2021-03-07
這間Cafe52位於元朗朗屏宏業南街22號虹方地下,交通都非常之方便,鄰近朗屏西鐵站附近,步行5分鐘就到!店舖環境都唔錯🤔,地方都唔算好大,坐落感覺都好舒適😙,但係都有幾個位置用來打咭都好正👍,同時都有D可愛嘅兔兔為主題可以一齊打咭😍!尤其是介紹吓去嘅厨師係由前文華酒店大廚主理,真係唔錯👍👍👍!.肉眼扒配車打芝士,忌廉芝士配竹炭漢堡薯條呢份扒餐望落份量十足😲,賣相好吸引😮,睇見都好想食🤔!去嘅竹炭漢堡份量都係十足,這塊漢堡大大件相當抵食😋,色香味俱全,味道十足,食入口好有口感,味道又唔錯,真係睇得又食得!.精選晚餐日本活性水飼豬鞍架沙律(煙三文魚配田園雜菜沙律(黑醬汁)是日餐湯呢份豬鞍架係用日本活性水飼養,相當之唔錯👍👍👍,豬鞍架賣相都唔錯,睇落都睇得吓,食入口感覺味道都幾好,去嘅配菜都好健康又夠營養,尤其是嘅餐湯係用紅菜頭而製,味道都好特別🤔帶有小小甜,飲到入口好好味道😋!.燻黑椒燒牛肉芥末醬配牛角包及薯條(牛角包另加5蚊)呢份燻黑椒燒牛肉牛角包賣相真係好靚😍,真係唔捨得食🤔,牛角包外鬆脆內軟,去嘅黑椒牛肉味道唔錯😋,又唔會好咸恰恰好,加埋去D芥末醬食都好夾😋去嘅薯條十分之鬆脆,賣相
肉眼扒配車打芝士,忌廉芝士
配竹炭漢堡薯條
精選晚餐
日本活性水飼豬鞍架
沙律(煙三文魚配田園雜菜沙律(黑醬汁)是日餐湯
燻黑椒燒牛肉芥末醬配牛角包及薯條(牛角包另加5蚊)
去嘅薯條十分之鬆脆,賣相好特別,食入口口感都唔錯!.
茘枝梳打
飲到入口聞到好清香荔枝味😙,
味道又唔會好甜😋恰恰好!
是日甜品
這件朱古力撻賣相都唔錯🤔,朱古力食到入口好軟滑,味道恰恰好😋,去嘅撻邊脆脆地,食入口口感唔錯!
* 價錢一般,食物都幾好又有質素,平日去坐吓Hi Tea都唔錯👍👍👍*