2019-08-17 66 瀏覽
上個星期六放假又食搵食日子,今次想食下西式野,晏就飯又唔想食得太飽,諗到頭都痕埋,最後我同朋友就揀左食漢堡包🍔出到尖沙咀Burgeroom,唔滿座,好快有位,因為想傾下計,所以就揀左較入位置。睇下餐牌,都有好多唔同選擇,點餐及飲品都要係前台落單。我揀左個墨西哥辣椒芝士漢堡,牛肉好juicy,芝士、辣椒及其他配料都好足,份量好夠,唯獨少少不足就係唔夠熱,我朋友仲叫左個鮮磨菇漢堡同一份雞翼薯條,佢都話唔錯既。我地仲share 一支Snapple。

2019-08-16 51 瀏覽
漢堡包食過唔少,但我覺得burgeroom真係無得輸,可以大膽講句係我目前為止食過最喜歡的漢堡。今日選了菠蘿鱈魚漢堡,貪這款較清新,不太heavy。果然無選擇錯,鱈魚炸得香脆卻不油膩,菠蘿番茄清新,麵包厚身,烘得脆卜卜,最重要係個醬汁超級超級好味道。全部加埋係perfect match,各種食材互相balance,令人回味。鵝肝沙律比想像中份量大,鵝肝極邪惡,與妹妹分吃。外面煎得焦香,內裡不會overcooked, 保持應有的油份與嫰滑。妹妹那杯跟餐的蜜桃冰茶夠fresh 唔會太甜,但我個杯玫瑰朱古力,雖然有濃濃玫瑰味與朱古力味,但過甜喝剩半杯。

2019-08-16
午餐
  • 菠蘿鱈魚柳漢堡
2019-08-16 50 瀏覽
尖沙咀是美食天堂,天氣熱我想到商場進午餐,路過美麗華廣場,可以飽餐一頓店舖用車軚與木材作裝飾,深色為主有格調,像美式餐廳,有酒吧Double Decker 雙層牛肉芝士漢堡 $145份量好大,雙層牛肉有份量,牛肉味濃,牛肉汁多,每一啖都有牛脂香,夾著新鮮蕃茄,醬汁,加上香滑芝士,滿足Melted Cheese Sauce 芝士醬 $25芝士味香濃,幼滑,配薯條食好芝味Pineapple Barbecue Sauce Chicken Burger 菠蘿燒烤醬雞柳漢堡 $98雞柳煎得香,配上酸甜菠蘿更醒胃,漢堡份量大,我食不完,但好回味🤤橙汁 $38鮮榨再運到餐廳,新鮮香甜鮮奶綠茶 $38熱飲香濃,綠茶味突出人流旺,職員態度友善,環境舒適,下次再約朋友相聚
尖沙咀是美食天堂,
天氣熱我想到商場進午
餐,路過美麗華廣場,可以飽餐一頓

店舖用車軚與木材作裝飾,深色為主有格調,像美式餐廳,有酒吧

Double Decker 雙層牛肉芝士漢堡 $145

Melted Cheese Sauce 芝士醬 $25
芝士味香濃,幼滑,配薯條食好芝味

菠蘿燒烤醬雞柳漢堡 $98

橙汁 $38
鮮榨再運到餐廳,新鮮香甜

鮮奶綠茶 $38
熱飲香濃,綠茶味突出

人流旺,職員態度友善,環境舒適,下次再約朋友相聚

2019-08-16
  • 雙層牛肉芝士漢堡
2019-08-16 59 瀏覽
夏日炎炎,約左朋友去burgerroom吃晚飯。平日的6點半,人不算多,不用等位直入餐廳就看到紅字的burgerroom招牌,好醒目。叫左個鵝肝鱈魚柳漢堡share。食物很快就到了。一眼就看到一大片厚切的鵝肝,光看就覺得賞心悅目香脆又juicy的鱈魚柳和鵝肝很搭,又有口感,不會很膩,一人一半剛剛好!另外,我們還叫左雞肉條配蜜糖燒烤醬和帶子沙律。雞肉條雖然炸的很脆但有點微辣,個醬可以再調甜一點。沙律菜的種類也不單一,剛好配搭漢堡一起吃。自調的蜜桃冰茶可以自選冰量和甜度裡面還有果粒,好喝。下次可以再試其他的漢堡跟小吃。

