2019-03-04 56 瀏覽
今日同媽咪去左銅鑼灣食burger,因為太耐無食啦,所以想醫下肚過下口癮!我地首選burgeroom!成日聽朋友介紹依間burger店,因為牛肉漢堡的確好吸引啊!媽媽唔想食牛肉,我地一人叫左一個魚堡和雞堡,開心share!魚堡upgrade左雞蛋和芝士,超高上碟好興奮啊!魚柳即炸好香脆,魚肉嫩滑夠哂新鮮,炸粉仲好薄。他他醬酸酸甜甜好開胃架!雞堡有牛油果醬,creamy,雞排好滑好嫩口。lunch可以加combo可以有薯條和飲品!我地加點一個沙律。
2019-02-28 160 瀏覽
CWB Fashion Walk附近有好多食肆,有好幾間都好多人排隊。今日下午同朋友想食burger,見到佢好似大大份,好吸引就走咗入去試。Classic Burger $75佢哋嘅burger真係好大份,料好足,菜嘅沙律略厭多咗少少,搞到我食落好guilty。但牛肉好juicy,加上真係要慢慢食,同朋友一路食慢慢傾,唔錯唔錯!Bacon Chicken Burger $88朋友鍾意食bacon,佢話個bacon熏得幾好。但我自己試就覺得幾咸,可能我食唔怪,但佢真係好鍾意食bacon,佢話唔錯我諗唔會太差,大家都可以試試呀。Potato Wedges $28Thich Fries $28Burger配薯條/薯角真係一絕,同埋炸得剛剛好唔會好淋身,唔太鍾意食淋身。不過食完覺得好熱氣。同埋佢嘅茄汁係自助,大家可以到時自己想要幾多就整幾多。Honey Spicy Chicken Wings $50蜜糖雞翼好惹味,而且大大隻,有少少炸,份量大概4隻到,2個人食好足夠。

Classic Burger $75

Bacon Chicken Burger $88

Potato Wedges $28
Thich Fries $28

Honey Spicy Chicken Wings $50
2019-02-27 140 瀏覽
喺銅鑼灣百德新街fashion walk入面有一間成日都要排隊嘅漢堡包專門店 [] 喺openrice度有好多like 非常受歡迎最適合三五知己一齊輕輕鬆鬆咁飲啖啤酒食個包由於我非常鍾意食鵝肝 一見到呢個《雙鵝肝牛肉漢堡》$245 即時心心眼Burger上面舖咗兩塊厚切鵝肝鵝肝煎得金黃香脆 外面帶點焦香裏面入口即溶 味道非常甘香同牛肉漢堡扒非常匹配漢堡扒牛味濃郁加上熱溶咗嘅芝士 簡直令人無法抗拒淨係睇到已經流曬口水漢堡包入面有新鮮多汁嘅蕃茄 同埋爽脆嘅生菜另Burger更加refreshing小食《黑松露芝士薯條》$62 更係佐酒恩物薯條即叫即炸 熱辣辣 脆卜卜芝士醬入面加入咗黑松露送上枱嘅時候遠遠已經聞到松露嘅香氣仲有呢一款小時候成日食嘅《 鱈魚手指配他他醬》$48鱈魚手指一啲都唔腥而且仲要啖啖肉 點買酸酸地嘅他他醬 好開胃《香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬》$60香脆嘅雞翼 外脆內軟食落都幾juicy多汁蜜糖芥末醬少少攻鼻 亦帶點甜味佐酒一次流《1664生啤》$75食咁多油膩嘅嘢最好就梗係飲番杯清涼嘅啤酒解解膩1664嘅啤酒唔會太苦清得嚟帶一點花果香令悠閒的週末變得更加輕鬆
喺銅鑼灣百德新街fashion walk入面

有一間成日都要排隊嘅漢堡包專門店 [[Burgeroom]]

