2022-11-12 35 瀏覽
有時放工返到屋企附近,會想食少少嘢,但又唔想食得太heavy… 中式嘅我食過,印式嘅我都食過,但係法式嘅我仲未食過⋯ 咁啱經過就同人入去食吓⋯🤭🤭·油封鴨格魯耶爾芝士法式薄餅🇫🇷雖然話係油封,但食落係一啲都唔油膩,仲要有淡淡嘅格魯耶爾芝士味~食落舒服順滑之餘,又唔會滯!😎 同埋佢入面有塞滿晒嘅鴨肉絲,係非常足料,跟住望到係有啲裝飾同美觀嘅心思~🤭🤭·法式乳酪🧀️芭菲配先士多啤梨🍓及藍莓🫐食完啲鹹食,當然要食返啲甜啦~ 平衡返吓個味蕾,咁就啱啱好~ 乳酪芭菲唔太甜又creamy咁完美融入咗塊crepe到,再加埋海量嘅鮮士多啤梨肉同藍莓肉。成件事甜甜酸酸,fresh得嚟又唔guilty!!!🤣🤣🤣絕對滿足到有啲人,將正餐變成甜品嘅願望~😜🤪·熱朱古力🍫店員姐姐很好,聽到我朋友話想飲杯熱啲嘅朱古力,佢即刻話會幫手坐熱少少杯朱古力⋯咁呢杯熱辣辣嘅朱古力嘅味道好濃郁,仲飲得出有奶嘅順滑,不過又唔太甜係幾好~👍🏻·榛子鮮奶咖啡☕️咖啡控嘅我表示咩時候都要飲吓咖啡,因為咁樣先係生活~同埋夜晚有嘢做,咖啡就係我嘅精神食糧!😉本身杯咖啡榛子味好出、唔太甜,最難得係啡味都好出,冇俾啲榛子同奶味蓋過咗~ 飲開F
熱朱古力🍫
榛子鮮奶咖啡☕️
咖啡控嘅我表示咩時候都要飲吓咖啡,因為咁樣先係生活~同埋夜晚有嘢做,咖啡就係我嘅精神食糧!😉本身杯咖啡榛子味好出、唔太甜,最難得係啡味都好出,冇俾啲榛子同奶味蓋過咗~ 飲開Flat White嘅我,有濃郁嘅奶味,當然係更加梗要!!😏咁佢都做到嘅~~~
好鍾意透過食飯去同人傾偈,兩塊crepes同兩杯嘢飲,度過一段愜意嘅時光。
法式乳酪🧀️芭菲配先士多啤梨🍓及藍莓🫐 & 熱朱古力🍫
油封鴨格魯耶爾芝士法式薄餅🇫🇷 & 榛子鮮奶咖啡☕️
法式乳酪🧀️芭菲配先士多啤梨🍓及藍莓🫐 & 熱朱古力🍫
油封鴨格魯耶爾芝士法式薄餅🇫🇷 & 榛子鮮奶咖啡☕️
2022-11-11 12 瀏覽
去康城睇戲順便食埋嘢,呢間位放商場中間位置嘅法式可麗餅專門店,有咸有甜任君選擇同朋友一咸一甜share油封鴨格魯耶爾芝士法式薄餅$109-一開個外賣盒香味撲鼻,油封鴨味道濃郁,夠軟腍,加上洋蔥、芝士調味忍唔住一口接一口黑朱古力配蘭姆酒汁及特濃咖啡忌廉芝士$89-面頭係脆脆嘅餅乾,餡料係cream cheese 加上朱古力口感豐富紅寶石朱古力$50-純天然粉紅色嘅朱古力,唔會好甜同稠朱古力咖啡$48-食完嘆住杯咖啡舒服

同朋友一咸一甜share

黑朱古力配蘭姆酒汁及特濃咖啡忌廉芝士

紅寶石朱古力$50-純天然粉紅色嘅朱古力,唔會好甜同稠

朱古力咖啡$48-食完嘆住杯咖啡舒服
2022-10-20
  • 油封鴨格魯耶爾芝士法式薄餅
  • 黑朱古力配蘭姆酒汁及特濃咖啡忌廉芝士
2022-11-11 26 瀏覽
💕Café CrepeCafe Crepe 主打法式薄餅,甜味以外,仲有芝士、煙三文魚等等鹹味的crepe,即叫即做,座位係open area可以輕輕鬆鬆慢慢食🔸Butterscotch Apple Crisp🍎蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕 $98呢款係招牌之一,topping有焦糖醬同香濃牛油味嘅脆脆,食落鹹鹹甜甜咁又有牛油香🧈Crepe的餅皮煙韌柔軟,裡面餡料係滿滿的蘋果粒,有濃郁肉桂香,再配上雲呢嗱雪糕,滿足🔸London Fog 伯爵鮮奶茶 $46以伯爵茶包混合熱鮮奶,伯爵茶味道幽香,配合鮮奶口感順滑
💕Café Crepe

