2019-05-04 243 瀏覽
第二次來這一間精緻的西餐cafe shop,一進去馬上有店員安排位置,及立刻攞水給我們,尤其一位男店員留意到我們有一位小朋友立刻攞BB餐具給小朋友 值得一讚 可能本人也是做這一行業 這種細心舉動實在難得。當日嚟到都比較多人 店員們都好有幹勁 唯獨是有一位着住恤衫似老闆的人在裏面叉住腰吃麵包和零食睇電視球賽,完全幫倒忙,如果身為一個管理人員來說,有點攪笑。食物方面:上次叫了一個煙三文蛋沙律牛角包,包是烘好的,誠意十足;這次叫了一個大啡菇番茄濃汁意粉,亦好香好入味 不過汁太稀 但都值得一試;榛子咖啡亦不錯好飲。小朋友也吃得好滿足,總括來說都抵食。不過留意到啲人手寫單據夾住牌子,一黎字又好肉酸,二黎有波睇又成個茶記單難免令人扣咗好多分,完全想像唔到係一間正式西餐廳。離開時,問收銀店員攞收據又只得手寫單無電腦單,期待下次再來會改善,令元朗多個好地方。
第二次來這一間精緻的西餐cafe shop,

• 大啡菇意粉
2019-04-12 401 瀏覽
星期六探完嫲嫲在西鐡朗屏站🚇附近見到一幢玻璃幕牆大廈,原來是新改建的商業大廈虹方。路過見到有一間cafe便入去食d嘢,原來餐廳是新開業的,可能餐廳用了白色為主,感覺好乾淨。坐位有分室外及室內用膳區,餐廳提供意粉、三文治、沙律及小食。晚餐仲有扒類主菜,見到有一個live band 位置,店員話遲d會有唱歌🎸🎼🔸經典肉醬(豬肉及鷄肉)$55用新鮮蕃茄做醬汁,頗鮮甜,一般肉醬不是豬肉便是牛肉,較少加入🐔肉👍🏻🔸燻黑椒燒牛肉伴新鮮菠菜及黑椒汁 $55有幾片煙燻牛肉片用上少許新鮮菠菜配上忌亷汁加黑椒,略嫌忌亷味不夠但黑椒味道夠濃、有點辣😅點完餐先付錢,稍後侍應會把食物送上。環境衛生,有機會再來試晚餐😊

🔸經典肉醬(豬肉及鷄肉)$55

🔸燻黑椒燒牛肉伴新鮮菠菜及黑椒汁 $55

2019-03-16
元朗區新開的西餐廳,路邊可停車。我在附近返工,所以來吃early dinner。餐廳是開業頭幾天,似乎未準備好。我點了一杯杏仁鮮奶咖啡和一碟薄牛肉菠菜意粉。咖啡很香滑,不需另外加糖,若表面的杏仁碎能焗到金黃香脆就更好。至於意粉,軟硬適中,外觀很吸引。但個汁太稀同埋太多黑胡椒碎,洋葱碎也沒有炒香,讓人有點失望。看到旁邊有幾枱客食炸薯條,不過看來不夠金黃香脆。環境很好,但衛生和服務一般,期待繼續改良,讓元朗人多一個選擇。
2019-04-01 246 瀏覽
路過一間新開既52cafe,入去試食先餐牌意粉類午餐同晚餐一樣的,卡幫尼意粉係去幫襯邊間意粉店都要叫黎食既!所以唸都唔唸叫卡幫尼現實同幻想係兩回事再一次証明係真的,當平時食開既卡幫尼意粉,正常既係會意粉同卡幫尼芝士汁粘埋一齊,但依度做法十分特別呢,意粉有意粉味,卡幫尼汁還卡幫尼汁,一碟卡幫尼意粉係各自各既味道一d都唔入味紅菜頭湯都幾好味,啖啖紅菜頭粒,邊飲湯仲可食埋紅菜頭!新鮮白菌配雞肉闊條麵,同樣都係各自各味道,汁完全唔會俾闊麵索依度既煮法令我會覺得好像整好意粉 湯底倒落意粉度既感覺....如果佢可同時間煲煲佢地應該效果唔會係咁🤔
路過一間新開既52cafe,入去試食先
紅菜頭湯都幾好味,啖啖紅菜頭粒,邊飲湯仲可食埋紅菜頭!
2019-03-31 218 瀏覽
我們三個人抱着希望嘗試這間看起來頗有格調的Cafe. 肉醬意粉賣相和味道不錯,凍咖啡味道也好味道,小食拼盤的賣相味道一般泰式魚餅,春卷,炸蝦,薯角……看得出有些從供應商交來的成品。最壞印象是男侍應生的服務態度很差,我太太叫了一杯凍檸七。男侍應生放下凍檸茶便想離開,我主動問為何不是凍檸七,他是沒有凍檸七。我質問他有沒有看Menu有冇凍檸七時,另外女侍應生來解圍。上小食拼盤時,侍應生並沒有分配三隻小吃用的空碟。我不满和生氣的是老闆並不在意怎樣提供好的服務,求其馬虎請人便算。侍應生並没有錯,錯在老闆和管理人員完全不用心去做一間餐廳。開在横州工業村人流已經稀少,餐廳還要服務那麼差勁。本人希望Cafe52能捱到半年。
2019-03-30 160 瀏覽
在Metro做完瑜伽後就去試一下新開的Cafe52,食物幾好味價錢唔貴環境舒適的,但侍應生服務一般般,個個都晦晦氣氣冇乜心情咁様,下次都會再去的但希望d侍應生服務態度改善一下喇😊