2019-11-09 190 瀏覽
週末來到西營盤,特地來一試這隱世漢堡店,為何隱世?因為要在一條後行落蘭溪後左轉才看到門口。店面不大,內裏大概只有兩三張枱,估計做外賣多的。雖然不大但裝潢頗有特色,牆壁上掛了很多很多照片,都是客人吃漢堡包時的模樣。我和朋友點了芝士漢堡和魚柳漢堡,黑松露薯條和曲奇忌廉奶昔。一上機就聞到好香的薯條和松露味,兩個漢堡包都大大件,包底超級厚的而且很軟熟。 漢堡裏有生菜番茄和沙律醬。盒的設計也很周到,方便拿着盒吃漢堡包,不會沾污手。黑松露薯條🍟分量很多,黑松露味也很突出。而奶昔也很大杯適合我和朋友兩人分享。看到餐牌還有雞翼售賣,感覺好像很惹味,下次必定會再試!

我和朋友點了芝士漢堡和魚柳漢堡,黑松露薯條和曲奇忌廉奶昔。

Cheese  Burger

Cheese  burger
Fish  burger

Black  Truffle  Fries
Cookies  &  Cream  milkshake

看到餐牌還有雞翼售賣,感覺好像很惹味,下次必定會再試!
下午茶
Cheese  Burger
Cheese  burger
Fish  burger
Black  Truffle  Fries
Cookies  &  Cream  milkshake
2019-11-02 180 瀏覽
即叫即整,外賣包裝精緻,食物水準色香味樣樣都好好! 若然跟餐有啤酒揀咁就誇啦啦!雜菇漢堡好香,連包皮都好好食,烘底脆脆地,正!黑松露薯條超香,香到唔使望都知整好!

雜菇漢堡好香,連包皮都好好食,烘底脆脆地,正!
Mushroom/Fish

Mushroom

黑松露薯條超香,香到唔使望都知整好!
黑松露薯條

Mushroom/Fish
Mushroom
黑松露薯條
2019-10-26 175 瀏覽
喺西營盤行行吓無意中竟然發現左呢間隱世漢堡包店其實裏面座位唔多,但感覺好親切,屬於小店經營,而是應都係外籍人士由於我哋比較趕時間,所以我哋喺度叫咗一對外賣上車食,漢堡包就叫咗三款第一款係魚柳,中間嗰塊就係啦,炸到金黃色咁,仲配埋啲洋蔥生菜芝士一齊食呢款中間嘅係雞塊,我哋仲加咗塊煙肉係中間添,你睇中間啲芝士係融晒㗎啦最後當然唔少得係唔牛肉啦,牛肉汁多肉嫩,非常juicy雞翼就叫咗一打,味道就有啲似加咗啦泰式辣醬咁,外面脆,上面仲有啲酸酸甜甜咁仲有叫咗出邊好少有既用番薯嚟炸嘅薯條仲有我最愛嘅松露薯條添食薯條當然唔少得兩杯肥仔奶昔啦,一杯係士多啤梨另一杯係朱古力味
喺西營盤行行吓無意中竟然發現左呢間隱世漢堡包店
fishBurger
Chickenburger
最後當然唔少得係唔牛肉啦,牛肉汁多肉嫩,非常juicy
Crispy garlic wings
Crispy garlic wings
Sweet potato fries
Black truffle fries
2019-10-26 112 瀏覽
近日太旺嘅地區都少咗去,西環反而去多咗,因為同事成日喺西環附近打波,今晚打波前就在附近食晚飯,因為唔想太夜走,就隨便搵間快餐食下。食漢堡包就最快,我哋去咗Burger Joys,裏面嘅員工都係西人,呢度嘅漢堡包皮比較厚,又軟熟,覺得特別好味,而且即叫即整,叫咗個漢堡包同魚柳包,都係新鮮熱辣上台,漢堡大片又多汁,魚柳炸得剛剛好。另外叫咗個士多啤梨奶昔,奶昔好大杯,好香士多啤梨味。Coconut Water就甜甜地都幾清新,不過係罐裝,我覺得飲咖啡抵啲😜

2019-10-08
2019-10-23 84 瀏覽
今日同女朋友去咗行西環碼頭影相,行完之後女朋友話想食burgerz ,當我苦惱緊附近邊度有好食嘅burger果陣,比我喺OP 上面搵到好耐之前食過灣仔Burger Joys嘅分店喺西環呢度都有,所以就同女朋友由碼頭行咗去西營盤,路程話遠唔遠話近唔近呢度嘅位置唔係咁易搵,位置喺一個後巷入面Burger Joys 餐廳裝修簡潔座位唔多,因為店舖入面面積唔大芝士牛肉漢堡食落好有牛味,十分juicy,配上熱辣辣微溶嘅芝士,加埋生菜同蕃茄,勁正魚柳漢堡外皮香脆,魚肉滑嫩,而且炸魚非常大,配埋沙律醬食一流黑松露薯條即叫即炸,黑松露份量一D都唔少,薯條下面仲有大量黑松露油蒜香雞翼大大隻,隻隻上面都充滿蒜粒

