2021-01-31
Central/𝗦𝘁𝗮𝘆𝗰𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗔𝗳𝘁𝗲𝗿𝗻𝗼𝗼𝗻 𝗧𝗲𝗮 𝗦𝗲𝘁心目中頭三名想試嘅港女下午茶(๑´ㅂ`๑)所以見到個優惠就狗衝了由上至下分別係Scones Desserts Sandwiches🤍𝗣𝗹𝗮𝗶𝗻 𝗦𝗰𝗼𝗻𝗲 𝗥𝗮𝗶𝘀𝗶𝗻 𝗦𝗰𝗼𝗻𝗲被評為香港數一數二嘅scone各兩件 配Rose Petal Jam同 Clotted CreamScone口感鬆軟 唔會太硬或太粉 亦唔會太濕但牛油香同蛋香就唔係好夠🥲同埋唔夠熱但個玫瑰花醬就真係wow咗一聲好清香 唔太甜 係港女我鍾意嘅味道🥰明白點解享負盛名 值得一試🤍𝗚𝗶𝗻𝗴𝗲𝗿𝗯𝗿𝗲𝗮𝗱 𝗢𝗿𝗮𝗻𝗴𝗲 𝗣𝗿𝗮𝗹𝗶𝗻𝗲 個人最唔鍾意🥲因為唔鍾意陣薑味🥲🤍𝗠𝗶𝗹𝗸 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗘𝗻𝘁𝗿𝗲𝗺𝗲𝘁𝘀超香濃嘅朱古力 口感層次分明 好好食(●’ω`●)🤍𝗥𝗮𝘀𝗽𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆 V𝗮𝗻𝗶𝗹𝗹𝗮 𝗧𝗮𝗿𝘁一個好香脂肪味道嘅tart嗚嗚 又係好好食 T_T🤍𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗘𝗴𝗴 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱, 𝗠𝗮𝘆𝗼𝗻𝗻𝗮𝗶𝘀𝗲, 𝗛𝗲𝗿𝗯𝘀我嘅sandwich 第一名!薄到紙咁嘅青瓜片包住蛋沙律 口感好正再成個口充滿住蛋香同黑松露香 已經想再食了🤍𝗣
𝗦𝘁𝗮𝘆𝗰𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗔𝗳𝘁𝗲𝗿𝗻𝗼𝗼𝗻 𝗧𝗲𝗮 𝗦𝗲𝘁
心目中頭三名想試嘅港女下午茶(๑´ㅂ`๑)
所以見到個優惠就狗衝了
明白點解享負盛名 值得一試
🤍𝗚𝗶𝗻𝗴𝗲𝗿𝗯𝗿𝗲𝗮𝗱 𝗢𝗿𝗮𝗻𝗴𝗲 𝗣𝗿𝗮𝗹𝗶𝗻𝗲
個人最唔鍾意🥲因為唔鍾意陣薑味🥲
🤍𝗠𝗶𝗹𝗸 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗘𝗻𝘁𝗿𝗲𝗺𝗲𝘁𝘀
超香濃嘅朱古力 口感層次分明 好好食(●’ω`●)
🤍𝗥𝗮𝘀𝗽𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆 V𝗮𝗻𝗶𝗹𝗹𝗮 𝗧𝗮𝗿𝘁
一個好香脂肪味道嘅tart嗚嗚 又係好好食 T_T
我嘅sandwich 第一名!
薄到紙咁嘅青瓜片包住蛋沙律 口感好正
再成個口充滿住蛋香同黑松露香 已經想再食了
🤍𝗣𝗿𝗮𝘄𝗻 𝗰𝗼𝗰𝗸𝘁𝗮𝗶𝗹, 𝗣𝘂𝗺𝗽𝗲𝗿𝗻𝗶𝗰𝗸𝗲𝗹
Um有啲似鮮蝦沙律卷 蝦肉爽彈
雖然冇乜雞尾酒味 但係個好食嘅卷嚟 調味啱啱好
🤍𝗦𝗺𝗼𝗸𝗲𝗱 𝗦𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻, 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲, 𝗙𝗶𝗻𝗴𝗲𝗿 𝗦𝗮𝗻𝗱𝘄𝗶𝗰𝗵
係好濃味嘅smoked salmon(〃∀〃)
Cream cheese可以再多少少就好喇
🤍V𝗶𝘁𝗲𝗹𝗹𝗼 𝗧𝗼𝗻𝗻𝗮𝘁𝗼, 𝗖𝗮𝗽𝗲𝗿, 𝗣𝗶𝗰𝗸𝗹𝗲
成舊嘢好乾 牛肉味又唔出 最唔好食嘅一舊😢
🤍𝗠𝗼𝗰𝗵𝗮
🤍𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗟𝗲𝗴𝗲𝗻𝗱
整體食物8/10 環境舒服 服務唔洗多講 99分 1分扣咗喺太少人手到only
雖然呢個唔係Classic Set
但係食到最想試嘅scone配個玫瑰醬已經心滿意足(´・ω・`)
我哋嗰日2點半食 好彩lunch淨係食咗少少嘢墊肚 如果唔係真係食唔曬...
同埋成個set落嚟都幾濟 建議嗌茶好過咖啡