2025-07-11
講到最鍾意食嘅韓國料理,一定非醬油蟹莫屬!雖然價錢唔平,仲要唔係周圍有得食,每次我都要等飛過韓國先至可以食到!卒之!竟然!俾我喺香港搵到一間正宗韓國料理店,仲要有我最鍾意食嘅醬油蟹,仲要竟然俾我見到係一個價錢任食!真心癲!於是我立即衝去試吓!原來呢度用一個放題價錢,就可以60分鐘無限任食高質醬油蟹,任食套餐仲有紫菜飯、炸雞、甜辣年糕、炸年糕腸仔串等等美食可以encore,保證飽肚仔㗎!鍾意食多膏嘅可以選擇蟹乸,價錢只係多幾十蚊,真係每一件都有勁多膏,我就最鍾意將軟綿綿嘅蟹肉唧岀來吃,方便之餘仲有啖啖肉口感!老公就鍾意將啲飯放落蟹蓋度一齊食,咁樣食起嚟特別香口!refill嘅蟹全部都係蟹公,所以蟹身特別大隻,食落啲肉可以feel到嗰種鮮甜,真係勁正!諗起都流晒口水!跟餐嘅炸雞都非常香脆有水準,而且全部冇骨啖啖肉,就咁食或者點醬一樣咁好食!另外甜辣年糕Exactly就係韓國食嗰啲味道,炸年糕腸仔煙煙韌韌又夠鹹香,老公就最鍾意!平民價錢,韓國級旅遊享受,唔怪得知呢度一到七點就爆曬場,想食記得提早訂位啊!