喺openrice度有好多like 非常受歡迎

1664嘅啤酒唔會太苦

清得嚟帶一點花果香

令悠閒的週末變得更加輕鬆

2019-02-27 54 瀏覽
今日食完lady m滿足咗個甜胃之後竟然想食啲鹹食,於是就去咗佢斜對面嘅Burgeroom食burger ;餐廳環境簡潔,牆身係淺灰色嘅水泥牆,餐枱同櫈係有黑色金屬邊框嘅木枱櫈,一整個感覺帶點工業風;可以揀室內或者室外嘅座位,照顧到同行食煙嘅朋友。特別鍾意佢啲茄汁任唧,對上一次見到呢副架撐都要數到二十年前嘅Wendy’s同Jack in the box,又或者係去外國旅行嗰陣喇。黑松露芝士薯條,炸得香脆嘅薯條被黑松露芝士汁緊緊籠罩,本身都經已非常好味,若然再點一點後面嗰個酸辣醬汁,風味更佳。單骨雞翼配蜜糖芥末醬,廚師細心將雞翼拆成單骨,食得好方便,呢度個雞翼嘅脆漿比起其他地方嘅特別酥脆,簡直有如荔芋鴨咁酥脆,芥辣醬經過調味,入口甜甜地,啱哂唔鍾意傳統芥辣嗆鼻攻喉嘅朋友。墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡,牛肉漢堡目測有成五寸咁厚,而淨係塊牛肉都有兩吋,溶化咗嘅芝士攤軟喺塊牛肉上面,十分juicy,加埋墨西哥辣椒微微嘅辣味,一整個就係十分之夾。

2019-02-24 151 瀏覽
依間餐廳位於銅鑼灣百德新街酒吧街,店舖林立,非常方便,餐廳賣好多不同種類既漢堡包,其中最令我欣賞既係佢個鵝肝漢堡🤣~!!!餐廳分兩個地方,戶外同室內,戶外環境比較chill,不過只可用外賣餐具,室內就正常,因上次試過在戶外,今次就試室內!今次叫左雙鵝肝牛肉漢堡,龍蝦沙律,蜜味辣雞翼同西瓜汁🍉!雙鵝肝牛肉漢堡,兩個人剛剛好,鵝肝不用爭,鵝肝夠厚身,牛肉唔會太乾身,有肉汁同牛味!龍蝦沙律,龍蝦夠大隻用嚟呃like一流,沙律有我最鍾意食嘅火箭菜,同埋佢其他菜配搭上都好有心機,尤其是個番茄,佢係去埋個皮!識落多汁又夠凍!蜜味辣雞翼,有五隻,唔太油膩,不過不失。西瓜汁,佢係鮮榨嘅關係,所以冇得輸!
今次叫左雙鵝肝牛肉漢堡,龍蝦沙律,蜜味辣雞翼同西瓜汁🍉!
蜜味辣雞翼,有五隻,唔太油膩,不過不失。
西瓜汁,佢係鮮榨嘅關係,所以冇得輸!
2019-02-21 162 瀏覽
今次係銅鑼灣又再食過Burger Room,明顯有進步,好食左好多🤤🤤•🍔雙鵝肝牛肉漢堡($245)🔸8.5/10鵝肝好厚呀,煎得好香,入口即溶😍一人食一舊好滿足呀😋個牛肉漢堡大大塊🥯個麵包係烘過既夠哂香脆仲係熱,配埋半溶既芝士、蕃茄、生菜,所有野好正👄•🦞龍蝦沙律($188)🔸6.5/10好大隻龍蝦🥬沙律菜幾新鮮🍅蕃茄仲去埋皮添,加左酸酸地既醬汁,好易入口~•🐔蜜味辣雞翼 ($50/ 5隻)🔸7.5/10唔算辣,食落幾似麥當勞個隻蜜味雞翼,幾好味😋•🥝奇異果汁($38)🔸9/10飲落真係鮮榨嘅,酸酸甜甜好開胃~好飲到勁快飲哂lu👅•🍉西瓜汁($38)🔸7.5/10試左幾啖,好甜,好解渴又大杯💦

