2019-08-26 97 瀏覽
很久沒吃過有準的Burger了,這天要到尖沙咀辦事,順便相當朋友吃午餐,就來到美麗華的Burgeroom. 來到Burgeroom,卻發覺餐廳的冷氣不夠,不知是開得不夠大還是甚麼原因,對於超怕熱的我,有點難受 選好心水Burger後,到收銀處付款,食物就有店員送上. 午市加$30 可配成套餐,奉送薯條及飲品,可從雪櫃揀選自己喜歡的飲品~Bundaberg lemon lime & bitter 夠凍又夠汽的青檸飲品,味道酸酸甜甜,個人幾喜歡. Snapple Lemon Tea  友人則選了 Snapple Lemon Tea,更為大瓶,足夠慢慢享用. 鮮蘑菇牛肉漢堡 ($95) (配餐加 $30) 麵包烘得鬆軟的牛肉漢堡內有蕃茄、洋葱、生菜& 蘑菇片等,配料豐富. 主角漢堡扒幾厚身又juicy,配上開胃的特製醬汁,更為惹味!跟餐薯條炸得金黃,外脆內軟綿綿,配上茄汁已經很美味. 香脆鱈魚柳漢堡 ($85) (配餐加 $30) 漢堡夾着一大件香脆的鱈魚柳,魚肉既厚身又嫩滑,配上生菜、蕃茄及芝士等,都很不錯. P.S. 環境舒適加上有水準的漢堡,如果冷氣夠大就更好了. (當日戶外超

Bundaberg lemon lime & bitter
夠凍又夠汽的青檸飲品,味道酸酸甜甜,個人幾喜歡.

Snapple Lemon Tea

鮮蘑菇牛肉漢堡 ($95) (配餐加 $30)

跟餐薯條炸得金黃,外脆內軟綿綿,配上茄汁已經很美味.

香脆鱈魚柳漢堡 ($85) (配餐加 $30)

P.S. 環境舒適加上有水準的漢堡,如果冷氣夠大就更好了. (當日戶外超過30度,來到餐廳坐底時我真係成頭汗呀!!!)

37020361
2019-08-25 72 瀏覽
由於好耐都冇食過漢堡包 (麥當勞既另計) 所以我要同朋友一齊食返餐Burger Lunch🤤🥣 好快就簡咗係香港都幾出名既burgeroom 裝修走工業風路線 環境好寬敞 而且無限時同加一 好岩兩三個人傾計飲野 叫得Burgeroom 主打一定係美式漢堡🍔 仲有好多款式比你 有牛肉 魚 海鮮 鴨同雞 連素類都有 可以話係應有盡有 算係我見過最多種類既漢堡包店 飲品方面我幾欣賞其果味冰茶系列 我簡左荔枝冰茶 用上自家製的荔枝果肉搭配紅茶 放入薄荷葉🌿 味道清新黎得Burgeroom 緊係要食漢堡包🍔 大烤菇芝士牛肉漢堡 餐廳好貼心咁將漢堡分開一半 啱哂我地食 咬落去超juicy入面有大大舊烤啡菇 芝士 牛肉蔬菜🥬 幾樣野配合埋一齊好食 牛肉既牛味幾濃郁 配埋菜同啡菇食 岩岩好中和到個肥膩感 唔會話食得好滯😚 除左漢堡包外 Menu見到仲有全日早餐 沙律🥗同小食 多到目不暇給香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬雞翼細隻但炸得香脆黃金 雞肉嫩滑帶微辣 惹味過癮 點埋蜜糖芥末醬 令雞翼既味道更添層次🆙馬蘇里拉芝士條芝士條外脆內軟 用左馬蘇里拉芝士做餡 熱辣辣既軟芝士可以真拉絲 芝士絲拉得長長 咸香芝味超有

