2023-07-09 47 瀏覽
我點了幾道菜來品嚐,第一道是泰式鮮蝦碌柚沙律,這道菜色彩繽紛,鮮蝦肉質鮮美,配上脆爽的柚子果肉和香辣的調味醬,味道非常開胃,是一道很好的開胃菜。接下來上桌的是菠蘿梳打和青檸梳打,這兩款飲品口感清新,非常適合在夏日享用,其中青檸梳打的酸甜味非常平衡,讓人回味無窮。接下來是泰式南京椰汁雞湯,這道湯的湯底以椰汁為主,加上南京雞肉和香料熬煮而成,湯汁香濃,味道醇厚,入口滑嫩,讓人感受到泰式料理的獨特風味。最後上桌的是泰式海南雞飯,這道菜色香味俱佳,米飯軟糯,雞肉鮮嫩,搭配的醬汁味道濃郁,讓人食指大動。

2023-07-04 35 瀏覽
位於尖沙咀的泰國菜餐廳,商場直上至食肆樓層,餐廳走東南亞風格。地方不大,半開放式設計,廚房也可以清楚看到,主理的廚師都是泰國人。餐牌供應各款泰式料理,包括船麵、炒粉麵飯、海南雞、泰式小食及咖喱。沙律:泰式青木瓜沙律份量一小碗,青木瓜絲及紅蘿蔔絲爽脆,還有車厘茄、花生粒及豆角。沙律醬汁酸酸辣辣,越吃越辣,很開胃。粉麵飯:泰式海南雞飯 轉雞胸海南雞可加錢轉雞脾或雞胸,雞胸肉質也相當嫩滑,不帶肥肉,可以蘸點酸辣醬汁,更提鮮。配油飯吃,飯粒粒粒分明,帶清新的香茅椰香。另外還有一碗清湯,解解膩。粉麵飯:鳳尾蝦炒金邊粉泰式炒金邊粉,酸酸甜甜的味道,掛滿醬汁保持濕潤,不過麵條依然保持彈性,很惹味。一共4隻鳳尾蝦,蝦肉彈牙。整體份量也很適中。飲料類:泰式椰子刨冰泰式的飲品一般都是偏向甜度較高,這杯打成的椰奶冰的飲品綿密,椰奶味道濃香。甜品:泰式街頭椰子粟米雪糕以半個椰子殼盛著的雪糕,底下是椰子雪糕及椰汁糯米飯,上面灑上花生粒及一排排粟米粒,多重口感。
沙律:泰式青木瓜沙律

粉麵飯:泰式海南雞飯 轉雞胸

粉麵飯:鳳尾蝦炒金邊粉

一共4隻鳳尾蝦,蝦肉彈牙。整體份量也很適中。
飲料類:泰式椰子刨冰

甜品:泰式街頭椰子粟米雪糕

以半個椰子殼盛著的雪糕,底下是椰子雪糕及椰汁糯米飯,
上面灑上花生粒及一排排粟米粒,多重口感。
2023-07-03 30 瀏覽
係I square 睇完戲要食飯,落雨唔想出去,見到呢間新餐廳,價錢合理,俾佢呢個甜品吸引咗入去。佢哋主要做船麵同埋雞飯,但係就試咗香港少見嘅泰北咖喱雞脾麵,仲叫咗泰式肉碎炒飯同埋紅咖喱魚餅。泰北咖喱雞脾麵都幾重味,要用啲青檸汁平𧗾下。全蛋麵好索汁,雞髀肉都可以。泰式肉碎炒飯啲肉碎好乾身,甜辣味為主。紅咖喱魚餅好香,入面仲有豆角增加口感。食完先落椰子粟米雪糕.好快到。椰子雪糕好幼滑,加埋花生、粟米、椰子肉,原來係咁夾。食到底仲有糯米飯,雪糕已經溶咗做椰奶,又別有一番風味。

椰子粟米雪糕
2023-07-02
椰子粟米雪糕
2023-06-30 36 瀏覽
黎Isquare 睇戲揾食,見到新開左間泰國餐廳,就試下新野好似話係出名食船麵,不過我就冇食船麵🍍菠蘿炒飯🥘咖喱雞🍗炸蝦餅三個食物都唔錯,最鍾意係炒飯,有燒菠蘿,咖喱雞其實OK,不過因為太辣我唔係好食到😓炸蝦餅就幾多蝦肉,好鬆脆

