2018-03-08 30 瀏覽
最近節目多多,最怕就係念食D咩嘢晚餐,意粉之類食膩左,搵到有間食新式Burger嘅Bergeroom.去到已經覺得環境好正,好寬闊,坐得好舒服,可以慢慢談心聊天,特別之處係自己去收銀度落左單先,自然有人送食物過黎,仲要係講英文,覺得自己好似在高級餐廳甘,好正😍我點左個出面好少食到嘅鵝肝雞柳Burger.一上台已經需要立刻打卡,真係好藝術,餓肝香煎,脆口香甜,有酒店級水準,下面用芝士隔開香煎雞柳,雞柳下面有秘制蛋黃醬,真係有碎蛋架,好有口感,好正,雞柳好嫩滑,好有嚼頭,唔會乾爭爭,好多汁,黑松露芝士薯條,又係必點嘅,熱辣辣整出黎,黑松露味好香濃,加埋芝士好特出黑松露的香,濃。杯即磨Mocha係好濃醇,朱古力和咖啡和奶的比例岩岩好,咖啡豆好重要,呢杯咖啡絕對係必點之一,嘆下慢活生活好重要

2018-03-06
2018-03-08 32 瀏覽
突然好想食burger! 尖沙咀食漢堡既地方真係唔多,除左K11,海港城就係美麗華。當然午餐時間要揀最方便就腳又坐得舒服既餐廳,所以就黎左美麗華既burgeroom。位於星巴克樓上,簡直係鬧市中既綠洲!環境好舒服而唔會太多人,係享受午餐既好地方!《雙層牛肉芝士漢堡 $128》一見到咁大個漢堡包,我同朋友都忍唔住嘩左一聲!好耐未見過咁震撼既包,份量其實好夠兩個女仔分享,咁當然自私食仲好開心:)漢堡已經一分為二方便我同朋友分享,牛肉上被唔少芝士覆蓋,一打開中間,肉汁不斷流上,未食已經流緊口水!牛肉漢堡果然係非常juicy,而漢堡兩邊都煎到剛剛好,質感較中間扎實,鎖緊肉汁,增添口感。加$30跟餐就有粗薯條同埋一杯飲品,仲平過單點一杯飲品,價錢係好吸引!《黑松露芝士薯條 $62》薯條上加上大量芝士同黑松露醬混合而成既醬汁,味道帶淡淡的黑松露味,未算非常突出。建議大家盡快食,當薯條吸左汁之後會變得無咁香脆!《魚手指配他他醬 $48》魚手指炸得好脆!炸得金黃既魚手指外層香脆,中間魚肉仍然嫩滑,配埋他他醬真係好夾。