香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬

馬蘇里拉芝士條
芝士條外脆內軟 用左馬蘇里拉芝士做餡 熱辣辣既軟芝士可以真拉絲 芝士絲拉得長長 咸香芝味超有嚼勁 估唔到依到既芝士條咁出色
2019-08-25 61 瀏覽
第一次食尖沙咀美麗華嘅Burgeroom,同銅鑼灣嗰間一樣咁好食。之前已經試過Mushroom Beef Burger同埋鵝肝軟殼蟹漢堡,今次就決定試下大烤菇鱈魚柳漢堡,仲嗌咗個黑松露薯蓉寶,同埋一杯熱嘅Peach tea。大烤菇鱈魚柳漢堡睇落比其他burgers細,但係食落都好飽。烤菇好juicy,鱈魚柳炸得好好食,炸粉唔厚,可以食到啖啖魚肉,配埋生菜同蕃茄,真係好正。黑松露薯蓉寶份量都唔少,有好香黑松露味,薯蓉熱辣辣,外脆內熱,下次黎都會再食!Peach tea係用茶包沖嘅,桃味唔算特別濃,細細地一杯,唔係好夠飲。我諗下次都係嗌返雪櫃入面嗰啲樽裝嘢飲會夾啲。

2019-08-25 81 瀏覽
以前,一路食開都覺得唔錯幾好味,但越來就越唔好味, 今次叫咗兩款薯條同埋鵝肝雞肉漢堡, 同埋牛肉漢堡…… 但係覺得食物好鹹…… 唔知係咪落咗好多味精?夜晚返到屋企仲要不停咁飲水。至於服務態度,唔知嗰個係咪老闆娘啦, 完全係冇禮貌。 本身我同朋先攞位,後來發現原來其他朋友原來已經一早到達了餐廳,已坐在裏面, 就同返嗰位好似老闆娘嘅女人講, 唔好意思原來我朋友已經到咗係入面。 之後佢即時零笑容全程黑面。 到坐低, 我放電腦的公事包放在我椅子旁邊的地下, 呢個老闆先後踢咗我兩次公事包,绊倒……但係佢冇同我講任何嘢之餘……佢擰轉頭黑住面……(接接聲,妙嘴)我當下嚇親究竟發生咩事呢?係生意太好?引致咁樣嘅服務態度……食物質素又下降好似勁重味精咁……全程飲咗勁多支水, 番到屋企仲要喪飲水, 真心覺得越嚟越難食, 唔值得再去食
以前,一路食開都覺得唔錯幾好味,
但係佢冇同我講任何嘢之餘……
佢擰轉頭黑住面……(接接聲,妙嘴)
我當下嚇親究竟發生咩事呢?
係生意太好?引致咁樣嘅服務態度……
食物質素又下降好似勁重味精咁……
2019-08-24 69 瀏覽
Happy Friday最想係食junk food! 所以我同男朋友就黎左呢度食漢堡包!星期五晚七點半竟然都唔使等位!入到黎,與其話係burgeroom, 我反而覺得似Burger Factory, 入面既裝潢就好似一間Factory at night!要去到cashier果邊叫餐,之後要擺感應器係張枱既特定位置呀(我就係冇擺到,係咁震😂😂)。男朋友嗌左蘑菇牛肉漢堡,牛肉好厚,啲醬都好惹味,同埋個包好脆。我就嗌左牛油果醬雞絲漢堡,本身我好中意食牛油果,但呢個包既牛油果味就唔係好出,反而我想講係啲雞絲!唔係雞絲但就係雞扒,但佢唔係果啲好乾既雞扒,而係有少少筋既雞,食落好有咬口又juicy,個人覺得雞堡比牛堡更突出!最後我地仲嗌左個小食-黑松露芝士薯條,然後我地就發現分開嗌黑松露芝士醬($30)加一兜薯條($30)計埋$60好似仲平過單嗌一兜黑松露薯條($65)喎!緊係就唔係啦,細兜好多架!黑松露味比芝士搶左好多,但勝雄醬夠濃味,薯條份量都唔少!用餐時間90分鐘,唔使加一,見到仲有好多唔同特飲,同埋特製新出burger, 下次可以再黎試下!

