2020-01-11 671 瀏覽
由於生日月份會特別送一個甜品,所以我就專登同朋友去食喇。我每次都會加錢揀牛扒,但睇餐牌只係會見到廚師推介唔會見到牛扒既。我問左老闆知道有牛扒就同朋友揀依間餐廳喇。前菜可揀沙津或者湯,每次都唔同款。我最鍾意飲南瓜湯,好開心今次係南瓜湯。個牛扒得4份咋,我同朋友兩個都要左2份。真係好幸運。朋友第一次食,食到伴菜已經覺得好好食,話我冇介紹錯。食完之後就送上生日甜品喇,仲寫埋happy birthday, 好開心。個甜品好好食。本身個餐都有包甜品既,每次都會轉款,今次係cheese cake. 味道都唔錯。仲包埋餐飲。我食過咁多間牛扒,最抵食,性價比最高都係依間。環境又好又舒服。不過有少少美中不足既係,可能因為我比較大食啦,如果塊牛扒大多少少就完美喇。因為太好食,每次都覺得份量唔夠喉。但我朋友就食到好飽了。
2019-12-14
生日