自調的蜜桃冰茶可以自選冰量和甜度
裡面還有果粒,好喝。
下次可以再試其他的漢堡跟小吃。
2019-08-15
  • 鵝肝鱈魚柳漢堡
  • 蜜桃冰茶
2019-08-15 40 瀏覽
放工黎美麗華商場行街突然想食Burger,就諗到Burgeroom!七點前無乜人排隊,好快就入座大烤菇芝士牛肉漢堡 $108份量好大個,包好鬆軟,蘑菇烤得黎仲好多汁,塊牛肉好juicy唔會乾身,都有牛味,加埋芝士好滿足香脆鱈魚柳漢堡 $80 鱈魚炸得外脆內軟,肉質好好,口感一流。黑松露芝士薯條 $62熱辣辣送上,黑松露味幾濃郁芝士醬好吸引,但薯條比較林,唔夠脆。奇異果汁 $38感覺好fresh好有奇異果味,岩哂食住熱野飲

大烤菇芝士牛肉漢堡 $108

香脆鱈魚柳漢堡 $80

鱈魚炸得外脆內軟,肉質好好,口感一流。

黑松露芝士薯條 $62
熱辣辣送上,黑松露味幾濃郁
芝士醬好吸引,但薯條比較林,唔夠脆。

奇異果汁 $38

感覺好fresh好有奇異果味,岩哂食住熱野飲

2019-08-14 46 瀏覽
之前已經喺銅鑼灣食過呢間漢堡,覺得好好食,今次去開尖沙咀,所以試佢哋嘅分店啱啱係lunch Time嘅時間,佢哋可以加$30包薯條同埋一杯嘢飲,我就加錢飲咖啡鋪頭喺美麗華商場入邊,都幾就腳,我哋好快揀咗嘢食就直接去cashier嗰度俾錢餐廳嘅裝修幾舒服,好有外國feel等左一陣兩份嘅漢堡都嚟咗,佢嘅size係好大,老公叫咗一個牛油果醬牛肉漢堡,牛肉啱啱煎起左,好香牛肉味,而且超級多汁流出嚟,建議大家最好拎張紙巾係旁邊我就叫咗大啡菇牛肉漢堡,兩份嘅牛肉都係超級厚身,好正,我哋share左一人一半,薯條係厚身,但係如果再熱一啲會更好咖啡就叫咗cappuccino ,水準都唔錯兩次去都係叫咗牛肉漢堡,都冇令我失望,下次會再試吓其他