蘑菇牛肉漢堡

牛油果醬雞絲漢堡

黑松露芝士醬薯條

黑松露味比芝士搶左好多,但勝雄醬夠濃味,薯條份量都唔少!
2019-08-22
蘑菇牛肉漢堡
牛油果醬雞絲漢堡
黑松露芝士醬薯條
  • 牛油果醬芝士雞柳漢堡
2019-08-24 77 瀏覽
今次係第2次黎Burgeroom,其實4年前係銅鑼灣分店食過,一直念念不忘佢地既「鵝肝牛肉漢堡」肉汁嫩滑,超多肉汁,好Juicy😋主角鵝肝一口咬落去,煎得剛剛好,外脆內軟,加埋車打芝士,邪惡不得了。用蕃茄、千島醬、生菜中和返,唔算太漏。飲品叫左蜜桃🍑紅茶,好Fresh呢!我相信好快又會再黎啦
用蕃茄、千島醬、生菜中和返,唔算太漏。
飲品叫左蜜桃🍑紅茶,好Fresh呢!

我相信好快又會再黎啦
2019-08-23
  • 鵝肝牛肉漢堡
當天跟男朋友慶祝生日,來到人多熱鬧的尖沙咀,想在商場內找一間坐得舒適又有點氣氛的餐廳。我們一向愛吃西餐,也很喜歡試不同款式的熱狗和漢堡。在網上找到這次一間在美麗華一期商場的BURGER ROOM,好評如潮,相片中的食物相片亦非常精美吸引。所以我們決定來到這裡試試!當晚大概是晚上8時多,餐廳滿座,但正好我們一到取票就剛剛有位入座。這餐廳的形式是先購票,店員會隨後親自送到食物。我們先在座位看餐單,選了一個大烤菇芝士牛肉漢堡,也選了一個菠蘿鱈魚漢堡,超愛吃薯條的我也點了比較少見的牛油果芝士薯條。在付款時看見背後的冰箱有著很多不同款式的水果味果汁,就隨意挑了一支顏色好看的橙紅色芭樂汁。付款後會收到一個感應器,放在枱上指定位置,就等待美食送上嚕!先來的是牛油果芝士薯條。很大的份量,熱騰騰,配上濃郁的牛油果醬令薯條吃上來沒那麼熱氣,芝士的味道也非常的香濃。我本身也非常愛吃牛油果,配搭得好能讓食物吃起來比較LIGHT!這薯條很好吃!我也另外叫了店員送上茄汁,便可以多一個口味。隨後來到的便是份量很大的鱈魚漢堡!魚柳看起來非常乾脆及厚實,而且吃起來一點都不油膩!配上了清新的菠蘿片,沒想過是這麼夾啊。最後

油果醬芝士薯條

菠蘿鱈魚柳漢堡

隨後來到的便是份量很大的鱈魚漢堡!魚柳看起來非常乾脆及厚實,而且吃起來一點都不油膩!配上了清新的菠蘿片,沒想過是這麼夾啊。最後送上的就是大烤菇芝士牛肉漢堡,這個一來就吃了連相片也忘了拍啊!牛肉漢堡非常厚,啡菇也是非常厚身,吃起來很JUICY!所以不難明白為什麼店內很大部分人都點了這款漢堡!

很圓滿的一個生日晚餐,一定會再來光顧。
2019-08-16
1 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
油果醬芝士薯條
菠蘿鱈魚柳漢堡
  • 大烤菇芝士牛肉漢堡
2019-08-23 73 瀏覽
今日同仔仔去尖沙嘴行街shopping,或者見到呢間《burgeroom》話好想食burger,於是就順應阿仔要求入左去。哩間《burgeroom》啲裝修都幾特別。有好多車胎感覺好美國。係自助形式自己去收銀臺度我單點嘢食。我地叫左一個burger一齊share. 《Double decker 雙層牛肉芝士漢堡》個burger超大份,有兩塊厚厚的牛肉。每片牛肉目測有成寸厚!牛肉肉質不錯,牛味濃而且很juicy, 十分好食。牛肉上有半融芝士係上面,十分邪惡😋。我地叫左個小食《Fish Fingers with tartar sauce 鱈魚手指配他他醬》 ,魚手指炸得香脆,魚肉質地不錯結實的而且沒有雪藏味。沾上他他醬勁好味!另外我哋叫咗個 《teatime combo》 。有一系列的啤酒或飲品配搭小食。我哋揀咗單骨雞翼加薯條, 會1664啤酒一杯。價錢$98十分抵!因為散嗌一杯啤酒都要$58。單骨雞翼有少少辣炸得幾香口, 用來送酒一流!

