2017-12-13 60 瀏覽
以前Burgeroom得銅鑼灣先有,依家係尖沙咀開咗啦🤨原本價錢都合理但最近美麗華分店呢就做埋用銀聯卡七折添😍😍呢度啲burger真係juice而且啲小食仲好好味添😬叫咗咁多野買單兩個人唔使$300
2017-12-12 44 瀏覽
話說最近好想食漢堡包之類既美式食物,加上經常約食晚飯既朋友又鍾意西餐,所以我地係美麗華商場搵間坐得舒服,環境又唔錯既餐廳享受周二既晚餐。🍴 我地黎到間餐廳既門口,就俾餐廳既裝修同氣氛吸引左,於是睇下餐牌,就更加流曬口水,今晚就決定食呢間既漢堡包🍔啦! 由於我同我朋友都食量唔多,所以我地兩個人只係點左一份軟殼蟹漢堡🍔、一份牛油果芝士🥑🧀🍟薯條同魚柳沙律🥗,然後每人又各點左一杯飲品。我就點左Snapple既檸檬茶🥤,朋友就點左Mocha☕。首先,要讚一讚個牛油果醬芝士薯條,上菜時薯條係熱辣辣架!😍另外我地要求牛油果醬同芝士分開上,因為我地怕食得慢,薯條好快會變軟,而店員都好細心咁幫我地分開上,完全無嫌麻煩!👍去到魚柳沙律啦!之前見人地食評話魚柳有少少腥,但我地食落又唔覺喎,而且一切開仲有出煙,外脆內軟,d肉又唔散,好食喎!再加埋d脆卜卜既沙律菜,真係好清新!最後要介紹我地嘅主菜,就係軟殻蟹漢堡啦!估唔到兩個食一個漢堡剛剛好!上菜時已經幫我地切開兩份,大大件油炸既軟殼蟹加上蔬菜同沙律醬,味道同口感都剛剛好,最鍾意軟殼蟹入面既蟹膏,真係好香口!食到最後一啖都仲有軟殻蟹,價錢超值!其實如果大家鐘

其實如果大家鐘意飲下啤酒,同一大班人一齊開心食餐飯,呢度都係唔錯既選擇。🍻
2017-12-12 42 瀏覽
系美麗華商場入面,主要系賣美式既漢堡包同小食。烤大啡菇沙律大啡菇口感軟冧冧,咬落去一d都吾乾,好多汁,沙律汁系用左醋,酸酸地幾開胃。炸蝦薯絲口感好豐富,入面有成隻蝦肉,不過蝦肉吾算好新鮮所以肉質有d實,薯絲整到好幼,但上碟好快就冧左。雞翼甜甜地辣辣地,貪佢吾系炸,無咁熱氣,所以先叫。大啡菇雞扒漢堡麵包甜甜地,烤左一烤,keep住好軟身,幾好味。但塊雞扒煎得有d乾,好dry。橙汁,好似系鮮榨既,放左塊薄荷葉系入面,味道多左陣新涼感覺,幾特別。
系美麗華商場入面,主要系賣美式既漢堡包同小食。

烤大啡菇沙律

炸蝦薯絲

雞翼甜甜地辣辣地,貪佢吾系炸,無咁熱氣,所以先叫。

大啡菇雞扒漢堡

2017-12-11 40 瀏覽
呢到既漢堡包真係好大 完全唔知可以點傷入口 等因為我個口完全開唔到咁大 我係叫左個牛肉漢堡 律牛肉餅都幾大然同好厚 好有口感 岩晒我呢類食肉類既人 好正 啖啖都係律牛肉 好開心 因為食完好滿足好飽
2017-12-10 41 瀏覽
今日又黎到尖沙咀覓食,係美麗華行行下行過呢間burgeroom, 決定入去試一試😋當日雖然閒日但都好多人食,不過好彩唔洗等位!菜單選擇種類都算多,我地二人先叫左各一個漢堡:牛油果醬芝士牛肉漢堡(guacamole cheese burger) 同埋 鵝肝牛肉漢堡(foie gras beef burger) ,然後再後加大烤菇沙律(portobello on green) 貼心既設計,一早已經張漢堡分好一半方便share!牛油果醬牛肉漢堡分量十足,牛油果同醬汁都配搭得好好😝到左期待已久既鵝肝牛肉漢堡!!一個字:正!一上碟已經聞到鵝肝香味,味道濃郁,但又唔會蓋過晒牛肉既味道。雖然價錢比較其他漢堡貴,但絕對值得,平時鍾意食鵝肝既一定要試下,推介👍🏻最後試埋大菇沙律,雖然餐牌上都有大菇漢堡,但覺得大菇配沙律好似味道上比較夾。沙律菜混合左醬汁同大菇既汁依然清新,健康之選😝餐廳整體環境唔錯,由落單到上菜都係大約十分鐘,值得一讚

