2021-10-16 115 瀏覽
叫咗蘑菇牛肉同雞,漢堡整體唔差,塊牛唔算乾,不過芝士仲要額外加錢。塊雞味道唔差不過偏鞋同乾。價錢唔算平,不過都唔算太過份,尚可。問題係個洋蔥圈,40蚊5舊,仲要唔好食,淨係食到個炸粉,個皮好厚,完全食唔到洋蔥。其中一個員工/老細長期唔戴口罩,有客喺度都照舊。
其中一個員工/老細長期唔戴口罩,有客喺度都照舊。
洋蔥圈5舊
外賣自取
2021-10-16 93 瀏覽
位於尖沙咀地段,地鐵10分鐘路程,落地玻璃明亮嘅環境,裝修同感覺都好舒服✨於星期六過咗午市時段3:00去到,店內大概5張枱,唔需要等位(可能疫情嘅關係,假期嘅街道上人流都少咗。)相信午市時間一定爆曬人。餐牌漢堡選擇好多,搞到我心大心細!飲品除咗汽水礦泉水,仲有啤酒選擇,約埋三五知己一齊嚟食漢堡飲啤酒都幾開心❤️最後點左一份和牛漢堡同雞漢堡,同一份小食雞翼同朋友Share❤️認真呢個價錢可以食到和牛漢堡真係幾抵食!店舖重有和牛商標認證,保證係真和牛👍🏻👍🏻👍🏻除咗和牛漢堡鮮嫩多汁,漢堡份量大同好夠飽,連男友人都話個漢堡份量真係足哂料!雞漢堡就略嫌雞肉調味分佈有少少唔平均,雞可以再juicy點,整體無論麵包底去到用料都感覺到份誠意!我就最鍾意食個雞翼,真係整得幾香口!食完想再返點😋😋😋

我就最鍾意食個雞翼,真係整得幾香口!食完想再返點😋😋😋
2021-09-26
慶祝紀念
生日
2021-10-10 87 瀏覽
⿻⿻ 𝘣𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳𝘮𝘢𝘵𝘦𓏲𓏱𓏭𓏭今次介紹嘅係金巴利道嘅burger shop 小店係轉角嘅位置 開咗唔係好耐 今次去試下鋪頭幾細下唔多位置 不過裝修幾得意 枱係黑白格仔嘅設計 嘢食主要都係漢堡包同雞翼薯條呢啲小食 ( ・ᴗ・ )試咗一個蘑菇安格斯牛漢堡同頂級A4日本上州牛和牛漢堡 分別加咗swiss cheese同cheddar cheese A4和牛漢堡食得出牛肉好靚好juicy有油香 配埋swiss cheese有芝士味得嚟又唔會掩蓋牛肉本來嘅味道 加埋pickle、番茄、生菜呢啲清新嘅配料飽又唔漏Mushroom burger嘅漢堡扒係USDA Prime嘅 牛味香濃 配埋炒得啱啱好嘅香氣滿滿嘅蘑菇超正 加咗濃味嘅車打芝士增加咗層次 小食嘅薯條同炸雞翼都幾香脆惹味 熱辣辣嘅時候食口感最正~ 佢地都有賣同漢堡薯條絕配嘅啤酒 不過個日我地冇飲到 見隔離枱幾個朋友一齊飲幾開心 大家都可以嚟試下 𓏲𓏱𓏭𓏭Mushroom Beef Burger + Cheddar Cheese $88Premium Japanese Wagyu Burger + Swiss Cheese $120Fr
⿻⿻
𝘣𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳𝘮𝘢𝘵𝘦
𓏲𓏱𓏭𓏭

小食嘅薯條同炸雞翼都幾香脆惹味 熱辣辣嘅時候食口感最正~
Fried  chicken  wings
Fries

𓏲𓏱𓏭𓏭
Fries $40
Chicken Wings $42
外賣送餐
📍尖沙咀轉角漢堡小店‼️• juicy安格斯牛堡🐮🤤 -- Burger Mate🍔💕·=======================有冇人同小編一樣,間唔中就會好想食burger?😝前排就約咗朋友一齊去咗呢間位於尖沙咀嘅手工漢堡店🤤------------------------------⭐️瑞士芝士安格斯牛肉漢堡 $78 (7.8/10)漢堡包體鬆軟,唔會太乾~餡料份量十足非常豐富,有生菜、蕃茄、洋蔥、青瓜、瑞士芝士同埋安格斯牛🥰安格斯牛煎得好香,肉味濃郁,咬落去好juicy!!!😍加埋半溶嘅瑞士芝士超有鹹香🤤加埋各種蔬菜又可以平衡返唔會太膩👍------------------------------⭐️頂級A4日本上州牛和牛漢堡 $108 (7.6/10)呢個用咗日本A4和牛,食落油脂味會較突出,肉質會比上一款腍身少少~整體都好唔錯但私心中意angus多啲🥰------------------------------⭐️炸薯條 $40 (加車打芝士$10)(7.6/10)份量好多🤤薯條炸得香脆,加埋半溶嘅芝士好有鹹香,好邪惡😍-----------------------------