🍔雙鵝肝牛肉漢堡($245)🔸8.5/10

🦞龍蝦沙律($188)🔸6.5/10

🐔蜜味辣雞翼 ($50/ 5隻)🔸7.5/10
唔算辣,食落幾似麥當勞個隻蜜味雞翼,幾好味😋

🥝奇異果汁($38)🔸9/10
飲落真係鮮榨嘅,酸酸甜甜好開胃~好飲到勁快飲哂lu👅

🍉西瓜汁($38)🔸7.5/10
試左幾啖,好甜,好解渴又大杯💦
  • 雙鵝肝牛肉漢堡
  • 奇異果汁
2019-02-21 72 瀏覽
We spotted this place in fashion wak Causewaybay wherein so many shop’s for shopping and as well as bars and restaurants. And without hesitation we decide to give a try the burgeroom .. To start we ordered apple cider, and kronenbourg pretty good price. We had the mushroom cheese burger $88 and cheese burger ( I’d guess.. not sure the price) which is absolutely delicious and juicy. Wowwwww! Very good burger..I could say theres a wow factor! And the thich fries is also amazing, and Guacamole cheese fries is pretty good as well..Over all We enjoyed our burgers and our dining experienced. Staff are friendly and helpful.
Thumps up 👍🏻
Definitely be back soon. Recommended!
2019-02-18 112 瀏覽
終於試左burgeroom喇🍔🍔見openrice有好多好評👍🏻,一直都想試🤭叫左最多人推介嘅portobello cheese burger🍄, 漢堡都算juicy, portobello都juicy, 食落唔會乾曾曾,不過如再多d芝士就好喇😋,可以自己另外toppings再架芝士嘅🧀小食試左都係多人推介嘅melted cheese twister fries🍟,真係好食喎,芝士🧀好邪惡但好正🤤🤤仲試左fish finger with tartare sauce🐟, 外面炸得脆,入面魚肉唔會散哂,都唔錯👍🏻仲有個honey spicy chicken wings🍗, 少少辣🌶,幾惹味😋
終於試左burgeroom喇🍔🍔
見openrice有好多好評👍🏻,一直都想試🤭
2019-02-17
  • 大烤菇芝士牛肉漢堡
  • 芝士旋風薯條
2019-02-18 66 瀏覽
有份量漢堡🍔》▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️午餐時間一入去已經見到點餐櫃檯排曬長龍,叫左兩個包同朋友每個各一半,再跟左一個餐,咁樣都已經好飽肚.👁‍🗨 大烤菇芝士牛肉漢堡 + 奇異果汁(7.5/10)💲108 + 38.➰ 個包都幾有份量,包身有頗濃既牛油香,食落大烤菇幾juicy,而且厚身牛肉都算保持到肉汁,唔會話幹爭爭,牛味亦都唔錯🐂加左杯奇異果汁,真材實料幾清新,唔會話得糖漿既甜味🥝.👁‍🗨 香脆鱈魚柳漢堡 + 午市漢堡套餐(7/10)💲80 + 30.➰ 呢個既炸漿都算薄身,食落炸皮香脆,魚柳亦都嫩滑🐟粗薯條既份量唔係特別多,過下口癮係可以既,不過如果再脆身啲同埋啖啖薯啲會更好🤔朋友既飲品系跟餐既蜜桃冰茶,但係飲落略甜🙈
2019-01-19
2019-02-16 92 瀏覽
平時在銅鑼灣逛街,經過Fashion Walk 總會看到這一個寧靜的角落。時尚的店鋪附近的一個個性的用餐空間,令人很能放鬆的感覺。這次中午和友人想找一個地方好好休息聊聊天,想到了這個地方,好好享受一下下午時光。餐牌上的食物分為牛肉、魚、海鮮、雞、鴨和素食漢堡,還有沙律、小食和飲品等,飲品。午餐時段有Lunch Burger Combo,便可以享用薯條及飲品。自助的醬料和水Lobster Burger龍蝦漢堡端上來時實在令人驚喜,漢堡有原隻龍蝦擺盤,賣相十分吸引。漢堡內有龍蝦肉加上蕃茄莎莎和牛油果醬。芝士下的是完完整整的龍蝦肉,龍蝦肉帶有鮮甜和海水味,肉質有彈性。配上細滑牛油果醬及蕃茄莎莎更清新。漢堡麵包有烘過,質素不錯。portobello on green厚肉微熱的大啡菇,還有清新的沙拉。我們十分欣賞他們家的酸醋醬汁,令人十分開胃。Iced peach tea最後是跟餐的餐飲,不會太甜,增加清新感覺。