🔸Butterscotch Apple Crisp🍎
蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕 $98

🔸London Fog 伯爵鮮奶茶 $46
以伯爵茶包混合熱鮮奶,伯爵茶味道幽香,配合鮮奶口感順滑
《Café Crêpe - 將軍澳》雖然成日返工都要周圍走,但其實我Office係喺將軍澳呢邊,間唔中都要返去開會,有時間我都會約埋同事喺呢邊搵好嘢食😋前嗰幾日,班同事話想去康城個商場探索下有咩好食嘅餐廳,所以我哋就揸車過咗去嗰邊😂仲要行錯咗去咗條未開通嘅橋度添😅幾經辛苦終於去到商場泊車,由於係食飯時間,有幾間我哋想食嘅餐廳都要等位,等咗一陣唔對路喎😟好似有排都未有得入座🥹同埋之前兜錯路嘅關係,原本有好充足嘅時間食lunch變到得返九個字😂食個米線都嫌趕時間啦,最後同事提議食過quick lunch就算啦,我哋最後去咗一間出名crêpe 既cafe食野😆完全係我嘅口味😛識我嘅朋友都知道我係crêpe 既愛好者☺️今次我就簡左咸既試下💁🏻‍♀️Crêpe St. Jacques $125餐廳嘅法式可麗餅全部都即叫即整,食嘅時候個外皮熱辣辣煙煙韌韌,味道都唔錯,我呢一款其實就即係芝士汁配黑松露帶子,個芝士汁係餐廳自己調配嘅秘製醬汁,味道都幾濃郁,外皮充滿牛油嘅香味🧈入面嘅帶子份量唔少,最少都食到四五粒㗎,睇住店員一份一份咁整好都幾治癒,最緊要係當日等候嘅時間唔會太長,就算買返公司食都好快手💁🏻
《Café Crêpe - 將軍澳》

💁🏻‍♀️Crêpe St. Jacques $125

💁🏻‍♀️Matcha Milkshake $68

我見同事果杯榛子奶昔好似好吸引咁,我都唔執輸叫咗杯抹茶奶昔☺️抹茶味雖然唔算好濃郁,但係個奶香味都幾重,係好Creamy嘅感覺,有啲似食緊H字頭嘅液態雪糕咁👍🏻其實我個人幾鍾意佢嘅質感同埋味道

由於時間太趕嘅關係,我哋最後都係外賣拎上車食,佢嘅外賣盒其實都幾實淨厚實,入面仲有一層隔油嘅塗層,唔會令到食物嘅油分流出,較容易保持食物嘅熱度,呢一點其實都幾抵讚👍🏻不過聽店員講喺其他區分店嘅crêpe種類會比呢度多少少,有機會嘅話,我都再會試其他唔同口味嘅可麗餅,特別係想試吓佢嘅甜crêpe 呢😋
2022-11-08
10 分鐘 (外賣自取)
  • Crêpe St. Jacques
  • 奶昔
2022-11-07 24 瀏覽
🍽 Café Crêpe ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 今日係康城 The LOHAS 類似 Food Court 嘅位置發現左呢間人氣過江龍嘅法式可麗餅,甜味嘅就見得多,鹹味嘅就第一次見,咁就當然要試一試佢啦😁 🟣 West Coast 煙三文魚配奶油芝士、紅蔥頭及菠菜 Smoked salmon, cream cheese, red onion, spinach($128)👉 皮薄餡靚😋👉 煙三文魚味好濃而且好足料🐟👉 菠菜配上淡淡奶油芝士味,平衡返唔會好漏 🧀👉 自己唧上檸檬汁,更開胃🍋 🟣 Parfait Crepe 法式乳酪芭菲配鮮士多啤梨及藍莓 French yogurt with fresh strawberries and blueberries($92)👉 同樣好足料嘅可麗餅,士多啤梨控一定岩食🍓👉 拼上酸酸既法式乳酪,帶黎雙重酸嘅味道👉 再配上藍莓既甜,中和返個酸味👉 酸酸甜甜既口感 🟣 熱朱古力 Hot Chocolate($46)🍫👉 凍凍既Cream配搭熱騰騰既朱古力,感覺好正 🟣 綠茶奶昔 Matcha milkshakes(
🍽 Café Crêpe