《雙層牛肉芝士漢堡 $128》

《黑松露芝士薯條 $62》

《魚手指配他他醬 $48》

2018-03-06 22 瀏覽
今次我特登叫多兩個朋友一齊去食😋因為呢度啲份量都好大碟好多又可以叫多啲嘢食,可以試多啲小食😂因為好多小食都好吸引架,次次叫d我必嗌嘅小食,我已經食唔晒其他野😣每次我哋兩個share一個Burger,因為佢的Burger好厚好大個🤤除左Burger 我哋嗌咗蜜糖雞翼啦😋脆炸半骨雞翼😋仲有芝士薯圈,加埋一齊簡直就係冇得輸啦......再叫芝士薯餅入邊係芝士出邊係薯餅😂😂因為太多肉嘅關係呢,我哋仲叫咗個沙律🤪咁可以平衡返😂😂最後叫左枝蜜桃味snapple吾會太淡蜜桃味,味道適中!推介🤫
2018-03-06 20 瀏覽
之前食呢間呢都係兩個人食!咁佢啲嘢都好大碟!好抵食嘅!所以我地兩個人呢叫三個小食已經好夠!所以今次我特登叫多兩個朋友食😋咁就可以叫多啲嘢食,可以試多啲小食🙊因為好多小食都好吸引,每次叫d我必嗌嘅小食,我已經食唔晒其他野😣例牌我哋兩個share一個Burger,因為佢的Burger好厚好大個🤤除左Burger 我哋嗌咗蜜糖雞翼啦,脆炸半骨雞翼啦,我最愛嘅芝士薯圈(芝士係我嘅最愛x我最愛的薯圈),加埋一齊簡直就係冇得頂呀!!!仲叫芝士薯餅啦入邊係芝士出邊係薯餅😂😂因為太多肉嘅關係呢,我哋仲叫咗個沙律😆咁可以平衡返😂😂重點叫左枝蜜桃味啤酒呢佢會太淡蜜桃味,味道適中!正!推介❤️
2018-03-06 31 瀏覽
最近迷上試漢堡包,經過尖沙咀記起burgeroom又未食lunch決定當lunch+tea一齊食.幾年前曾試過港島burgeroom巨型burger十分滿意令次亦無令我失望.龍蝦漢堡另加配左份lunch combo包一杯餐飲同一份粗薯條.龍蝦漢堡有原隻龍蝦頭上感覺將成隻龍蝦放上碟好有氣勢👍🏻龍蝦頭仲帶龍蝦膏雖然邪惡但好香濃.漢堡2邊夾住經已拆肉既龍蝦鉗肉,包內有清新蕃茄牛油果蓉配以香濃芝士龍蝦肉外面有重牛油香烘熱既漢堡包同一啖咬落口充滿住唔同層次感覺,不論視覺同味覺享受都100分!粗薯條新鮮炸起上枱時熱辣辣咬落口帶點咸香重薯味,另外仲有新鮮沙律伴碟,沙律汁酸酸甜甜開胃解膩.香脆單骨雞翼配蜜糖芥末醬見餐牌有幾款新推小食,當日推薦單骨雞翼就點左份試下,雞翼炸得香脆而且乾身,炸醬唔太厚而且唔會油淋淋,咬落口仲帶住肉汁.蜜糖芥末醬香甜唔辣沾上炸好雞翼帶出另一種口感.果然久違burgeroom仍然無令人失望,水準依舊令人十分滿意同滿足既一餐.

龍蝦漢堡

香脆單骨雞翼配蜜糖芥末醬

下午茶
2018-03-05 1657 瀏覽
之前食過銅鑼灣嘅burgeroom一直都覺得好有水準反而尖沙咀店就未食過,原來都好就腳係美麗華,岩哂行完街開餐!Soft shell crab burger軟殼蟹係我嘅至愛!個burger超巨型!軟殼蟹好大隻又完整,炸到好金黃食落口感鬆脆,肉厚帶少許膏配上酸甜沙律醬同蕃茄減低咗炸軟殼蟹嘅油膩感整體口感爽身,有清新嘅感覺Pineapple bacon burger另外亦點少得牛肉burger揀咗菠蘿煙肉口味牛肉又係勁厚身,一切落去爆哂肉汁超級juicy!肉質帶小小咬口,肉味好濃加上菠蘿甜甜地同煙肉嘅香脆咸香整體層次豐富,而且味道咸中帶小許甜Honey chicken wings新出嘅蜜糖雞翼燒到帶金黃外表望落比較乾身,估唔到食落好嫩滑外皮燒得焦香帶脆,帶有蜜糖嘅香甜幾出色!Iced Peach Fruit Tea桃味清新飲到有真嘅桃肉,唔會好甜亦飲到有淡淡紅茶香水準同銅鑼灣店一樣咁好真係食burger嘅首選店!
之前食過銅鑼灣嘅burgeroom
一直都覺得好有水準

反而尖沙咀店就未食過,原來都好就腳
係美麗華,岩哂行完街開餐!

Soft shell crab burger

軟殼蟹係我嘅至愛!個burger超巨型!
軟殼蟹好大隻又完整,炸到好金黃
食落口感鬆脆,肉厚帶少許膏

配上酸甜沙律醬同蕃茄
減低咗炸軟殼蟹嘅油膩感
整體口感爽身,有清新嘅感覺

Pineapple bacon burger

另外亦點少得牛肉burger
揀咗菠蘿煙肉口味
牛肉又係勁厚身,一切落去爆哂肉汁
超級juicy!

肉質帶小小咬口,肉味好濃
加上菠蘿甜甜地同煙肉嘅香脆咸香
整體層次豐富,而且味道咸中帶小許甜

Honey chicken wings

新出嘅蜜糖雞翼
燒到帶金黃

外表望落比較乾身,估唔到食落好嫩滑
外皮燒得焦香帶脆,帶有蜜糖嘅香甜
幾出色!