果陣,比我喺OP 上面搵到好耐之前食過灣仔

呢度嘅位置唔係咁易搵,位置喺一個後巷入面

蒜香雞翼大大隻,隻隻上面都充滿蒜粒
2019-10-20
10 分鐘 (堂食)
2019-10-21 98 瀏覽
自從年多前發掘了素BURGER這塊新大陸後就是不能自拔的感覺 ,現在偶然也會有BURGER癮這間BURGER略有名氣,友人試過覺得不錯 於是本人便跟風來了西環這間店在街角的小巷中,位置有點隱蔽店裏也不大,有六至七張高吧檯 晚上七時到達,店內有兩組客人環境清幽,很適合收工二人飲啤酒談談心BLACK TRUFFLE FRIES $49 黑松露的魅力是沒法可擋 薯條即點即炸,熱辣辣粗度較金拱門的幼身 淋上黑松露油,邪惡的美味雜菌蘑菇芝士漢堡 MUSHROOM CHEESE BURGER $89 不喜歡酸瓜,落柯打時已要求走酸瓜 特別在蘑菇切碎整塊拿去炸,口感很脆 麵包鬆軟,口感有點像鬆餅,個人頗喜歡的 牛肉漢堡 SINGLE BURGER $99 友人說牛肉味很香,肉質JUICY不乾 煎得很香口,份量剛剛好,食完也不會覺得膩SAN MIGUEL DRAUGHT $38 食了熱氣野, 當然要飲杯鬼佬涼茶降火 啤酒入口柔順,帶微微甘苦是很容易接受的一款啤酒, 女生也很適合飲總括而言, 這樣的素BURGER質素很不錯 麵包鬆軟的口感, 令本人一試難忘 ENCORE的日子看來也不遠了
自從年多前發掘了素BURGER這塊新大陸後
就是不能自拔的感覺 ,現在偶然也會有BURGER癮

這間BURGER略有名氣,友人試過覺得不錯
於是本人便跟風來了

西環這間店在街角的小巷中,位置有點隱蔽

店裏也不大,有六至七張高吧檯
晚上七時到達,店內有兩組客人
環境清幽,很適合收工二人飲啤酒談談心

BLACK TRUFFLE FRIES $49
黑松露的魅力是沒法可擋
薯條即點即炸,熱辣辣
粗度較金拱門的幼身
淋上黑松露油,邪惡的美味
BLACK TRUFFLE FRIES

不喜歡酸瓜,落柯打時已要求走酸瓜
特別在蘑菇切碎整塊拿去炸,口感很脆
麵包鬆軟,口感有點像鬆餅,個人頗喜歡的

牛肉漢堡 SINGLE BURGER $99
友人說牛肉味很香,肉質JUICY不乾
煎得很香口,份量剛剛好,食完也不會覺得膩
牛肉漢堡 SINGLE BURGER

SAN MIGUEL DRAUGHT $38
食了熱氣野, 當然要飲杯鬼佬涼茶降火
啤酒入口柔順,帶微微甘苦
是很容易接受的一款啤酒, 女生也很適合飲
SAN MIGUEL DRAUGHT

總括而言, 這樣的素BURGER質素很不錯
麵包鬆軟的口感, 令本人一試難忘
ENCORE的日子看來也不遠了
2019-10-20 63 瀏覽
Burger Joys是香港我最愛的漢堡包店其中之一,久不久就會來光顧,餐廳帶有濃厚美國色彩,食物充滿美式地道風味,他們提供多款漢堡選擇,我點了最受食客歡迎的芝士牛肉漢堡,漢堡包外脆內軟,牛肉多汁肉味濃郁,還可以加錢升級套餐包括不同種類薯條,以及飲品例如汽水和啤酒,還有我最愛的奶昔。餐廳亦有多種小食,我們點了蒜香雞翼也非常美味。總括來說,Burger Joys食物質素好加上價錢合理,漢堡包喜好者必定要試!
2019-10-16 207 瀏覽
好鍾意食burger pizza嘅我 成日係OpenRice 都見到burger joy 好多人話好食 咁岩朋友係西營盤番工 咁就lunch time過去試下啦 店舖位置真係有d隱蔽係巷到 地方唔大lunchtime無咩人 坐低緊係諗食咩burger 我最後就揀左芝士牛肉 朋友就揀左最普通嘅牛肉burger 再加左個炸蕃薯條Burger 即叫即整 人唔多等左唔太耐就有啦 一上枱其實個樣唔係話太吸引嘅 感覺有少少分離 加上見到我好唔鍾意嘅生洋蔥同酸黃瓜(純粹個人喜好 有多人好鍾意嘅)佢地只係單單咁夾左入去 有少少食Mcdoanld嘅feel 咁我拎走左就一啖食落去啦 主要嘅味係千島醬嘅味 個塊牛肉係okay 嘅 但唔夠juicy 不過at least 唔會好似連鎖快餐店個d dry到食唔到 (不過中高間嘅burger好應該做到嘅) 芝士係我幾失望嘅點 我唔太feel到食到塊芝士 話曬芝士貴過普通$20 我食完有感覺可有可無 個包方便一睇就知好有光澤 即係油油地 我明嘅令個包好香但我個人就認為油左d 口感係嘅差嘅 偏向鬆軟 少少似餐包個type 講左咁耐整體一般 又唔叫差嘅 可能我對佢有期