好似話係出名食船麵,不過我就冇食船麵

🍍菠蘿炒飯
🥘咖喱雞
🍗炸蝦餅

2023-06-29 54 瀏覽
泰國菜一向係我最愛,最返發現尖沙咀有間泰國餐廳竟然有泰北地道咖喱湯麵食,香港嘅泰國餐廳好少見到有。另外,還有其他地道泰菜…海南雞、船麵、泰國小吃、地道甜品等等。餐廳裝修充滿泰國風情、而且廚師全部都係泰國人,原汁原味夠正宗。✦泰北清邁雞髀咖喱湯麵 $78必試!一般泰國餐廳好少有呢款咖喱金麵,咖喱湯底濃稠,有點像咖喱醬,炸麵加蛋麵撈埋咖喱湯食,非常掛住,好香好濃郁!配埋一隻雞髀仔,大滿足~✦泰式黃咖喱牛腩 $88黃咖喱香濃多汁,椰香味重又不會太辣,牛腩入口軟腍,完全吸收哂咖喱汁,餸飯一流。✦泰式燒豬頸肉 $78燒到微微焦香,表面好香脆,肉質彈牙,點上特製泰式風味醬汁,酸酸甜甜帶少少微辣,好惹味~✦泰式菠蘿刨冰 $38✦泰式椰子刨冰 $38用新鮮菠蘿汁製成沙冰,好清甜;椰子味香濃,咁熱嘅天氣飲刨冰最佳飲品~

✦泰北清邁雞髀咖喱湯麵 $78

✦泰式黃咖喱牛腩 $88

✦泰式燒豬頸肉 $78

✦泰式菠蘿刨冰 $38
✦泰式椰子刨冰 $38
2023-06-29
  • 泰北清邁雞髀咖喱湯麵
自己平時都好鐘意食泰國野,前排就去左位於Isquare既Boat Thai食Dinner,餐廳由泰國主廚主理,主打泰式船麵,聽聞佢地嘅湯底每日新鮮製造!佢地亦有多款泰國菜式,味道正宗,價錢都好合理,今次叫左幾款野食,味道有驚喜泰式鳳尾蝦炒金邊粉 $88有鑊氣,金邊粉炒至味道較甜,加入雞蛋、豆腐粒好惹味,鳳尾蝦份量都好多,十分彈牙爽口素式冬陰功湯 $98冬陰功湯上枱熱辣辣,入面有啲雜菌同大蝦,飲落會比較酸有驚喜泰式青木瓜沙律 $78青木瓜絲爽口清新,加入車厘茄、花生粒、櫻花蝦、蘿蔔絲等酸酸甜甜好開胃,可以同朋友開心Share泰式菠蘿刨冰 $38刨冰飲落好清甜,旁邊亦有菠蘿,夏天飲番杯透心涼泰式街頭椰子糯米雪糕 $58必點之選! 打卡靚,面頭有栗米、花生同椰子,雪糕椰子味香濃,底下仲有糯米好煙韌,口感十足

素式冬陰功湯 $98

冬陰功湯上枱熱辣辣,入面有啲雜菌同大蝦,飲落會比較酸有驚喜

泰式青木瓜沙律 $78

泰式菠蘿刨冰 $38

刨冰飲落好清甜,旁邊亦有菠蘿,夏天飲番杯透心涼

泰式街頭椰子糯米雪糕 $58

近排好多人去泰國旅遊喎!一於推介一間位於iSquare嘅泰國幫大家解饞。呢間餐廳主打泰式船麵,有每日新鮮製造嘅湯底!全部廚師都係來自泰國,款式都唔少㗎 !想食正宗泰菜就要來呢度啦!🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🍄泰式船湯河 🍜($78) 非常好吃,牛骨湯底非常香濃亦帶有金不換的香氣,特別有泰式風情!炸豬皮好脆 河粉軟嫩掛湯!🍄泰式紅咖喱魚餅🐟(3件)($78) 煎得好香,濃郁的香茅以及紅咖喱混入魚肉 ,令味道進一步昇華🍄泰式海鮮菠蘿🍍炒飯 ($88) 炒飯都好大份!飯粒軟嫩,配料也很豐富!和各種海鮮例如大蝦、青口、魷魚🦑腰果的搭配恰到好處,仲有原條新鮮菠蘿🍍好fresh!🍄泰式奶茶🥤 ($25) 甜度適中,值得一試!🍄泰式椰子刨冰🥥($38) 清涼至極!椰子味道清新,刨冰綿密。

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

🍄泰式船湯河 🍜($78)
非常好吃,牛骨湯底非常香濃
亦帶有金不換的香氣,特別有泰式風情!
炸豬皮好脆 河粉軟嫩掛湯!

