2020-03-11 333 瀏覽
We have been going to Casa for five years now, and we continue to love it. It can be an absolute romantic place for a date night or a fun family outing for lunch. Oysters are always fresh, and the staff are able to describe the texture and taste very accurately. Our little one loves their whelks; she would compare them to those of other restaurants, and Casa always wins. Steaks, pastas and desserts are top notched. They have a great variety of wine selection, which easily match the dishes we order. We adore the lady managers. They are beyond helpful and treat us like friends/family. We feel so welcomed every time we visit. If there is a 6-star rating, we will not hesitate to give it to Casa!
2020-01-05
  • Oyster
  • Deep-fried Lamb Spare Rib
  • Lemon Tartufo
  • Sea Urchin Linguini
2020-01-18 949 瀏覽
🍴Arousa (Spain)💲72海水味比較重,帶子位好鮮甜,好肥美😋🍴Majestic (France)💲78爽口,蠔味濃郁,creamy幼滑😋📢餐廳做緊指定生蠔買一送一優惠😍超級抵!!📌侍應細心又有耐性 為我地推岩口味嘅蠔,就算對蠔嘅認識唔多 都會揀到啱食的❤️.🥗Razor Clam & Crab Meat Salad💲178一個熱食嘅沙律♨️🥗😳 熱騰騰既聖子肉、蟹肉同埋洋蔥粒炒香用一個小碗載起,上菜嘅時候先將佢哋倒落去沙律菜上面,冷熱交溶。沙律菜索哂啲汁好正🤤聖子肉爽口彈牙,蟹肉份量都唔少👍🏼.🍲Lobster Bosque💲98龍蝦湯味濃郁,仲有蟹肉煲到溶溶地咁💯 龍蝦湯獨有既鹹鮮係口腔keep到好耐👍🏼仲配左塊烘到金黃色卜卜脆既多士點湯食😋.🍝French Duck Foie Gras Linguini💲228煎香咗嘅鴨肝粒配埋野菌,扁意粉係用鴨肝既油去炒🤤超香勁惹味😋鴨肝粒同野菌既比例好多,加上佢既油份,細細碟都飽左😝⚠️唔好慢吞吞咁食呀,鴨肝油會出哂黎變左油浸扁意粉🤣.🥩Australian M5 Wagyu Sirloin Steak💲438M5和牛扒medium ra
🍴Arousa (Spain)💲72
海水味比較重,帶子位好鮮甜,好肥美😋
🍴Majestic (France)💲78
爽口,蠔味濃郁,creamy幼滑😋
📢餐廳做緊指定生蠔買一送一優惠😍超級抵!!
🍲Lobster Bosque💲98
仲配左塊烘到金黃色卜卜脆既多士點湯食😋
⚠️唔好慢吞吞咁食呀,鴨肝油會出哂黎變左油浸扁意粉🤣
M5和牛扒medium rare 火喉剛剛好,分開三件厚切咬落好有質感,牛味香濃,有少少粗鹽係表面做調味
🍐🍽️Pear Tarte Tatin💲168
原隻香梨切開4份放係酥皮上面焗制,酥皮外圍有糖,焗至焦糖鬆脆,色香味俱全,口感豐富💯一試難忘。
❣️最有心思同驚喜係經理既畫功,上菜既時候驚艷到我🤩玫瑰花畫得好精緻。
❣️signature dessert.
⚠️需時20mins
2020-01-15
  • Pear Tarte Tatin
  • 生蠔
  • Razor Clam & Crab Meat Salad
2020-01-15 738 瀏覽
突然想吃生蠔,朋友推薦了這家Casa Pennington 星期五的晚上全滿座,是很受歡迎的餐廳,我吃完也覺得食物質素不錯食物: 4.5/5▪️生蠔有六款推岀買一送一的優惠很划算!我對生蠔的了解不多,全交給朋友點菜作主侍應上盤時會介紹各款品種及教導吃的次序!整體肉質很新鮮不過這次吃的幾款都海水味較重、偏咸。(個我個人比較偏向甜的)▪️美國牛扒牛味濃郁、肥瘦適中,唯一要挑剔是三成變了五成熟,略為可惜。▪️龍蝦湯咸度及濃度適中,帶有龍蝦鮮味,喝完不會覺得很膩▪️帶子意大利飯帶子肉質嫩滑、仍留有肉汁。意大利飯以青醬作調料,加入很多蘆筍,味道不錯!▪️蜜梨酥必點之選是店家招牌甜品酥皮面上有焦糖,配搭清新的雪梨剛好
突然想吃生蠔,朋友推薦了這家Casa Pennington

