2022-10-20
來到康城睇完戲,見有d餓,搵下有咩好食,就比我發現這LOHAS 3樓有個Food Court位,其中就一間經典嘅法式薄餅Cafe Crepe,當然即是搵個靚位慢慢歎。Crepe Cafe的經典嘅法式薄餅中除了甜味之外,更有鹹味,真係任君選擇。最後決定一鹹一甜,慢慢歎!油封鴨配格魯耶爾芝士 Crepe Francaise可麗餅配以咸食又幾特別,薄薄可麗餅加上大量油封鴨肉,非常足料。任何一個位置切開都會見到一絲絲油封鴨肉,入口咸香滿溢,令人齒頰留香。椰香菠蘿French Soda - Pina Colada這款梳打加入了椰香菠蘿🍍,入口有陣陣菠蘿味,還飲到一絲絲椰香口感,清爽又涼快。肉桂烤啤梨配鹽味焦糖醬加雪糕Pear And Salted Caramel(Add Vanilla IceCream)可麗餅上加上肉桂烤啤梨及鹽味焦糖醬,我更加上一球雪糕,形成強列嘅對比。入口粒粒晶瑩啤梨粒粒,清甜肉桂果香,再有鹽味焦糖微微咸香,令口感更有層次,真係啖啖回味!檸檬香草French Soda - Lemon Drop梳打加入檸檬香草,入口清新,散發出淡淡檸檬味,酸酸甜甜,好消暑。
最後決定一鹹一甜,慢慢歎!
油封鴨配格魯耶爾芝士 Crepe Francaise
椰香菠蘿French Soda - Pina Colada
肉桂烤啤梨配鹽味焦糖醬加雪糕
Pear And Salted Caramel
(Add Vanilla IceCream)
檸檬香草French Soda - Lemon Drop