兩件,令用餐體驗增加儀飾感🥰🥰

🍲 是日餐湯
選擇了香濃的蘑菇忌廉湯及足料的新英倫周打海鮮湯。

🦪 精選生蠔拼盤

🥩 炭燒美國黑安格斯肉 350g

🍰 精選甜品拼盤
【晚市套餐$288up—觀塘高質情調西餐】嚟緊520諗好去邊食未⁉️抵到爛竟然無人講⁉️ 香港地$200幾食到高質情調西餐晚市套餐😍4道菜低至$288up❗️5道菜低至$338up❗️Like & follow social media 仲有10% discount🌟🔶精選生蠔排盤(六隻)蠔肉隻隻飽滿新鮮,搭配檸檬汁或辣醬更添層次!🦪🔷是日餐湯(兩份)我哋order咗周打海鮮湯同蘑菇湯🍄‍🟫個人就鐘意蘑菇湯多啲🍄‍🟫,周打海鮮湯湯料豐富,以鮮味為主,蘑菇湯則以蘑菇味和奶香為主,蘑菇味好香濃,口感滑順。🔶香蒜蜆肉意粉(兩份)以新鮮的蜆肉、大蒜、橄欖油和香草拌炒而成。意粉Q彈有嚼勁,仲有濃郁的蒜香和海鮮的鮮甜,super滋味😋。🔷燒美國黑安格斯肉(350g)(一份)以高溫燒烤黑安格斯肉🍖,鎖住肉汁的鮮美,好juicy同嫩口 ,再搭配特製的燒汁和滑順的蘑菇蓉,口感豐富。份量好夠,兩個人食都好飽😆。🔶精選甜品排盤(五選二)排盤勁精美,打卡一流🌟選擇困難症嘅人大滿足😆💞!甜品排盤有齊唔同口味嘅特色甜品,包括:柚子批、提米拉蘇、咖啡芝士蛋糕、馬卡龍(朱古力味、曲奇味)🥰。我自己最鐘意柚子批同提米拉蘇\(≧
【晚市套餐$288up—觀塘高質情調西餐】
4道菜低至$288up❗️5道菜低至$338up❗️

🔶精選生蠔排盤(六隻)
蠔肉隻隻飽滿新鮮,搭配檸檬汁或辣醬更添層次!🦪

🔷是日餐湯(兩份)

🔶香蒜蜆肉意粉(兩份)

🔷燒美國黑安格斯肉(350g)(一份)

🔶精選甜品排盤(五選二)
排盤勁精美,打卡一流🌟選擇困難症嘅人大滿足😆💞!甜品排盤有齊唔同口味嘅特色甜品,包括:柚子批、提米拉蘇、咖啡芝士蛋糕、馬卡龍(朱古力味、曲奇味)🥰。我自己最鐘意柚子批同提米拉蘇\(≧▽≦)/。

柚子批內餡有柚子清爽酸香,上面再點綴上香甜的奶油,酸甜交織,口感豐富,唔會太膩。而tiramisu有種獨特嘅咖啡風味,咖啡味剛好,唔會太濃太淡,飯後甜品點綴一流✨。

📍:Classy - Seafood & Steak (觀塘)
觀塘駿業街44號銀八1樓
2025-04-22
紀念日
  • 燒美國黑安格斯肉
  • 香蒜蜆肉意粉
2025-04-29 143 瀏覽
設計走復古優雅風格,一間情調滿滿的西餐廳,供應結合經典與創意的西式料理和甜品,經典雅緻二人晚餐可以由蘇格蘭生蠔、炭燒黑安格斯牛、招牌香蒜蜆肉意粉到甜品拼盤都相當高質,是觀塘區內口碑極好的西餐廳。🍽️ 經典雅致二人晚餐 $680🥖 籃子餐包 (意大利麵包條、香草麵包、穀物麵包) 🥣 是日餐湯蘑菇忌廉湯新英倫周打海鮮湯🦪 精選生蠔拼盤新鮮生蠔每日直送,愛爾蘭生蠔配以檸檬、蕃茄海鮮汁及紅酒醋汁。生蠔貝框位置呈半透明狀,十分新鮮。肉質鮮甜爽口,海水味較重。🍝 香蒜蜆肉意粉餐廳貼心的把意大利粉分成2份,意粉用上橄欖油烹調,煙韌彈牙,蒜香味突出。蜆肉鮮甜無沙,配搭得宜。🥩 炭燒美國黑安格斯 350g特選USDA黑安格斯,牛扒己預先切件,方便分嚐,十分貼心。黑安格斯經炭燒後充滿油脂香,內裡保持粉嫩,肉味濃郁,充滿肉汁。伴以烤南瓜、翠玉瓜和 車厘茄,非常豐富。🍰 精選甜品拼盤 4款用木盤盛載的甜點包括Tiramisu、瑪德蓮貝殼蛋糕、紅荳栗子撻、焦糖小切件,每款各兩件,賣相精緻,儀飾感滿滿。@classy.hongkong🍽 餐廳:Classy - Seafood & Steak🌐地址: 觀塘駿業街44