食物: 4.5/5

▪️生蠔
有六款推岀買一送一的優惠
很划算!我對生蠔的了解不多,全交給朋友點菜作主

侍應上盤時會介紹各款品種及教導吃的次序!整體肉質很新鮮

▪️美國牛扒
牛味濃郁、肥瘦適中
,唯一要挑剔是三成變了五成熟,略為可惜。

▪️龍蝦湯
咸度及濃度適中,帶有龍蝦鮮味,喝完不會覺得很膩

▪️帶子意大利飯
帶子肉質嫩滑、仍留有肉汁。
意大利飯以青醬作調料,加入很多蘆筍,味道不錯!

▪️蜜梨酥
必點之選
是店家招牌甜品
酥皮面上有焦糖,配搭清新的雪梨剛好

2020-01-11 671 瀏覽
由於生日月份會特別送一個甜品,所以我就專登同朋友去食喇。我每次都會加錢揀牛扒,但睇餐牌只係會見到廚師推介唔會見到牛扒既。我問左老闆知道有牛扒就同朋友揀依間餐廳喇。前菜可揀沙津或者湯,每次都唔同款。我最鍾意飲南瓜湯,好開心今次係南瓜湯。個牛扒得4份咋,我同朋友兩個都要左2份。真係好幸運。朋友第一次食,食到伴菜已經覺得好好食,話我冇介紹錯。食完之後就送上生日甜品喇,仲寫埋happy birthday, 好開心。個甜品好好食。本身個餐都有包甜品既,每次都會轉款,今次係cheese cake. 味道都唔錯。仲包埋餐飲。我食過咁多間牛扒,最抵食,性價比最高都係依間。環境又好又舒服。不過有少少美中不足既係,可能因為我比較大食啦,如果塊牛扒大多少少就完美喇。因為太好食,每次都覺得份量唔夠喉。但我朋友就食到好飽了。
2019-12-14
2019-10-20 1071 瀏覽
終於都可以同老公食casa 因之前因活動早收或無開 不過唔緊要食飯是小去到當然要叫久違嘅生蠔 呢度嘅生蠔係我覺得係香港數一數二嘅新鮮生蠔店 佢唔止新鮮仲開得好隻隻都好味必食嘅係西班牙同法國嘅gillardeau 但愛爾蘭同其他我都好想試所以第一個回合我放棄咗西班牙不過第二回合唔夠喉都係叫咗$598 10隻蠔 再送兩隻翡翠螺 同兩杯riseling Gillareau 真係我心中no .1 入口後回甘同榛子味 依家諗起都流口水 🤤namibia 同arousa海水味同爽脆口感我也大愛不過略嫌riseling甜 之後要左half bottle France既 Sauvignon blanc dry d既岩我哋啲之後叫左一個risotto 一個pasta 已經好飽 scallop risotto keep到水準 帶子新鮮彈牙而cod fish pasta 好惹味好正 魚油包住意粉真係令成個意粉好鮮香最後叫左tiramisu share 好鍾意佢地畫既伴碟 為慶祝生日生色不少而且店員都健談 樂意介紹 主動 令整個慶祝活動也順暢愉快 也令我會有一定再黎的感覺

佢唔止新鮮仲開得好隻隻都好味

$598 10隻蠔 再送兩隻翡翠螺 同兩杯riseling

• Tiramisu
  • Gillardeau
今日同男朋友慶祝生日🎂一早就BOOK 左枱喇!而係BOOK枱既時候,餐廳職員都有特別問我係咪黎慶祝生日/節日,如果係既話,佢地會問壽星仔/女既名,然後係叫甜品既時候,就會幫你係甜品上畫公仔同埋寫祝福字句。好窩心❤️👍🏻我地大約7點左右就到喇~職員有同我地介紹佢地主打既生蠔, 不過我地無乜興趣, 所以我地只係叫左1個Appetizer, 1個Pasta, 1個Main 同1 個Dessert🦆French Duck Foie Gras Two Ways🦆鵝肝用左兩個整法, 一種係煎,一種係淨鵝肝, 旁邊配有鬆脆既面包🍞、無花果同青檸雪葩🍋鵝肝好順滑、好濃郁,,加埋暖暖地既面包一齊食,正!!!最特別係青檸雪葩, 好清新濃郁既青檸味, 食完鵝肝再食佢, 完全中和左鵝肝既油膩感,咁就唔怕之後食唔落啦。🐮Australian M5 WAGYU Sirloin Steak🐮我地叫左5成熟, 好有牛肉味, 油份岩岩好, 重好有肉汁tim,,雖然份量係少左D,, 但都好滿足🦀Sea Urchin and Crab Meat Linguini🌊海膽好新鮮, 完全無苦味, 而意粉都煮得岩岩好, 軟硬度適中,