=======================
⭐️瑞士芝士安格斯牛肉漢堡 $78 (7.8/10)

⭐️頂級A4日本上州牛和牛漢堡 $108 (7.6/10)

⭐️炸薯條 $40 (加車打芝士$10)(7.6/10)

份量好多🤤薯條炸得香脆,加埋半溶嘅芝士好有鹹香,好邪惡😍
整體嚟講兩款漢堡都有一定質素😍份量好足,即叫即整夠晒新鮮👍而且鋪頭仲好貼心提供埋手套,可以放心拎住大啖大啖食‼️😍
賣相:7.5/10
味道:7.7/10
性價比:6.8/10
回頭度:6.8/10
店舖資料
名稱:Burger Mate
地址:尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
前往方法:尖東站P2出口
  • Swiss  cheese  angus  beef  burger
2021-09-05 99 瀏覽
尖沙咀有唔少漢堡店,無意找到這個漢堡店,店鋪是是正正,於是便嘗試一下。餐牌清晰,選擇不多,幾款漢堡,幾款小食和飲品。不久便決定選擇“cheddar cheese beef burger" ,搭配炸薯條和4件雞翼。漢堡即叫即整,小食即叫即炸,製作需時,等侯差不多半小時終於上碟。漢堡賣相吸引,香味十足,牛肉多汁唔會乾,一大塊tomato夾住,漢堡食落既感覺油而不膩,所有配搭非常適合。薯條新鮮炸起,金黃脆口,調味恰當,雞翼亦炸得非常酥脆,我食落覺得味道似K字炸雞鋪既雞翼,十分惹味。整體感覺十分良好,夠飽肚,味覺滿足,價錢合理,雖然店內環境不是很闊絡,但也是非常值得再試。
2021-08-21
2021-07-22 190 瀏覽
行街熱到溶,心血來潮想食牛肉,又想食啲重口味既野,八卦就咁行左入burger shop。佢地個menu好清晰,一個burger有啲乜,寫得好清楚仔細,而我為食咁叫左個double beef cheddar。☺️ 個包大到一個點... 啲芝士一啲都唔吝嗇唔菇寒... 塊牛煎到岩岩好,唔鞋唔硬唔燶,岩岩好 👌🏼 味道適中,唔洗額外落鹽、黑椒又或者其他調味料同醬另外再叫多個薯條,新鮮炸起,熱到一個點但脆卜卜,性價比合理既一餐 🥳🥳 好味
2021-07-22
2021-07-08 211 瀏覽
工作太忙終於襯得閒可以襯下午茶時間出去食飯俾自己透吓氣行過公司附近發覺街角有間新餐廳喎好似唔錯喎行埋去睇埋個menu 先唔貴喎又一望就睇啱咗個和牛漢堡嚟獎勵吓自己先入到去嘅客多數係外國人同後生仔感覺十分舒服嗌完餐坐低出面好繁忙嘅街道但響入面完全聽唔到車聲真係好悠閒聽到佢地所有嘢食都係即叫即整食食吓就會聞到好香嘅煎漢堡肉味😋有得食喇好貼心咁俾埋手套唔怕食到成手都係啦十分好👍🏻洋蔥圈都唔錯啦重點嚟喇頂級A4日本上洲和牛漢堡$108食落個包仲係脆裏面啲牛好多汁juicy 一啲都唔漏我就係俾門口張圖吸引咗仲有啤酒飲可惜放lunch 唔飲得下次一定嚟試埋其他包同三五知己飲酒啦👍🏻👍🏻👍🏻
工作太忙

