2020-11-10 141 瀏覽
這裏是一個年青人的集中地, 餐廳位於新型屋苑之內,地理上未必最方便快捷,距離地鐵站路程差不多需要15分鐘左右,這間餐廳主打的就是漢堡包。款式還算眾多, 高達11種不同的選擇,更可選擇加配套餐,與一般的漢堡店一樣。這天我點選的就是經典芝士漢堡,經典的味道, 簡單的配搭,更帶出深層次的感覺。 味道方面,我最喜愛的就是他們調製的醬汁,配搭中間厚厚的漢堡,吃起來沒有油膩的感覺,這樣已經是一個很不錯的漢堡包了。這間小店賣的,未必是人情味,更可能是一種冰冷的感覺,哈哈!Chessss...

2020-11-10 90 瀏覽
🐈:環境係工業風嘅格調,一排又一排嘅簡單燈泡、好raw嘅灰牆、木枱木凳,簡約嘅格調令人有種好relax嘅感覺💕。舖頭出邊嘅環境又優美,約朋友嚟傾偈都唔錯㗎! 舖頭好細心,有茄汁提供,紙巾任用。👍🏻———————————————🌟和牛漢堡餐 $𝟿𝟶呢度既漢堡款式都幾多,主要都係用美國安格斯牛同澳洲和牛。和牛漢堡好味💕,肉質嫩滑,牛肉又香,包面係烘過的,炸洋蔥片好香口,配料令整體味道提升不少,唔係用普通生菜配搭,沙律菜中和油膩口感,細節位係有芝麻醬! 𓂀推介度:9/10_🌟配薯角 +$𝟸𝟶薯角好大塊,炸得幾鬆脆,唔錯!最正係可以無限咁點茄汁🤣。Go‼️𓂀推介度:8/10

———————————————

𓂀推介度:8/10
和牛漢堡配薯角
  • 和牛漢堡
2020-11-10 66 瀏覽
將軍澳海旁新建的低密度住宅區開了很多新餐廳, 因為臨海的環境優勢, 很多餐廳都是歐美式很chill很輕鬆的格局, 這間漢堡小店位於The Monterey園內,也是走歐美的風格。在很多不同口味漢堡的選擇中, 點了Best Sales至尊漢堡($95), 在餐牌上的圖片中, 望落很大個, 實物要比圖片更加霸氣, 不單有兩塊牛肉漢堡, 還有一片煙肉。漢堡這麼高, 一口是咬不下去的, 唯有用斯文的方法用刀切開, 肉汁即時流了出來, 非常juicy。 而且還有一隻煎蛋兩片芝士, 材料豐富。如果想跟餐的話,加20元, 便有一罐汽水和沙律或者薯條。 沙律份量也不少, 有蕃茄仔和田園沙律, 翠綠新鮮。另外單點了薯格($38), 份量很大, 有十多件 ,新鮮炸好, 是十分香脆惹味的小吃。

2020-11-08 193 瀏覽
估唔到喺呢個位置會有間新漢堡店開左,喺Monterey Place隔離條小巷入面~而且佢地除左漢堡之外,仲有好多餐點提供~因為我當時運動完,唔想食太多就叫左個牛油果大蝦沙律出到黎都幾驚喜,估唔到會整到好似他他咁而且味道都好食,蔬菜新鮮不在話下,佢個牛油果醬仲好creamy同好夾個沙律我好中意佢落左d洋蔥粒喺個他他度,食落好惹味大蝦雖然係急凍嘅,但餐廳落左d黑椒再煎香佢,一d雪味都冇之餘仲幾香口~有機會下次會試埋漢堡包~