海膽好新鮮, 完全無苦味, 而意粉都煮得岩岩好, 軟硬度適中, 重有好多好多好多蟹肉🦀重食到好有鮮味, 唔係雪藏ga~~

最後, 就係壓軸既甜品, 我地叫左個
🍫Black Chocolate Fondant 🍫

Order 左大概15-20分鐘, 甜品終於到喇, 黎到既時候見到除左寫左🎊🎉HAPPY BIRTHDAY 🎊🎉之外, 重寫左男友名 (俾我遮左)同畫左一個好精緻既公仔, 好可愛好靚呀😻係餐廳經理畫嫁, 好勁好有才華呀,👍🏻👍🏻而男朋友都好中意, 我相信如果女仔收到既話, 應該會好開心!!!
我地下次會再黎試其他野嫁!!!
生日
  • Sea Urchin and Crab Meat Linguini
2019-10-09 520 瀏覽
本來朋友諗住帶我去食嘅嗰間日本餐廳已經full booking, 所以朋友帶我嚟呢度食lunch。當日lunch time好少人, 人少少傾吓計都唔錯。呢度好似賣點係生蠔所以我哋就叫咗一打生蠔,鍾意食生蠔嘅我食到舔舔脷。然後我哋仲叫咗set lunch, 價格相宜,頭盤main course甜品飲品,食到好飽。如果淨係叫set lunch性價比都好高㗎。不過銅鑼灣咁多嘢食,我就真係唔知下次嚟會係幾時啦,有機會會多啲嚟食生蠔。
2019-03-27
2019-10-06 400 瀏覽
餐廳地點離銅鑼灣港鐵站有點遠,不太就腳,不過餐廳環境氣氛不錯,是情侶用餐的好地方。侍應服務優越,聽到我同朋友對話中提及對蠔的喜好,即上前講解,為我們作出推介,蠔的種類有十多款,花多眼亂,如果沒有詳盡的介紹,真的不知從何入手,侍應的服務應記一功!點了一打蠔,由creamy到海水味濃,當然包括我的最愛Gillardeau,好大隻,鮮甜爽脆!意外的是,沒想過creamy的蠔也那麼美味,完全不是我曾經食過那些口感很粉像石蠔那樣。因為太好味,忍不住追加四隻!
同好姊妹慶祝生日,食豪啲都唔介意,於是揀咗呢間西餐廳試吓。之前睇過食評都知唔係平,不過勝在畫師會喺甜品上面為客人畫畫,而且食物質素都高。當日有幾款生蠔係半價,所以我哋每款叫咗兩隻。由於食蠔,所以我就叫咗杯白酒,另外之前上網睇到有人介紹佢哋有個蠔湯,我見幾特別而且第二度未必有機會飲到,所以亦都叫咗一碗,而味道的確唔錯,鍾意食蠔嘅人都會鍾意呢個湯。主菜方面我哋叫咗個澳洲M5西冷扒,四百幾蚊得三件仔,雖然好食但係實在貴得太離譜!另外叫左一個海膽蟹肉寬條麵,呢個二百零蚊嘅價錢我覺得可以接受,加上味道唔錯忌廉汁好creamy,一個人都食得晒!(即係份量唔多🤣)最後甜品我哋叫咗個梨撻,由於打電話嚟訂枱嘅時候已經同餐廳講咗朋友生日,所以想畫畫,而畫師真係好用心去畫,因為我只係話俾佢聽我朋友鍾意嗰隻公仔,而畫師竟然自己上網搵,呢個真係超讚👍🏻👍🏻,除咗畫工要讚之外,其實個梨撻都非常好食,而且仲另外喺我隻碟畫左隻細細嘅公仔(雖然裏面嘅字串錯左🤣🤣)。
同好姊妹慶祝生日,食豪啲都唔介意,於是揀咗呢間西餐廳試吓。

