2024-06-29
今晚嚟圍方買嘢,食飯時間周圍都要排隊,就揀咗貓奴食過嘅穩陣之選🤭🔸招牌文華海南雞飯 $138🐓(+$10轉雞髀)我哋加10蚊轉咗雞髀,雖然之前食嘅雞胸位都唔嚡,今次轉咗做雞髀有少少返唔到轉頭🤣 啖啖雞髀肉真係好滑,雞皮亦係爽滑嘅👍🏻 最鍾意點埋甜醬油配少少油飯🤤🔸招牌大蝦喇沙🦐 $178男友嘅喇沙足料又大碗🫣 三隻新鮮大蝦仲有膏🍤 配料有魚片、雞蛋、芽菜等等,喇沙湯好香濃,米線吸飽湯汁好正!🤩🔸香炒咖喱鮮魷魚🦑 $138魷魚圈好彈牙,咖哩辣度十足!咖喱入面嘅菠蘿🍍又帶返啲甜味出嚟減低辣度。喜歡辣嘅可以一試呢個限時菜式🔥🔸雞肉沙嗲6串 $108男友指定要食串燒,配埋沙嗲汁好香口,肉亦燒得唔嚡。🔸香脆薄餅配咖喱汁+蔬菜條 $28🔸黑醬油炒鮮蝦蘿蔔糕 $96另一樣貓奴喜歡嘅就係炒蘿蔔糕,甜甜地嘅黑醬油同蒜粒一齊炒好惹味,會食到停唔到口!🔸招牌椰子沙冰配涼粉及日本紅豆🫘 $54食辣嘢真係要叫返杯沙冰解吓辣,濃濃椰汁味仲有大大粒紅豆咬,推薦😋閒日晚上嚟人流都幾多,勝在上菜速度快,QR code落單又方便👍🏻不過今次嚟,店員話因為原材料關係,所以食唔到貓奴最愛嘅咸蛋黃雞翼😭 貓奴第一篇食評提及到呢
男友指定要食串燒,配埋沙嗲汁好香口,肉亦燒得唔嚡。
不過今次嚟,店員話因為原材料關係,所以食唔到貓奴最愛嘅咸蛋黃雞翼😭 貓奴第一篇食評提及到呢個係必食推介!!因為真係超好食🥹👍🏻 唯有下次再嚟食啦🥹
🐾貓奴足跡🐾
🌐 Chatterbox Café (圍方) (大圍)
📍大圍車公廟路18號圍方3樓304號舖