呢日放工終於約到個朋友出嚟食晚餐,佢閉關咗幾個月🙈,而家陸續回復番正常社交生活。唔知大家係咪都有彈性上班時間,太子嘅「Chapter 3」竟然七點未夠就坐滿晒人!我哋都只能夠坐係吧枱位置。坐低冇幾耐,店員就送上Nachos,酸忌廉真係超正,我哋未落單嗌嘢食都幾乎要refill😛。呢個項目按人頭收費$20。餐廳定價好抵👍,因為肉類嘅菜式都係百幾蚊就有交易,份量仲要一啲都唔細。食物選擇唔算特別多,主打西餐,有小食、意粉同沙律等等。冇肉不歡嘅我哋當然要食大量肉肉🍖,諗番起都覺得顛😚。德國紐倫堡腸拼盤 🇩🇪($158),香腸拼盤嘅造型霸氣到一個點😎,全場矚目!究竟個木盤有幾厘米長呢,枱面勉強放得落咋。紐倫堡腸有三款口味,由圖左至右包括雞肉腸、豬肉腸同牛肉腸。最好食😋嗰款係份量最多、最「大餅」嘅🐷豬肉腸,脆脆腸皮包住好夠味嘅腸餡。另外,估唔到牛肉腸係三款入面口味最淡。黃芥辣有少少刺激🌶,正!炭燒美國頂級牛柳🥩($168),牛柳有12安士,比較厚身,並唔係一大片嘅肉眼扒。因此炭燒起上嚟牛肉外面嘅部份會熟少少,但去到中間就真係做到七成熟✅。牛味唔錯,肉質亦算多汁!伴菜選擇幾多,有成八款揀,我哋要咗意
Nachos
冇肉不歡嘅我哋當然要食大量肉肉🍖,諗番起都覺得顛😚。
炭燒美國頂級牛柳
炭燒美國頂級牛柳
伴菜選擇幾多,有成八款揀,我哋要咗意式牛油炒香草薯仔粒🥔($32)同松露炒雜菌🍄($28)。前者如果落埋沙律醬同千島醬等醬汁,就會變得好似西班牙Tapas。後者炒雜菌好惹味,因為真係有好香松露味。
自選意粉龍蝦汁闊條麵($58)配煙三文魚($18)、珍珠帶子($18)以及蟹籽($8),食咗咁多肉就食番碟意粉啦🍝。呢度幾特別,可以畀你自行Mix & Match,價錢亦算相宜。煙三文魚最抵嗌,因為真係有大大片。不過龍蝦汁無想像中咁濃,個人認為可以鹹啲。
青豆湯
本身諗住嗌酒,但餐廳有好優惠嘅加配選項,就係加$22有是日餐湯同飲品!可惜今日係我最討厭嘅青豆湯,不過都成碗飲哂😳。
凍檸茶
飲品方面,我哋係要咗凍檸茶少甜🍋,喺酒吧唔嗌酒好似真係有點兒那個...🙈,哈哈。不過認真講杯檸茶好飲過茶記好多,完全唔澀。
總括嚟講,呢間酒吧餐廳嘅食物出品唔錯,份量又夠多。三五知己聚埋一齊啤啤佢🍻,食啖腸,確係爽,而且呢度仲有得睇波。環境有少少迫,但氣氛好好,我見有人喺度慶祝生日,電視就會跳去播生日歌🎉。
2020-09-17
2020-09-29 197 瀏覽
{好有氣氛嘅西餐廳🙈}#kong_girl_foodie出街食收工同男朋友 @kong_boy_foodie去太子一間西餐廳食飯,夜晚9:00就會轉 Happy Hour!好有feel㗎!.❣️美國安格斯手剁煙肉芝士漢堡 $138安格斯牛肉揀咗五成熟,食落啱啱好!而且芝士份量都好多,仲配咗好多薯條添!🥰.❣️炭燒美國頂級肉眼扒14安士 $168用咗$28優惠價換咗芝士薯條肉眼扒揀咗三成熟,熟度啱啱好!👍🏻👍🏻比想像中大份!好有口感!🤣芝士薯條嘅芝士份量都好多!非常大方!👍🏻.❣️四色芝士pizza $118我認為呢個係性價比最高嘅食物!我真係望住佢落芝士同埋焗嘅成個過程!佢啲芝士做到拉絲之餘,芝士都好濃郁!!!非常之推介!.📝總結呢間性價比好高,全部價錢唔貴之餘真係好大份!我同男朋友兩個食咗一半其他都係攞走!🤣實在太大份!!9點後同朋友嚟飲下酒都幾好㗎!.❣️食完俾分時間❣️🌟食物: 8/10🌟環境: 8/10🌟服務: 7/10🌟打卡: 7.5/10🌟推介: 7.5/10.📍 Chapter 3 Steak Bar & Restaurant 太子花園街232-234號地下J號
{好有氣氛嘅西餐廳🙈}
#kong_girl_foodie出街食
❣️美國安格斯手剁煙肉芝士漢堡 $138
安格斯牛肉揀咗五成熟,食落啱啱好!
而且芝士份量都好多,仲配咗好多薯條添!🥰
❣️炭燒美國頂級肉眼扒14安士 $168
用咗$28優惠價換咗芝士薯條
肉眼扒揀咗三成熟,熟度啱啱好!👍🏻👍🏻
比想像中大份!好有口感!🤣
芝士薯條嘅芝士份量都好多!非常大方!👍🏻
❣️四色芝士pizza $118
我認為呢個係性價比最高嘅食物!
我真係望住佢落芝士同埋焗嘅成個過程!
佢啲芝士做到拉絲之餘,芝士都好濃郁!!!
非常之推介!
🌟服務: 7/10
🌟打卡: 7.5/10
🌟推介: 7.5/10
太子花園街232-234號地下J號舖