👉 皮薄餡靚😋
👉 煙三文魚味好濃而且好足料🐟
👉 菠菜配上淡淡奶油芝士味,平衡返唔會好漏 🧀
👉 自己唧上檸檬汁,更開胃🍋

👉 同樣好足料嘅可麗餅,士多啤梨控一定岩食🍓
👉 拼上酸酸既法式乳酪,帶黎雙重酸嘅味道
👉 再配上藍莓既甜,中和返個酸味
👉 酸酸甜甜既口感

🟣 熱朱古力 Hot Chocolate($46)🍫
👉 凍凍既Cream配搭熱騰騰既朱古力,感覺好正

🟣 綠茶奶昔 Matcha milkshakes($68)🥛🍵
👉 濃郁嘅茶加上奶昔,增加左嫩滑口感

初嘗鹹味嘅可麗餅,發現原來鹹味嘅配料加可麗餅都好吸引。康城呢間比較似Pop-up Store,遲啲再去其他分店試下先~ 😄

🍽 餐廳:Café Crêpe @cafecrepehk
📌 地址:將軍澳康城路1號The LOHAS3樓B02號舖
📍 位置:將軍澳康城
🏠其他分店:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖
中環威靈頓街15B號地舖
2022-11-03
5 分鐘 (堂食)
下午茶
2022-11-01 24 瀏覽
康城上蓋商場進駐了不少連鎖店,這家餐廳便是之一。餐廳位於康城商場,位置對於附近的住客來說頗方便。餐牌所見,有各種口味的crepe,甜點鹹點也有,還有乳酪飲品、咖啡等,即叫即做,十分有誠意。⭐️法式乳酪芭菲配鮮士多啤梨及藍莓$92士多啤梨味很美味,我加了草莓$38和香蕉$19,美味雙倍。甜甜酸酸的士多啤梨和藍莓配上香甜的香蕉,再加上法式乳酪,法式乳酪夠香夠醇,口感幼滑。⭐️煙三文魚配奶油芝士丶紅蔥頭及菠菜$116我還加了蘑菇$25,內餡有洋蔥、紅菜頭、菠菜等。這份皮煎得不錯,微脆。入口口感豐富,新鮮的菠菜和蔬菜很加分,值得一試。⭐️Vanilla$68雲尼拿奶昔口感豐盈,入口很香。⭐️紅寶石朱古力$50朱古力士多啤梨奶,奶味很重很香。加上頂層的奶油,又香又好飲。
康城上蓋商場進駐了不少連鎖店,這家餐廳便是之一。