我就係俾門口張圖吸引咗
仲有啤酒飲
可惜放lunch 唔飲得
下次一定嚟試埋其他包同三五知己飲酒啦👍🏻👍🏻👍🏻
5 分鐘 (堂食)
  • 頂級A4日本上州牛和牛漢堡
2021-06-25 177 瀏覽
尖沙咀手工漢堡 Burger mate金巴利道轉角新開咗一間漢堡店,店面唔算好大,只有約10個座位。鮮製手工漢堡主要以安格斯牛為主,亦設有雞扒同日本和牛漢堡供選擇。▪️頂級A4日本上州牛和牛漢堡 $108漢堡望落皺晒皮唔太靚仔,不過包體經烘過,食落外脆內鬆軟有咬口,又唔會好乾。和牛漢堡juicy,外層煎得香脆,油脂感重,但肉味相對無安格斯牛咁濃。芝士分量毫不吝嗇,香氣突岀,加埋塊富油脂香嘅漢堡真係有啲漏。不過夾埋生菜蕃茄酸瓜,可以增添一絲清新嘅感覺。怕酸瓜嘅人記得預先走左佢呀!▪️蘑菇安格斯牛漢堡 $75美國安格斯牛同樣juicy,肉味比和牛漢堡濃,不過油脂感就無咁重。發現自己都幾鍾意burger加蘑菇!蘑菇香氣突出,有咬口之餘,亦增添左唔少濕潤感。整個漢堡非常濕潤,但幸好有生菜薦底,唔會浸濕晒塊包。▪️炸薯條 $30薯條香脆,飽滿軟綿,不過擺得耐都係會變腍。
尖沙咀手工漢堡 Burger mate

▪️頂級A4日本上州牛和牛漢堡 $108
蘑菇安格斯牛漢堡

蘑菇安格斯牛漢堡

▪️蘑菇安格斯牛漢堡 $75
頂級A4日本上州牛和牛漢堡
整個漢堡非常濕潤,但幸好有生菜薦底,唔會浸濕晒塊包。

▪️炸薯條 $30
薯條香脆,飽滿軟綿,不過擺得耐都係會變腍。
2021-06-10 178 瀏覽
Organic chicken steak burger - good and health. Cheddar cheese beef burger - very juicy and good sauce with beef. Perfect 🍔🍔🍔Also Halal burger!!!! Support 👍🏻👍🏻👍🏻😋😋😋
Also Halal burger!!!!
Support 👍🏻👍🏻👍🏻😋😋😋

Cheddar  cheese  beef  burger  and  chicken  steak  burger
2021-05-26 200 瀏覽
Burgermate 📍尖沙咀值得支持嘅漢堡小店🍔🌟- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 🌟蘑菇安格斯漢堡 (USDA Prime) $75即叫即整嘅漢堡包,淨係新鮮同熱辣辣已經贏左🙌🏻USDA prime 漢堡食落牛味濃好多!煎得好香,都算juicy 👌🏻有蘑菇、生菜、蕃茄等新鮮配料份量唔特別大,女生食岩岩好的burger 🤟🏽🤟🏽頂級A4 日本上州牛和牛漢堡 $108 日本嘅和牛漢牛漢堡比起美國嘅Prime牛味明顯無咁濃,油脂味會重d,但個人都係比較鍾意Prime喔!整體味道還不錯👌🏻小店地方比較細,見到好多人都選擇買takeaway,經過可以try try 😎
Burgermate 📍尖沙咀
值得支持嘅漢堡小店🍔
蘑菇安格斯漢堡 (USDA Prime) $75
即叫即整嘅漢堡包,淨係新鮮同熱辣辣已經贏左🙌🏻
USDA prime 漢堡食落牛味濃好多!
煎得好香,都算juicy 👌🏻
有蘑菇、生菜、蕃茄等新鮮配料
份量唔特別大,女生食岩岩好的burger 🤟🏽🤟🏽