餐廳整體環境唔錯,由落單到上菜都係大約十分鐘,值得一讚
2017-12-06 42 瀏覽
好耐都冇食burgeroom,今次嚟到美麗華商場嘅分店晚餐,餐廳裝修非常型格,設計新穎時尚,坐位好多,所以唔需要等位~ 我哋太鍾意大烤菇,所以兩個burger都叫咗大烤菇,哈哈🤣大烤菇芝士牛肉漢堡 $105大大份,好巨型,見到都覺得開心😍 大烤菇好爽口,非常juicy, 牛肉超厚,但質感鬆軟,牛味濃郁,充滿肉汁,其實唔可以一口過食曬咁多層,不過慢慢用刀叉品嚐都非常滿足~大烤菇鱈魚柳漢堡 $105同樣地分量一樣係咁大,鱈魚柳非常脆,係外脆內軟,完全冇因為夾喺中間而腍咗,而且係熱辣辣,即炸,非常好味~ 餐廳有沙律醬可以自助取用,如果唔夠可以加~牛油果醬芝士薯條 $62厚厚的牛油果醬鋪滿薯條上面,加上濃郁的芝士,超級邪惡😈,卻又超級吸引😍 配合薯條真係超爽,牛油果醬份量多,而且中間亦有融化的芝士,唔怕食到中間冇☺️ 而家餐廳仲有優惠,用銀聯卡簽帳7折呀😵好抵!可惜我地冇帶😭 有藉口下次再食🤣

大烤菇芝士牛肉漢堡 $105

大烤菇鱈魚柳漢堡 $105

牛油果醬芝士薯條 $62

2017-12-04 61 瀏覽
今日同friend 搵好西食,去到尖沙咀美麗華商場行左陣,見到間食漢堡包既叫Burgeroom既餐廳,睇落間餐廳幾型格咁,咁咪試下囉!嘩呢間burgeroom食既野一啲都唔簡單!有鵝肝有牛肉有雞肉有軟殼蟹有龍蝦!小食都一啲都唔野小!有唔同味道的薯條同沙律!今次我同朋友就叫咗個龍蝦漢堡包,龍蝦漢堡拎出嚟嘅時候大家都嘩咗一聲!即係龍蝦大隻到有成隻碟咁大!到個side dish 喇!我地叫左個黑松露芝士薯條!條條薯條都係粗薯條!黑松露味好香好香!芝士係麥當勞芝士漢堡包的薯條!學食神啲廚神參賽者話齋,好好味呀!我地另外叫左個peach snapple同mango snapple!好清新的果汁!埋單雖然500幾,但物超所值!

埋單雖然500幾,但物超所值!
2017-12-02 164 瀏覽
香港食burger既店鋪好多,但數到又大份又好食既burger店,非burgeroom莫屬。今次去左尖沙咀分店。Burgeroom算係半自助式,自己去收銀嗰度下單俾錢之後職員就會送上食物,我地等左兩三分鐘,食物就陸續送上。店鋪算大,雖然位拍得有啲密,但樓低高,空間感都足夠。最令人印象深刻係有車軚做裝飾,好特別。首先職員送上兩款小食,旋風薯條炸到好香脆,而且唔油膩,好味過mcdxxxxx 既扭扭薯條。另外一款係鱈魚手指配他他醬,炸得脆之餘食落唔粉,鱈魚非常幼嫩,可見食物材料上乘。我叫左煙肉芝士牛肉漢堡,一拿起手,沙律醬同牛肉肉汁即係瀉出黎,大到要用刀叉食,係另一種享受。牛肉juicy,牛味好重,肉質剛剛好,完全唔韌。burgeroom 既bacon cheese burger真係食極都唔厭!我女朋友叫左軟殼蟹漢堡,軟殼蟹粉漿唔厚,非常脆卜卜,咬落鬆脆,且唔油膩,脆卜卜既軟殼蟹加上軟軟既麵包係perfect match! 咁多食物都係$300內,食完非常滿足,荷包都好健康。