#香港 #香港美食 #美食分享 #香港吃貨 #hkfoodie #hkfood #hongkong #hkig #酒吧#happyhour #太子美食 #太子
2020-09-24
今日有事到太子做嘢,放工見肚餓所以向OpenRice 搵野食,預左吾太好食所以已經冇期望,見到呢間d 人評論同相好似幾好,所以試吓。。點知出事! 叫左個OpenRice d 人影d賣相吾錯ge 什麼炭燒🔥肉眼扒$168 +$2x 包渴連餐飲,因為$168 只是牛扒,side order 要+$另叫,order 一份美國薯蓉,叫左吾夠5分鐘就到湯,味道同罐頭差唔多,跟住戲肉吾夠15-18分鐘就送到!旦旦旦~就係本來一心食好小小扒既我就終極O咀,點形容。。塊「野」好似係擺左一排然後番叮出黎嘅野,基本上係要利刀加力先可以切開!勁!un 到一個點,如果吾係我勁趕時間一定吾收货!跌$買個教訓!好似深圳d 餐廳叫扒食甘絕不推介✊

絕不推介✊
微波爐牛
2020-09-29
2020-09-25 29 瀏覽
約咗朋友去 Chapter 3 Steak Bar & Restaurant 食 dinner🍽.墨西哥脆片🇲🇽脆片點上酸忌廉醬,食到停唔到口🤪.炭燒美國頂級牛柳(12安士)🥩牛柳厚身,肉質粉嫩帶少少筋位🐮牛味頗濃,肉汁多👍🏻食到香草嘅味道🌿個人覺得點埋個 sauce 好味啲😋.龍蝦汁車打芝士虎蝦配珍珠帶子扁意粉🍝龍蝦汁味道唔太重🦞虎蝦同珍珠帶子食落好鮮甜🦐車打芝士俾得好足🧀.凱撒沙律🥗沙律菜上面灑滿巴馬臣芝士🤍仲有火腿片🐖再加上香口嘅面包粒🍞好豐富🤤.牛油焗薯蓉🥔薯蓉綿滑,牛油味濃香🧈面頭有啲類似煙肉脆粒🤔.Virgin Mojito🍸主要係薄荷同青檸味🍋所以好清爽.Queen Beauty🍹香甜荔枝加青檸幾夾😉入面仲有細細粒荔枝肉
墨西哥脆片🇲🇽脆片點上酸忌廉醬,食到停唔到口🤪
牛油焗薯蓉🥔薯蓉綿滑,牛油味濃香🧈面頭有啲類似煙肉脆粒🤔
Virgin Mojito🍸主要係薄荷同青檸味🍋所以好清爽
  • Nuts
  • 墨西哥脆片
2020-09-24 515 瀏覽
好耐冇食過西餐,今日收工去開太子,就去酒吧街果邊搵嘢食。記得好耐之前食過一次,環境唔錯,嘢食更加係超水準。見到佢個餐牌有個小食叫手搖炸雞,台式手搖飲品就飲得多,但雞又點樣手搖法呢?!所以叫左嚟試下。半隻雞都有六件,份量好足夠。而手搖嘅意思係好似shake shake薯條咁,俾調味粉周紙袋你自己shake。呢個食雞方式都幾新穎,唔錯,想食幾辣幾咸都可以自己揀。我地揀左一個麻辣粉,一個咖喱粉。麻辣粉真係辣左小小,所以唔洗落太多。而個咖喱粉就好香,咖辣嘅。最重要嘅係啲雞肉好滑,咬開好juicy,啲粉亦都唔厚,好好味。然後我地一人再叫多左個主食,然後加左餐湯同飲品。今晚嘅餐湯係南瓜湯,好濃,甜甜地,唔錯。主食之一係炭燒牛柳,佢個牛柳一上嘅時候,表面好乾身,你完全唔會想像到切開後帶嚟嘅驚喜。而佢呢度仲有樣特別嘅地方係,一般伴碟都係薯條薯蓉,但係呢度用嘅係蕃薯乾,脆卜卜,甜甜地,幾好食。講返個牛柳,一切開係爆汁,佢地煎嘅時候,完完全全將牛柳嘅肉汁鎖晒喺入邊,所以牛柳好嫩好冧,真係不得了,加埋佢個蒜蓉汁,簡直係絕。另一個主食係黑豚肉,呢個我地加左個牛油炒雜菌,佢啲雜菌好香,味道都好夠。同樣地,黑豚肉