🍄泰式紅咖喱魚餅🐟(3件)($78)
煎得好香,濃郁的香茅以及紅咖喱
混入魚肉 ,令味道進一步昇華

🍄泰式海鮮菠蘿🍍炒飯 ($88)
的搭配恰到好處,仲有原條新鮮菠蘿🍍
好fresh!

🍄泰式奶茶🥤 ($25)
甜度適中,值得一試!

🍄泰式椰子刨冰🥥($38)
清涼至極!椰子味道清新,刨冰綿密。

2023-06-25 32 瀏覽
ISQUARE 開左間泰國嘢,睇裝修同門面真係好泰國feel, 應該係泰國人主理、價錢又抵食,即管試一試。菠蘿炒飯,雖然唔係原隻上,但個燒菠蘿非常香甜多汁,非常好味。炒飯非常乾爽,粒粒分明,再加上海鮮同埋肉鬆,味道真係好豐富。而且,份量都好足夠,足夠兩個人食啦。我地又試咗蝦餅同蝦膠皮蛋。啲蝦餅好彈牙,size 適中,一啖一件。蝦膠皮蛋都好好食,松花皮蛋好靚好香,而蝦膠厚薄適中,唔會搶晒皮蛋嘅香味。泰式船湯,湯頭好濃,極度鮮甜。啲粉好滑好彈牙,牛肉份量好多,好滑好入味,唔會好老。炸豬皮好脆,脆食又得,浸左湯食都得,一樣咁好味。牛丸細細粒,好Q, 一啖一粒,好惹味。泰式街頭椰子粟米雪糕,放在椰子殼上賣相好得意,味道好香濃,椰子味道好足,而且質感好滑順口,食到底有仲有糯米飯添,真係好好味。以呢個地段,食物同價錢黎講,真係好抵食,而且好正宗,成為我地在尖沙咀必食餐廳之一!

我地又試咗蝦餅同蝦膠皮蛋。
啲蝦餅好彈牙,size 適中,一啖一件。

2023-06-25 791 瀏覽
♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥️【餐廳】Boat Thai【地區】#Dr_eat_尖沙咀【價位】中價位【用餐時段】晚市【餐廳主打】#Dr_eat_泰式【Highlight】。推薦招牌泰式海南雞, 正宗泰式船麵, 泰北咖哩湯粉。湯底每日鮮製而成。廚師全由泰國人主理, 夠哂地道────────────────────【環境/服務/衛生/贊一贊】。裝潢融入泰國文化元素。配上熱帶植物, 藤編家具等, 氛圍輕鬆又悠閒.【泰式海南雞飯 $82】。雞肉肉質嫩滑細膩,帶有濃厚既雞味。搭配上粒粒亮澤飽滿既泰國絲苗油飯。不油膩且帶豐富既口感。沾上由魚露,辣椒,大蒜和檸檬汁等。調製既醬汁,味道酸辣。突出雞肉的鮮美,令整道菜品更加美味.【泰式春卷 $48】。春卷外皮酥脆,充滿了香氣,內餡豐富多樣。每一口咬下,都係香脆既口感同內餡既鮮美。內餡既蔬菜, 紅蘿蔔絲, 木耳等。保持住清脆口感。蘸上甜辣醬,增添鹹甜同微辣風味.【泰式奶茶 $25】。泰式奶茶獨特既茶香同奶香結合得恰到好處。口感濃郁而綿密。茶既香氣帶有一絲淡淡既甜味。加上陣陣既既奶香。絕對係炎熱天氣中既絕佳選擇.【香茅炸雞翼 $48】。雞
♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥️
【餐廳】Boat Thai
【地區】#Dr_eat_尖沙咀
【價位】中價位
【用餐時段】晚市
【餐廳主打】#Dr_eat_泰式
【Highlight】
。推薦招牌泰式海南雞, 正宗泰式船麵, 泰北咖哩湯粉
。湯底每日鮮製而成
廚師全由泰國人主理, 夠哂地道
────────────────────
【環境/服務/衛生/贊一贊】
。裝潢融入泰國文化元素
。配上熱帶植物, 藤編家具等, 氛圍輕鬆又悠閒

