2021-11-28 147 瀏覽
觀塘區太多野食,但最緊要係有心機逐間試😂😂😂⋯⋯否則會miss左好多好野。今日同地膽搵食。黎到一間自助小店cafe…自己apps落單,可以櫃枱比錢或手機比。點左個飛彈牛漢堡,熟度剛好,入面有汁又嫩肉。加埋面頭芝士係好正架。蛋飯同樣好出色,包住飯,又滑又夠香。燒牛肉黑墨汁包都好fresh.包嘅質地輕盈,食完唔會飽飽滯滯。牛肉似風乾式,但唔會好乾。食到牛香味心太軟的確是軟的,流心感覺非常好。亦唔好甜,但絕對是好味的。因我好怕扮少糖唔拖唔水嘅甜度😎😎

2021-11-25
2021-11-27 95 瀏覽
Finally Friday 🐌👏🏻👏🏻.觀塘真係美食天堂🎡工廠大廈林立,活力十足🔥.餐廳行工業風格,十分chic,最欣賞佢餐具有消毒機消毒過先比客人🦦炸魚柳漢堡 性價比超高,魚柳炸得好可口,薯條🍟加咗啲辣粉,好惹味😋😋本驒漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 個漢堡比想像中juicy,無出面食既咁乾淨淨,特製醬汁簡直一流❤️朱古力咖啡+榛子 咖啡味濃郁,加埋榛子🌰就味道更香.綠茶鮮奶 奶味較重,但這個價錢已值得讚賞🍵南瓜湯 口感一流,配合埋少少香草簡直畫龍點睛
Finally Friday 🐌👏🏻👏🏻
觀塘真係美食天堂🎡工廠大廈林立,活力十足🔥

炸魚柳漢堡
性價比超高,魚柳炸得好可口,薯條🍟加咗啲辣粉,好惹味😋😋

本驒漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯

朱古力咖啡+榛子
咖啡味濃郁,加埋榛子🌰就味道更香
綠茶鮮奶
奶味較重,但這個價錢已值得讚賞🍵

南瓜湯
口感一流,配合埋少少香草簡直畫龍點睛

2021-11-26 109 瀏覽
雜肉配巴馬風乾火腿伴香辣蕃茄汁意粉🍝雜肉包括香腸粒同埋煙鴨肉,再加埋Parma Ham~都算幾夠protein. 香辣汁都唔算好辣,都只算係提一提味,主調都仲係蕃茄汁。意粉都幾彈牙,而且仲都有啲啲配菜,溫度幾足夠。溫度造就味道,入口舒服。無花果巴馬風乾蝴蝶粉藜麥沙律,半隻糖心蛋。無花果都算難得食到,都算幾sweet。蝴蝶粉🦋 雖然唔算好多,都有少量,以配搭沙律🥗嚟講算係夠食。沙律菜都真係幾fresh 又乾淨,而且幾乾淨。沙律菜嘅份量都算係足夠,要兩個人分食先算係平均。沙律汁係黑醋,味道少少酸,幾開胃。凍綠茶拿鐵 & 凍泡沫朱古力🍫
Latte 和 朱古力凍飲都唔算好甜,味道natural 啱啱好
雜肉配巴馬風乾火腿伴香辣蕃茄汁意粉🍝