好耐冇食過西餐,今日收工去開太子,就去酒吧街果邊搵嘢食。

記得好耐之前食過一次,環境唔錯,嘢食更加係超水準。

同樣地,黑豚肉一切開又係爆汁,啲肉好嫩而且係彈牙嘅,而且仲食到肉嘅鮮甜味,加埋佢個黑椒汁唔太辣,都係好正。

食完我地兩個都飽到需要散下步先,呢個價錢咁嘅質素,我覺得係好值,因為佢三樣嘢食都好有水準。
2020-09-24
2020-09-24 44 瀏覽
Was very excited to visit. Service was good but the food was not up to par. Ordered medium rare rib eye steak ($168), was given medium (I’m not convinced the cut we got was even rib eye). Steak was so chewy, we literally had a few slices and left the rest. I actually had to spit it out and wrap in tissue. Should not be called a “steak” bar. Avocado salad was standard, portion was small for $78. Also ordered a mix platter ($168) standard - nothing special, didn’t blow our minds. Alongside ordered

Alongside ordered 2 mocktails ($78 each). Drinks was good, nothing to complain.

When you sit down, staff immediately give you a small bowl (less than a handful) of Doritos with some dipping sauce. You would’ve expected it to be complimentary. Wrong. This cost you $40.

Service 10% on top of the bill. Whole meal was just disappointing for the price of $706. I feel like I haven’t eaten. For this price for 2, better to go elsewhere for value for money.