旋風薯條

鱈魚手指配他他醬

煙肉芝士牛肉漢堡

軟殼蟹漢堡

咁多食物都係$300內,食完非常滿足,荷包都好健康。
2017-11-14
旋風薯條
鱈魚手指配他他醬
煙肉芝士牛肉漢堡
軟殼蟹漢堡
2017-11-30 50 瀏覽
話說早幾日約左個老死傾野,佢問我有咩好食,叫我介紹下啲特別少少既野食喎!咁我就帶佢去食個friend上次帶我去食既漢堡包啦!咁樣今次我哋呢就去咗尖沙咀美麗華商場既Burgeroom食漢堡包!一去到淨係睇過門口已經忍唔住講咗個型字出嚟!呢度成個餐廳嘅裝修可以用一個字形容:RAW!入到去餐廳裏面就見到好大個吧枱,裏面除咗有好多飲品俾你揀之外仲有個小廚房同埋收銀機!呢度嘅裝修就好似係馬路邊食嘢 一樣,又有車呔,又有路牌,仲有好多水管添!好啦到揀嘢食啦!呢度嘅漢堡包主要分四大類,分別為牛肉、海鮮、雞同埋素菜!漢堡包有呢四大類已經係非常之特別嘅一間餐廳,呢度食嘅四大類仲要係唔貴嘅食材唔食,食牛肉又要加鵝肝,食海鮮又有帶子又有吉列大蝦又有龍蝦!食雞柳都要加多兩片鵝肝俾你!實行唔貴唔食!今次我就叫咗個雙鵝肝軟殼蟹漢堡包,一拎上枱就有一對非常之矚目嘅蟹鉗!上面仲要放着兩塊3×5 cm大塊2cm厚既鵝肝!呢度食嘢嘅價錢雖然貴左少少,但係偶然食一兩次都冇乜所謂嘅!因為淨係佢食材嘅誠意已經值得一食再食啦!

2017-11-28 44 瀏覽
相隔一段時間,再次黎到burgeroom,係因為好想大口大口咁食burger嘅感覺!!平日晚飯時間唔算好多人,一黎到都可以即刻入座,今次揀左portobello hoki fish burger,大菇鱈魚堡, 為左滿足下自己,仲加左菠蘿tim!!個burger真係好厚,都要分兩層先咬得晒, 最鍾意係菇!!好juicy呀魚其實都好食,不過對比起牛嘅話,自己就覺得牛更加出色!津蔥圈,每一個都好大舊,份量都多,好彩同朋友一齊share!新鮮炸起非常唔錯喔!蜜糖雞翼,係呢到嘅新款式同朋友都幾鍾意呢個!甜甜地正好中和下重口味嘅burgerGreen Tea Latte,大多數人黎到都可能係啤酒配burger,不過green tea latte對女仔嘅吸引力更大,估唔到呢個嘅咖啡都會拉埋花咁有心思,只係味道上甜左少少,如果綠茶嘅味重返啲就好喇!
平日晚飯時間唔算好多人,一黎到都可以即刻入座,
魚其實都好食,不過對比起牛嘅話,自己就覺得牛更加出色!
蜜糖雞翼,係呢到嘅新款式
同朋友都幾鍾意呢個!甜甜地正好中和下重口味嘅burger