無花果巴馬風乾蝴蝶粉藜麥沙律,半隻糖心蛋。

凍綠茶拿鐵 & 凍泡沫朱古力🍫
2021-11-26
2021-11-25 378 瀏覽
觀塘工業區抵食西餐廳➖bubble tree🍴今日嚟左觀塘接朋友收工 特登上openrice睇左附近工業區有咩好嘢食 等左佢勁耐😂〰️瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡 $98呢個牛肉漢堡都幾好食 蔬菜尤其青瓜好新鮮 個薯條同普通薯條有啲唔同 好似薯角質地 小編同友人都好中意食 漢堡包入面嘅芝士好大舊 真係好crazy😹但可惜個麵包有少少失色 比較厚同硬🥺〰️ 日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 $85呢個飯好高質!!牛肉滿堡好juicy 仲要係蛋包飯嚟 配埋啲黑椒汁好夾 值得一提入面係紅米飯 健康之選👍🏻〰️雪糕窩夫 +$28窩夫好鬆軟 熱辣辣同雪糕一齊食好正 貪心小狗 如果雪糕可以大球少少就好🥺留意返呢間餐廳係要自助服務 嘢食 水同餐具都要自己拎der🤣西餐嚟講呢間餐廳好抵食 可能會再翻兜👍🏻💰 $220 (2人)食物質數 ⭐️⭐️⭐️⭐️環境舒適 ⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️#hkcp_觀塘➖➖➖➖➖➖➖➖📍 Bubble Tree (成業工業大廈) (觀塘)觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室
觀塘工業區抵食西餐廳➖bubble tree🍴

〰️瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡 $98

〰️ 日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 $85

〰️雪糕窩夫 +$28
雪糕窩夫

💰 $220 (2人)
食物質數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境舒適 ⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
#hkcp_觀塘
➖➖➖➖➖➖➖➖
📍 Bubble Tree (成業工業大廈) (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室
2021-11-24 313 瀏覽
喺觀塘想食輕食我有好推介!價錢唔貴味道好雖然喺工廈入面,但都坐得都幾舒服今日我又黎食下午茶揀左煙三文魚忌廉芝士bagel如果出去cafe食五六十蚊一定走唔甩但喺呢度加多杯rose latte先係$46!抵食!Bagel足料新鮮沙律菜配三文魚忌廉芝士一定好食Bagel包烘熱夾扁口感煙韌唔死實Rose latte香濃而且有淡淡花香味唔係用玫瑰糖漿所以唔假味飲落亦唔會太甜下午茶一個Bagel一杯latte真係最高嘅享受!
喺觀塘想食輕食
我有好推介!

價錢唔貴味道好
雖然喺工廈入面,但都坐得都幾舒服

今日我又黎食下午茶
揀左煙三文魚忌廉芝士bagel
如果出去cafe食
五六十蚊一定走唔甩
但喺呢度
加多杯rose latte先係$46!
抵食!

唔係用玫瑰糖漿
所以唔假味
飲落亦唔會太甜

一個Bagel一杯latte
真係最高嘅享受!
2021-11-18
下午茶
朋友們係觀塘放工😚所以就黎左e間餐廳食😳食物唔錯 性價比又高😳😚環境仲好適合同朋友傾下計今日大概6半左右到 見7點左右開始好full🤔仲有人要排隊 所以想食既記得book左枱先會好d~去相先!!!田園素菜沙律 +$8田園沙律配左醋汁 有少少酸味但又唔會過酸😳 蔬菜新鮮 仲加左牛油果🥑食到出係新鮮既😚好食南瓜湯 +$5南瓜味濃 但完全唔係死甜味😚湯上面有少少香草🌿 增加左個味道 有少少層次感 整體唔會有南瓜湯果種好漏既感覺😳烤焗丹麥原隻豬手配有機紅米飯 $79E個豬手不得不讚 豬手肉超多!超級淋!係啖啖肉😍同埋一切d肉就淋到出曬黎😳完全唔駛用力切超級方便食 整體又好食👍🏻讚小食拼盤 $108包括 幾樣小食-水牛城雞翼-炸雞件-薯條-墨西哥薄脆片-豬肉腸當中我最鐘意係雞翼同薯條😻雞翼少少辣好野味 肉質滑唔乾薯條炸到好脆身 同時唔油比較乾身 完全唔硬😚正而我個朋友就好鐘意雞件同豬肉腸 炸到岩岩好 唔會好硬😳白酒忌廉汁吞拿魚芝士焗海鮮蝴蝶粉 $65超推薦!! 吞拿魚芝士汁超濃味😍配埋蝴蝶粉好夾! 而且焗出黎唔會好乾 😚多汁好食瘋狂芝士日本飛彈牛漢堡 $98入面有勁大塊芝士😳🤣芝士迷必點芝士輕微
朋友們係觀塘放工😚

去相先!!!