是日半價生蠔
海膽蟹肉寬條麵
澳洲M5西冷扒
梨撻
梨撻(半份)
在香港要找一間富情調氣氛的餐廳不難,但大多所費不非,而且食物質素亦不一定有著相對的保証。較早前筆者就來到一間位於銅鑼灣隆堡柏寧頓酒店內的西餐廳,該品牌向來以即開生蠔及海鮮作招徠,今趟落戶於銅鑼灣這間酒店內,旺中帶靜,裝潢更是到位,店內空間不算大,座位相對算是寬敞,空間感強,原木色的主調配上柔和燈光與搖曳燭光,環境氣氛悠然舒適,浪漫滿室。餐牌內除了主打海鮮和生蠔外,還有不同的前菜、主食和甜品供應,款式衆多齊全。首先當然點來筆者最愛的生蠔,餐廳每晚均有幾款精選生蠔提供買一送一優惠,計起來大概$40/1隻左右,價錢算實惠,當晚揀選了La Magnifica、Tatihou和Black Pearl 三款生蠔品嚐。La Magnifica 蠔身飽滿,入口鮮甜Creamy,海水味徐徐滲出,口味偏向溫和輕盈。Tatihou海水味較之前的La Magnifica來得凸出,帶著金屬餘韻,風味濃郁富層次。Black Pearl 的黑裙邊較顯眼是其標記,入口爽脆鹹度是三款中最重,繼而滲出淡淡甘甜,蠔味濃厚鮮明。品嚐生蠔又怎能沒有白酒襯托呢?!店員詢問過大家的口味之後,為我們配上Sauvignon Blanc

即開生蠔

白酒

品嚐生蠔又怎能沒有白酒襯托呢?!店員詢問過大家的口味之後,為我們配上Sauvignon Blanc 和 Riesling 兩款不同葡萄品種的白酒;Sauvignon Blanc果味剛好感覺較清爽,Riesling果味相對豐富甜度亦偏高,用來搭上生蠔各有風味,是十分到位出色的配搭提議。
Hokkaido Scallop Delights

即開生蠔過後,再來一客海鮮頭盤 Hokkaido Scallop Delights,以北海道刺身級帶子泡製成帶子生熟兩食,帶子Tartare 以簡單的香草、海鹽和橄欖油調味,佐上黑魚籽口感滑嫩QQ的,清爽鮮味。輕煎帶子,將原粒厚肉的帶子輕輕微煎兩面至五成熟,內裡半熟鮮嫩,將帶子的鮮甜完美地爆發出來。

Spanish Iberico Pork

Spanish Iberico Pork,Iberico黑毛豬是西班牙三大名種豬之一,飼養有著嚴謹的管理方法,講究天然衛生,飼料只會選用野草、香草、橄欖和主要的橡果,所以肉質份外優質甜美,油脂分佈均勻而帶有淡淡的榛果香,更不用像普通豬肉般要煮至全熟,只需煎到7-8成熟便可以了。這道黑毛豬煎得外焦香,內裡保持粉嫩鬆軟,肉汁豐盈,調味剛好富肉香;而配菜亦很豐富,小串茄、小新薯、粟米筍和小黃瓜焗得粉軟多汁,清新爽甜。
Oyster Risotto

Oyster Risotto,以蠔湯煨煮成的意大利飯軟硬度控制得不錯,配上煎香了的飽滿蠔肉、蘆筍、巴馬芝士、車厘茄和豌豆苗,入口濃香Creamy,蠔香鮮味滿瀉,濃郁清爽兼備,味道平衡得很不錯。

Pear Tarte Tatin

最後的甜品筆者點了小店的Signature Dessert - Pear Tarte Tatin,意想不到的原來是整晚最驚喜的時刻,餐廳經理親自操刀,即席在碟上揮毫畫上一朵美極了的玫瑰,實在是未食已經甜到漏。原來經理本身是一名畫家,遂寓工作於娛樂,希望以畫作為客人帶來甜蜜的Magic Moment和回憶,窩心至極!而這個酥皮梨批也沒有令人失望,新鮮熱辣,一端上來已傳來陣陣的牛油香,色澤金黃誘人,面層的焦糖配上梨子的清甜芳香,晶瑩細膩,甜蜜酥脆,令人回味無窮。
紅酒