而且佢地除左漢堡之外,仲有好多餐點提供~

因為我當時運動完,唔想食太多就叫左個牛油果大蝦沙律

出到黎都幾驚喜,估唔到會整到好似他他咁

大蝦牛油果蕃茄沙律

我好中意佢落左d洋蔥粒喺個他他度,食落好惹味

大蝦牛油果蕃茄沙律

有機會下次會試埋漢堡包~
2020-11-04
2020-11-07 148 瀏覽
< Burger’s Friend Forever >最近發現位於將軍澳南海旁附近開咗一間新嘅漢堡店所以吸引左身為burger 迷嘅我去到將軍澳南試下🍔******************************- 和牛漢堡 $90 🍔- 加配套餐 有皮薯條及Coke zero $20 🍟🥤******************************由地鐵站行5-10分鐘左右行到睇到Donki 就轉左再直行就見到依間Burger’s Friend Forever🍔啦店內設計得非常簡約舒服播住流行英文歌令小編都想跟埋一齊唱🙈- 和牛漢堡 一啖咬落去就有好多口汁流出黎🤩 仲要有和牛油脂香, 勁香勁juicy🤪 配合埋和牛漢堡扒上既半溶芝士, 油脂香加上芝士既鹹香味真係一流👍🏻另外有得加$20 就可以簡埋小食同汽水小編就簡左有皮薯條 🍟同Coke zero🥤薯條炸到岩岩好 份量又多 仲要好鬆脆 一d都唔淋🤩******************************整體黎講 Burger’s Friend Forever 絕對值得一試👍🏻食完仲可以行下海旁添🌊

< Burger’s Friend Forever >

小編就簡左有皮薯條 🍟同Coke zero🥤
薯條炸到岩岩好 份量又多 仲要好鬆脆 一d都唔淋🤩

食完仲可以行下海旁添🌊
2020-11-06 173 瀏覽
呢間專食burger嘅餐廳裝修好工業風,坐得好舒服,唔係一般快餐格局.經典芝士漢堡 $70通常試一間新burger我都會試下最普通嘅芝士牛堡,最試到間餐廳嘅牛肉同漢堡嘅質素。一上枱見到半溶芝士好吸引,咬落去發現牛肉唔係全熟,特別鮮嫩,另一邊仲滴肉汁添🤩麵包有少少甜味,令成個包多左一種味,幾特別.洋蔥圈+coke zero +$28洋蔥圈冇薯條咁滯,係我最鍾意嘅配搭,炸得香脆,配埋蜜糖芥末醬好好食!!😋
經典芝士漢堡 $70
麵包有少少甜味,令成個包多左一種味,幾特別
洋蔥圈+coke zero +$28
將南海旁附近新開左間burger店,除左burger之外,意粉,沙律同一口芝士等既小食都有,而且店內採用100%美國安格斯牛肉同澳洲和牛,真材實料🍔至尊漢堡($95)(+28配蕃薯條及飲品)見到係Best sales緊係要試下😝burger既size比我想像中巨型同足料,入面夾左好大塊既煙肉,煎蛋,生菜,牛肉同芝士,牛肉煎得岩岩好肉汁豐富,煎蛋係半熟所以食個時蛋汁同多到滴落黎既芝士食好正!🥰不過如果burger既醬汁再少少就會更完美😝識食既一定係食蕃薯條❤️炸得好香脆甜味濃郁和牛漢堡($90)(+$20配有皮薯條及飲品)半溶既芝士鋪滿整個burger,和牛比起至尊漢堡既牛更加軟淋,充滿油脂香🥰薯條加左少許既辣粉食落去好惹味吾會咁單調

至尊漢堡($95)(+28配蕃薯條及飲品)

和牛漢堡($90)(+$20配有皮薯條及飲品)
2020-11-04
2020-11-04 156 瀏覽
屋企人搬左附近住,期待著Donki落成之際,最近開左間Burger新店,Grand Opening嗰日太多人未有機會一試,所以決定過多幾日再到訪。每款Burger可以加錢轉套餐,加$20可選配有皮薯條/薯格/沙律及汽水,加$28可選配蕃薯條/洋蔥圈/一口芝士及汽水,計落一個Combo around $100-$130。《水牛城雞肉漢堡 $70》水牛城雞肉/芝士/番茄/生菜/紫洋蔥水牛城雞肉嫩滑多汁,幾厚身,唔會煎得太乾,醬汁少少辣但無咩水牛城的酸味。雖然係咁,我自己就幾中意個辣度岩岩好,加埋半溶的芝士幾好味。《漁夫之寶 $72》炸魚/芝士/番茄/生菜/紫洋蔥炸漿金黃酥脆,魚塊味道不錯,唔會太水或者太重雪味,口感Crunchy,連埋番茄、生菜同洋蔥,味道幾清新。一口芝士有3粒,輕輕炸一炸已經好香,外脆內軟,用上淡芝士,所以唔會好漏。