田園素菜沙律 +$8

南瓜湯 +$5
整體唔會有南瓜湯果種好漏既感覺😳

烤焗丹麥原隻豬手配有機紅米飯 $79
E個豬手不得不讚 豬手肉超多!超級淋!
係啖啖肉😍同埋一切d肉就淋到出曬黎😳完全唔駛用力切

瘋狂芝士日本飛彈牛漢堡 $98
入面有勁大塊芝士😳🤣芝士迷必點
芝士輕微溶 食落有芝士味 配埋個飛彈牛好夾😻

朱古力心太軟 +$28
甜品係餐加28蚊既心太軟~
本身對加28既心太軟真係無好大期望
😳但食落真心覺得值得加黎食
一切開入面既朱古力係會流心出黎 朱古力味濃😋上面既雪糕入面有少少脆果 配埋一齊食 好好食😚
2021-11-23 190 瀏覽
今次同朋友聚會黎到觀塘成業街既bubble tree一間高質小店瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡十分高質,鬆軟既面包夾住飛驒牛漢堡扒仲有燒到半溶既咸香芝士,最底仲有生菜,洋蔥同蕃茄,令到成個食到尾都唔會太膩忌廉汁吞拿魚焗海鮮蝴蝶粉新鮮焗出黎,上台仲係熱辣辣蝴蝶粉煮得岩岩好,唔會太軟係我鍾意有咬口既pasta ,加上忌廉芝士焗一口接一口停不下來烤焗丹麥原隻豬手配有機紅米飯一上台大家都嘩一聲,勁大隻豬手不過店家處理得好好,一D都唔會靭輕易用刀叉切開,加埋佢配上既醬汁咸香軟熟,好好味最後仲有心太軟作結切開流心,朱古力唔會太甜熱既心太軟配上冰冷既雪糕好滿足既一餐飯呢間餐廳CP值好高,份量大價錢又相宜好推薦👍🏻👍🏻
今次同朋友聚會黎到觀塘成業街既bubble tree
一間高質小店

瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡
十分高質,鬆軟既面包夾住飛驒牛漢堡扒

忌廉汁吞拿魚焗海鮮蝴蝶粉
新鮮焗出黎,上台仲係熱辣辣
蝴蝶粉煮得岩岩好,唔會太軟
係我鍾意有咬口既pasta ,加上忌廉芝士焗
一口接一口停不下來

烤焗丹麥原隻豬手配有機紅米飯
一上台大家都嘩一聲,勁大隻豬手
不過店家處理得好好,一D都唔會靭
輕易用刀叉切開,加埋佢配上既醬汁
咸香軟熟,好好味

心太軟

最後仲有心太軟作結
切開流心,朱古力唔會太甜
熱既心太軟配上冰冷既雪糕
好滿足既一餐飯

呢間餐廳CP值好高,份量大價錢又相宜
好推薦👍🏻👍🏻
心太軟
  • 朱古力心太軟配雪糕
觀塘呢間cafe好評好多,全日一個menu,單點食物價錢都算抵食,$50-60有意份同飯,仲任你加錢加set,湯,沙律,甜品,嘢飲任君選擇,見到勁多人話$98日本飛驒牛漢堡係必食,啲食評誇張到個個都讚,咁抵100蚊唔使食到和牛,冇理由唔試下嘅!🍔瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡配薯條沙律$98 (單點)呢個包已經係全餐廳最貴嘅單點,一上枱份量都好大,賣樣都好靚,滿心期待食落口,極大反差😅配料有酸瓜,青瓜,蕃茄,生菜,洋蔥,芝士,日本飛驒牛漢堡扒。個包係甜甜哋,有煎過,生菜青瓜係fresh幾爽口,但個醬汁就係普通沙律醬(茶餐廳食到嗰種)加少少係生菜面嘅蜜糖芥末醬 ,嚴格嚟講配菜正常,但塊牛出事,完全食唔出鋪店所講嘅日本飛驒牛漢扒嘅質素,一啲牛味都冇,普通到係冇乜味,煎得正常冇好乾但都唔juicy,味道好淡,似係茶記食嘅下午茶漢堡包嘅肉,絕對冇阿信屋賣緊$30/1塊嘅和牛漢堡嘅質素,$98冇得要求啲咩,但扣除返沙律同薯條,淨包$68冇M記質素喎😂塊瘋狂芝士應該係brie,芝士味好淡,夾埋個包食係冇乜芝士味,只能夠講同burger唔夾。薯條係凍㗎,係凍㗎,係凍㗎,完全係炸起勁耐嗰種,但都脆脆地,我唔高