整餐的出品水準十分到位,環境氣氛舒泰,招呼更是貼心出色,最值得一讚的是店員會細心詢問客人的喜好和口味,再按要求推介適合的選擇,誠意十足!以如此高質的食物和服務,收費只屬中高檔定價,一分錢一分貨性價比算高,以後要找浪漫餐廳推介,此店定會是其中的不二之選!
2019-05-27
即開生蠔
白酒
Oyster Risotto
紅酒
2019-07-14 344 瀏覽
成日都經過柏寧頓酒店,但從來都未上過去!今日就同同事試吓上去食lunch!我叫咗個set lunch!紅菜頭忌廉湯同埋蒜蓉餐包首先送上!其實我一直都好怕紅菜頭嘅味,但係呢個湯可能因為溝左忌廉湯,所以紅菜頭嘅味唔算太過濃,我都接受到!蒜蓉餐包都好有蒜蓉香味,只係嫌佢唔夠脆!不過配湯一齊食,都OK!主菜紅酒燴牛面頰到啦!牛面頰唔算好淋,但完全唔韌,好有口感,而且好香紅酒味!另外配菜都好出色,黑松露薯蓉都好好味!最後上甜品啦!Brownie同泡芙就不過不失啦!我覺得佢個主菜真係好出色!而家餐廳仲做緊生蠔買一送一嘅優惠,下次可以試吓去食晚餐!
我叫咗個set lunch!
紅菜頭忌廉湯同埋蒜蓉餐包首先送上!
另外配菜都好出色,黑松露薯蓉都好好味!
最後上甜品啦!Brownie同泡芙就不過不失啦!
我覺得佢個主菜真係好出色!
而家餐廳仲做緊生蠔買一送一嘅優惠,下次可以試吓去食晚餐!
紅菜頭忌廉湯
蒜蓉餐包
紅酒燴牛面頰
甜品
2019-07-11
紅酒燴牛面頰
2019-07-12 224 瀏覽
生蠔相當新鮮,服務新聞之後有笑容上菜次序亦都滿意,環境氣氛相當唔錯,地點亦都方便容易找搵,廁所衛生情況極佳,座位位置亦都相當好近窗口 基本上對呢間餐廳冇乜投訴極之高分
座位位置亦都相當好近窗口
基本上對呢間餐廳冇乜投訴極之高分

2019-07-11
紀念日
  • 生蠔
通常酒店內的餐廳都有一定質素,位於柏寧頓酒店內的Casa Pennington就是一間高質蠔吧餐廳,今年媽媽生日說想食西餐,所以我們就預先訂了座。**************餐廳燈光微暗,都幾有氣氛。桌與桌距離適中,不會太擠迫坐得都舒服。餐廳只有單點,前菜、湯、飯麵、主菜和甜品都有提供,其中生蠔選擇最為豐富,有二十餘款,而且每晚都會有六款不同生蠔做買一送一優惠,所以大部份食客來到都會吃生蠔。我們當然唔執輸,點了其中三款買一送一的生蠔。Namibia($34/隻)Namibia是來自南非的生蠔,海水味較淡,但入口卻鮮甜爽滑,如果不特別追求重海味的歐洲生蠔,Namibia都幾抵食。Woodstown Bay($36/隻)Woodstown Bay則是來自愛爾蘭的生蠔,因為當地水質好,所以生蠔特別肥大厚肉,海水味比Namibia重一點,味道鮮甜。Ostra Regal($39/隻)Ostra Regal是生蠔界的混血,因為生蠔會有愛爾養殖至一定時期後轉運到法國繼續養殖,海水味是三款生蠔之中最重,餘韻悠長。Frey Halbtrocken Katharinenhof($95/杯)食生蠔當然要配

**************

我們當然唔執輸,點了其中三款買一送一的生蠔。

Namibia($34/隻)

Namibia

Woodstown Bay($36/隻)

Woodstown Bay

Ostra Regal($39/隻)

Ostra Regal

食生蠔當然要配返杯白酒,這款白酒味道較甜幾易入口,女士飲就最啱。

餐前麵包

多士烘得香脆,蒜蓉未亦突出,無論士口吃或配湯都好吃。

餐前麵包

Oyster Soup ($98)

蠔湯奉上時熱辣辣,濃稠適中,蠔味非常突出。

Oyster Soup
Hokkaido Scallop Delights($198)

這是一道由燒帶子和帶子他他搭配而成的前菜。右邊的燒帶子僅燒至表面熟,入口微彈,蘸上墊底的芥末醬而吃味道不錯。
Hokkaido Scallop Delights

左邊的是帶子他他,入口非常鮮甜軟嫩,黑得發亮的魚子醬令帶子他他的鮮味更突出。

Hokkaido Scallop Delights
Austrian M5 Wagyu Sirloin Steak($436)