【泰式海南雞飯 $82】
。雞肉肉質嫩滑細膩,帶有濃厚既雞味
。搭配上粒粒亮澤飽滿既泰國絲苗油飯
。不油膩且帶豐富既口感
。沾上由魚露,辣椒,大蒜和檸檬汁等
。調製既醬汁,味道酸辣
。突出雞肉的鮮美,令整道菜品更加美味

【泰式春卷 $48】
。春卷外皮酥脆,充滿了香氣,內餡豐富多樣
。每一口咬下,都係香脆既口感同內餡既鮮美
。內餡既蔬菜, 紅蘿蔔絲, 木耳等
。保持住清脆口感
。蘸上甜辣醬,增添鹹甜同微辣風味

【泰式奶茶 $25】
。泰式奶茶獨特既茶香同奶香結合得恰到好處
。口感濃郁而綿密
。茶既香氣帶有一絲淡淡既甜味
。加上陣陣既既奶香
。絕對係炎熱天氣中既絕佳選擇

【香茅炸雞翼 $48】
。雞翼外皮酥脆,內裡肉質滑嫩
。每一啖都食到香茅獨特香氣
。辣椒同大蒜既微辣
。雞翼炸至金黃酥脆,口感迷人
。再沾上甜辣醬,味道富層次感

【泰式太陽蛋香葉炒肉碎飯 $78】
。香葉炒肉碎既肉質鮮嫩多汁
。充滿左香葉既香氣
。香草同香料調和得恰到好處
。加上辣椒, 令肉碎更加鮮美而惹味
。一啖米飯一啖香葉肉碎
。每啖口感都十分豐富

────────────────────
•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••
【地址】尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓601號舖
【分店】N/A
【℡】36188180
【營業時間】星期一至日: 11:00-22:00
2023-06-19 74 瀏覽
講起泰國菜,會即刻諗到九龍城,泰國料理香港周圍都有得食,一直都好受歡迎!泰北菜喺香港就相對上冇咁常見,有幾間比較出名嘅價錢都比較貴,而且菜式選擇會冇咁多~呢間新開嘅泰北餐廳裝修好有熱帶風情🌴,由泰國主廚主理,有好多款式可以揀,都係一啲比較有新意嘅泰國菜式,味道正宗,一啲都唔輸蝕拎米芝蓮嘅泰北菜,而且價錢超抵食🈹!------------------------------🥘◖泰北清邁雞髀咖哩湯麵◗ $78講到泰北菜,一定要食咖喱金麵,佢嘅湯底話就話係咖喱湯,其實比較似咖喱醬,蛋麵同埋炸麵沾上咖喱湯一齊食,好香味道好濃郁,大大啖超滿足!仲有隻勁多肉嘅雞髀,肉質都幾鮮嫩,包裹住滿滿嘅咖喱湯醬,但有少少辣味,好惹味!🦐◖鳳尾蝦炒金邊粉◗ $88有五隻大蝦,金邊粉先撈入炸蒜同辣椒,再加入青檸汁,好香味道有層次,炒得有鑊氣,幾濕潤但又唔會太爛,口感頗煙韌,但佢嘅蝦略嫌鮮味唔太夠呢~🦑◖泰式燒魷魚◗ $98魷魚新鮮肉質好彈牙,燒得好乾身,魷魚味好香,配有泰式酸辣汁,特別惹味,個汁偏辣少少,建議唔好點太多,仲有啲生菜可以包住一齊食~🥥◖泰式街頭椰子粟米雪糕◗ $58椰子雪糕好清甜,有少少沙冰嘅口感,
🥘◖泰北清邁雞髀咖哩湯麵◗ $78

🦐◖鳳尾蝦炒金邊粉◗ $88

🦑◖泰式燒魷魚◗ $98

🥥◖泰式街頭椰子粟米雪糕◗ $58
椰子雪糕好清甜,有少少沙冰嘅口感,最底層仲有啲糯米飯,同埋面頭嘅粟米、花生一齊食,口感味道都好有層次,必食!食之前先落單就可以,佢想得好快,如果落單嘅時候叫咗嘅話,記得要同店員講後上,唔係可能主菜都未到已經上咗甜品~🤣

🍍◖泰式菠蘿刨冰◗ $38
好鮮嘅菠蘿味,真係用新鮮菠蘿汁打出嚟嘅沙冰,唔會太甜,幾清爽!