自助的醬料和水

Lobster Burger

漢堡麵包有烘過,質素不錯。

portobello on green

厚肉微熱的大啡菇,還有清新的沙拉。
我們十分欣賞他們家的酸醋醬汁,令人十分開胃。

Iced peach tea
最後是跟餐的餐飲,不會太甜,增加清新感覺。
2019-02-05
2019-02-14 139 瀏覽
因為最近都係去開尖沙咀嗰間食 ,今日 係銅鑼灣咁啱又想食 ,好在有搜尋一下,要不然就會傻傻地去了舊店。新店比較好坐 , 亦有戶外座位 , 平日lunch仲有lunch set, 漢堡包加30蚊有薯條同飲品。專情的我還是點了Portobello cheese burger 再迫老公ORDER 一款新包 Jalapeno Cheese Burger 墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡。大啡菇烤得剛好,很juicy。牛肉漢堡雖厚但唔會乾, 可以充分鎖住肉汁, 不需要交代店員需要幾多成熟度,他們總是拿做得好好。墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡,牛肉多汁厚身,夾有墨西哥辣椒,帶一點微辣,很惹味。因為上次喺尖沙咀店食嗰啲雞翼好味 ,所以今次Side Dish 再加左另一款新雞翼- 單骨雞翼配蜜糖芥末醬分量足夠,雞翼外表鬆脆,肉質嫩滑,帶點黑椒及香草味,再點上配蜜糖芥末醬,味道配搭很好,很惹味。玻璃樽Snapple已經改為硬膠樽, 但味道依舊

玻璃樽Snapple已經改為硬膠樽, 但味道依舊
單骨雞翼配蜜糖芥末醬
墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡
Snapple
大啡菇牛肉漢堡
單骨雞翼配蜜糖芥末醬
墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡
大啡菇牛肉漢堡
2019-02-11 5508 瀏覽
事隔差不多一年,又回到位於銅鑼灣的burgeroom,美食街兩邊食肆依然,burgeroom裝修還是一樣,醒目的紅色霓虹燈,露天的座位,像去到外國,上面掛著一排排的吊燈,晚上亮起燈,什是漂亮。這天,與同事下班便過來吃Burgeroom ,到達時已經是下午五點多,不用等位。我們随便找了個位置,便去點餐。我們剛好趕到六點前下單,可以點套餐,加30元包括了薯條和指定飲品,我們見好像十分抵食,當然不能錯過,點了兩個套餐,其後再加多一客雞翼。牛肉漢堡很喜歡burgeroom的牛肉漢堡,事隔一年,雖然不及第一次吃時,覺得驚為天人,「此堡只應天上有」的感覺,但仍然令我想一吃再吃。無他,主要是被厚厚的自家製漢堡排深深吸引著,吃著十分juicy軟腍,牛肉味香濃,充斥口腔,秘製醬汁,酸甜開胃。唯一的「缺點」,是太過巨型,漢堡排夾著新鮮蕃茄,生菜,芝士等配料,自問口不算少,亦不能一口吃到所有材料,不過美食當前,我們兩個女生都顧不到形象,所以奉勸各位不要帶心儀的對象吃burgeroom,閨蜜和老夫老妻可以。朋友點了牛油果醬芝士牛肉漢堡,牛油果醬味道清新,帶點酸味,味道較為清淡,所以重口味的我更愛墨西哥辣椒,酸
burgeroom裝修還是一樣,醒目的紅色霓虹燈,

