2022-09-01
🌍Café Crêpe (將軍澳)唔使去到中環咁遠先食到法國crepe ,將軍澳日出康城最近開咗一間分店,係屋企真係好方便!今次叫左兩款crepe 一鹹一甜,分別係Le Club同parfait crepe。兩種口味都唔錯,而我朋友比較喜歡食鹹味嘅,Le Club 入面材料好豐富,包括有雞肉、煙肉,蕃茄,鹹度適中,crepe皮煙韌,好有口感!另外parfait crepe係甜點,餡料係有藍莓🫐同草莓🍓 食落去酸酸甜甜好開胃,水果新鮮!飲品方面,鐘意食Strawberry 一定要叫呢杯飲品,入面原來有果肉架 ,口感有層次,而且士多啤梨好香濃,飲落去清甜引又涼爽!另外,咖啡記得趁熱飲☕️,拉花好靚,味道香濃!📍將軍澳康城路1號The LOHAS3樓B02號舖
📍將軍澳康城路1號The LOHAS3樓B02號舖