Iced Peach Fruit Tea

桃味清新
飲到有真嘅桃肉,唔會好甜
亦飲到有淡淡紅茶香

水準同銅鑼灣店一樣咁好
真係食burger嘅首選店!
2018-01-17
2018-03-04 141 瀏覽
嚟到尖沙咀想搵burger食,聽朋友講先知原來除左銅鑼灣之外,尖沙咀都有Burgeroom嘅,雖然知道開左好耐好出名,但都仲未試過,所以就揀左食呢間。可能因為九點幾比較夜同平日嚟食,一入到嚟就有得坐,朋友提醒先知道呢度喺自己出counter叫嘢食既,因為朋友話呢度既牛喺好好食,所以就叫左一個Double Decker雙層牛肉芝士漢堡,而另外都想嗌一啲小食,就叫左個黑松露芝士薯條同埋香脆單骨雞翼配蜜糖芥未醬,而飲品就叫左杯Kiwifruit Juice同Snapple。黑松露芝士薯條 - 面頭同底都好多芝士汁,食落去有好勁既黑松露味同熱辣辣,配搭落去真喺好正!香脆單骨雞翼配蜜糖芥未醬 - 雞辣辣脆卜卜!食落去都好肉汁,而雞翼喺單骨,食完成舊之後就剩喺得返一條骨,好滿足!嚟到重頭戲,因為坐底既時候見到隔離枱既Burger好大個,所以我地決定兩個人叫一個分嚟食,嚟到真喺勁大個,好彩無叫多個啫!餐廳一早已經將個包分左一半仲用叉叉住左各一半包,咁就易分嚟食好多。兩塊牛肉都勁厚而且都有滿滿既芝士,打算分開佢哋既時候就有好多熱氣喺包出嚟,啲肉汁又一落流落去,而且仲有拉絲添!食落去個牛肉真喺好厚好有口

黑松露芝士薯條
香脆單骨雞翼配蜜糖芥未醬
雙層牛肉芝士漢堡
食落去個牛肉真喺好厚好有口感,而且配埋芝士更加好味,不過咁樣食落去會好膩,好彩個burger都有蕃茄同菜中和返!
黑松露芝士薯條
香脆單骨雞翼配蜜糖芥未醬
  • 雙層牛肉芝士漢堡;
  • 黑松露芝士薯條;
人成長了便覺得時間溜得越快, 轉眼間今天便是和女友結識的周年日. 我們都是在港島區工作的, 故此飯聚的地方都是離不開中區和尖沙嘴一帶. 之前有留意銅鑼灣的Burgeroom每逢午飯時段便擠滿了人, 所以今次特地選了尖嘴呢間試試; 話曬美麗華都叫做尖嘴和佐敦中間位置, 應該容易D搵位. 果然不出所料, 我來到的時候便立刻有張二人檯呢, 不過奉勸大家還是要早點前來, 因為大約在1點後餐廳便又會開始多人.餐廳的裝修是走工業風, 有一邊是靠近落地玻璃的, 而另一邊則是靠牆 sofa seats, 感覺比較自在, 場地中間有櫃台自助添水和拿取醬汁, 而點餐是要前往樓面和職員落 order 和付費的. 餐廳職員很有禮, 落 order 的時候我還沒有拿定主意, 對方也很耐心的等候; 而且上菜時也很體貼地處理碟子的位置.我們今餐都算是吃得豐富, side dish 我們叫了 "香脆單骨雞翼配蜜糖芥末醬" 和 "鱈魚手指配他他醬". 兩個 items 的食物表面都炸得很金香, 入面肉質的熱力足夠. 我會比較喜歡雞翼辣辣的感覺, 而鱈魚肉則很嫩滑. 其實我們都很想試埋這裡的薯條, 尤其是芝士旋風薯條,

我們今餐都算是吃得豐富, side dish 我們叫了 "香脆單骨雞翼配蜜糖芥末醬" 和 "鱈魚手指配他他醬". 兩個 items 的食物表面都炸得很金香, 入面肉質的熱力足夠. 我會比較喜歡雞翼辣辣的感覺, 而鱈魚肉則很嫩滑. 其實我們都很想試埋這裡的薯條, 尤其是芝士旋風薯條, 但是實在食唔落所以唯有下次再 order 啦.
至於 burger, 這裡的 menu 表達得很簡單易明, 大體上有: 牛, 魚, 雞鴨 和素菜類別的漢堡. 我和女友由於偏好牛, 所以就叫了 "特量芝士牛肉漢堡", 和 "大烤菇芝士牛肉漢堡". 我覺得漢堡的味道算是物有所值. 漢堡扒很厚身, 也都夠鹹, 芝士剛上檯的時候還是有點流動的感覺; 大烤菇更是香口, 吸收了漢堡扒的肉汁後顯得與眾不同.