We left more than half the food, staff didn’t ask what’s wrong, how was the food etc, just took our money and that was it.
Avocardo  salmon  salad
Rib  eye
Mix  platter
2020-09-22 318 瀏覽
呢日收得早,第二日又返晏,所以就約左朋友食飯輕鬆下呢度既環境同氣氛都唔錯,但食物價錢又唔算貴啵有d格調之餘唔拘緊,好岩三五知己放工黎chill下朋友未到,我就食住餐廳提供但可refill既“nuts”HKd$40+10%等朋友呢度所提供既nuts係玉米片,配上千島醬,大愛!!!我仲偷步要左杯叫“Cinderella”HKd$62+10%既mocktail chill住先朋友黎到睇完meun後,我地決定小食、主菜同主食各一,另加HKd$22+10% upgrade 主菜同主食做set(包括餐湯同飲品)呢晚既餐湯係粟米忌廉湯主菜同主食我地分別要左“炭燒美國頂級肉眼扒”HKd$168+10%同“龍蝦汁蝦肉意大利飯”HKd$128+10%個意大利飯都幾creamy,仲有唔少爽彈蝦仁係入面添而小食既“Fish&Chips”HKd$98+10%真係一d都唔少,有成5-6件炸魚香口既粗薯條同炸魚點上加入香草調味既酸忌廉,正嘻嘻,同朋友輕輕鬆鬆食下野,唔洗飲酒都可以好chill好開心
呢日收得早,第二日又返晏,所以就約左朋友食飯輕鬆下

呢度既環境同氣氛都唔錯,但食物價錢又唔算貴啵

有d格調之餘唔拘緊,好岩三五知己放工黎chill下

呢度所提供既nuts係玉米片,配上千島醬,大愛!!!

呢晚既餐湯係粟米忌廉湯

個意大利飯都幾creamy,仲有唔少爽彈蝦仁係入面添

香口既粗薯條同炸魚點上加入香草調味既酸忌廉,正

2020-09-21 213 瀏覽
太子的酒吧餐廳越來越來,現在酒吧的限聚令還是比較緊,那就去有食肆牌的酒吧餐廳吃一下吧~這個場還滿清吧向的,輕鬆得來不會太靜,有音樂得來不會太吵耳,食物也比較大份餐牌選擇不算多,而選擇都是以往那幾款NUTS$40前菜是我最喜歡的東西,可以REFILL的玉米片+酸忍廉,簡單但非常好吃,配COCKTAIL很正!煙三文魚他他牛油果沙律 $108又加了價!的確很好吃,牛油果醬的CREAMY加上魚子醬的咸香,再加上稔軟的煙三文魚,配上淡淡的沙律菜,實在很正PASTA 自選意粉 $48+12+18+8+8墨魚汁 扁意粉 雜菜 煙三文魚 車打芝士 水煮蛋咸香細緻的墨魚汁配帶點厚度的扁意粉果然不錯,而且扁意的份量非常大!煙三文魚很大塊,雜菜其實是紅蘿蔔跟椰菜花,但被墨魚汁"污染"了所以看不太出來~水煮蛋令醬汁更濃,車打芝士再加一些咸香,不俗招牌戰斧吉列沖繩水飼豬扒 20OZ $268超超超巨大的豬扒,非常多瘦肉,需要補充蛋白質的話你會很高興,因為真的很大塊,不過瘦肉部分多會有點乾,比較適當男生/增肌者