🍔瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡配薯條沙律$98 (單點)
薯條係凍㗎,係凍㗎,係凍㗎,完全係炸起勁耐嗰種,但都脆脆地,我唔高期望,但凍嘅薯條都夠上俾客?叮返比我都叫有啲誠意啊….
沙律菜配黑醋正常。

🍴朱古力心太軟配雪糕 +$28 (跟餐加配)
食完burger,本身對甜品冇期待,但佢比起主菜好好多!心太軟即叫即整,切開有少少流心,算合格啦,朱古力味都濃,食落比較黏口,雪糕係普通朱古力(雀巢),偏甜,ok嘅。

☕️cappuccino 16oz +$10 (跟餐加配)
大杯到嚇親,用茶記凍飲鐵杯裝幾搞笑😂平心而論,咖啡味香又唔苦,幾好飲。$8就12oz,覺得差$2大杯抵啲,要咗大杯,但真心太大杯,又頂胃又飽仲訓唔到😂😂😂

推薦指數: 5/10
主食一般般啦,$98日本飛驒牛漢堡一定唔使試,唔會有日本質素,M記安格斯會好食好多,起碼有牛味,但甜品同咖啡都唔差,5分係俾佢個價錢,起碼貼地,但觀塘咁多間好食嘅cafe,唔會特別推薦,貪平可以試下。
約個frd食飯果陣發現左依間價錢好划算既cafe😚 最吸引我既係滑蛋蓋鐵板飯 有啲似pepper lunch咁 但選擇就多啲😛.餐廳採用自助形式 除左鐵板飯 仲有意粉飯沙律🥗同漢堡等 另外可以加錢轉set有埋餐湯/甜品~.▫️日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板飯 $85賣相好吸引😚 滑蛋整得剛好cover晒成個飯 可以連埋個帶點甜既燒汁撈飯食😍 味道都幾香濃 漢堡扒厚度剛好 肉質紥實有肉汁 味道唔錯 仲有粟米粒伴碟添😛.▫️香煎三文魚扒滑蛋蓋鐵板飯 $68本身想叫鰻魚但咁岩冇晒🥲 就唯有食三文魚扒 但原來都幾大塊😍 煎至金黃色 啖啖三文魚香之餘再略帶焦香味~.▫️green tea latte +$8估唔到會有拉花😚 個貓柄仲要好qq 奶香味偏重 再帶淡淡既綠茶味~.總結,滑蛋蓋飯依個價錢黎講整得好唔錯 仲要好足料😚 突然想食鐵板係一個選擇design😛 其他意粉都係差唔多依個定價 好划算~ 見到隔離點左沙律都超大兜的🤭