我會推薦大家 order 漢堡的時候順便 upgrade 上 combo set. 那麼便可以加 $30 有飲品和薯條跟餐了. 最後餐廳都比我感覺十分注重衛生和保持環境乾淨. 推薦下次可以反轉頭光臨啦~
2018-03-04
2018-03-04 31 瀏覽
係尖沙咀搵食,美麗華都係唔錯的選擇,有特色之餘又唔會太貴,今次就俾burgeroom的裝修和特色吸引住burger款式都超過30款,絕對會有選擇的困難😆而我特別喜歡軟殼蟹,所以揀左佢份量都唔少,軟殼蟹唔會太淋,同沙律醬的味道好夾,唔會太熱氣,我同朋友都食得😋😋唔想太heavy叫左個帶子沙律,大大粒帶子燒得啱啱好,沙律菜配醋都好清新👍最後黎個iced rose chocolate,好香的玫瑰味🌹

2018-03-02
2018-03-02 28 瀏覽
同友人今次黎到好出名既burgeroom😋😍店舖裝潢以美式為主,而且環境昏暗,十分有feel😳😳 漢堡種類選擇什多😆😆😆🤤令人難以選擇!! 連素食者都顧及 十分周全😀😀😀最後叫了一個招牌菜軟殻蟹漢堡同新推出的蜜糖芥末大烤菇牛肉漢堡🤤🤤🤤🤤😍份量十足😳😳❣️👍🏻👍🏻牛肉漢堡煎得剛好,咬落啖啖肉,好juicy👍🏻仲有煙肉亦烤得剛剛好。配埋新鮮蔬菜,整個好有飽足感😈😋😋😋薯條份量亦十足!新鮮粗薯條 🍟 好好食!😘而軟殻蟹外脆內軟!😳👍🏻外表烤得好酥脆,十分有口感!但完全不會感到肥利😛😛與友人吃到十分飽!抵食!💕💕💕
同友人今次黎到好出名既burgeroom😋😍

店舖裝潢以美式為主,而且環境昏暗,十分有feel😳😳

與友人吃到十分飽!抵食!💕💕💕
2018-03-02 1189 瀏覽
「Burgeroom」是上年食店選舉,最後登頂的食店王者。有了王者這些稱號,按道理「Burgeroom」在生意業績應該無往而不利,生意蒸蒸日上。既然「Burgeroom」受惠於食店選舉稱王的名氣,跟實際業績得益,「Burgeroom」向北發展,渡海登陸九龍半島,開設九龍分店亦是理所當然的事。而「Burgeroom」選擇在九龍開設的分店,是名副其實在尖沙咀遊客區,而且有中央空調的「美麗華廣場」內。所以九龍尖沙咀「Burgeroom」名正言順上了樓,卻失去了像銅鑼灣店一樣,在戶外環境用餐的機會。撇除了餐廳裡面用餐的內外環境,尖沙咀分店「Burgeroom」點餐跟付款的方法,都是跟銅鑼灣分店幾乎一模一樣,一樣是快餐店的先行購票模式。「Burgeroom」送餐的方式則以送餐感應器方式進行,是晚市快餐店的送餐模式。另一方面,我上次在「Burgeroom」分店因為態度還有保留,所以只敢點一個比較平凡的牛肉漢堡就算數。今次就算明知「雙鵝肝芝士牛肉漢堡」價錢多昂貴,但是我還是很想吃一次「雙鵝肝牛肉漢堡」才能罷休。但是正正因為「Burgeroom」「雙鵝肝牛肉漢堡」價錢絕不便宜的關係,所以我今次在尖沙咀