2019-08-23 49 瀏覽
做完運動唔知食乜好,所以走咗去食burger補充蛋白質, 呢一間入到去已經全場滿座, 超多人食 .🐟大烤菇鱈魚柳漢堡🍔: 鱈魚柳非常大件, 炸到金黃香口脆卜卜😍, 連埋大烤菇一齊食味道非常豐富, 真係冇點錯!🦞龍蝦沙律🥗: 原隻龍蝦鋪上沙律菜表面, 好小廚師會咁貼心🥰, 連龍蝦嘅蟹鉗都拆埋肉,原隻無損咁serve 上碟,呢個值得一大讚🌠, 龍蝦配上沙律菜甜甜酸酸嘅醬汁,非常惹味開胃。~~~~~📍Burgeroom尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2 樓 207 號舖~~~~~

📍Burgeroom
2019-08-23 46 瀏覽
🐂雙層牛肉芝士大烤菇漢堡🍔: 一上菜嚇咗一跳,漢堡嘅高度長過成個手掌, 😲目測每一塊牛肉都有3️⃣cm 厚, 唔怪得個個都用刀叉嚟食啦, 牛肉漢堡咬落去超級juicy 而且充滿牛脂香氣🤤,牛肉同埋脂肪分佈均勻, 食落好有層次感, 食肉獸一定會再返嚟食👍。🍺孫悟空琥珀啤酒: 香港🇭🇰製造嘅手釀啤酒 ,飲落去第一個感覺有清新嘅桃香同少少花香🌸, 中層味道係充滿麥香味,aftertaste 少許回甘, 唔錯嘅體驗😎!~~~~~~~~😋味道: 9/10📸賣相: 9/10🛋️環境:9/10💁‍♂️服務: 8/10💎性價比: 9/10💲人均:$120⏪回頭率:90%~~~~~📍Burgeroom尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2 樓 207 號舖~~~~~
~~~~~~~~
😋味道: 9/10
💲人均:$120
⏪回頭率:90%
📍Burgeroom
2019-08-21 43 瀏覽
是其中一間我喜歡的漢堡包店🍔!漢堡包款式選擇多, 亦能自行再另加配料以增添味道。這裏環境舒適, 地方幾大, 店員的服務態度也很好👍🏻。大烤菇芝士牛肉漢堡, 另加燒菠蘿🍍。半溶芝士有拉絲效果, 一拎起漢堡包便看到一絲絲的芝士。芝士味濃郁, 牛肉咬落幾嫩, 有肉味, 幾juicy。旋風薯條🍟 - 即叫即炸, 很香脆。烤雙蘑菇漢堡, 另加蕃茄, 可能會是素食者最愛的漢堡包🍔!裏面有烤蘑菇、蕃茄、生菜🥬、牛油果醬🥑。我request牛油果醬另上, 因為想自己搽上漢堡包上面, 烤菇非常厚身, 很多汁, 蕃茄鮮甜。我喜歡牛油果和漢堡包這個配搭, 烘過的麵包有外脆內軟熟的質感, 麵包厚厚的, 很有口感。田園沙律🥗有生菜、蕃茄片、洋蔥。它的份量比我想像中多, 沙律味道清新, 吃完漢堡包再吃沙律, 可以減少整體飽膩的感覺。

旋風薯條🍟 - 即叫即炸, 很香脆。

2019-08-21
  • 大烤菇芝士牛肉漢堡
  • 旋風薯條
2019-08-21 49 瀏覽
