2020-04-08
疫情下必須要支持的小店!我約埋一班朋友一齊黎食,我哋每人叫佢一個dinner set!我個人覺得佢所有份量都比較細碟,不過好似係我哋每人叫一份可以share食,就岩岩好。另外佢每個Dinner Set都會跟一份沙律,一碗湯,同一杯野飲。今日碗湯係南瓜湯!#封煎北海度帶子 配明太子奶油意粉帶子得一粒切開兩邊,仲要勁細粒。不過要稱讚一下佢個明太子奶油意粉真係好creamy,個汁係好好食嘅,如果啲意粉可以煮得再彈牙啲嘅話就更好喇!#香煎柚子雞腿肉 配香甜蕃茄燴飯我哋一致認為佢個香甜蕃茄燴飯係唔特別好食,可能因為比較酸。但係佢個柚子煎雞腿肉係好食嘅,柚子甜甜地,感覺有啲似蜜糖燒雞翼咁。#酥炸軟殼蟹 配意式青醬意大利飯同樣地個酥炸軟殼蟹都係好細隻,每人食到少少。另外,青醬意大利飯好食!(我自己個人特別鍾意食青醬)同蕃茄燴飯比青醬呢一個更好食。#香煎慢煮挪威三文魚柳 配檸檬牛油汁 配忌廉芝士雞肉焗薯批超級好食!佢個三文魚柳煎得一啲都唔硬,入面仲係好滑!之後佢個忌廉芝士雞肉焗薯批簡直係世界級,好多芝士好多忌廉同埋薯仔好好食!#美國安格斯M7牛肩眼 配紐奧良風味薯條呢塊牛扒都好大塊,同埋可能比較後期先
今日碗湯係南瓜湯!
#封煎北海度帶子 配明太子奶油意粉
#香煎柚子雞腿肉 配香甜蕃茄燴飯
#酥炸軟殼蟹 配意式青醬意大利飯
#香煎慢煮挪威三文魚柳 配檸檬牛油汁 配忌廉芝士雞肉焗薯批
#美國安格斯M7牛肩眼 配紐奧良風味薯條
呢塊牛扒都好大塊,同埋可能比較後期先上枱,所以我哋已經食到飽飽地就覺得,呢塊牛扒好滿足,我哋食完五個都飽晒!
最後仲有雪糕