但是正正因為「Burgeroom」「雙鵝肝牛肉漢堡」價錢絕不便宜的關係,所以我今次在尖沙咀分店「Burgeroom」,除了食「雙鵝肝牛肉漢堡」之外,就沒有再加錢,追加任何套餐薯條跟汽水。

相對於上次在銅鑼灣分店「Burgeroom」,今次我礙於價錢與本錢的矛盾問題?所以即使漢堡包份量大了,但是跟餐的食品跟飲料,卻因此而縮小了,因為我沒有選擇加配飲品跟薯條。

或許這就是所謂的「一生起碼豪一次」,想食得豪華一點,吃得盡興一點,就是要付出如此龐大的代價了,飲品酙量選擇,少飲果汁少飲汽水,飲水算數就得。

我購票的時候,詢問尖沙咀「Burgeroom」的店員,店員能否給我一杯水,怎料尖沙咀「Burgeroom」店員跟我說,我可以自行裝水,飲水機就在「Burgeroom」收銀處的對面位置。

不只是飲水機,「Burgeroom」還在飲水機旁邊放置了塑膠水杯,我想裝多少次水也不成問題。於是我在領取「Burgeroom」「雙鵝肝牛肉漢堡」之前,到「Burgeroom」水吧會水杯。

「Burgeroom」自助水吧除了有塑膠水杯跟水樽之外,還有四枝疑似是醬料的膠樽容器。另外「Burgeroom」水吧還擺放了一支保溫容瓶,不過我還不知道水瓶裡面放了什麼東西,因為我沒有使用它們。

因為我還是沒有使用任何醬料,也沒有選擇水以外的飲料,所以實際上保溫瓶裡面有什麼,我完全不知道。

我拿着一杯水,以及將「Burgeroom」提供給我的送餐感應器,都一併放到檯面,現在我只需要,慢慢等候「Burgeroom」的感應器儘快震動響起,我就可以快點吃到「雙鵝肝牛肉漢堡」了。

傳說中的「Burgeroom」「雙鵝肝牛肉漢堡」,雖然價錢絕不便宜,但是事實上的「Burgeroom」,「雙鵝肝牛肉漢堡」的鵝肝口感真的很肥美,鵝肝的油脂一入到口就立刻融化,鵝肝的柔軟口感真正聞名不如見面。

「Burgeroom」「雙鵝肝牛肉漢堡」不愧為食店的招牌食品,鵝肝是整個牛肉漢堡裡面,不可或缺的重要一環。鵝肝令「雙鵝肝牛肉漢堡」味道變得很濃,充滿鵝肝的油脂濃味感覺。

伴在「雙鵝肝牛肉漢堡」旁邊的沙律菜,沙律菜加了少量的沙律醋,令沙律菜多了一點酸味,以及來自沙律菜的新鮮味道。
雙鵝肝牛肉漢堡

不過講多都無謂,「Burgeroom」店員在我購票的時候,一早已經詢問了我,需不需要再為「雙鵝肝牛肉漢堡」開邊,等我可以更輕鬆享用。

「雙鵝肝牛肉漢堡」被一分為二,象徵我可以先用餐刀餐叉享用其中一半,然後另一半則可以用手拿起,慢慢用口咬漢堡包就可以了。所以我毫不猶豫,就立刻選擇了讓尖沙咀分店「Burgeroom」店員,為我切開漢堡包。

跟著我率先拿起刀叉,先慢慢用刀叉切開其中一邊的漢堡包。不過最大的前提,其實應該是先把串着其中一邊「雙鵝肝牛肉漢堡」包的竹籤抽起,然後才開始拿起刀叉,好好享用「雙鵝肝牛肉漢堡」。

有竹籤串着的確是它的好處,就是我用刀叉在鋸「雙鵝肝牛肉漢堡」的時候,「雙鵝肝牛肉漢堡」的牛肉漢堡扒、鵝肝跟漢堡麵包因為有竹籤固定位置,所以就不會貿貿然移位,享用漢堡包過程就會方便一點。

我就這樣開始享用「Burgeroom」「雙鵝肝牛肉漢堡」的肥美鵝肝,鵝肝的脂肪真的很豐富,鵝肝入口口感真的很滑溜,鵝肝味道很甜,彷彿鵝肝的脂肪層在塗滿我的味蕾,亦令「Burgeroom」牛肉漢堡味道口感變得不乾燥。