餐廳嘅裝修幾舒服,好有外國feel

我就叫咗大啡菇牛肉漢堡,兩份嘅牛肉都係超級厚身,好正,

咖啡就叫咗cappuccino ,水準都唔錯

兩次去都係叫咗牛肉漢堡,都冇令我失望,下次會再試吓其他
2019-08-14 64 瀏覽
我是真的真的真的非常喜歡愛💕Burger,銅鑼灣店就成日幫襯,尖沙咀店就第一次☝🏻。Mega Cheese Burger is my favorite 🎈朋友仔就食order左 Fish Burger 都好好味,食品水準保持一貫嘅良好,又有自助嘅Pantry,可以拿餐具和拿水飲!响Open Rice 訂位仲有Extra里數tim, Waitress姐姐帶位仲好有禮貌👍令人感覺好舒服❤️,暑假有得同friend吹下水💦食自己鍾意食嘅嘢,真係好爽呀💃🏻💃🏻
Mega   Cheese Burger
Cheese Twister Fries
Mega   Cheese Burger
Cheese Twister Fries
2019-08-14 78 瀏覽
最近大家壓力都好大有時需要食下野放鬆心情食飽先會有能力做嘢㗎嘛😤😤法國好少介紹漢堡包今次就介紹呢間.🐮雙層牛肉芝士漢堡 ($145)呢個雙層芝士牛肉漢堡好大份要用手拎都好難拎唔好話要一啖咬落去😵用料好豐富 漢堡都好厚咁大舊肉會以為好乾啦點知一路食一路啲肉汁都流晒出嚟個包食到一半已經好飽啦如果係女仔去食真係可以兩個人share一個包👭.🦀軟殼蟹漢堡 ($108)軟殼蟹漢堡相對地就冇咁大份一個人食就啱啱好啦軟殼蟹炸到好脆 唔會油淋淋個蟹好新鮮唔會有雪藏味再加埋番茄生菜咁就可以中和返.🍟黑松露芝士薯條 ($65)出親去食西餐一定會嗌薯條黑松露加芝士加薯條冇得輸薯條炸到外脆內軟 唔會得個硬字👍🏼加埋黑松露嘅香味 芝士嘅軟滑真係食肥都抵呀😆😆😆.📍Burgeroom地址: 尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2 樓 207 號舖#happychillii尖沙咀#happychillii漢堡
最近大家壓力都好大
有時需要食下野放鬆心情
食飽先會有能力做嘢㗎嘛😤😤
法國好少介紹漢堡包今次就介紹呢間
🐮雙層牛肉芝士漢堡 ($145)
呢個雙層芝士牛肉漢堡好大份
要用手拎都好難拎唔好話要一啖咬落去😵
用料好豐富 漢堡都好厚
咁大舊肉會以為好乾啦
點知一路食一路啲肉汁都流晒出嚟
個包食到一半已經好飽啦
如果係女仔去食真係可以兩個人share一個包👭
🦀軟殼蟹漢堡 ($108)
軟殼蟹漢堡相對地就冇咁大份
一個人食就啱啱好啦
軟殼蟹炸到好脆 唔會油淋淋
個蟹好新鮮唔會有雪藏味
再加埋番茄生菜咁就可以中和返
🍟黑松露芝士薯條 ($65)
出親去食西餐一定會嗌薯條
📍Burgeroom

#happychillii尖沙咀
#happychillii漢堡
2019-08-11 78 瀏覽
今次約左個好耐無見嘅大學同學食飯,佢話想食漢堡包,我就即刻諗起呢間餐廳。由於星期五嘅關係,都等左一段時間。朋友話想食佢個鵝肝漢堡,一於試下啦鵝肝好大舊,夾埋個芝士真係好好食,雖然鵝肝有啲油,但加咗幾塊生菜即刻冇咁漏由於我真係好鍾意食牛油果,所以特登叫咗呢個牛油果芝士薯條,講真芝士薯條就冇乜特別,周圍都食到,但加咗牛油果感覺好清新冇咁熱氣

朋友話想食佢個鵝肝漢堡,一於試下啦

2019-08-09
20 分鐘 (堂食)
2019-08-11 78 瀏覽
喺尖沙咀行街行到9點幾,喺美麗華商場真係已經冇乜選擇,幸好見到burger room 仲人山人海,我們二話不說就入去食。一入到餐廳,餐廳環境好有feel,又夠乾淨,店員有夠Nice。店舖主打漢堡包,可選擇的種類非常多,花多眼亂,款款都好好味咁😋😋我最後就揀了鵝肝牛肉漢堡,另一半就揀了大烤菇芝士牛肉漢堡。另外再揀了一個小食,炸雞塊配芝士醬。飲品揀了兩支Snapple。等左10分鐘左右,職員送上食物,嘩原來個漢堡size份量十足,真係好窩心,已經預先將漢堡切左一半,再用刀叉食,食落唔會論盡,因為我好鐘意食鵝肝,所以我第一時間食,鵝肝煎得好香,入口即溶好好味、漢堡扒肉味濃郁,充滿肉汁,極高質素、另一半嘅大烤菇,亦都好香菇味,配合漢堡一齊吃,味道非常夾,勁好味。小食亦相當高質,炸雞配芝士醬,芝士味濃,雞脆口,食到我攬住個肚。食完飲啖snapple, 呢餐晚餐非常滿足,簡直係意外驚喜。我們一定會再光臨,因為仲有好多包及小食都好吸引

等左10分鐘左右,職員送上食物,嘩
2019-08-07
5 分鐘 (堂食)
2019-08-10 61 瀏覽
牛肉漢堡大大件,漢堡排好厚,烤菇亦都大大件,係足料既,賣相吸引。不過上菜時,牛肉已經唔熱,只有少少溫熱。牛肉亦都煎得稍嫌過熟,食個陣feel唔到肉汁,亦都食唔到牛味。另外,叫左薯條,熱辣辣,新鮮炸。係我鍾意既粗薯條,加鹽調味,好食👍🏻。食左一啖朋友叫既鵝肝牛肉漢堡,鵝肝味濃,肉質夠滑,都唔錯。