🌟Encore指數:9.2/10
2023-06-15 101 瀏覽
#地道泰吃小店尖沙咀iSquare呢個場 冇乜舖頭好逛 食肆選擇反而唔錯 平嘅貴嘅都有 今晚同同事eat Thai -🐔泰式海南雞飯 $82海南雞一定要連皮帶肉食 雞皮滑 雞肉尚算軟嫩 醬汁更係靈魂 辛辣惹味-🍜泰式船湯河 $78炸豬皮脆卜卜 牛骨湯底色澤深邃 趁熱飲咗幾啖 味道濃郁 材料豐富 有好多牛肉片/牛丸 河粉吸汁 要盡快食完-🥤泰式檸檬茶 $25用青檸代替檸檬 酸味少咗 檸檬澀突顯茶味甘濃 -🥤泰式奶茶 $25本身鍾意飲奶茶 加上我又嗜甜 泰式奶茶 直頭係我杯茶啦🤣🤣-🍲泰式南京椰汁雞湯 $88個湯少少辣 有濃厚椰汁香 雞件去皮去骨啖啖肉 -🥥椰子粟米雪糕 $58第一次試呢款街頭甜品 椰子雪糕底下有糯米 加埋粒粒粟米🌽花生🥜 入口涼浸浸 又有嚼勁-📍Boat Thai尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓601號舖
#地道泰吃小店

🥥椰子粟米雪糕 $58

📍Boat Thai
尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓601號舖
2023-06-14 88 瀏覽
尖沙咀正宗泰菜餐廳主打正宗泰式船麵,湯底每日是鮮製,廚師全是泰國人,菜式味道相當正宗。最近天氣悶熱,品嚐泰國菜就最適合不過喇!泰式鮮蝦碌柚沙律 大愛,感覺非常清新,以泰式酸辣汁配搭大量碌柚果肉,泰式爽滑彈牙大蝦、香脆花生,非常開胃。香茅炸雞翼雞翼炸至香脆沒有油膩感,肉質嫩滑juicy帶岀淡淡香茅味,非常惹味泰式鳳尾蝦炒金邊粉鳳尾蝦肉新鮮大隻、彈牙爽口,金邊粉炒至乾身,不會黏著一起,粉質有嚼勁,不會過腍,混入芽菜、蔥,另外青檸、辣椒粉及花生碎可隨意伴均享用,口感豐富,整體不會過油,必食芒果糯米飯 芒果非常鮮甜爆汁,軟糯既糯米飯配上香濃椰漿和脆米,芒果既香甜+煙韌糯米飯,口感豐富味道鮮味,難以抗拒!泰式街頭椰子粟米雪糕打卡精選!非常有驚喜,層次豐富,以原個椰子奉上,配上香濃椰子雪糕,配料亦相當用心,包括花生粒、粟米、椰子肉、糯米飯,吃完令人心情愉悅,夏天消暑必食!Boat Thai (尖沙咀) 📍尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓601號舖
尖沙咀正宗泰菜

泰式鮮蝦碌柚沙律

香茅炸雞

泰式鳳尾蝦炒金邊粉

芒果糯米飯

泰式街頭椰子粟米雪糕

Boat Thai (尖沙咀)
📍尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓601號舖

2023-06-13 74 瀏覽
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧Isquare有間泰國菜新開左唔係好耐,地點就腳就去試吓,價錢合理份量都夠大,泰式鮮蝦碌柚沙律 $88夏日炎炎冇乜胃口,一嚟到就想下一個沙律先,呢個泰式沙律呢就有好多大蝦柚肉,酸酸甜甜泰式醬汁,非常之開胃泰式鳳尾蝦炒金邊粉 $88金邊粉亦都係我最鍾意食嘅泰國菜之一,旁邊有花生青檸芽菜豆干蛋等,配料都幾多,味道有少少甜但係又唔會太甜另外仲有個特色甜品泰式街頭椰子粟米雪糕 $58半隻海南雞飯 另外比較出色嘅就係佢哋嘅海南雞,肉質非常嫩滑無骨,值得推薦如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧Boat Thai (尖沙咀)尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓601號舖୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧#Eatwithcouple_尖沙咀#Eatwithcouple_泰國菜 #hkfoodie #foodiehk #foodie #hkfoodies #hkfood #hongkongfood #hkfoodblog#hk