「Burgeroom」廚房再在「雙鵝肝牛肉漢堡」牛肉跟鵝肝之間,再加上一片有牛奶味的芝士,令到整個「雙鵝肝牛肉漢堡」味道變得濃郁而且味道有層次感。

我用刀叉試食完其中一半邊的「雙鵝肝牛肉漢堡」後,終於都是時候,用雙手拿着另一半邊的「雙鵝肝牛肉漢堡」,以「零距離」的方式親口品嚐,感受「雙鵝肝牛肉漢堡」的滋味。

雖然「雙鵝肝牛肉漢堡」有竹籤串着穩定過來,但是把竹籤抽出之後,用手享用「雙鵝肝牛肉漢堡」,過程難免會有潛在「風險」,例如漢堡包的醬汁還是有可能會濺出來,弄髒我的身體,所以我要每一口慢慢咀嚼感受「雙鵝肝牛肉漢堡」的濃郁味道。

「Burgeroom」「雙鵝肝牛肉漢堡」甜味的肥美鵝肝,加上口感實淨有彈性,牛肉味很濃郁的牛肉漢堡扒,最後配上鮮蕃茄生菜,還有甜酸味的醬汁,令到「雙鵝肝牛肉漢堡」有豐富的口感,以及酸酸甜甜又新鮮的醬料味道,「雙鵝肝牛肉漢堡」改變了我上次在銅鑼灣分店牛肉漢堡的整體評價。

「Burgeroom」最初為大部分上檯的漢堡包菜式系列,提供免費開邊服務,原意是為了讓食客可以在更輕鬆,更方便的情況,零尷尬的過程下享用人手製造漢堡包。結果漢堡包開邊服務反而方便了我,讓我可以以兩種不同方式,試盡兩種享用漢堡包的樂趣。

儘管「Burgeroom」「雙鵝肝牛肉漢堡」價錢實在不便宜,足足要我給了港幣二百三十八大元的昂貴價錢,價錢昂貴得叫我,連本來可以追加跟餐的飲品與炸薯條,我最後還是被迫放棄,是有點令我感到可惜。

但是花了這麽多錢,最後能夠吃到「Burgeroom」用料豐盛,鵝肝餘味齒頰留香的濃郁味道招牌漢堡包「雙鵝肝牛肉漢堡」,單是寶寶的光顧飲食經驗,已經值回票價,印象深刻。

明知食品價錢不菲,我仍然為了滿足食慾,而大膽掏腰包,目的純粹志在要感受不同國家飲食文化風格,試盡不同菜式風格食品味道,就算尖沙咀「Burgeroom」「雙鵝肝牛肉漢堡」價錢要讓我死慳死抵節衣縮食,但是吃後回味無窮的感覺,還是讓我此誌難忘。

對於我這一位,矢志在有生之年,在全香港試勻大部分食店餐廳,以及有名跟性價比高的各國美食的食家。現在終於集齊大名鼎鼎的「Burgeroom」港九兩分店,我終於食過「Burgeroom」的招牌漢堡包了。
2018-02-03
20 分鐘 (堂食)
雙鵝肝牛肉漢堡
2018-03-01 37 瀏覽
終於又almost weekend ,又準備迎接happy Friday ,要嚟到遠近馳名既burger 店,聽💁🏻‍♂️講,依間店好出名,今次就嚟try try good 5 good 喺Mira mall 入面, Starbucks 一上就見到,店內好新潮既風格嚟前已經問左好朋友,佢地大推牛肉burger and 軟殼解漢堡,食得burger就點都要配個薯條既叫左杯西瓜汁,本身都怕係藥水假味西瓜汁,點知係真材實料,有西瓜溶添,正我諗夏天飲仲正💁🏻‍♂️叫左draft beer 薯條係McDonald 新年扭扭薯條既熱辣辣新鮮版,配埋嘢飲,正店家好細心,將burger 切一半上,軟殼蟹勁大隻,配埋Special source 好好味,個包皮軟加熱,不過本人個口無咁大,5可以一啖咬左全個包,話說隻蟹都有d份量嫁,所以I think soft crab 用salad 上會更好,for girlsss😂男仔們大啖食就無問題既大啡姑牛肉漢堡,勁好食係勁好食重要既嘢要講二次,首先大啡姑係好多汁,個牛肉都好多汁,seasoning 係剛剛好,5會話好咸,但個扒又有肉味加juicy ,配埋蕃茄,2片生