🍽️ 經典雅致二人晚餐 $680

🥖 籃子餐包 (意大利麵包條、香草麵包、穀物麵包)

🥣 是日餐湯

🦪 精選生蠔拼盤

🥩 炭燒美國黑安格斯 350g

🍰 精選甜品拼盤

@classy.hongkong
🍽 餐廳:Classy - Seafood & Steak
🌐地址: 觀塘駿業街44號銀八1樓

🐮 #cowing吃在觀塘

#hkblogger #hkbloggers #hkigers #hkkol #852kol #hkinfluencer #hkfoodblogger #相機食先 #吃貨 #食好西 #觀塘美食 #ClassySeafood&Steak #Classy
2025-04-28
2025-04-27 86 瀏覽
人來人往既觀塘,都可以搵到寧靜,環境佈置舒服既西餐廳☺️呢到岩晒二人世界,閨蜜傾計💕今次叫左2個set dinner - 每個set 4 Courses (1 Appetizer, 1 Soup, 1 Main& 1 Dessert) $368 +1Appetizer💕牛油果煙蜆伴煙三文魚雪茄造型呈上好精緻,煙三文魚包住牛油果同多士,醬汁有黑椒香,仲配有黑松露醬汁,好特別😎鵝肝燉蛋拌法式多士鵝肝肥厚燉蛋嫩滑,配搭埋香脆既法式煎多士,令人回味🤤Soup💕新英倫周打海鮮湯好香忌廉海鮮味,搭配洋蔥、甘筍等材料,帶出海鮮咸香口感豐富~野菌忌廉湯濃郁菇味,口感Creamy ,每一口都充滿菌香👍🏼Main💕炭燒美國安格斯西冷配焦糖洋蔥伴燒汁西冷烤至外層微焦,濃濃炭香味,真係啖啖肉🤤今次叫左7成熟略為有d熟,如果叫5成熟就岩岩好~☺️燒日本黑豚豬腩肥瘦均勻配蜜糖汁好juicy👍🏼不得不提佢個薯蓉真係好食,仲有好多蔬果配搭~Dessert💕焦糖燉蛋焦糖略少,但有多款水果點綴~整體都係正常

Appetizer💕

鵝肝燉蛋拌法式多士
鵝肝肥厚燉蛋嫩滑,配搭埋香脆既法式煎多士,令人回味🤤

Soup💕

野菌忌廉湯
濃郁菇味,口感Creamy ,每一口都充滿菌香👍🏼

Main💕
炭燒美國安格斯西冷配焦糖洋蔥伴燒汁
西冷烤至外層微焦,濃濃炭香味,真係啖啖肉🤤
今次叫左7成熟略為有d熟,如果叫5成熟就岩岩好~☺️

Dessert💕
焦糖燉蛋
焦糖略少,但有多款水果點綴~整體都係正常
2025-04-26 77 瀏覽
今次嚟到位於觀塘既西餐廳,餐廳呈現歐陸式氛圍,環境寬敞都好適合慶祝節日同朋友聚會,晚餐4 course低至$288 ,食質素都好高,食到好飽🤩🔵鵝肝燉蛋伴法式煎多士燉蛋好嫩滑,煎鵝肝外脆內軟腍,配搭多士同黑松露醬,口感好豐富😍🔵香草醬焗田螺伴脆薯餅焗得好香,滿滿的香草醬,田螺肉彈牙有咬口,底層係potato gratin ,奶油味濃郁,好香口🫶🏻🔵古法牛尾清湯味道濃郁,帶鹹香,牛尾肉質幼嫩,大推🫶🏻🔵新英倫周打海鮮湯好Creamy,質地濃稠,都幾好飲👍🏻🔵香草牛油燒原隻美國春雞表皮香脆,雞肉嫩滑,仲配埋薯菜😋🔵炭燒美國安格斯T骨扒超巨型!炭火製法有一條條網紋,超靚!外層焦香,肉質粉嫩多汁,入口軟腍,跟埋薯菜,食到勁飽啊👍🏻🔵法式焦糖燉蛋金黃色嘅焦糖脆面,燉蛋嫩滑奶油味濃郁👍🏻🔵Classy Peach🔵Blue Butterfly