和牛西冷我們點了五成熟,熟成度剛剛好,西冷沒有筋,肉質有咬口得來不會過韌,非常美味。

和牛西冷下面還伴有脆肉瓜、粟米仔和番茄仔。

Duck Foie Gras Linguini($228)

鵝肝吃得多,鴨肝卻比較少見,這個鴨肝扁意粉超creamy,味道非常濃郁,鴨肝帶點咬口,扁意粉微彈,做得出色。
Duck Foie Gras Linguini

總結,每一道菜都非常有水準,其中生蠔鮮味得來有買一送一非常抵食,喜歡吃生蠔的一定不能錯過。
Namibia
Woodstown Bay
Ostra Regal
Oyster Soup
Duck Foie Gras Linguini
2019-07-05 252 瀏覽
今日特別想食蠔,就問下同事有無好推介,佢就介紹左我呢間 Casa Pennington ,佢話以家餐廳做緊買一送一既優惠,仲有多種蠔選擇,咁抵食就拉埋佢陪我去!餐廳環境十分好,好岩情侶黎我覺得!黎到當然先叫蠔啦,我地叫左兩種,都係餐廳介紹既!分別係 Namibia 同 La magnifica ! 前者來自南美,蠔肉飽滿濠味十足,後者係來自法國,海水味較濃郁,入口creamy ! 而已隻隻都大大隻十分新鮮,絕對物超所值!小食叫左個炸蟹餅,蟹味好足,唔會得少少,點少少raspberry 既醬汁,酸酸甜甜咁好開胃!主菜叫左個西班牙黑毛豬,豬肉我就比較中意食熟少少,簡左8成熟,食落好juicy ,肉質嫩嫩,煎得剛剛好!甜品係心太軟配雪糕,廚師好有心機咁畫左個好令snoopy ,令人心情好好,後來發現唔同台都會畫上唔同既野,好surprise ,心太軟朱古力好濃郁,流心野一向抗拒唔到,唔會過甜好好味!呢度中意食蠔既朋友一定唔可以錯過,其他食物都好出色!下次一定會再黎!

餐廳環境十分好,好岩情侶黎我覺得!

2019-06-28 376 瀏覽
呢晚帶埋朋友上黎呢度食飯,因為朋友就黎要去台灣進修,會有一排都無得見面,所以臨飛之前,點都要抽時間同佢食餐飯,見個面!!!!佢一向中意食西餐,專登book左位黎同佢試下呢間評分頗高,位於酒店內既西餐廳餞行 :)知道呢度既生蠔質素好好,兼且做梗buy one get one free既優惠,所以就算我地唔算好中意食“生蠔(woodstown bay)”HKd$72+10%都點返兩隻黎試下,另外再單點左店方推介而黎自紐西蘭既“scampi(小龍蝦)”HKd$160+10%同“海膽沙律”HKd$188+10%做前菜頭盤~~~之後我地order左份“西班牙黑毛豬鞍”HKd$388+10%同“香煎帶子青醬扁意粉”HKd$228+10%一齊share ;]雖然對生蠔無乜研究,但呢度既生蠔食落真係好新鮮,海水既微咸更帶出當中既鮮甜,所以只係點少少sauces已經好夠,點得多反而會蓋左當中既鮮甜!由店方推薦既scampi更是出色,蝦膏濃郁味鮮,肉質細嫩,甜度爆登~~~海膽沙律既擺盆不但美侖美奐,味道都係相當不俗,呢兩款前菜令我地更加期待之後既主菜☜☜☜青醬扁意粉搶先到場,三大顆厚身而煎至外層金黃而內持

青醬扁意粉搶先到場,三大顆厚身而煎至外層金黃而內持鮮嫩既帶子蓋在混合雜菌既爽彈扁意粉既上面,視覺同味覺都均為享受;)

黑毛豬鞍亦無令我地失望

厚身既豬鞍煎至剛好,色澤粉嫩,肉質彈嫩,既香不膩, 實屬高質!

既使係伴旁既薯菜亦不馬虎,當中既粉糯而香甜既南瓜更係小妹既心頭之好♥

最後我地仲要左一份“Tiramisu”HKd$98+10%開心share~~~
呢度既Tiramisu都做得好出色!!

伴旁既畫花精美,蛋糕入口細滑,咖啡味濃而酒味較輕,lady finger 既部份唔會過於濕潤,整體既配合岩岩好,令我地成餐飯有個甜美既endingヾ(*´∀`*)ノ