Watermelon  juice

我諗夏天飲仲正

Draft   Beer

💁🏻‍♂️叫左draft beer

Twister  fries

Soft  crab  burger

😂男仔們大啖食就無問題既
Portobello  cheese  burger

大啡姑牛肉漢堡,勁好食
係勁好食
重要既嘢要講二次,首先大啡姑係好多汁,個牛肉都好多汁,seasoning 係剛剛好,5會話好咸,但個扒又有肉味加juicy ,配埋蕃茄,2片生菜,
must eat item
下次依個包我會再叫

總括嚟講,喺香港漢堡包店入面,佢做得真係好好,可以媲美澳洲嘅漢堡包,因為我覺得漢堡包最緊要係塊扒有肉汁,個包要夠軟,佢完全都做得到

最後,要稱讚店家上菜速度快,店員友善有禮
I will be back
Soft  crab  burger
Portobello  cheese  burger
  • 大烤菇芝士牛肉漢堡
2018-02-27 45 瀏覽
黃昏時分被朋友捉左我去飲啤酒配邪惡漢堡包,加送一大埋佢啲工作怨氣,呢道第一次嚟,坐底後睇啱食物就去bar枱落order,食物自然送上,有啲似我向海外讀書時去pub啊嘅感覺,好causal ,價錢大衆化。兩個人叫左一個漢堡包、一款雞翼,三杯啤酒鵝肝雞柳漢堡($158),好大隻漢堡,兩個人食夠哂,件雞柳大過個包,配鵝肝好香,唔滯唔油膩,仲有靚菜伴碟,賣相都唔只$158啦。香脆單骨雞翼配蜜糖芥末醬($60),個炸槳好脆,微辣,送酒絕配。Guinness Surger($70),好滑Brooklyn Lager($70),有D似細個飲嘅菠蘿啤Corona Extra ($45)

兩個人叫左一個漢堡包、一款雞翼,三杯啤酒

Guinness Surger($70),好滑
Corona Extra ($45)
食物質數好但女外藉扎馬尾傳菜員服務極度差今日坐outdoor女外藉扎馬尾傳菜員服務極度差第一次傳來 我地叫好有禮貌咁佢放低得啦 Thank you 佢回頭"妙"著走第二之傳菜西哂面(黑面)無講個菜係乜 就咁大大力放低黎食個包啫~~真係要睇人面色重要毫無得罪過佢間野幾好食都假啦 下次都唔敢去幫襯無啦啦受氣新年朋友團拜比個女外藉扎馬尾傳菜員咁黑面By the way戴口罩男待應就非常有禮貌又nice重同佢講恭喜發財 大家祝賀一下
食物質數好但女外藉扎馬尾傳菜員服務極度差

今日坐outdoor
女外藉扎馬尾傳菜員服務極度差

第一次傳來 我地叫好有禮貌咁佢放低得啦 Thank you
佢回頭"妙"著走

第二之傳菜西哂面(黑面)

無講個菜係乜 就咁大大力放低

By the way戴口罩男待應就非常有禮貌又nice
重同佢講恭喜發財 大家祝賀一下

2018-02-25
2018-02-25 67 瀏覽
香港賣漢堡包既餐廳多不勝數,各具特色,其中以款式、味道、份量都有一定水準既burgeroom就由銅鑼灣開到尖沙咀,朋友係尖沙咀返工最啱約係尖沙咀開飯,6點半時間尚早,唔洗訂枱就有位望完餐牌、諗好食乜就可以行出收銀落單,唔洗加一但都有服務,落完單就可以返埋位等上菜自家製果茶($38)有菠蘿同桃味,兩款都唔會太甜,攪拌仲見到粒粒果肉鵝肝牛肉漢堡($158)大到咁真係好難一啖咬落去,所以我選擇食件鵝肝先香脆嫩滑油脂滿瀉,牛肉肉汁豐富,食既時候唔夠快,底層既包就會浸淋晒墨西哥辣椒芝士漢堡($90)朋友話唔算好辣,芝士多到包住成塊牛肉,同樣大到要用刀叉食芝士旋風薯條($50)好似麥記既扭扭薯條,加埋芝士惹味程度爆燈