🔵鵝肝燉蛋伴法式煎多士

🔵香草醬焗田螺伴脆薯餅

🔵古法牛尾清湯
味道濃郁,帶鹹香,牛尾肉質幼嫩,大推🫶🏻

🔵新英倫周打海鮮湯
好Creamy,質地濃稠,都幾好飲👍🏻

🔵香草牛油燒原隻美國春雞
表皮香脆,雞肉嫩滑,仲配埋薯菜😋

🔵炭燒美國安格斯T骨扒

🔵法式焦糖燉蛋
金黃色嘅焦糖脆面,燉蛋嫩滑奶油味濃郁👍🏻

🔵Classy Peach
🔵Blue Butterfly

2025-04-24 53 瀏覽
我就話食飯一定要有儀式感,今次我就同另一半去咗位於觀塘嘅「Classy」。餐廳用咗比較深色嘅色調,配搭雲石坐枱和黑色沙發,營造出高貴感。愛爾蘭生蠔新鮮又肥美嘅生蠔,可以見到肉質都比較厚身,味道鮮甜金屬味比較淡。是日餐湯 今日仲有兩款嘅湯,分別係周打蜆湯同埋牛尾青湯。我自己就比較鍾意帶有甜味嘅牛尾。香蒜蜆肉意粉遠遠地已經聞到蒜香嘅味道,同埋我鍾意佢哋嘅意粉比較乾身,襯托出蜆肉嘅鮮甜。炭燒美國黑安格斯美國黑安格斯出咗名味道比較濃郁,而炭燒更加可以逼出油分令到邊緣有焦香。最後當然唔少得甜品啦,佢哋呢個甜品拼盤好豐富,一次過可以試晒馬卡龍同埋拖肥蛋糕等等,絕對值回票價。Classy - Seafood & Steak (觀塘)觀塘駿業街44號銀八1樓

愛爾蘭生蠔

是日餐湯

炭燒美國黑安格斯

Classy - Seafood & Steak (觀塘)
觀塘駿業街44號銀八1樓
2025-04-21 157 瀏覽
Classy - Seafood & Steak  位置在觀塘駿業街 銀八 1樓, 步出電梯便看見好有 feel 嘅門面. 餐廳面積闊落,  梳化座椅配雲石檯,  感覺高尚.  燈光悠和, 帶點浪漫氣氛. 窗邊座位, 可以看見樓下街景. 設有大型酒吧, 主要入口歐州酒. 服務員招呼很好,  送上白開水, 又遞上餐牌, 我們點了  經典雅致二人晚餐,    $680/ 2 位.  包括生蠔拼盤, 湯, 海鮮意粉, 主食, 甜品.  好豐富.點完餐後, 侍應隨即送上一籃子餐包及牛油,  餐包有三款,  意大利麵包條, 入口香脆.   微暖的香草麵包, 質感香軟鬆彈,  塗上牛油味道真不錯. 精選生蠔拼盤,    Daily Catch Oyster Platter.今日提供蘇格蘭生蠔,   6隻, 每入三隻.  配備 檸檬,  紅酒醋汁,  蕃茄海鮮汁. 愛爾蘭生蠔,   形狀比較扁, 蠔身亦較長, 蠔肉中等大小.蠔肉味鮮甜, 嫩滑帶脆.  帶子位大而爽口, 海水味和蠔味兼備, 味道鮮鹹. 蠔肉飽滿食到中間開始滲出甜鮮, 真美味.   只要吃過一次, 保證對愛爾蘭生蠔的美味愛上. Dail
窗邊座位, 可以看見樓下街景.
設有大型酒吧, 主要入口歐州酒.
服務員招呼很好,  送上白開水, 又遞上餐牌,
點完餐後, 侍應隨即送上一籃子餐包及牛油
愛爾蘭生蠔拼盤
Daily Soup   是日餐湯有兩款:  蘑菇忌廉湯,  古法牛尾清湯.  適合我們各有喜好.
牛尾清湯,  牛肉味濃甜. 配上粟米雜豆, 更有口感.
古法牛尾清湯
蘑菇忌廉湯,  蘑菇打得夠滑,  有濃郁菇菌味, 香噴噴的蘑菇味撲鼻而來, 濃淡適中, 飲得滿意
蘑菇忌廉湯
香蒜蜆肉意粉    Spaghetti Clams Vongole  意大利粉炒得好香,  蒜香味突出.
香蒜蜆肉意粉
蜆肉味質鮮甜, 厚肉, 配上煙韌彈牙意粉, 吃起來有點咬口, 用上橄欖油來烹調, 感覺清新又健康.
炭燒美國黑安格斯肉  Char-grilled US Black Angus Rib-eye (350 g.)  伴有烤翠玉瓜, 南瓜, 薯仔, 車厘茄.
炭燒美國黑安格斯肉
廚師已把牛扒切件送上, 方便分嚐, 真貼心.
黑安格斯肉,   有炭燒味香,  外層燒到熟透, 裡面依然保留粉紅色, 肉質嫩滑.
咬落去肉汁豐富, 牛味好濃郁.
精選甜品拼盤 Daily Dessert Bar  甜點共五款, 各兩件, 用木盤盛載, 好有儀飾感.  手工賣相, 盡見心思.
精選甜品拼盤
開心果馬卡龍 ,  紅荳芝士撻, 瑪德蓮真係好味.
下個月有朋友生日,  相信生日蛋糕加  Rainbow Shooter, 大家一定喜歡 !!
愛爾蘭生蠔拼盤
古法牛尾清湯
2025-04-21 106 瀏覽
Classy的菜品不僅豐富多樣,而且性價比不錯,又有少少裝修,估唔到觀塘都有令人驚喜的西餐廳。⭐️推介2款主菜⭐️1) 炭燒美國安格斯肉眼牛扒,😋外焦內嫩,肉質鲜美,搭配特製醬汁,讓人回味無窮。2) 紅酒燴澳洲牛面頰肉,口感嫩滑,肉質鮮美,醬汁濃郁入味,搭配松露意大利飯,完美的搭配😋除了主菜,前菜的選擇也非常豐富。1)香草醬焗田螺外焦內嫩,完美融合了香草的清新與海鮮的鮮甜。每一口都帶來濃郁的風味,搭配脆薯餅,有些估唔到嘅好味出現😋2)西班牙煙燻腸炒蝦色香味俱全,😚香腸的鹹香和蝦肉鮮嫩多汁完美融合,絕對是令人驚喜的美味佳肴。另外,餐廳的裝潢典雅,燈光柔和,營造出一種舒適的氛圍。無論是午餐商務宴請還是晚飯與朋友聚會,都係唔錯嘅選擇。