Burger 即叫即整 人唔多等左唔太耐就有啦 一上枱其實個樣唔係話太吸引嘅 感覺有少少分離 加上見到我好唔鍾意嘅生洋蔥同酸黃瓜(純粹個人喜好 有多人好鍾意嘅)佢地只係單單咁夾左入去 有少少食Mcdoanld嘅feel 咁我拎走左就一啖食落去啦 主要嘅味係千島醬嘅味 個塊牛肉係okay 嘅 但唔夠juicy 不過at least 唔會好似連鎖快餐店個d dry到食唔到 (不過中高間嘅burger好應該做到嘅) 芝士係我幾失望嘅點 我唔太feel到食到塊芝士 話曬芝士貴過普通$20 我食完有感覺可有可無 個包方便一睇就知好有光澤 即係油油地 我明嘅令個包好香但我個人就認為油左d 口感係嘅差嘅 偏向鬆軟 少少似餐包個type 講左咁耐整體一般 又唔叫差嘅 可能我對佢有期望啦
芝士牛肉漢堡

但值得一讚嘅係炸蕃薯條 雖然唔係即炸好熱但外脆內軟 而且甜度好好 儘管食完個burger再食都脆 食厭左炸薯條叫蕃薯條 好okay ah~

2019-10-16 43 瀏覽
Cookie and cream milkshake milkshake 呢樣野係唔會伏的,呢間野都係一樣,雖然有d甜,但唔會令人好抗拒,飲完會好悶滿足Cheese burger整體來講可以接受,分開來講,個牛好juicy,唔會太硬太dry,係唔錯的,但係個包唔係我鍾意嘅口感,個包唔夠香,有少少可惜Cheese fries薯條好夠脆,唔係林嗰隻,加埋啲芝士口感會豐富左
Cookie and cream milkshake

Cheese fries
薯條好夠脆,唔係林嗰隻,加埋啲芝士口感會豐富左
2019-10-12 59 瀏覽
又去了西區覓食 這次選了一間吃burger的小店 因為附近有修路 所以有點難找 幸好附近的商家一聽到吃burger就知道是這家 才指示到我們🙈這家主打漢堡 所以我們直接點signature double cheese burger 貌似好多料🤤原本想試all day breakfast 但剛好售罄 所以加了6隻crispy garlic wings 洋蔥圈 和甜蕃薯條 飲品方面要了一杯cookies and cream milk shake😎首先到是Cookies and cream milk shake 口感很滑 十分濃厚 曲奇亦很多 好像食雪糕般🤣小食方面 賣相都好吸引 炸得好金香🤤之前去澳洲食西餐時 都會配蕃薯條 其實也很配!這家的蕃薯條好甜 洋蔥圈內裹仍然juicy 最重要是份量都很多!重點的Signature double cheese burger也沒有讓我們失望 跟圖片一樣 很足料!它的包有別於一般 重牛油味 偏甜的 亦有烘烤過 跟芝士和牛扒很配!牛扒也煎得很香口 周邊煎得很香脆👍Garlic crispy chicken wing 也炸得得香脆!配合泰式辣醬 即便熱氣也

Garlic crispy chicken wing 也炸得得香脆!配合泰式辣醬 即便熱氣也想再吃🤣
2019-09-29 90 瀏覽
現今人對burger的要求已經超越純粹兩片包和一塊肉了,講究用料和風味。今次來到小巷的這間,很有小店街頭風味。當然,一點就是最基本的那款beef burger 再加上一杯milkshake了。burger有自製的sauce加上生菜、蕃茄和洋蔥,咬下去超juicy。再喝一口strawberry milkshake 完全是在美國的街頭。扭紋薯條和水牛雞翼也不錯,即點即做,新鮮。配杯float 還有得選root beer呢!棒!