餐廳位於康城商場,位置對於附近的住客來說頗方便。

⭐️法式乳酪芭菲配鮮士多啤梨及藍莓$92
法式乳酪芭菲配鮮士多啤梨及藍莓

士多啤梨味很美味,我加了草莓$38和香蕉$19,美味雙倍。
法式乳酪芭菲配鮮士多啤梨及藍莓

⭐️煙三文魚配奶油芝士丶紅蔥頭及菠菜$116
煙三文魚配奶油芝士丶紅蔥頭及菠菜

我還加了蘑菇$25,內餡有洋蔥、紅菜頭、菠菜等。

⭐️Vanilla$68
Vanilla

雲尼拿奶昔口感豐盈,入口很香。

⭐️紅寶石朱古力$50
紅寶石朱古力
紅寶石朱古力

下午茶
Vanilla
2022-11-01 38 瀏覽
天氣凍凍地又搞到我好掛住CREPE LA!呢日就去買個一咸一甜既CREPE同老公一齊食加餸~呢度既店面係OPEN AREA,我去既時候有D問題想問,店員妹妹雖然係第一日番工但都好HELPFUL又好有禮貌,值得一讚!沙樂美腸及水牛芝士配意式蕃茄醬係度可以一路睇住chef整crepe,食既時候感覺係特別好食既!睇住chef一路搽蕃茄醬,落芝士同salami,聞到都好香,番到屋企切開黎食,crepe皮煙煙韌韌帶有牛油香,沙樂美腸及水牛芝士配意式蕃茄醬呢個配撘就係軟身版既pizza,係無敵冇得輸既組合,價錢只係60幾蚊都幾抵食!蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕甜既crepe揀左蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕,冇錯,又係apple crumble我既最愛呀!!!勁香牛油味,上面既crumble咸咸甜甜,CREPE內既蘋果粒充滿肉桂既香味,加埋VANILLA 雪糕冷熱交替咁食,冇人會抵抗得到!檸檬香草、橙冰香草另外我地叫左兩杯FRENCH SODA,分別係檸檬香草、橙冰香草,貼心店員提示要攪勻先飲~兩款飲落都好FRESH好清新,唔會過甜,私心推介橙冰香草,橙味非常突出,飲落好順喉解渴,值得一試!

沙樂美腸及水牛芝士配意式蕃茄醬

蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕

檸檬香草、橙冰香草

外賣自取
2022-11-01 13 瀏覽
繼Lucullus之後又有多一間甜品店進駐康城,就係Cafe Crepe!康城分店係限定pop-up store,所以冇堂食座位,全部都係外賣。可麗餅有鹹味同甜味選擇,自己傾向甜食多啲!我地叫左肉桂烤啤梨配鹽味焦糖,薄餅充滿蛋香,口感煙韌軟熟。自己好鍾意肉桂,配上啤梨有一種清新嘅感覺。另外焦糖醬唔算太甜。以後返完工覺得太辛苦,我一定買cafe crepe慰勞下自己,希望pop-up store唔好咁快完結🙏🏻

可麗餅有鹹味同甜味選擇,自己傾向甜食多啲!

Pear  and  Salted  Caramel

2022-10-12
其他
Pear  and  Salted  Caramel
2022-10-25 12 瀏覽
Cafe Crepe開到去我屋企樓下😍,以後每個月唔駛為左cafe crepe去中環,慳返車錢去食多幾次! 康城分店只做外賣,不過旁邊都有商場設有既座位。餐廳定期都會推出限定優惠套餐,今次係油封鴨格魯耶爾芝士法式薄餅。法式薄餅好煙韌,入面係滿滿既油封鴨肉,肉質軟稔,鹹香味十足,另外芝士同油封鴨既配搭亦係出色👍🏻康城既cafe crepe只係期間限定店,希望之後可以康城或將軍澳有一間長久既cafe crepe!

康城分店只做外賣,不過旁邊都有商場設有既座位。

2022-10-12
$109 (其他)
2022-10-24 23 瀏覽
平時成日經過都聞到好香,今日終於都食到! 用料好足而且所以配料都好新鮮!Le Club呢款個咸既Crepe,有芝士、雞肉、煙肉同番茄。用料好新鮮而且雞肉唔會鞋,整完仲可以保留到肉汁,配合埋芝士同埋煙肉一齊好惹味又唔會太咸。餅皮有蛋香而且薄薄一層包哂所以材料,食完都唔會覺得漏!Apple Crisp呢款應該係招牌既crepe,平時都係被佢既廣告牌吸引咗。食落真係好濃郁既蘋果香而且亦有好多crumble,層次口感一流! 加上佢整既時間岩岩好,糖漿溶得岩岩好唔會有顆粒而且蘋果粒既大小適中,整體非常吸引。外賣既話雪糕會分開上而且都唔會好快溶,呢D細節位可以睇得出佢好有心做!最後仲嗌咗杯Ruby Hot Chocolate,呢幾日天氣涼少少飲啖熱朱古力好暖胃!

Le Club

Apple Crisp

平時比較少黎康城呢邊,今日黎睇戲順便行下康城個商場,睇完戲想搵個地方坐下食少少野,呢間法式可麗餅吸引左我們。😊😊以前去旅行食過可麗餅,通常味道都會偏向日式感覺,偏甜一點,很少有機會吃到咸口的可麗餅,於是我們兩人打算叫一個咸口的,一個甜口的可麗餅吃吃看。店員是外國友人,友善可親,我們第一次黎吾知叫咩類型,店員為我地推薦一下招牌的餐點跟比較多人吃的品種,佢仲同我地講佢地仲有分店,出開去都可以試到佢哋既可麗餅😂😂先講講個咸口的可麗餅,公司可麗餅 雞肉煙肉配瑞士芝士及鮮茄,名字有點長,但是一目了然知道自己食緊咩饀料,十分清楚的名字,讚👍我第一次食這種味道既可麗餅,雞肉絲係軟腍可口,煙肉粒厚身又吾會得個咸字,油份感覺吾會太重,加埋瑞士芝士粒,食落成個配搭好夾,蕃茄粒既作用係豐富口味既同時又帶黎左新鮮既口感,估吾到咸口既可麗餅既味道可以甘好食,加埋可麗餅餅皮有少少厚度,吾會太薄太脆身,味道淡淡地配搭好內裡既饀料既豐富,吾會搶左主角既焦點又帶出自身少少甜既味道,甜咸甜咸既口味,帶來另一種享受☺☺☺甜口的係蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕,雪糕係分開上既,食之前我們自己放落去,起初我們先試了一下可麗餅,味道