大啡菇芝士牛肉漢堡

食左一啖朋友叫既鵝肝牛肉漢堡,鵝肝味濃,肉質夠滑,都唔錯。

2019-08-09 70 瀏覽
好耐都無食過Burger Room, 市面上真係有好多唔同類型/價位既 Burger, 但我都係鐘情於Burger Room. 性價比真係好高! 尖沙咀依間分店仲比銅鑼銅鑼果間大間,坐得好舒服!🤪我地2個人食左1個burger,1個salad & 2款小食:1)黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡($130)依個burger係新出既,芝士同黑松露味好搶,牛肉都煎得岩岩好!加上個面包有烘過好脆口😀2) Mozzarella Stick ($60)外面脆脆,中間既cheese可以拉絲😎好惹味3)香辣雞翼 ($60)雞翼係得地既至愛!配honey mustard sauce係絕配🤣十分滿意既一餐!

1)黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡($130)

2) Mozzarella Stick ($60)
外面脆脆,中間既cheese可以拉絲😎好惹味

3)香辣雞翼 ($60)

十分滿意既一餐!
2019-08-08 48 瀏覽
鵝肝牛肉漢堡🍔$168鵝肝夠肥美😋煎得非常香,入口溶化😉牛肉漢堡牛味濃郁,夠哂juicy🐮大塊又厚實,分量十足😛加上熱溶芝士一齊食🧀連同塗上牛油嘅漢堡包☺️真係難以抵擋,非常美味🤤黑松露芝士薯條🍟$65薯條炸得非常香脆😋黑松露配合芝士簡直係無敵☺️芝士微溶,做到拉絲效果😎入口濃郁芳香,十分惹味🤩蜜味辣雞翼🐔$60烤到好香,外脆內嫩😛我覺得唔算好辣😎Burgeroom (尖沙咀)尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2 樓 207 號舖
鵝肝牛肉漢堡🍔$168

鵝肝夠肥美😋
煎得非常香,入口溶化😉
牛肉漢堡牛味濃郁,夠哂juicy🐮
大塊又厚實,分量十足😛
加上熱溶芝士一齊食🧀
連同塗上牛油嘅漢堡包☺️
真係難以抵擋,非常美味🤤

黑松露芝士薯條🍟$65

薯條炸得非常香脆😋
黑松露配合芝士簡直係無敵☺️
芝士微溶,做到拉絲效果😎
入口濃郁芳香,十分惹味🤩

蜜味辣雞翼🐔$60

烤到好香,外脆內嫩😛
我覺得唔算好辣😎

Burgeroom (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2 樓 207 號舖
  • 鵝肝牛肉漢堡
  • 黑松露芝士薯條
2019-08-07 38 瀏覽
話說之前同朋友慶祝生日飯由於朋友想食burger 又想揀間就腳少少醒起係尖沙咀有間burger room 之前食話覺得幾唔錯所以就去食 我同朋友都鐘意牛油果試試呢個牛油果薯條都唔錯 推薦嘅至於burger都好食略嫌個醬咸左少少但塊扒都算幾厚下至於雞翼乾左少少切餅費好似$150整體黎講係ok ge
話說之前同朋友慶祝生日飯

至於雞翼乾左少少

切餅費好似$150
整體黎講係ok ge

2019-08-05 46 瀏覽
去尖沙咀搵朋友食飯,知佢鐘意食burger,所以坐定定係Burgeroom等佢放工😂裝修好有工業風,好大好闊落。松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡$130份量超大😳,兩個人食岩岩好,果然係美國餐廳,樣樣野都大大份,睇到都大滿足。口感豐富,芝士同菇味都好出,牛肉夠juicy。雞肉沙律$88大大塊雞排原塊上,沙律🥗汁偏酸,但我喜歡😂酸酸的東西,好開胃🤤番茄🍅生菜🥬都好新鮮松露薯蓉寶$58再吃多個小食,快食餐廳離不開炸物,朋友又鐘意食黑松露,炸薯蓉就第一次甘食法,外面少少脆,入面軟軟的,黑松露味沒有很突出。

松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡$130
Dinner