2017-11-15
寶寶超喜歡BURGER跟PIZZA,這天放假跟寶寶到尖沙咀逛街,當然他就選擇到美麗華的BURGEROOM。空間很大的餐廳,用上工業風的裝修。BURGER的選擇是真的非常非常多,決定好食品後要先到CASHIER付款,再等待應送上BURGER。Cashier對面的雪櫃放滿了各種口味的Snapple,平常都很喜歡飲SNAPPLE的我表示很開心。我點的是吉列大蝦蛋漢堡($90)(+$30 轉Cambo)賣相有夠誇張的,有厚厚一層煎蛋﹑然後2條大大的吉列蝦﹑加上沙律醬﹑蕃茄和生菜,十分吸引。因為漢堡實在太大份量了,我沒有辦法一口把漢堡的每一層都咬到。吉列蝦真的很大條,新鮮炸起。薄薄的炸粉內是啖啖肉的大蝦,爽口好食,不道味道偏淡。寶寶點的鵝肝牛肉漢堡($158),單看賣相已經覺得很漏,又是肥美的鵝肝,又是厚厚的一大塊牛肉BURGER。整個漢堡一拿起,滿滿的沙律醬跟牛肉肉汁已經慢慢滴出來。牛肉好鮮味,熟得剛好令肉汁還保持著,而且又以免治方法整成漢堡扒,所以口感好軟嫩。鵝肝很厚身,表面煎至乾身香脆,咬落鵝肝的油脂滲出,帶出鵝肝獨特的濃味。鵝肝和牛肉的同樣濃郁的味道一起食,兩者味道同樣很出,不過食落覺得

空間很大的餐廳,用上工業風的裝修。

我點的是吉列大蝦蛋漢堡($90)(+$30 轉Cambo)

整個漢堡一拿起,滿滿的沙律醬跟牛肉肉汁已經慢慢滴出來。

鵝肝和牛肉的同樣濃郁的味道一起食,兩者味道同樣很出,不過食落覺得有點油膩,還好漢堡包內還夾了不少蕃茄和生菜,中和了滿口的油膩感。

轉CAMBO的薯條份量不算多,不過因為每個BURGER份量都好大,所以這個份量的薯條已經好夠食。鮮炸起還是熱辣辣和脆口的,而且還要是連薯仔皮一起炸的薯條,更香薯味。

很推薦喜歡食BURGER的人來,因為BURGER的選擇是真的很多,而且質素又好,一定不會失望而回。
2017-11-26 42 瀏覽
同事食過burgeroom 銅鑼灣總店,早就想去,最近先知尖沙嘴有分店,做完野即刻去食個lunch有我最愛的鵝肝,二話不說直接order 鵝肝雞柳漢堡,雞柳比想像中好食,雞的味道全部保留, 煎香而且肉多汁,芝士半溶係面,美味至極,鵝肝口感更加肥美潤口入口即化,難怪係招牌菜雖然個burger 好大,見到d小食好吸引,叫多個香脆單骨雞翼配蜜糖芥末醬,單骨一樣啖啖有肉,炸到外皮金黃香脆且肉汁豐富,又真係几熱辣辣香噴噴,而且沒厭惡油味加杯凍Mocha,飲落都幾醇厚順滑,咖啡質地濃稠,最鐘意個burger,出名有原因另外美式裝修有型,門口好有霸氣,下次收工叫同事黎個happy hours飲番杯最正

雖然個burger 好大,見到d小食好吸引,叫多個

2017-11-24 83 瀏覽
今天約了朋友去尖沙咀吃飯,朋友想吃漢堡包。想起有同事提及這家餐廳😻這間餐廳在美麗華商場內,吃完漢堡包😋仲可以去shopping🤤🤤🤤平日晚上食客不少,朋友應該無介紹錯😻大烤菇牛肉芝士漢堡:牛肉漢堡肉汁豐盈,牛肉肉質很好,配上大烤菇、大蕃茄、芝士和醬汁,實在很好吃,很想叫多款漢堡吃,但怕身型再度發育,只好自我控制慾念😅帶子沙律:帶子大大粒很鮮甜美味😋配新鮮的羅馬生菜好味😻😻😻👍🏻牛油果醬芝士薯條:牛油果醬與芝士超配,薯條外脆內軟😋😋😋