餐牌選擇不算多,而選擇都是以往那幾款

NUTS$40

煙三文魚他他牛油果沙律 $108

PASTA 自選意粉 $48+12+18+8+8
墨魚汁 扁意粉 雜菜 煙三文魚 車打芝士 水煮蛋

水煮蛋令醬汁更濃,車打芝士再加一些咸香,不俗

招牌戰斧吉列沖繩水飼豬扒 20OZ $268

2020-09-21 28 瀏覽
限聚時間終於放寬到 10:00 、 又經過一週的忙碌工作、終於可以大解放! 這間餐廳是我第二次光顧、所以對食物及環境都有一定信心! 餐廳的環境和一般的Bar & Restaurant 分別不大、如果放工後想要高談闊論真是一個很不錯的地方! 加上一杯啤酒、 足以令你暢談一整晚😆回到正題、今晚我點了三款菜式、分別是自選配料的扁意粉、美國安格斯漢堡和美國頂級牛柳! 在上餐前、他們會先先上薯片再加上Creamy 醬料、在餐前或餐後傾談時的小吃真是一流、都值得加分既地方。扁意粉: 我比較少見可自選配料的意粉、如果你討厭了一成不變的食法、我覺得呢個都合適你。今次我就選了扁意粉+帶子再配以龍蝦汁! 意粉的口感是合格的、比較爽口、也符合香港人口味! 帶子配上龍蝦汁、令比較清淡的帶子加上小許滋味! 整體來講都是不錯的!美國安格斯漢堡:記得上一次來吃時也有點、因為本人都喜歡漢堡! 個人認為漢堡的靈魂除了牛肉本身、漢堡包的鬆軟程度也是十分重要! 先談牛肉的本身、他們的制作還不錯、起碼不會因為過熟而流失了過多的牛肉汁、所以食落去都滋味的! 而漢堡包本身都鬆脆的、令整体口感和層次都分明!當然還有金黃色的薯條、外

扁意粉:

美國安格斯漢堡:
記得上一次來吃時也有點、因為本人都喜歡漢堡! 個人認為漢堡的靈魂除了牛肉本身、漢堡包的鬆軟程度也是十分重要! 先談牛肉的本身、他們的制作還不錯、起碼不會因為過熟而流失了過多的牛肉汁、所以食落去都滋味的! 而漢堡包本身都鬆脆的、令整体口感和層次都分明!當然還有金黃色的薯條、外脆內軟、而又不會感覺好油膩! 😆

美國頂級牛柳
牛柳本身的肉質比較爽口、所以叫了五成熟、 再配上黑椒汁! 一如所料、五成熟的牛柳最適合我! 當切開一片片的牛柳、中間還帶點半熟狀態、真叫人垂涎三尺!

如果你想找一個可以高談闊論又可以享受美食的地方、不妨來這裏一試! 當然、這晚我和朋友都差不多用盡了所有放寬的時間、一杯碑酒加上餐前的薯片、的確足以令你詳談一整晚! 食物的性價比也是相當合宜😎
2020-09-16
2020-09-21 19 瀏覽
一入座就有Nacho $40 配有酸忌廉醬 好好食😍 仲係無限refill😍Parma ham凱撒沙律$88🥓🥗份量都唔少 Parma ham同麵包粒好香脆 沙律菜爽脆多汁龍蝦汁蝦肉意大利飯$128🦞🦐龍蝦汁好濃郁😋 蝦肉都彈牙但略嫌有少少細粒 如果用大蝦就吸晴d🤣炭燒美國頂級肉眼扒(14安士)$168🥩呢個價錢 呢個份量 都真係幾抵 叫左五成熟 但目測似三成🤔 不過味道唔錯 有少少筋但唔會好韌加$32配意式牛油炒香草薯仔粒🥔 份量都唔少 好香牛油香草味 比較乾身.加$22有餐湯同飲品 餐湯係粟米忌廉湯 幾creamy 都幾飽肚 飲品叫左凍檸茶 下次可以試下呢度既cocktail/mocktail!呢度上菜速度奇快😂 張枱有少少細 不過其他野都令人滿意 食飯期間有兩枱客慶祝生日 原來餐廳會預備靚靚打卡蠟燭同生日歌 好有氣氛 八卦問番店員呢度係無切餅費🙀 餐廳性價比真係幾高 唔怪得咁旺場👍🏻