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

泰式鮮蝦碌柚沙律 $88

另外仲有個特色甜品泰式街頭椰子粟米雪糕 $58

半隻海南雞飯
另外比較出色嘅就係佢哋嘅海南雞,肉質非常嫩滑無骨,值得推薦

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

Boat Thai (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓601號舖

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧

#Eatwithcouple_尖沙咀
#Eatwithcouple_泰國菜
#hkfood #hongkongfood #hkfoodblog#hkfoodblogger #foodphoto #hkfoodlover #尖沙咀美食
#hkigblogger #852girl#hkigers
#hkinfluencer #hkig #hkblogger #hkiger

“我作為這些相片的創作者,擁有相片的著作權和所有權。未經我的授權,任何人不得以任何形式銷售、轉讓或利用這些相片。”
2023-06-11 62 瀏覽
因為夜晚會係Isquare度睇電影,咁就直接係Isquare度搵嘢食。天氣熱熱地就最啱食泰國嘢,就搵左間泰國大廚主理嘅《泰船》。泰式黃咖喱牛腩 $88充滿香味嘅黃咖喱,唔會好辣又有椰香,用嚟餸飯真係一流。牛腩亦都煮到好腍,又吸收哂咖喱香。泰式鮮蝦碌柚沙律 $88夏天食番個泰式沙律就啱哂。材料有泰式大蝦、碌柚果肉、花生和泰式酸汁,酸酸地非常開胃。泰式蟹肉炒飯 $88炒飯夠哂火喉,飯粒粒粒分明,又有蛋粒包裹住。炒飯面頭係滿滿嘅蟹肉,味道亦都非常鮮甜。泰式鳳尾蝦炒金邊粉 $88金邊粉炒得靚好考廚師嘅功力,火喉控制尤為重要。佢地嘅金邊粉唔會散開又唔會太軟,味道帶少少甜,同新鮮大蝦都幾夾。最後當然要試埋甜品泰式街頭椰子粟米雪糕 $58,用左新鮮椰子肉和粟米製成嘅雪糕,消暑就啱哂。

泰式黃咖喱牛腩 $88

泰式鮮蝦碌柚沙律 $88

泰式蟹肉炒飯 $88

2023-06-08 65 瀏覽
尖沙咀最近新開左間泰國餐廳 — Boat Thai🤩🤩餐廳主打正宗泰式船麵🍜,湯底係每日鮮製!另外仲有多款泰式料理選擇,價錢合理~~而且廚師都係泰國人,味道夠哂正宗👍🏻👍🏻🥘泰式青咖喱雞 $88✨青咖喱味道濃郁,食落唔會太辣😋😋雞肉份量都好多🍗,肉質嫩滑、好入味!另外仲有豆角、泰國茄子、檸檬葉等配料~~我仲加($10)叫左個白飯,撈咖喱食一流❤️❤️🍤泰式炸蝦餅(3件) $58✨切開有6件,方便同朋友share~~蝦餅炸得酥脆,咬落好彈牙!同泰式辣醬係絕配🌶️🌶️🍨泰式街頭椰子粟米雪糕 $58✨雪糕用椰子殼裝住🥥,賣相好igable!!裡面仲有椰子肉、花生、粟米同糯米飯等,整體好豐富🤤🤤🍹青檸梳打 $38✨味道酸酸甜甜,口感好清爽~~入口帶青檸的清香🍋,而家天氣飲最啱☀️☀️
尖沙咀最近新開左間泰國餐廳 — Boat Thai🤩🤩
而且廚師都係泰國人,味道夠哂正宗👍🏻👍🏻

🥘泰式青咖喱雞 $88✨
青咖喱味道濃郁,食落唔會太辣😋😋
我仲加($10)叫左個白飯,撈咖喱食一流❤️❤️

🍤泰式炸蝦餅(3件) $58✨
切開有6件,方便同朋友share~~
蝦餅炸得酥脆,咬落好彈牙!同泰式辣醬係絕配🌶️🌶️

🍨泰式街頭椰子粟米雪糕 $58✨
雪糕用椰子殼裝住🥥,賣相好igable!!
裡面仲有椰子肉、花生、粟米同糯米飯等,整體好豐富🤤🤤

🍹青檸梳打 $38✨
味道酸酸甜甜,口感好清爽~~
入口帶青檸的清香🍋,而家天氣飲最啱☀️☀️