⭐️推介2款主菜⭐️

除了主菜,前菜的選擇也非常豐富。

1)香草醬焗田螺

2)西班牙煙燻腸炒蝦

呢晚近近地去了觀塘銀八嘅「Classy」餐廳走復古歐式風,暖調燈光,充滿浪漫氛圍感!枱與枱之間夠闊落。 點左OpenRice限定既雙人tasting menu,仲有甜品拼盤,幾吸引! 🦪 頭盤:愛爾蘭生蠔拼盤(6隻)蠔身飽滿,海水味適中唔會過鹹,入口先鮮後甜,加檸檬汁更提鮮!🍲 是日餐湯▫️周打蜆湯:超濃郁!蜆肉鮮味,口感creamy。▫️牛尾清湯:入口清甜,肉脂平衡,啖啖牛尾絲夠足料! 🍝 香蒜蜆肉意粉充滿蒜香既意粉掛滿橄欖油同白酒汁,蜆肉大隻又冇沙! 🥩 炭燒美國黑安格斯(350g)炭香撲鼻!外層微焦脆,牛扒粉嫩juicy。牛味濃郁,伴碟既松露薯蓉夠香滑! 最後仲有甜品拼盤,馬卡龍外脆內濕潤、拖肥蛋糕濃郁不死甜、栗子撻綿密帶果香,仲有瑪德蓮,真係充滿幸福感! 仲點左兩杯cocktail Orange Splash以Vodka base,橙汁為主。同埋以Gin base 既Dreamy Rose,粉紅色好girly💕
呢晚近近地去了觀塘銀八嘅「Classy」
餐廳走復古歐式風,暖調燈光,
充滿浪漫氛圍感!枱與枱之間夠闊落。

點左OpenRice限定既雙人tasting menu,
仲有甜品拼盤,幾吸引!
2068 瀏覽

🦪 頭盤:愛爾蘭生蠔拼盤(6隻)

🍲 是日餐湯
▫️周打蜆湯:超濃郁!
蜆肉鮮味,口感creamy。

▫️牛尾清湯:入口清甜,肉脂平衡,啖啖牛尾絲夠足料!

🍝 香蒜蜆肉意粉
充滿蒜香既意粉掛滿橄欖油同白酒汁,蜆肉大隻又冇沙!

🥩 炭燒美國黑安格斯(350g)
炭香撲鼻!外層微焦脆,牛扒粉嫩juicy。
牛味濃郁,伴碟既松露薯蓉夠香滑!

最後仲有甜品拼盤,
馬卡龍外脆內濕潤、
拖肥蛋糕濃郁不死甜、
栗子撻綿密帶果香,仲有瑪德蓮,
真係充滿幸福感!

仲點左兩杯cocktail

用餐優惠