Parma ham凱撒沙律$88🥓🥗

龍蝦汁蝦肉意大利飯$128🦞🦐

炭燒美國頂級肉眼扒(14安士)$168🥩

2020-09-16
2020-09-17 23 瀏覽
朋友想一路睇波一路食飯,於是今次就揀咗呢間酒吧!平日夜晚都滿座咁濟,都係信心保證!一坐低就有nacho食,個醬酸酸地好夾!仲要無限fill,飲住啤酒食呢個真係冇得輸。但原來正餐都好有驚喜!煙三文魚他他牛油果沙律($108),呢個超有心思,個煙三文魚係整咗入他他牛油果醬入面,個牛油果蓉好creamy ,調味都岩岩好!龍蝦汁蝦肉意大利粉($128),呢個個汁收得幾好,而且好香龍蝦味,蝦肉切咗粒,撘埋飯食岩岩好!炭燒美國頂級肉眼扒14orz ($168),呢個真係好好食!個扒多汁得黎牛味又濃,另外個燒汁都調得不錯,香得來唔會遮蓋左本身個牛味。依間酒吧都真係幾高質素,環境舒服嘢食又好味,絕對會再幫襯

但原來正餐都好有驚喜!

依間酒吧都真係幾高質素,環境舒服嘢食又好味,絕對會再幫襯
2020-09-16 26 瀏覽
今日係太子一帶放工,醒起呢度附近有間餐廳幾好味,於是就去左食啦~餐廳叫做chapter 3 steak bar餐廳環境都幾好,坐得幾舒服,而家過咗疫情最嚴重嘅時期,所以都多人返,比我上次嚟多人,感覺熱鬧。好味既甘荀湯諗起上次喺度食嗰件扒都幾好味,於是決定又再叫下食。今次呢件扒果然冇令人失望,一上菜已經聞到好大陣香味,肉質好軟,好容易切,食落亦都好好口感,肉質亦都好多,口感好豐富。呢度嘅牛扒果然質素好!我哋仲叫咗兩個配菜,就係薯仔粒。薯仔粒嘅感覺就好似切碎左嘅薯條咁,都幾特別,佢個味都幾惹味,用嚟配住啲肉食幾好味。呢度仲有個自選意粉,我都幾鍾意呢樣嘢,可以揀自己鍾意嘅麵條,配菜,醬料芝士都可以自己揀!貪心嘅我哋就揀咗好多配菜啦!呢碟意粉嘅忌廉汁好香,加埋黑松露醬就更加正!成碟都好好味,份量亦都非常大,呢個價錢真係好值!另外我哋仲叫咗半份炸雞,揀咗四川麻辣粉同埋另一隻唔辣嘅粉,不過有啲失策嘅係我哋shake完之後放返埋一齊,啲辣粉就沾染晒其他唔辣嘅雞,所以啲雞對我來講就有啲太辣~不過整體上隻雞本來都幾好味,啲肉都幾滑,可惜我食唔到太辣啦!滿足既一餐!

好味既甘荀湯

滿足既一餐!
2020-09-16 28 瀏覽
疫情同限堂食解除之後,久違地同朋友聚餐. 我地再一次來到呢間位於太子既高質平民restaurant & steak bar - chapter3Chapter 3 絕對係我既 fine dine list之中. 除咗食物同酒類種類多之外,價錢亦相當親民,值得推薦!首先我地既頭盤係煙三文魚他他牛油果魚子沙律.廚師好有心機地將煙三文魚釀係半隻牛油果入邊. 再加上甜椒,火箭菜,沙律菜等,味道頗為均勻. 沙律菜既fresh感同牛油果creamy既口感完美配搭, 又唔會食到過鹹煙三文魚味. 睇得出大廚係沙律既平衡和配搭方面都落足心思.而餐湯係青豆忌廉湯.青豆味fresh得黎青草味又唔會好重, 配上沙律絕對係好好既開胃組合.我地既主菜分別係: 炭燒美國頂級肉眼扒 同 自選意粉.5成熟既炭燒肉眼扒比想像中大塊, 切開時血水唔多肉汁香濃. 而且肉扒中心係呈粉紅色,可見大廚火候控制得剛剛好! 牛有牛味再加上少許炭火味道,就咁唔落汁食其實已經好原汁原味. 當然重口味既朋友另外可搭配蒜蓉,黑椒,洋蔥汁食用亦有一番滋味! 另外牛扒既配菜亦有好多選擇! 我地要咗黃金芝士薯條同牛油忌廉炒雜菌呢2款配菜都十分推薦!
疫情同限堂食解除之後,久違地同朋友聚餐.