▫️日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板飯 $85

▫️香煎三文魚扒滑蛋蓋鐵板飯 $68

▫️green tea latte +$8
$98蚊食到日本飛驒牛🇯🇵🐃係咩玩法?👏🏻真係平價既西餐🤑餐廳🍽有意粉🍝 • 鐵板飯🍳🍚 • 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫🍔 • 唔同種類既包🥐🥯🍞實有岩你心水既野食🤭~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡 ($98)超厚既𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫🍔,除左飛驒牛🐃係重點之外,中間🤌🏻夾個舊熱到溶溶地既𝐁𝐢𝐫𝐞 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞🧀都唔少野,我冇講錯,係舊❣️係舊❣️唔係🙅🏻‍♀️片裝芝士🧀芝士🔥熱到溶溶地,飛驒牛漢堡🇯🇵🐃唔算好厚但牛肉味🐃好濃,唔乾,有肉汁勁𝐉𝐮𝐢𝐜𝐲💦仲有夾左沙律菜🥗 • 蕃茄🍅 • 洋蔥🧅,減低油膩感😌仲包埋超脆✨既粗薯條🍟 • 黑醋沙律菜🖤🥗.▪大啡菇 • 牛油果 • 羽衣甘藍薯仔沙律 ($59 • Main Menu)羽衣甘藍🥬高纖低卡💃🏻 • 抗氧化💆🏻‍♀️,係靚靚既恩物💕配🖤黑醋汁,酸味比甜味重😛大啡菇🍄切左片🔪,仲有菇汁💦薯仔🥔沙律,仲加左西蘭花🥦 .▪紫薯湯 (跟Main Menu +$5)好紫呀💜 甜甜中帶有少少🤏🏻鹹味,質地偏稠身🥣.▪煙三文魚 • 忌廉芝士比高包 ($38 • Tea Set)𝐁𝐚𝐠𝐞𝐥🥯中間🤌🏻塞左沙律

$98蚊食到日本飛驒牛🇯🇵🐃係咩玩法?👏🏻
真係平價既西餐🤑
實有岩你心水既野食🤭
▪瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡 ($98)
超厚既𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫🍔,除左飛驒牛🐃係重點之外,
我冇講錯,係舊❣️係舊❣️唔係🙅🏻‍♀️片裝芝士🧀
芝士🔥熱到溶溶地,
飛驒牛漢堡🇯🇵🐃唔算好厚
但牛肉味🐃好濃,唔乾,有肉汁勁𝐉𝐮𝐢𝐜𝐲💦
仲有夾左沙律菜🥗 • 蕃茄🍅 • 洋蔥🧅,減低油膩感😌

仲包埋超脆✨既粗薯條🍟 • 黑醋沙律菜🖤🥗
瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡 ($98)

配🖤黑醋汁,酸味比甜味重😛
大啡菇🍄切左片🔪,仲有菇汁💦
薯仔🥔沙律,仲加左西蘭花🥦

▪紫薯湯 (跟Main Menu +$5)
好紫呀💜 甜甜中帶有少少🤏🏻鹹味,
質地偏稠身🥣
紫薯湯 (跟Main Menu +$5)