我們随便找了個位置,便去點餐。

,當然不能錯過,點了兩個套餐,其後再加多一客雞翼。

牛肉漢堡

,「此堡只應天上有」的感覺,但仍然令我想一吃再吃
。無他,主要是被厚厚的自家製漢堡排深深吸引著,
,閨蜜和老夫老妻可以

所以重口味的我更愛墨西哥辣椒,酸辣開胃,辣得過癮
,配上牛肉漢堡清新解膩。

薯條🍟
對薯條有點失望
,不夠熱,像擺得太久,失去了薯條的香脆,較為乾硬,下次不要貪心點套餐。

蜜味辣雞翼

朋友想吃蜜味辣雞翼,點了一客一起吃。雞翼即叫即炸,相當熱辣辣,內𥚃經腌製,十分入味,帶點微辣
,表面塗上一層蜜糖,甜甜的,十分美味

飲品方面點了奇異果汁和Ice Peach Fruit tea。

Ice Peach Fruit tea,淡淡的桃味,不會太甜,配合漢堡薯條,剛好解膩。

menu

2019-01-30
2019-02-10 245 瀏覽
新年日日都忙住拜年,難得今日中午有d時間,走左去銅鑼灣既 burgeroom 嘆番個 靚 lunch ,舒舒服服咁hea 一 hea 。之前同老公食過一次,覺得非常不錯。原本想坐露天,感覺挺寫意,可惜今日天氣比較熱,最後都係選擇坐室內涼下冷氣😅Burgeroom 既burger 很足料,非常大個!上次同老公每人叫一款 burger, 交換一半share 食,非常飽!很滿足!雖然很想再次encore 大烤菇芝士牛肉漢堡,不過上次見到隔離枱既 Lobster burger 非常吸引!十五十六,掙扎完一輪,最於叫了 Lobster burger。賣相真係好吸引!有龍蝦頭伴碟,顔色鮮艶,材料一層層疊起,重插有2大隻拑,好豐盛!龍蝦肉都唔少,肉質嫰,有咬口,啖啖肉!味道很不錯!!另外加$30 轉 Burger Combo,有薯條和飲品。飲品選擇種類幾多,薯條又夠香脆,吃到新鮮的薯味,個人覺得呢個 combo 幾抵!第二次食,對食物水準同服務都仍然很滿意,非常值得推介!

之前同老公食過一次,覺得非常不錯。

第二次食,對食物水準同服務都仍然很滿意,非常值得推介!
2019-02-08
2019-02-10 221 瀏覽
今日中午好想吃美式Burger,當然要揾間食Burger的好地方,所以一於去銅鑼灣名店坊附近的Burgeroom試一試,這裡環境好好,感覺很優閒而且有得選擇indoor and outdoor! 我們就選擇坐indoor啦!然後侍應就立刻奉上餐牌,望一望漢堡選擇種類繁多,有分海鮮,牛肉,豬肉,雞肉等等,而且飲品也有很多種類選擇,經過一輪思考後,咁我就選擇最具份量的雙鵝肝牛肉漢堡套餐,香噴噴的鵝肝煎得香,而且好厚好肥美,厚厚的牛肉更加冇得頂,大口大口咬下去肉汁漂出來,好正,份量真係好勁,加上各樣的配菜厚切炸薯條,完美至極。唔夠喉的話再叫埋吉列大蝦沙律,沙律配菜好大份好抵食大蝦炸得好脆,唔會太多粉,所以我下次一定會再來

2019-02-08
2019-02-09 331 瀏覽
每年都會去維園行年宵,今年都唔例外,而行年宵之前嘅指定飯堂都會係Burgeroom,貪佢夠就腳,好食得嚟價錢又唔算離地不過由於店內坐位比較近,繁忙時間門外又經常排長龍⋯所以就唔太適合一路談天說地一路慢慢嘆。如果唔想排隊,建議最好7點前就要嚟到喇注意要齊人先可以入坐。侍應態度良好,上菜速度快。餐具及調味醬汁要到櫃面自取,調味醬汁包括茄汁、tabasco及黃芥末醬。溫馨提示:由於burger份量十足,兩個人share一個再加小食已經好夠
注意要齊人先可以入坐。

大烤菇芝士牛肉漢堡
香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬
芝士旋風薯條
1664生啤
2019-02-01
15 分鐘 (堂食)
大烤菇芝士牛肉漢堡
香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