頂級A4 日本上州牛和牛漢堡 $108
整體味道還不錯👌🏻

2021-05-08
2021-05-20 152 瀏覽
【多款牛肉漢堡🐮🍔】好耐冇食過burger 啦所以前幾日晌尖沙咀行出街就去左最近新開嘅漢堡店 burger mate試吓睇一睇menu發覺佢哋有好多款牛肉漢堡仲有A4日本🇯🇵和牛 一由要試吓!佢哋嘅洋蔥圈又係好好食!😋另外,雖然舖仔細細但都幾簡潔舒服 近窗位仲可以打下卡添📸.🔸頂級A4日本上州和牛漢堡($108)由於係用靚嘅A4和牛嚟整,所以塊漢堡扒比一般食到嘅更滑、更嫩、好juicy!牛味都幾濃、芝士夠香,滿足!.🔸雞扒漢堡($68)雞扒被香料醃過,食落有點似墨西哥風味,又帶有少少煙熏味,幾香口惹味😋,同埋雞扒唔肥,配生菜同蕃茄,幾健康。減肥啱食👍🏻.🔸炸薯條、炸洋蔥圈👍🏻(各$30)哩2款都好好味!薯條粗身、炸得好脆好香薯仔味!洋蔥圈都係粗身,炸到外層好脆、中間夠透,咬落多汁又甜,好好食!.🔸雞翼($38)炸得幾乾身、唔油,幾香脆,但相對味道比較清淡一點。
【多款牛肉漢堡🐮🍔】
佢哋嘅洋蔥圈又係好好食!😋
另外,雖然舖仔細細
但都幾簡潔舒服
近窗位仲可以打下卡添📸
🔸頂級A4日本上州和牛漢堡($108)
🔸雞扒漢堡($68)
🔸炸薯條、炸洋蔥圈👍🏻(各$30)
🔸雞翼($38)
炸得幾乾身、唔油,幾香脆,但相對味道比較清淡一點。
🍔特式頂級A4日本上州和牛漢堡@burgermatehk_official 🍔 上星期同老公行開尖沙咀,見到間新開張嘅日本+美式Burger店 Burgermatehk,即刻入去試下先!😋 細細嘅舖環境好清新好舒服!黑白格裝修好有特色!🥰仲要所有食物都係即叫即整架!😍佢哋有好多款🐮牛肉漢堡🍔,仲有🇯🇵A4日本和牛添呀!即刻叫番個試下先!店員上食物之前仲好細心俾足膠手套同濕紙巾我地!🥰🐮頂級A4日本上州和牛漢堡🍔 $108 一入口熱辣辣, 仲好多肉汁流出添呀!口感軟嫩可口,牛味香氣濃郁,真係綻放出無懈可擊的滋味,絕對是頂級首選!好滿足呀!😍 🐔雞扒漢堡 🍔 $68 用香料醃過嘅雞扒,煎得金香肉質鮮嫰,帶有少少煙熏味!😍配上生菜同蕃茄,感覺清新健康! 🍗炸雞翼 $38雞翼外層炸得好鬆脆,一d都唔油膩,肉質同樣好鮮嫰!外脆內軟好好味啊!❤ 🧅炸洋蔥圈 $30炸得好金黃,入口一樣唔油膩,好脆好香口!食到唔停口!😋

上星期同老公行開尖沙咀,見到間新開張

佢哋有好多款🐮牛肉漢堡🍔,
仲有🇯🇵A4日本和牛添呀!即刻叫番個試下先!
店員上食物之前仲好細心俾足膠手套同濕紙巾我地!🥰
🐮頂級A4日本上州和牛漢堡🍔 $108
一入口熱辣辣, 仲好多肉汁流出添呀!

🐔雞扒漢堡 🍔 $68
用香料醃過嘅雞扒,煎得金香肉質鮮嫰,帶有少少煙熏味!😍
配上生菜同蕃茄,感覺清新健康!

🍗炸雞翼 $38

🧅炸洋蔥圈 $30
炸得好金黃,入口一樣唔油膩,好脆好香口!
食到唔停口!😋

2021-05-15 122 瀏覽
Ordered two cheese beef burger, waited for 30 minutes...quite a long wait so was expecting some good quality burger since it’s quite pricey @$72 per burger. Finally, burger was done. First bite, the bread patty was tough and dry. Second bite, the beef patty was thin, flat, dry and tasteless!!It was a shock! Then I realised it was no longer the same burger shop!! It has changed hands and the chef is different, shop front was also different. Too late to realise that I’ve made a wrong decision ord

It was a shock!

Too late to realise that I’ve made a wrong decision ordering it 😱

The burger is really not up to standard...even McDonald’s taste better.

Will never visit again.

2021-05-14
30 分鐘 (堂食)
2021-05-12 75 瀏覽
今次試了美國安格斯和日本和牛漢堡飽。各有各好味,和牛比較juicy & tender , 美國的就肉味比較濃郁。洋蔥圈剛炸出來也很脆。可以值得一試,但未必會再返嚟食嘅地方。
今次試了美國安格斯和日本和牛漢堡飽。

• 日本和牛漢堡
2021-04-22 178 瀏覽
同老公咁啱行過見新開,一於試吓,點知有驚喜,點咗個芝士雞肉漢堡同洋蔥圈,漢堡包好食,爆汁,又大又平,洋蔥圈外脆內軟,炸得啱啱好,值得推薦👍🏻必定會再來😋店家都好貼心有手套跟埋,呢個疫症時期用啱哂,又唔會整污糟對手💯

Cordon blue burger 特製芝士雞肉漢堡
2021-03-24
5 分鐘 (堂食)
Cordon blue burger 特製芝士雞肉漢堡