前日工作完,自己一個人Lunch唔知食乜好。諗起朋友近排介紹一間食burger,叫「Burgeroom」。記得尖沙咀有一間,立即過去試一試。Order咗大烤菇芝士牛肉漢堡,送到你見到真係好大,好有份量。大烤菇都算juicy ,食落去都不停流汁。漢堡扒都夠厚又夠大,雖然又大又厚,但係都整得非常juicy 。果然冇介紹錯,一啲都唔會失望。另外order咗支Snapple 檸檬茶(忘記影相)。呢餐總算不錯👍🏼

另外order咗支Snapple 檸檬茶(忘記影相)。
呢餐總算不錯👍🏼
2019-08-19 52 瀏覽
今天經過美麗華商場,突然好想吃西餐,二話不說便與友人進去吃晚餐了。叫了一客大烤姑芝士牛肉漢堡,大概5分鐘後便來到, 十分有效率。份量十分大,足夠兩個人吃。吃下去牛肉軟硬度適中,不會太生或太熟,配上芝士及大烤菇,與面包一同吃,十分滋味。不過要留意,建議麵包到達後要趁熱吃,要不然口感會有改變。另外叫了一客推介的芝士旋風薯條。薯條並不是平常在西餐廳吃的粗薯條,而是西式餐廳特幼,彎彎的那種脆薯條。配上濃厚的芝士醬,脆脆的薯條混在一起吃,令我吃完一條還想繼續吃。還加了$30配了個芝士黑松露醬,還是感覺只是旋風薯條本身的芝士醬較好吃。如果晚上想找一個身心舒暢放鬆的地方,這裏是與友人相聚的一個好地方。

• 芝士旋風薯條
2019-08-19 59 瀏覽
之前銅鑼灣開嘅時候,我已經有捧場,依家尖沙咀都有就更加方便。午市坐得舒服,而且唔算好多人,今日同媽咪一齊嚟,叫咗菠蘿牛肉漢堡。菠蘿好Juicy,而且好甜!牛肉漢堡牛肉非常之厚,而且入邊仲有洋蔥,好好食。另外,我叫咗黑松露大啡菇牛肉漢堡,大啡菇非常之厚,而且咬落去都係好Juicy! 仲有煙肉添,黑松露味唔算太重,但係食落都有黑松露香。午餐加$30配餐飲及薯條,非常抵食。我哋叫咗咖啡,叫咗榛子泡沫咖啡,榛子味好香,而且唔會太甜。呢度啲咖啡係用illy ,好飲。我另外都叫咗Rose Cappuccino ,玫瑰味好香,滿足!

2019-08-17 58 瀏覽
今日帶個外國朋友去主題公園玩,玩完好攰同肚餓 就想起曾經食過呢間高質burger,可以帶外國朋友黎食返d岩佢口味既野3個人食叫左2個雙層牛肉芝士漢堡同1個鵝肝牛肉漢堡另外,叫左芝士薯圈同炸雞柳雙層牛肉芝士漢堡大大個漢堡包 牛肉好大份量又厚又圓 咬一啖d牛肉汁水吱晒出黎 係好juicy 味道方面 係好重牛肉味好香 平時快餐店同普通餐廳係食唔到呢種高質素牛肉漢堡包 果然係一分錢一分貨雖然一個牛肉漢堡包已經要差唔多一百五十蚊 仲要唔係套餐 無野飲,但都值得買咁貴黎食 因為真係超高質美味既雙層芝士牛肉漢堡芝士薯圈 好味不過攤凍左唔熱既 相信熱既時候芝士仲熔緊係會好味好多炸雞柳 雖然好煎炸熱氣 但係幾好食 點埋個汁食仲好味鵝肝牛肉漢堡鵝肝外皮脆內軟 入口即溶 香噴噴既鵝肝味停留係口到繼續回味,再食一口超juicy牛肉漢堡無得頂呀 食到超飽外國朋友都話好味

3個人食叫左2個雙層牛肉芝士漢堡同1個鵝肝牛肉漢堡
另外,叫左芝士薯圈同炸雞
雙層牛肉芝士漢堡

炸雞柳 雖然好煎炸熱氣 但係幾好食 點埋個汁食仲好味