平日晚上食客不少,朋友應該無介紹錯😻

大烤菇芝士牛肉漢堡

帶子沙律

牛油果醬芝士薯條

牛油果醬芝士薯條:牛油果醬與芝士超配,薯條外脆內軟😋😋😋

大烤菇芝士牛肉漢堡
帶子沙律
牛油果醬芝士薯條
2017-11-21 54 瀏覽
老老豆豆 除左M記我都好少可食BURGER正宗外國BURGER更加無點食過今日朋友仔帶我呢個鄉下妹出省吾食吾知近近地MIRAMALL有呢間食burger既餐廳Burger既種類多到我吾知點揀有牛/雞/海鮮幾大類比較特別而且高級既材料有鵝肝/軟殼蟹等我見到鵝肝2個字發晒光 吾怕爆標既朋友可以揀隻層鵝肝哈哈鵝肝burger都有配吾同既饀 我最後決定拼雞扒仲加$12有埋牛油果醬首先要讚下佢個包面 又大又厚入口軟冧冧仲好香牛油味中間配料真材實料 雞扒超大件鵝肝食落半溶既感覺超幸福呢個burger本身有白色沙律醬相對地牛油果醬既味吾太出 食落吾太香牛油果果香我認為下次吾加錢加醬都夠晒數朋友仔既磨菇牛肉漢堡都架勢十足牛肉超切 配合蕃茄等配料食落好fresh識食既你可以考慮加$10要蜜糖芥茉醬同個牛肉味好夾 甜甜地微微辣好爽食burger怕食得太多肉可以叫個salad balance下素菜之選有大啡菇沙律 啡菇菇味好濃之餘特別一提佢片蕃茄fresh 到喊 好juicy絕對balance到個包既油膩感下次出尖沙咀又多間餐廳揀
老老豆豆 除左M記我都好少可食BURGER

特別一提佢片蕃茄fresh 到喊 好juicy
絕對balance到個包既油膩感
下次出尖沙咀又多間餐廳揀

2017-11-20 56 瀏覽
之前食過銅鑼灣嗰間覺得好正,近排先發現原來尖沙咀都有一間,又近公司所有約咗個同事去食Burger!我同事就未食過Burgeroom,所以我要帶佢嚟威下!尖沙咀個Location都幾方便易搵原來就喺美麗華商場度。間餐廳都幾大,個環境都幾好,我哋七點幾去到都唔洗等即刻有位,幾好!我介紹我個同事食Burgeroom 佢哋個招牌鵝肝牛肉漢堡🍔,佢話要減肥所以叫個lightD嘅牛肉漢堡,所以邪惡😈嘢唯有我自己叫,不過我都唔敢挑戰雙鵝肝牛肉漢堡,我最後都係叫咗個普通板!我哋仲叫咗我嘅至愛牛油果醬芝士薯條同Peach Tea Snapple!牛油果醬🥑芝士薯條都ok大份但D牛油果醬超多加上芝士又唔會太heavy,幾好味,係must try 嘅item!其實同事個Classic牛肉漢堡都幾靚仔又大份,嗰件牛肉好juicy又好有牛肉味但又冇嗰個牛肉嘅“so”味,同事話都幾好味!😋而我個鵝肝牛肉漢堡當然不得之了!一放底枱面,同事雙👀已經離唔開囉,之前話咩怕heavy怕肥都唔記得啦!話要同我交換一半!😅真心好好味!件牛肉雖然同個classic差唔多但係加咗件鵝肝簡直就係另一個level!好夾加上另個牛味更加

而我個鵝肝牛肉漢堡當然不得之了!一放底枱面,同事雙👀已經離唔開囉,之前話咩怕heavy怕肥都唔記得啦!話要同我交換一半!😅真心好好味!件牛肉雖然同個classic差唔多但係加咗件鵝肝簡直就係另一個level!好夾加上另個牛味更加出,正!我覺得嚟呢度食漢堡點可以唔叫呢個,鵝肝牛肉肝堡係must eat! 🤤

Snapple就唔洗點介紹,我食burger一係飲Snapple 一係叫ginger beer 🍺 ,兩種都好正!

仲有依家用銀聯卡食滿$300仲有折,勁好!