𝐁𝐚𝐠𝐞𝐥🥯中間🤌🏻塞左沙律菜🥗,
包體🔥烘到好脆💥,切🔪落去有卡一聲,
可能太脆✨唔係好覺煙韌感🤣
底個塊🥯搽左忌廉芝士🧀,同煙三文魚幾夾🐟

🔺免收加𝟏𝟎%服務費🙆🏻‍♀️
🔺如要水💦 / 調味🧂 / 餐具🍴,請💁🏻‍♀️自行到自助區拎。
自助區

🔺自己去𝐂𝐚𝐬𝐡𝐢𝐞𝐫俾錢落單📝,然後聽號碼攞野食。
Cashier

🔺𝐓𝐞𝐚 𝐒𝐞𝐭下午茶🍵 供應時間(14:00 - 18:00)
🔺餐廳有𝐖𝐢𝐟𝐢提供💻
2021-11-20 1134 瀏覽
📍 Bubble Tree 係觀塘工廠區有間平價西餐廳🍴佢地有菜式種類有超多 有湯、意粉、鐵板餐、burger、包類、甜品等個餐牌有勁多選擇 睇到你眼都花🤣-公司三文治配薯條 $40一共有4舊三文治 三文治已經烘過底 所以食落好脆口 中間用夾住好多生菜、青瓜、仲有炒蛋同埋煙肉 食落有多重口感🤓另外薯條嘅份量都幾多 食落去仲特別脆🤫 新鮮炸完出嚟曲奇榛子朱古力 +$10飲品跟餐加$10 原本係淨係普通朱古力 可以免費自己揀加咩配料🤭我哋就揀咗加碎曲奇同榛子粒😛 仲叫左多奶飲落去奶味重 又唔會太甜😘日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 $85個拌飯勁健康 入邊啲飯係紅米飯😍大大個滑蛋同黑椒醬汁撈埋一齊食好好味🥰主角當然係塊飛驒牛漢堡 食落去Juicy 口感都唔錯 撈埋啲飯一齊食好味😋另外餐湯我哋就揀咗南瓜湯😚 食落去南瓜味濃郁 仲食到一啲南瓜蓉 非常足料!雪糕窩夫 +$28窩夫熱辣辣上枱😆 佢同我平時食開嘅甜品窩夫有啲唔同🙈 佢出面有一層酥皮 食落去口感偏硬同脆 仲有朱古力醬、cream 同雪糕做裝飾 食完好滿足🥰另外跟餐仲有一杯嘢飲 我就揀咗佢哋嘅蘋果茶因為叫咗走甜所以飲落去唔甜🤣 但味道唔差
📍 Bubble Tree
係觀塘工廠區有間平價西餐廳🍴佢地有菜式種類有超多
有湯、意粉、鐵板餐、burger、包類、甜品
個餐牌有勁多選擇 睇到你眼都花🤣

日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 $85
個拌飯勁健康 入邊啲飯係紅米飯😍
大大個滑蛋同黑椒醬汁撈埋一齊食好好味🥰

雪糕窩夫 +$28
仲有朱古力醬、cream 同雪糕做裝飾 食完好滿足🥰

另外跟餐仲有一杯嘢飲 我就揀咗佢哋嘅蘋果茶
因為叫咗走甜所以飲落去唔甜🤣
但味道唔差 有淡淡嘅蘋果味🙆🏻‍♀️
蘋果汁

芝士肉醬焗薯 $38
薯仔表面鋪滿左芝士同埋肉醬 食落去酸酸甜甜
芝士味都好香 當小食都唔錯😆
芝士肉醬焗薯

✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
綜合食評📝
#hkfoodies 🇭🇰 #米奇吃貨日常😋
公司三文治配薯條
曲奇榛子朱古力
芝士肉醬焗薯
💥 飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯💥-🌼日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 $85賣相吸引 鐵板熱辣辣, 飛驒牛夠厚身好有牛味 肉質鮮嫩 好juicy滑蛋同車打芝士包滿飯 配上日式黑椒汁 每啖都好滿足-🌼田園素菜沙律配牛油果 +$8牛油果夠新鮮 點埋醋食好搭-🌼煙肉白菌卡邦尼蝴蝶粉 $56蝴蝶粉口感 煙煙韌韌 好有口感沾滿卡邦尼醬汁 味道creamy 煙肉份量都好足夠-🌼水牛城雞翼 $48有六隻 雞翼好入味 雞肉滑同惹味 個汁少少辣-🌼蘋果茶 $13有幾片蘋果 甜甜地 飲完成身暖曬-🌼紐約芝士切餅配雪球+$28芝士味道濃郁但係唔會膩雪球係朱古力果仁雪糕 層次豐富 一定要叫!-📍 Bubble Tree (成業工業大廈) (觀塘)觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室
💥 飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯💥
🌼日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 $85