甜口的係蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕,雪糕係分開上既,食之前我們自己放落去,起初我們先試了一下可麗餅,味道係甜絲絲的,蘋果金寶帶有蘋果粒粒,溶化了的蘋果醬同蘋果粒的軟綿綿口感,有點像蘋果批既感覺,但不同的係加埋奶油醬同少許焦糖會豐富左味道,甜的黎又有中和左既感覺。香草雪糕係加分點,一定要配埋香草雪糕一齊食,少許溶化了的雪糕就好似另一種醬,令到可麗餅本身的味道又吾同左,食落熱同凍之間既口感,使人一直不停想食。

今次既下午茶吃的好開心,係驚喜既一餐,價錢方面係值得既,因為味道的確係有水準,價錢同味道成正比,食得出係好既材料,好既味道。
  • 蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕
  • 公司可麗餅 雞肉煙肉配瑞士芝士及鮮茄
2022-10-22 25 瀏覽
因為想拜訪最大既namco,第一次遊康城,大鄉里出城咁掟彩虹後經過見到呢間crepe,一直都幾鐘意食可麗餅,就試下佢,其實都唔知可唔可以坐係道食,坐位置又冇標明,但又似共享area,不過最後都同朋友膽粗粗坐低快食crepe店員服務唔錯,仲主動推介受歡迎口味,但為食既我緊係揀自己想食個款每塊蛋皮即叫即整仲好薄身,一啲都唔厚,雖然睇相好似好細,但一人一個都頂住個肚仔,開心share食,緊係要叫一咸一甜,一人一半啦秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子¤唔好睇少小小既黑松露,夠查晒成個crepe面,同蛋餅夾埋好香¤切開餡料勁多,滿滿濃味芝士汁加好多粒粒帶子,好creamy,好滿足黑朱古力配蘭姆酒汁及特濃咖啡忌廉芝士¤brownie有別於平時既濕軟口感,係硬脆的,但我一般¤朱古力醬配rum加埋espresso cream cheese,唔會太甜,好似軟心咁,好好食椰香菠蘿梳打 (左)¤嘩,超濃味,菠蘿同椰子味好濃烈,有驚喜,唔死甜,唔會只係得梳打水味,正朱古力奶昔 (右)¤好creamy,勁濃朱古力味,又係有驚喜,雖然有啲甜,但好正
因為想拜訪最大既namco,第一次遊康城,大鄉里出城咁

秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子

黑朱古力配蘭姆酒汁及特濃咖啡忌廉芝士
¤brownie有別於平時既濕軟口感,係硬脆的,但我一般

椰香菠蘿梳打 (左)

朱古力奶昔 (右)

2022-10-21 12 瀏覽
特登入左康城The Lohas搵N字頭機鋪🤣打完機搵食,見到係萬寧對面喱埋左間食Crepe既鋪頭🤫係門口已經見到師傅整緊餅底🤤香味吸引左我地入去😍呢度係微型food court,座位有限,如果坐建議搵人搵左位先(茶鋪前面木枱都可以坐架)萬一冇位坐圍住鋪頭既位置都可以企係度食👍🏻呢度除左甜既crepe仲有鹹既😍滿足到唔食甜食既人👏🏻期間限定~油封鴨格魯耶爾芝士法式薄餅有好濃好香既鴨香味,仲要好juicy啲肉唔會嚡烚烚🤩初初以為鴨肉再加芝士成件事會好膩,但完全唔會,2者互相融合到好正👍🏻👍🏻蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕入面蘋果肉超多,甜酸味適中😍配埋雪糕冷熱交融好爽😍上面仲有啲朱古力脆脆同cream成件事冇得輸🤤紅寶石冰冰樂紅寶石係紅色朱古力,但有淡淡既莓味,小小酸甜味唔似普通既朱古力會咁漏,食crepe好match❤Nutella Mike Shakes榛子醬不嬲正,但Mike shake真係第一次飲😍加埋上面啲cream溝埋好滑好香濃😍鍾意甜野既我覺得好幸福😍總括:crepe真心好食,價錢唔貴但味道一絕,而且最重要係薄餅皮厚薄啱啱好,唔好一切就散,口感煙韌,入面餡料超足,每一啖都食到餡料

