2022-11-12
有時放工返到屋企附近,會想食少少嘢,但又唔想食得太heavy… 中式嘅我食過,印式嘅我都食過,但係法式嘅我仲未食過⋯ 咁啱經過就同人入去食吓⋯🤭🤭·油封鴨格魯耶爾芝士法式薄餅🇫🇷雖然話係油封,但食落係一啲都唔油膩,仲要有淡淡嘅格魯耶爾芝士味~食落舒服順滑之餘,又唔會滯!😎 同埋佢入面有塞滿晒嘅鴨肉絲,係非常足料,跟住望到係有啲裝飾同美觀嘅心思~🤭🤭·法式乳酪🧀️芭菲配先士多啤梨🍓及藍莓🫐食完啲鹹食,當然要食返啲甜啦~ 平衡返吓個味蕾,咁就啱啱好~ 乳酪芭菲唔太甜又creamy咁完美融入咗塊crepe到,再加埋海量嘅鮮士多啤梨肉同藍莓肉。成件事甜甜酸酸,fresh得嚟又唔guilty!!!🤣🤣🤣絕對滿足到有啲人,將正餐變成甜品嘅願望~😜🤪·熱朱古力🍫店員姐姐很好,聽到我朋友話想飲杯熱啲嘅朱古力,佢即刻話會幫手坐熱少少杯朱古力⋯咁呢杯熱辣辣嘅朱古力嘅味道好濃郁,仲飲得出有奶嘅順滑,不過又唔太甜係幾好~👍🏻·榛子鮮奶咖啡☕️咖啡控嘅我表示咩時候都要飲吓咖啡,因為咁樣先係生活~同埋夜晚有嘢做,咖啡就係我嘅精神食糧!😉本身杯咖啡榛子味好出、唔太甜,最難得係啡味都好出,冇俾啲榛子同奶味蓋過咗~ 飲開F
油封鴨格魯耶爾芝士法式薄餅🇫🇷
熱朱古力🍫
榛子鮮奶咖啡☕️
咖啡控嘅我表示咩時候都要飲吓咖啡,因為咁樣先係生活~同埋夜晚有嘢做,咖啡就係我嘅精神食糧!😉本身杯咖啡榛子味好出、唔太甜,最難得係啡味都好出,冇俾啲榛子同奶味蓋過咗~ 飲開Flat White嘅我,有濃郁嘅奶味,當然係更加梗要!!😏咁佢都做到嘅~~~
好鍾意透過食飯去同人傾偈,兩塊crepes同兩杯嘢飲,度過一段愜意嘅時光。
油封鴨格魯耶爾芝士法式薄餅🇫🇷
法式乳酪🧀️芭菲配先士多啤梨🍓及藍莓🫐 & 熱朱古力🍫