賣相吸引 鐵板熱辣辣, 飛驒牛夠厚身
好有牛味 肉質鮮嫩 好juicy

🌼蘋果茶 $13
有幾片蘋果 甜甜地 飲完成身暖曬
🌼紐約芝士切餅配雪球+$28

芝士味道濃郁但係唔會膩
雪球係朱古力果仁雪糕 層次豐富 一定要叫!
📍 Bubble Tree (成業工業大廈) (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室
2021-11-19 50 瀏覽
之前已經食過一次, 嗰日我揀咗素burger 食, 覺得素都整得幾好食, 所以今日想試吓其他嘢食。地方環境細細, 所以會有少少擠迫。即使過咗午飯時間都坐滿人。🍴白酒忌廉汁吞拿魚芝士焗海鮮蝴蝶粉唔好比個名呃咗, 無乜白酒味的, 不過焗嘅時間剛剛好, 蝴蝶粉唔會焗到乾曬。裡面有細粒仔魷魚同細粒仔蜆肉, 如果對海鮮呢2個字好期待嘅話就應該會失望, 不過個味道同芝士吞拿魚係好夾嘅。🍴隨主食奉送餐湯同飲品, 我揀咗南瓜湯同凍綠茶鮮奶, 南瓜湯味道好濃不過唔creamy, 比較杰身。綠茶鮮奶嘅綠茶味好濃, 不過比較甜。整體食物飲品都好, 值得推介比觀塘之友。

🍴白酒忌廉汁吞拿魚芝士焗海鮮蝴蝶粉

整體食物飲品都好, 值得推介比觀塘之友。
白酒忌廉汁吞拿魚芝士焗海鮮蝴蝶粉
2021-11-18
白酒忌廉汁吞拿魚芝士焗海鮮蝴蝶粉
2021-11-17 42 瀏覽
-🔸水牛城雞翼 $48🔸瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡 $110🔸安格斯牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 $117-收工約咗都喺觀塘返工嘅朋友食晚飯,揀咗依間西餐,嘢食性價比不錯,夜晚都幾full場喎!叫咗一份6隻雞翼,少少辣都幾好味。主食我叫咗招牌嘅飛驒牛漢堡,仲有一整塊好厚嘅芝士,連埋juicy嘅飛驒牛肉漢堡扒,一啖係完全咬唔晒㗎!非常滿足啊!朋友叫嘅鐵板拌飯,份量都好足,而且可以揀加倍芝士,飯底仲係紅米飯,加倍健康呢!
🔸水牛城雞翼 $48
🔸瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡 $110
🔸安格斯牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 $117

叫咗一份6隻雞翼,少少辣都幾好味。

2021-11-16 45 瀏覽
跟住同事成日會發掘到好嘢食!呢間係工廈入面嘅港式西餐cp值勁高!👉🏻香煎三文魚扒滑蛋蓋鐵板拌飯呢個份量真係大到嚇親😂塊三文魚扒仲大過我塊面,佢係用紅米飯,唔係普通嘅白飯,就算叫左少飯,我諗都仲有一碗飯嘅份量。仲有芝士同粟米,用黑椒汁調味,有啲似pepper lunch咁😂滑蛋係薄薄地一片,如果再厚啲會好味啲😋三文魚嘅表面煎得好脆,簡單用黑椒同鹽調味,但係我覺得煎得太耐,啲肉已經變到好鞋,口感唔係咁好。✨綠茶鮮奶+$10 雖然綠茶味唔係好濃,成杯係甜味比較出,但呢杯真係十分抵飲!跟餐加10蚊就有大大杯,我仲加左曲奇碎,增加口感😋👉🏻南瓜湯有甜甜嘅南瓜味,但係落嘅cream唔多所以唔會好杰,味道正常⛩環境:👉🏻舖頭唔大,大概十二張枱左右,所以lunchtime冇book枱都要等一等位👉🏻餐具消左毒放係櫃入面俾客人自己攞,水同紙巾都係自助形式💁🏼‍♀️服務:👉🏻用qr code落單亦都可以去counter落單,之後就等嗌number自己攞餐,全程都好似快餐店咁📝總評7.5/10性價比好高,份量勁多味道又唔會伏,最後我淨係食完塊三文魚同飲左杯野就飽左😅戰鬥力真係唔夠勁,可以encore!⏱冇限時

👉🏻香煎三文魚扒滑蛋蓋鐵板拌飯

✨綠茶鮮奶+$10

👉🏻南瓜湯

⛩環境:
👉🏻餐具消左毒放係櫃入面俾客人自己攞,水同紙巾都係自助形式

💁🏼‍♀️服務:

📝總評7.5/10