首先我地既頭盤係煙三文魚他他牛油果魚子沙律.

而餐湯係青豆忌廉湯.

我地既主菜分別係: 炭燒美國頂級肉眼扒 同 自選意粉.

另意粉亦好有特色. 佢地冇特定既意粉菜式.
所有意粉包括意粉麵粗幼,醬料,配菜甚至係意粉中既芝士都係可以自由選擇!
絕對適合飲食㤿憸既香港人.

而我地選擇咗煙三文魚+虎蝦+羅勒醬+闊條麵. 羅勒醬味道香濃,闊麵亦好有嚼勁口感.
海鮮類配菜虎蝦都好新鮮!
另外仲有其他配菜例如帶子,燒雞扒,青口,牛扒等等留番下次再試😋
2020-09-15 56 瀏覽
👁‍🗨龍蝦汁蝦肉意大利飯 (7/10) $128呢個龍蝦汁蝦肉意大利飯既龍蝦汁味都算幾香濃,蝦肉頗為爽口彈牙,而且數量都吾少😇不過飯粒就吾係正宗意大利飯既整法,冇咩半生熟既感覺,但係整體味道吾錯🤡👁‍🗨 炭燒美國頂級牛柳(7/10) $168諗左好耐叫牛柳定肉眼扒,最終都係揀左佢,感覺肉眼扒成日食😂牛柳叫左5成熟,出離既效果相當吾錯,切開入面呈粉紅色,食落嫩身,牛味算濃郁,配埋自選醬汁一齊食,更加惹味🤪👁‍🗨經典英式炸魚薯條 (7/10) $98呢個明明係小食,但係離到真係嚇一嚇,份量比想像中多😂炸魚每一舊都好大,至少有買舊,薯條亦都相對多,不過個人略嫌薯條同炸魚咸左些少,炸魚食落吾會鞋口乾身,帶有點點麥味,可以一試🔛 整體評分(7/10)
👁‍🗨龍蝦汁蝦肉意大利飯 (7/10) $128

👁‍🗨 炭燒美國頂級牛柳(7/10) $168

👁‍🗨經典英式炸魚薯條 (7/10) $98

🔛 整體評分(7/10)
2020-09-15 32 瀏覽
Monday blue突然收工好想食牛扒,所以就拉埋同事去太子食西餐加飲下酒傾訴下,解決週一的心情低落至得好像去年都來過呢家餐廳,好認得佢幅搞笑既十二門徒最後晚餐𤩹畫。今晚來到,好彩七點前到,不用等,否則都要排隊等入座呢。頭盤先來牛油果🥑沙律🥗$108好大片牛油果,而且相當新鮮又甜美,沙律菜夠青同fresh 食入好爽口!炸洋蔥圈$78Happy hour 必食之選,份量多又夠大個,洋蔥圈大大的,配上美味的醬🤩停唔到口呀炭燒美國頂級肉眼扒$168 ,加$22就可以有餐湯及冷熱飲品,非常抵食。炭烤牛扒是用真炭爐,所以真係有一間間嘅坑,而且燒得好香。另外加咗$28牛油忌廉野菌,同樣非常美味,忌廉味好香,雜菌好味😋啊。四色芝士pizza$118芝士的香味令人無法抗拒,新鮮岀爐,皮脆芝士香,多重芝士口感好正喔!餐湯都好直材實料,甘荀湯好甜又滑呢好開心既一晚,掃走Monday blue 明天繼續努力

頭盤先來牛油果🥑沙律🥗$108

炸洋蔥圈$78

四色芝士pizza$118

餐湯都好直材實料,甘荀湯好甜又滑呢

好開心既一晚,掃走Monday blue 明天繼續努力
2020-09-14
  • 炭燒美國頂級肉眼扒