呢度除左甜既crepe仲有鹹既😍滿足到唔食甜食既人👏🏻
期間限定~油封鴨格魯耶爾芝士法式薄餅

蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕

紅寶石冰冰樂
Nutella Mike Shakes
榛子醬不嬲正,但Mike shake真係第一次飲😍
加埋上面啲cream溝埋好滑好香濃😍
鍾意甜野既我覺得好幸福😍

總括:crepe真心好食,價錢唔貴但味道一絕,而且最重要係薄餅皮厚薄啱啱好,唔好一切就散,口感煙韌,入面餡料超足,每一啖都食到餡料😍😍😍
之後上網睇返原來佢係法國巴黎傳統配法😍難怪味道咁出色啦🤤🤤

2022-10-20 6 瀏覽
Café Crêpe - 法式薄餅專門店今日黎到康城商場的一間Cafe,主打多款法式薄餅,有鹹食亦有甜食,有多款特色飲品例如咖啡、奶昔,可以下午茶放空一下。油封鴨格魯耶爾芝士法式薄餅 $109期間限定的鹹食法式薄餅,香煎嘅油封鴨,油香滿滿,配上特色嘅格魯芝士耶爾芝士。法式乳酪芭菲配鮮士多啤梨藍莓 $92到咗甜食嘅薄餅,開胃酸酸地嘅乳酪吧飛配上果甜嘅士多啤梨和藍莓,簡單經典嘅法式甜食。紅寶石冰冰樂 $50紅寶石朱古力,當中多了一份果甜和果香,帶少許酸味的冰沙。榛子醬奶昔$54香濃嘅榛子醬加上幼滑忌廉感十足嘅奶昔,奶香滿滿。
Café Crêpe - 法式薄餅專門店

油封鴨格魯耶爾芝士法式薄餅 $109

法式乳酪芭菲配鮮士多啤梨藍莓 $92

紅寶石冰冰樂 $50
紅寶石朱古力,當中多了一份果甜和果香,帶少許酸味的冰沙。

榛子醬奶昔$54
香濃嘅榛子醬加上幼滑忌廉感十足嘅奶昔,奶香滿滿。
外賣自取
2022-10-20 17 瀏覽
來到康城睇完戲,見有d餓,搵下有咩好食,就比我發現這LOHAS 3樓有個Food Court位,其中就一間經典嘅法式薄餅Cafe Crepe,當然即是搵個靚位慢慢歎。Crepe Cafe的經典嘅法式薄餅中除了甜味之外,更有鹹味,真係任君選擇。最後決定一鹹一甜,慢慢歎!油封鴨配格魯耶爾芝士 Crepe Francaise可麗餅配以咸食又幾特別,薄薄可麗餅加上大量油封鴨肉,非常足料。任何一個位置切開都會見到一絲絲油封鴨肉,入口咸香滿溢,令人齒頰留香。椰香菠蘿French Soda - Pina Colada這款梳打加入了椰香菠蘿🍍,入口有陣陣菠蘿味,還飲到一絲絲椰香口感,清爽又涼快。肉桂烤啤梨配鹽味焦糖醬加雪糕Pear And Salted Caramel(Add Vanilla IceCream)可麗餅上加上肉桂烤啤梨及鹽味焦糖醬,我更加上一球雪糕,形成強列嘅對比。入口粒粒晶瑩啤梨粒粒,清甜肉桂果香,再有鹽味焦糖微微咸香,令口感更有層次,真係啖啖回味!檸檬香草French Soda - Lemon Drop梳打加入檸檬香草,入口清新,散發出淡淡檸檬味,酸酸甜甜,好消暑。

最後決定一鹹一甜,慢慢歎!

油封鴨配格魯耶爾芝士 Crepe Francaise

椰香菠蘿French Soda - Pina Colada

肉桂烤啤梨配鹽味焦糖醬加雪糕
Pear And Salted Caramel
(Add Vanilla IceCream)

檸檬香草French Soda - Lemon Drop