《水牛城雞肉漢堡 $70》
水牛城雞肉/芝士/番茄/生菜/紫洋蔥

《漁夫之寶 $72》
炸魚/芝士/番茄/生菜/紫洋蔥
2020-11-02 169 瀏覽
放假天和家人到將軍澳海濱長廊散步,行到累到附近搵食,來到呢間吃漢堡的小店 Burger’s friend forever,店內裝橫簡約又不失風味,而食物種類也算多,有多款漢堡可選,點了一客經典芝士漢堡$70,🉑️加配套餐,加$20有薯條/薯格/田園沙律及飲品!漢堡是採用100%全世界天然美國安格斯牛肉及澳洲和牛,真的肉汁豐富,配埋芝士,🔟分好吃。另外,點了一客卡邦尼意粉$78,味道超級香濃,家人話好好味,下次要一試呢

2020-11-02 142 瀏覽
將軍澳海旁呢邊開咗好多新餐廳,男朋友最愛食burger,所以今晚就決定黎呢間新開嘅burger店食晚餐😙餐廳座位整體尚算闊落,坐得夠舒服,而且設計都幾休閒,有種放鬆的感覺☺️burger種類都幾多,有幾款望落都幾吸引好想食😝黑松露和牛漢堡~即叫即製,和牛漢堡啱啱煎起,熱辣辣一咬落去便有肉汁流出來,好juicy!😎肉質厚實,係手打漢堡的感覺,咬落去不會鬆散,調味亦剛剛好,半溶芝士鋪在面上,增添不少鹹香的味道,黑松露令味道更加香,中和了肉膩感,配合啱啱哄起嘅麵包,少脆的飽身,同埋煎蛋,係完美嘅配搭🤩加$20要咗沙律同埋汽水,沙律好fresh,蔬菜亦好爽脆,增添了不少清新的感覺🤤至尊漢堡~男朋友叫咗至尊漢堡,一上菜就已經見到好!大!份!$95呢個價錢算係幾抵,有兩份手打漢堡,同樣係啱啱煎起,一咬落去就有大量嘅肉汁流出來🤤仲有一塊煙肉,增添了一份鹹香味道,加入煎蛋令味道層次更為豐富~同樣地,都係加咗$20要咗份沙律同汽水,好refresh🥰

burger種類都幾多,有幾款望落都幾吸引好想食😝

黑松露和牛漢堡~
黑松露和牛漢堡

至尊漢堡~
同樣地,都係加咗$20要咗份沙律同汽水,好refresh🥰
至尊漢堡
2020-10-29
5 分鐘 (堂食)
黑松露和牛漢堡
至尊漢堡
2020-11-01 105 瀏覽
燒大菇漢堡+蕃薯條:呢個漢堡係素食來 素食者好適合 大菇係原個上 好多汁都幾厚切 咬落去係勁多汁 大啡菇既味道好香濃 而定唔會太重草青味 加埋洋蔥等等配料 好夾 而且食落唔會太油膩 加埋即炸既蕃薯條真係好正 香脆得來又比一般薯條甜豚肉漢堡豚肉好juicy好冧而且好厚 配合埋個醬汁都好正 完全帶到豚肉個種油香出來 塊豚肉勁大塊 食落去唔會令你覺得好full 將軍澳海皮愈開愈多餐廳 下次可以唔洗出咁遠食野都得喇🤣🤤而且佢地啲burger可以皆美出面其他啲burger 高質
燒大菇漢堡+蕃薯條:

豚肉漢堡

2020-10-29 64 瀏覽
Been a while since we had burgers 🍔! A new burger shop has recently opened in tko - BFF. Loved their wagyu & blue cheese 🧀 burgers paired up with fried mozzarella & fries! Well done @bff_burger_friends_forever 👍 love their buns too, it’s on the sweet side. First of all, the staffs were nice and very attentive to our needs, not only asked if we are sharing, he also offer to cut it in half for us without us asking. Second, the additional side was crispy and delicious, it’s a deal when added 20hkd

Second, the additional side was crispy and delicious, it’s a deal when added 20hkd for it.
Rating: 7.6/10
Location: Tseung Kwan O /
  • 和牛漢堡
2020-10-26 329 瀏覽
將軍澳澳南海岸既餐廳愈嚟愈多,而且開左第一間既漢堡店,我同女友踩完單車決定試下呢間Burger’s Friend Forever(BFF)。漢堡店既裝潢充滿「粗礦」既味道,外露既管線、水泥牆身充分展現工業風既特性。- 黑松露和牛漢堡漢堡包偏甜,如果再脆少少就正😚,半溶既芝士完全覆蓋左塊和牛漢堡扒,BFF採用澳洲和牛,脂肪較低,肉香強烈。而且煎得恰到好處,口感濕潤。- 丹麥藍芝士漢堡🇩🇰丹麥除左藍罐曲奇之外,藍芝士都好出名㗎😝藍芝士偏向重口味,同一般mozzarella cheese既味道截然不同。加左焦紅洋蔥碎中和返藍芝士濃烈既味道。每款食材既size差唔多,所以每一啖都可以食曬所有食材。客人只要加$20/$28可以有埋小食同飲品。女友揀左薯格。BFF既薯格係我食過最香脆既,加左少少辣味仲好味。至於我就揀咗一口芝士,外脆內軟,我輕輕一咬 ,入面香滑既流心芝士即刻湧出黎😍雖然BFF有少少難搵,不過都係值得,漢堡店係將軍澳實在非常罕有,希望長做長有!

- 黑松露和牛漢堡

- 丹麥藍芝士漢堡🇩🇰
丹麥藍芝士漢堡

2020-10-19
丹麥藍芝士漢堡
2020-10-25 181 瀏覽
今日放工在將軍澳吃飯,這家餐廳裝潢簡約,石泥牆配上懸掛的燈泡,簡簡單單。餐牌所見,有各式漢堡,有素漢堡,也有肉漢堡,所有牛肉都採用美國安格斯牛肉或澳洲和牛製作。也有意粉和小吃,選擇很多。加$20可以配汽水和薯條、薯格或沙律。加$28可配蕃薯條或洋蔥圈或一口芝士。⭐️和牛漢堡$90這個漢堡的菜不多,有苜蓿芽和一片芝士,精髓在於厚厚的和牛漢堡。外層麵包烘得香脆,中心的芝士和牛肉肉汁滿瀉。咬一口,漢堡口感很棒,肉厚多汁,肉味濃郁,是最原始的肉香,,味道不錯!⭐️薯條有皮薯條炸得香脆,加上調味粉更可口。▫️漢堡包質素不錯,美味多汁,一點也不乾。

⭐️和牛漢堡$90

和牛漢堡

外層麵包烘得香脆,中心的芝士和牛肉肉汁滿瀉。

⭐️薯條

有皮薯條炸得香脆,加上調味粉更可口。

▫️漢堡包質素不錯,美味多汁,一點也不乾。
2020-10-20 267 瀏覽
今日同屋企人行街,行行吓見到呢間Burger’s friend forever,又見好似好耐冇食過漢堡包,所以就入咗去試吓!一入到去,環境唔差,位同位之間幾舒適,又有啲音樂同埋都幾乾淨,幾chill。我哋嗌左一個煙三文魚沙律、雞肉漢堡包同埋煙燻雞翼。雞肉漢堡包個外皮外脆內軟,入邊個雞肉好嫩滑,同個汁好夾,而個賣相亦都好吸引。煙三文魚沙律好開胃,個汁唔會太膩,而且煙三文魚嘅煙熏味都好重,亦都唔會話太唔新鮮。整體來講,我覺得呢間嘅CP值都幾高,值得再去!
整體來講,我覺得呢間嘅CP值都幾高,值得再去!