今次來到小巷的這間,很有小店街頭風味。

扭紋薯條和水牛雞翼也不錯,即點即做,新鮮。

配杯float 還有得選root beer呢!

棒!
2019-09-26 121 瀏覽
好耐之前食過灣仔嘅 Burger Joys,覺得幾高質,今日同朋友去咗西環分店~我以前食過 Beef Burger勁好食,但最近戒咗食,所以我今次就叫咗雜菌蘑菇芝士漢堡,朋友叫咗 雞肉漢堡,同埋share咗一份黑松露薯條。 雜菌蘑菇芝士漢堡 ($89)如果係素食者都可以嗌呢個,因為有雜菌、紅洋蔥、生菜、番茄、酸瓜同芝士,好多料!佢嘅蘑菇唔係大啡蘑,亦唔係一片片嘅蘑菇,而係將雜菌同蘑菇都切碎,再煎成一塊好厚嘅雜菌堡~雖然無肉,但食落都好juicy,而且顏色同食物搭配都好豐富,令人食指大動😋雞肉漢堡 ($89)就咁睇個賣相都好吸引,好多邪惡嘅芝士醬,亦有紅洋蔥、生菜、番茄、酸瓜~雞肉煎得好香,肉質鮮嫩!而且個包好香脆,即叫即做又夠熱,食落更加有口感!黑松露薯條 ($59)同平時食嘅黑松露薯條唔同,呢款係黑松露醬而唔係碎,但只係鋪係面所以味道唔夠均勻。叫咗兩杯野飲,加埋真材實料嘅burger都係300幾,高質抵食!

雜菌蘑菇芝士漢堡 ($89)

雞肉漢堡 ($89)

黑松露薯條 ($59)

2019-09-22 123 瀏覽
餐廳位置唔係咁好搵,位置好似係一個後巷位咁。出面有條樓梯,牆上面畫滿哂好多graffiti, 好似外國街頭啲特色快餐咁。我地已經黎咗2次,啲嘢食好好食,特別係佢地啲burger, 被評為全港最好食burger 架,真係名不虛傳。暫時黎講都係我係香港食過最好食嘅burger. 食完已經好想即刻返黎食佢個cheese burger 唔單只又厚,肉質又juicy,連個包都香煎過。所以食落特別脆口, 好邪惡洋蔥圈都係即叫即整,超脆 👍👍 餐廳仲要可以係online book! 好正!

洋蔥圈都係即叫即整,超脆 👍👍

餐廳仲要可以係online book! 好正!
Cheeseburger
洋蔥圈
  • 芝士牛肉漢堡
2019-09-22 58 瀏覽
西環嘅大街小巷總係有好多美食在其中~呢間位於西環第一街既Burger Joys ~ 食落又真係好Joy~~~牛肉漢堡好多層次~牛肉恰到好處,乾身之餘又有啲Juicyyy~~~配菜充足不會膩~黑松露薯條🍟~係我favor~好食到呢!停唔到口~黑松露勁香~條條薯條都沾到松露~薯條炸到岩岩好,外脆內軟😋雞翼就試左水牛雞翼~醬汁酸酸地微辣~咁多邪惡野配番罐可樂,正~😎
西環嘅大街小巷總係有好多美食在其中~

雞翼就試左水牛雞翼~醬汁酸酸地微辣~

咁多邪惡野配番罐可樂,正~😎
  • 黑松露薯條
2019-09-14 100 瀏覽
Burger Joys 餐廳裝修簡潔座位不多 兩三張高枱經典雙層芝士牛肉漢堡 –既然店名是「Burger Joys」當然要試一下他的招牌菜美國黑安格斯牛肉煎得剛剛好中間略帶粉紅色牛肉味道濃郁 肉汁豐富麵包的外層微脆帶牛油香內裡鬆軟有彈性芝士溶化在漢堡內配上新鮮的番茄、生菜、洋蔥和酸青瓜口感豐富 經典水牛雞翼 雞翼肥美嫩滑一咬肉汁四濺味道酸辣香濃 非常開胃 芝士薯條 芝士鋪滿在金黃色的薯條薯條脆口不油膩 洋蔥圈 外皮炸得金黃酥脆內裏是微甜的洋蔥 味道不俗

Burger Joys 餐廳裝修簡潔
座位不多 兩三張高枱

經典雙層芝士牛肉漢堡 –
既然店名是「Burger Joys」
當然要試一下他的招牌菜
美國黑安格斯牛肉煎得剛剛好

中間略帶粉紅色
牛肉味道濃郁 肉汁豐富
麵包的外層微脆帶牛油香
內裡鬆軟有彈性
芝士溶化在漢堡內
配上新鮮的番茄、生菜、洋蔥和酸青瓜
口感豐富

經典水牛雞翼